Hiç Konuşmayan Eş

elsa83

Nirvana
Pro Üye
18 Mayıs 2008
5.622
11.865
773
İstanbul
Merhaba kızlar, 5 aylık evliyim, benim sorunum eşimle hiç sohbet edemiyoruz. Ben konuşkan biriyim o hiç değil, hep susar. O hep susup , hiçbir konu açmadığı için ben konuşup, sohbet konusu bulmaya çalışıyorum. Örneğin dün akşam yaşadığımız durum, işi ile iglili bir şeyler sordum, düşünmek istemiyorum geriliyorum dedi, o zaman konuyu değiştireyim dedim depremle, haarpla ilgili bir şeyler anlatıyorum, susuyor, hiç ilgimi çekmiyor diyor, arkadaşım bir otele gitmiş çok övüyor, orayı anlatıyorum, off ya ne otelmiş diyor, kendi işimle ilgili bir şeyler söylüyorum, susuyor neden bir şey söylemiyorsun diyorum, bilmediğim bir konu hakkında ne yorum yapayım diyor:olamaz: Artık beni sevmediğini , hiç ilgisini çekmediğimi düşünmeye başladım. Konuşkan biri hiçbir zaman değildi, arkadaşlarımızla dışarı çıkarız yemeğe , 2 3 saatte 10 cümle çıkar ağzından tamam ama artık ben konu açmaya çalıştıkca ve o ilgilenmeyince, kendimi boş konuşan salak biri gibi görmeye başladım :) Genel olarak evlilikler nasıl onu merak ettim, güzel sohbet edebiliyor musunuz eşinizle? Beni daha çok sevseydi,anlattıklarımla daha çok ilgilenir daha çok konuşur muydu? Sevgisini sorgulamaya başladım.

Biz aslında edebiliyoruz da bizim çocuk izin vermiyor. ne zaman konuşmaya başlasak bir numaralar...:anne: ilgiliyi kendine çekebilmek için.düşmüş ağlıyor numarası yapiyor felan..
Bu konuşma olayı kişinin karakteri ile ilgili bence.karsindaki kişiye olan duygu veya sevginle alakalı olduğunu düşünmüyorum.Eşin genel olarak konuşmayı sevmiyor olabilir mi ? Ya da sadece sana karşı mi böyle ?

Son düzenleme:
aha bu benim eşim
maalesef durum 5 senedir ayni sevgiiyken tipki sizin gibi ortamlarda falan hic konusmaz sadece dinler gulerdi falan ben efendilikten sanirdim megerse adamin fitrati buymuş
bizde 10 gunde bir bu durumun kritigi yapiliyor
adamin benle tek isi sevismek nerdeyse
isten gelir ne yaptiniz der olagan ustu bi durum varsa onu soyler sonra bir susar ohooo ben durtmesem aylarca yillarca susabilir adam yani çekilmiyor değilmi
sevse ne olacak yataktan başka paylaşacak bir sey yok oda benim icimden gelmiyor artik

Belli ki sen daha kıpır kıpır sın
O daha sessiz
Hep mi böyleydi

Ben de konuşmayı sevmem ama eşim telefon elinde olmadığı zamanlarda neredeyse susmuyor 🤦🏼‍♀️ Bazen gerçekten sıkıyor.
Her zaman dinlemeye karşılık vermeye çalışıyorum ama bazen de rahatsız olduğumu belli ediyorum. Gerçekten konuşmaktan hoşlanmayan biri için zor oluyor dinlemek. Ama konuşmayı seven biri için de böyle biri ile yaşamak zor.
Zamanla oturacaktır aranızdaki bu garip durum. Sizi sevmediğini düşünmüyorum.

