Hiç kimse tarafından anlaşılmamak...

Mrs-cicek

🍀
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2010
5.370
5.384
723
Merhaba arkadaşlar,daha önceki konularımdan bilen bilir belki,öğretmenim görevde 2. Yılım,10 yılda bebek özlemi çekip şuanda iki yaşında olan ikiz kıZlarımın annesiyim ❤ Hatırlatma nedenim konumla ilgili olması..Özet geçmeye çalışıcam,eşimin ailesi ikimiz de çalıştığımız için gözlerini paramıza göz dikmiş durumda,evlenecek olan nişanlı oğulları için..bu birinci dert çok da dert değil artık duymamaya çalışıyorum ama var.. İkinci ve benim için önemli sıkıntı kend ailem..ben evlendikten sonra okudum üniversiteyi KPSS süreci vs hep eşim vardı asgari ücretli çalışıp her türlü kaynağı ve manevi desteği ondan gördüm,atandım,babam ben okuttum bize para yollasın demeye başladı (dört evi, yazlığı,iki aracı olan biri) hadi diyorum onu da duymayayım ama artık annem de başladı,en değerlim en bana kıyamaz dediğim annem,beni para olarak görüyor,bunun dışında da beni kayırıyor diğer kardeşlerimden,sen yaparsın sen de var sen alırsın o alamaz o yapamaz o edemez diye diye beni sevgiye bile ihtiyacım yokmuş, istersem satın alırmışım gibi hor görmeye başladı...Atanmak anne olmak en büyük hayalimken şuan atandığıma pişmanım...
Asla anlaşılmıyorum annemle oturup iki çift laf edemiyoruz,misal bayramlaşmak için memlekete geldim ama apar topar geldim toplanmam yola çıkmam 1 saat sürdü,yolda tatlı ile gel ayıp babana karşı dedi,(eskiden gelmen yeter denilirdi) bayramlık 250 anneme verdim,babama 500 dedi,önüne gelene bunu bana Ayşe aldı demeleri çok çok fazla (hem para sı..yormuşum gibi hem de yapmam gerekiyormuş da yapmıyormuşum gibi hissettiriyor) en son bugün ev almak istiyoruz dedim anneme,kredi çekeriz diyorum “hiç mi peşinatınız yok,inanmam” dedi...gibi gibi...bi de tuz biber olan bi durum var,Doğum yaptığımda evime gelindi Ablamlar kardeşim çoluk çocuk annem vs toplamda 30 kişi vardı evde,ben lohusa ve ikiz annesi olarak çok iyi hizmet edemedim,onlar da asla el atmaz misafir ayağına..neyse,hala muhabbeti döndürülür,sen misafirperver değildin,okumak yetmiyor vs (hatta o zaman evimde öyle deyip küsüp gidecekken ben de getirdikleri hediyeleri annemle yolladım,beni üzdüler diye) Ama şuan ben suçlu pozisyonundayım,misafirin çayı ayağına götürülür,misafire gel beraber yemek yapalım denmezmiş,ben 30 kişiye nasıl yemek yapayım 1 hafta boyunca Allah rızası için..Misafir çocuğu evi yaksa uyarılmaz,uyardım diye kötü oldum bunun gibi saçma sebeplerden hepsi beni cephe aldı,iğneleyen lafları beni çok üzüyor çok yoruyor,anlaşılmadığımı düşünüyorum bazen tamamını silmek gidip gelmeyi kesmek istiyorum sonra yine bn kötü olurum diyorum.

konudan konuya atladım kusura bakmayın lütfen..biraz iç dökme biraz teselli istedim sanırım.

Son düzenleme:
Net bir tavır almadığınız sürece önü ardı kesilmeyecek farkındasınız değil mi?
Ailenize harçlık vermek zorunda değilsiniz, babanızın sizi okutması da matah değil, her ebeveynin evladına yapması zorunlu olan bir şey.
"Çocuklarım için para biriktiriyorum." tarzı bir cümleyle savamaz mısınız başınızdan?

Kusura bakmayın ama her iki tarafta ( sizin aileniz ve eşinizin ailesi ) çok terbiyesizmiş.Aileye bayram harçlığı verildiğinide ilk defa duydum pesss.
neler yaptım neler ama asla görülmüyor,annem en son bugün bana “gelme bi daha evime” dedi.Sebep de hala kırgınım ablamlara demem,suçlu benmişim,misafire gözüm gibi bakmalıymışım,çocuğum ağlamaktan çatlasa da bırakıp onlara bakmalıymışım.

