Göğüslerden süt gelmesi sadece prolaktin yüksekliğinde mi olur?
Hayır. Göğüslerden süt gelmesi (galaktore) çok çeşitli nedenlerle oluşabilir. Estrojen hormonu fazlalığı (doğum kontrol hapları, östrojen salgılayan kistler vb), emzirme, stres, tiroid hormon bozuklukları, çeşitli tümörlerin prolaktin salgılaması ve bazı ilaçlar da prolaktin yükselmesine veya direkt etki sonucu göğüslerden süt gelmesine neden olabilir.
Bazen hiç bir neden bulunmaksızın ve prolaktin düzeyleri normal olsa da galaktore olabilir. Bu olgularda sebep muhtemelen prolaktin hormonunun biyoaktivitesinin artmasıdır, yani hromon düzeyleri aynı olmasına rağmen prolaktinin süt bezlerindeki etkisi daha fazladır.
Normalde prolaktin hormonunun kandaki üst sınırı 25 ng/mldir. Ancak, bir çeşit stres hormonu yani streste de salgılanabilen bir hormon olduğu için hormon değerleri çeşitli faktörlerden kolaylıkla etkilenip yüksek bulunabilir. Örneğin hastanın tok olması, yumurtlama dönemine yakın olması ve hatta kan alınırken damar yolunun bulunmasında zorlanılması bile prolaktin düzeylerinin yüksek bulunmasına neden olabilir.
ferda solda kistim vardı 2 cm orda öyle duruyor 2 ay önce dogum konturol içtim sogan kürü yaptım gidesi yok doc gidersem baktırcm tekrardannn
canım allah korusun barışırsınız geri kız cosmo ani kararlar pişmanlık getirir eşini seviyorsan biraz sabr et güzelim sen sev kedini adama tokanmaaaa
sağol canım ama adam evi terkettiaramıyor sormuyorda
çok büyük bir hata yaptı bana ama hiç özür dileyecek gibide değil..
gönlümü almasını bekliyorum ama belkide mahkemeye veriyodur beni bilmiyorum
eğer boşanmak isterse asla geri adım atmam çünkü bana karşı yaptığını kendi kendime hazmedemem..çocuğumda yok ki katlanayım ona..
sağol canım ama adam evi terkettiaramıyor sormuyorda
çok büyük bir hata yaptı bana ama hiç özür dileyecek gibide değil..
gönlümü almasını bekliyorum ama belkide mahkemeye veriyodur beni bilmiyorum
eğer boşanmak isterse asla geri adım atmam çünkü bana karşı yaptığını kendi kendime hazmedemem..çocuğumda yok ki katlanayım ona..
katılmak isteyenler ism söylesin sıralıyalımmm
hülyamesut
ferda85
önce hülyadan başlayalımmm ben 100 tane aldımmm
tamam olur
ben de okurum 100 ama regliyken okunuyor mu?
herhalde ihlas regli iken de okunabiliyor ama
okunuyor mu kızlar
okunuyorsa okurum ben de şimdi
okunmaz canım ayyy benimde reglime az kaldı kızlar başlamadan bittikkkama inşalah hamişlerimz olur bi gün onlara okuturuz regliler bitsi öyle başlayalım dimi ozman tefriciye başlaylim ayy kafam karıştı
Selam kızlar bizde 5 yılımıza girdik ve bende hiç hamile kalamadım acaba nedennn nedennn diye içim içimi yiyorum resmen .Kaç gündür topikte hep bunu sordum hiç hamile kalamayan varmı yada 5 yıl hiç gebe kalamayıp hamile kalanb var mı.Bu topik belki umut olacak bizlereee Rabbim herkese nasip etsin inşallah....
Selam kızlar bizde 5 yılımıza girdik ve bende hiç hamile kalamadım acaba nedennn nedennn diye içim içimi yiyorum resmen .Kaç gündür topikte hep bunu sordum hiç hamile kalamayan varmı yada 5 yıl hiç gebe kalamayıp hamile kalanb var mı.Bu topik belki umut olacak bizlereee Rabbim herkese nasip etsin inşallah....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?