Benimkide konuşkan deildir ben soru sorarim oyle cvp verir ama kafasina uyan erkek arkdslarnn yaninda çenesi düşer degistiremezsin ypck bsi yok

Evlenmeden once sark bulbulumuydu ki. Yani hadi hicbisey anlamasada insan evlenmeden once konusup konusamadigini bilir esi ile

Benim eşimde sessizdir ben konuşurum o beni dinler daha çok ama ben bir çözüm buldum onun ilgilendiği konulardan açıyorum konuyu ve baya uzun konuşmalarımız oluyo ilgisini çekmiyosa kısa sürüyo bide bunu dert etmeniz iyi bişey değil bence çünkü eşinize göre de sizin yaptığınız yanlış geliyodur konuşmak bir ihtiyaçtır gerektiğinde kullanılır boş konuşmak kafa şişirmekten başka bişey olmuyo bazı arkadaşlarımdan biliyorum susmayı bilmezlerdi ya yok susmuyo çenen ağrımıyomu diyodum yoo derdi e buda kafa ya çekip gidiyodum odama Allah onun da eşine sabır versin

Merhaba kızlar, 5 aylık evliyim, benim sorunum eşimle hiç sohbet edemiyoruz. Ben konuşkan biriyim o hiç değil, hep susar. O hep susup , hiçbir konu açmadığı için ben konuşup, sohbet konusu bulmaya çalışıyorum. Örneğin dün akşam yaşadığımız durum, işi ile iglili bir şeyler sordum, düşünmek istemiyorum geriliyorum dedi, o zaman konuyu değiştireyim dedim depremle, haarpla ilgili bir şeyler anlatıyorum, susuyor, hiç ilgimi çekmiyor diyor, arkadaşım bir otele gitmiş çok övüyor, orayı anlatıyorum, off ya ne otelmiş diyor, kendi işimle ilgili bir şeyler söylüyorum, susuyor neden bir şey söylemiyorsun diyorum, bilmediğim bir konu hakkında ne yorum yapayım diyor:olamaz: Artık beni sevmediğini , hiç ilgisini çekmediğimi düşünmeye başladım. Konuşkan biri hiçbir zaman değildi, arkadaşlarımızla dışarı çıkarız yemeğe , 2 3 saatte 10 cümle çıkar ağzından tamam ama artık ben konu açmaya çalıştıkca ve o ilgilenmeyince, kendimi boş konuşan salak biri gibi görmeye başladım :) Genel olarak evlilikler nasıl onu merak ettim, güzel sohbet edebiliyor musunuz eşinizle? Beni daha çok sevseydi,anlattıklarımla daha çok ilgilenir daha çok konuşur muydu? Sevgisini sorgulamaya başladım.
Hep böyle miydi? Evlenmeden önce de yani.

Adam işle ilgili bunalıyorum dedikten sonra depremden bahsetmeniz asdfjfkdk
Beraber film izleyin , karakterler hakkında konuşursunuz.
Bi diziye başlayın , acaba ne olacak diye konuşursunuz.
Yani ortak bi paydada buluşun.

Ortak aktiviteler bulunabilir . Mesela ben maç izliyorum eşim seviyor diye iddaa oynuyor keyif aldığı için onun muhabbeti döner aramızda. Okuduğumuz kitapları anlatırız tartışırız. Netflixte dizi film izlerken onların kritigini yaparız. Ailevi kafamıza takılan bir şey varsa onlar paylaşılabilir. Hayal kurarız. Işte şurda olucaz suraya gidicez hayali gibi. Seneye mesela tatile gidecegimiz yeri düşünürüz konuşuruz. Ben bir sınav sürecinden geçiyorum onu konuşuruz neyi nasıl yapmam gerektigini.

Bi de seni seviyorum cümlesi yumuşatabilir belki eşinizi..durup dururken soyleyip sevgi gösterin . Konuşmayı sevdiğinizi onu özlediğinizi vs.