Ablanın eşi aldattı koş kızı bul konuş Ayşe,kardeşin telefonda nişanlısıyla kötü ara onu teselli et Ayşe,erkek kardeşin derslerinden soğudu ara teselli et,teselli derken tablet yolla Ayşe,biz babanla kötü olduk evden gidicem bana para yolla Ayşe,hocaya gidicem bana nişan yüzüğünü sat yolla Ayşe (ne istediyse yaptım çünkü annem dedim ikiletmedim)... Ama şuan Ayşe paralı sevgiye bile ihtiyacı yok,sen ne yaptınki bize diyorlar

Valla kim olursa Valla kim olursa olsun hiç farketmez fazla taviz vermeyeceksiniz, çünkü sonunda üzülen yine biz oluyoruz maalesef

Tam da bu hafta hamile halimle canımdan cok sevdigim ailemle kotu oldum. Kirginligimi dile getirdim diye en hayirsiz, en kiymet bilmez oldum. Ki ailemle hep örnek bir iliskim vardi. O yuzden bu duruma iki kati gonul koydum. Sonra dedim ki demekki evlenince boyle oluyomus. Ben de cok uzgunum. Kendimi anlatmaya çalıştıkca "tamam kizim tamam" cevabindan sıkıldim.
Maalesef senin de kirilmamak icin biraz kirmayi ogrenmen gerek. Ve tez elden borca gir ki para kaynaginin tükendigini anlasinlar.

Şöyle Aileleri duydukça şok oluyorum ne biçim ana babalar var ya sen dünyaya getirdiğin çocuğu geleceğe yatırım olarak mı dünyaya getiriyorsun çok edepsizce. Daha sen evladına varsa yardım ediceksin ailenizde olsa tavrınızı net belli edin sizinde bir aileniz var artık

Bak güzel kardeşim ( muhtemelen benden küçüksün ) benden sana bir abla tavsiyesi.Artık sende anne olmuşsun, kalbinde atan 2 minik kalp 2 can daha var.Sen artık onu bunu bırak.Şu yazdıklarından anlıyorumki sana ne kendi ailenden ne de eşinin ailesinden fayda yok zarar var.Aklını başına topla! Kocanla bir ol birlik ol artık sizde bir ailesiniz.Bir daha senden maddi bişey isteyen olursa " ülkenin ekonomik durumundan haberiniz var mı? bez mama kıyafet doktoru ilacı şu bu ne kadar harcanıyor biliyormusunuz? Siz bana kızım bişeye ihtiyacınız var mı diyeceğinize utanmadan bizden para bekliyorsunuz.Böyle arsızlık yapacaksanız zaten benim sizlerle işim olmaz haydı herkes kendi yolunda baksın başının çaresine benim artık 2 evladım var onları düşünmek zorundayım" diyerek rest çekmezsen ömür boyu seni kullanmaya kalkarlar.Bak bakalım sen rest çekince neler oluyor.Asla taviz verme asla.
Heleki nişan yüzüğünü sat hocaya gidicem parasını yolla dediğinde ben çok daha farklı şeyler yapardım

Yapamadım...çocuklarıma takılan Takıları da “evden gidicem kardeşinle ev tutucam babanın gözü korksun beni artık üzmesin” dedi diye anneme verdim.daha neler neler...şimdilerde “mecburdun” deyip kestirip atıyor mevzu açılınca.

Benim tek mecburiyetim evlatlarım.Şimdiye kadar verdiklerimde evlatlarımın başının gözünün sadakası olsun diyeceksin.Ama sende çok hata var bu kadar herşeylerine evet demeyecektin seni çok kullanmışlar.Büyük lafıma tövbe ama evladımın 1 lirasını bile kimseye vermem veremem.Masumların rızkına bile göz koymuşlar ya yazık.Nasıl geçti boğazlarından.

Restini çek ,kapını kapat ,çoluğumun çocuğumun rızkını size yediremem diyin ,beni babam değil kocam okuttu ne çabuk unuttunuz hadi benden utanmıyorsunuz elin adamından utanın diyin ,
Eşinizde aynı şekilde yok çocuklar var desin kesin atın ,para isteyeni umursamayın
Ayrıca ikiz beneği olmuş ,hangi loğusa kime hizmet etmiş anneniz kayınvalide olmuş ablanızda görümce
Siz ağızlarının payını vermedikçe bu sorunu yaşarsınız ,
İş sizde ve eşinizde bitiyor .

Mesafe ne kadar kurmaya çalışsam da olmuyor,bulundukları ilde araştırma ve üniversite hastanesi yok,baş ağrılarında bile benim bulunduğum ile gelip hastaneye gidiyorlar,bahane de o hastanelerin olmaması.demem o ki istesem de istemesem de sürekli dibimde bitiyorlar.

Gelsinler, misafirperverliğinizi beğenmezlerse ben de böyle deyin, kendinizi açıklama gereği bile duymayın.
Gelme derse, aman tamam gelmem sen bilirsin deyin,
Para ver derse veremem deyin, istediklerine yapamam, edemem deyin geçin.
Sizi kendilerinin uzak durmasıyla terbiye etmek istiyorlar ama siz takmazsanız anlayacaklardır bu yolla istediklerinin olmayacağını.

ne biçim ailen var ya.. ikiz çocuk zaten masraf bir de ailene mi yetişeceksin? anne babaya harçlık vermek de çok saçma geldi bana ki durumları iyiymiş. Seni oku diye değil de para getir diye okutmuşlar resmen acilen tavrını koymalısın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…