Baktınız sessiz kalınca bir şey olmadı..bi de bu tarz şeyler deneyin .

benim eşim de pek konuşmaz, ben de çok konuşan biri değilim, ben konuşunca dinler,
eşinizin fıtratı öyle demekki, değişmez, öyle mutlu olmaya bakın

Biz aslında edebiliyoruz da bizimde çocuk izin vermiyor ne zaman konuşmaya başlasak bir numaralar ilgiliyi kendine çekebilmek için.düşmüş ağlıyor numarası yapiyor felan..
Bu konuşma olayı kişinin karakteri ile ilgili bence.karsindaki kişiye olan duygu veya sevginle alakalı olduğunu düşünmüyorum.Eşin genel olarak konuşmayı sevmiyor olabilir mi ? Ya da sadece sana karşı mi böyle ?
Sadece bana karşı değil. Arkadaşlarımızla dışarı çıktığımızda da hiç konuşmaz, 2 saatte 6 7 cümle fln kurar, hep dinleri susar, güler. Ailesinin yanında da öyle. Konuşmayı sevmiyor evet, huyu bu ama insan sıkılıyor evin içinde, bir de konu açmaya çalıştıkça saçmaladığım oluyor, salak gibi hissediyorum:)

Sadece bana karşı değil. Arkadaşlarımızla dışarı çıktığımızda da hiç konuşmaz, 2 saatte 6 7 cümle fln kurar, hep dinleri susar, güler. Ailesinin yanında da öyle. Konuşmayı sevmiyor evet, huyu bu ama insan sıkılıyor evin içinde, bir de konu açmaya çalıştıkça saçmaladığım oluyor, salak gibi hissediyorum:)
Sen en iyisi bi bebis yap evin neşesi olur sesi olur sklmazsn 😆

Ortak aktiviteler bulunabilir . Mesela ben maç izliyorum eşim seviyor diye iddaa oynuyor keyif aldığı için onun muhabbeti döner aramızda. Okuduğumuz kitapları anlatırız tartışırız. Netflixte dizi film izlerken onların kritigini yaparız. Ailevi kafamıza takılan bir şey varsa onlar paylaşılabilir. Hayal kurarız. Işte şurda olucaz suraya gidicez hayali gibi. Seneye mesela tatile gidecegimiz yeri düşünürüz konuşuruz. Ben bir sınav sürecinden geçiyorum onu konuşuruz neyi nasıl yapmam gerektigini.

Bi de seni seviyorum cümlesi yumuşatabilir belki eşinizi..durup dururken soyleyip sevgi gösterin . Konuşmayı sevdiğinizi onu özlediğinizi vs.

Baktınız sessiz kalınca bir şey olmadı..bi de bu tarz şeyler deneyin .
Ortak aktivite bulmaya çalışıyorum zaten, mesela playstation oynuyor, korku oyunu al oynayalım birlikte dedim bu sabah. Netflixte ortak izlediğimiz diziler var evet. Ben sevgimi zaten çok gösteren biriyim, durup durup öperim sarılırım, onda onlar da yok. Ben seviyorum demesem asla demez. Acaba sevmiyor mu diye düşünmeye başladım açıkçası

Benim eşimde ortamlarda ağır sessizdir kendi aramızda genelde beni dinler ama bu tarz cevaplar vermez.. sizinki bence sizinle bile konuşmak istemiyorum bi sus der gibi

aha bu benim eşim
maalesef durum 5 senedir ayni sevgiiyken tipki sizin gibi ortamlarda falan hic konusmaz sadece dinler gulerdi falan ben efendilikten sanirdim megerse adamin fitrati buymuş
bizde 10 gunde bir bu durumun kritigi yapiliyor
adamin benle tek isi sevismek nerdeyse
isten gelir ne yaptiniz der olagan ustu bi durum varsa onu soyler sonra bir susar ohooo ben durtmesem aylarca yillarca susabilir adam yani çekilmiyor değilmi
sevse ne olacak yataktan başka paylaşacak bir sey yok oda benim icimden gelmiyor artik
Aynen öyle , arkadaşalrımızla yemeğe gidiyoruz, ya bir insan 3 saatte sadece 10 cümle kurar mı, o da en fazla. Cımbızla ağzından laf alınıyor. Bir sey soruyorum, tek kelime cevaplar, ya arkasından yorum yap, devam et konuşmaya ama yokk. Hem kendi bir şey paylaşmıyor, bir de benim paylaştıklarım da sarmıyor onu :) Ne yapıcaz bilemiyorum:)

Back
X