Hiç Konuşmayan Eş

Konuşamadiğin insan ile nasil evlendin? Bir konuyu bile paylaşmadan, nasil hayati paylaşacaksiniz?

Görücu üsülümü evlendiniz?

Bence birbirinize pek uygun değilsiniz. Yani bu adam değişmez, bunu beklemeyin.

elsacım eski konularını biliyorum. evlenmeden önce de durum çok parlak değildi. böyle olacağı belli değil miydi

Sevgililik dönemi bunun için var; karşıdakini tanımak için. Görücü usulüyse de nişanlılık dönemi var.

Bana garip geliyor konuşamadığın insanla evlenmek. Ama size garip gelmemiş ki evlenmişsiniz.
Şimdi "biz 7/24 konuşuruz" desek ne fark eder?
Adamın yapısı bu demek ki. Yapacak bir şey yok.

Yapi meselesi malisifff 😌
Baska ugraslar bulun sizde konusmayin zamanla oturcak duzenn

Peki evlenmeden önce bu durumu farkettiğinizde ne tepki verdiniz? Uyuşmuyoruz falan diye düşünmediniz mi şimdi gözünüze battı? Valla benm eşim genelde hep idda futbol genel gündem haberler bununla ilgili konuşur bende ayak uydururum genelde her gün hep koyu sohbetler içerisinde değiliz yani :KK24:

İstediğiniz gibi biriyle evlenmek yerine niye evlendiğiniz birini istediğiniz birine döndürmeye çalışıyorsunuz? İnsan karakteri kolay değişen birşey mi?
Örneğin oyun bağımlısı birisiyle evlenip evlendikten sonra yüzüme bakmıyor sürekli bilgisayar başında diye şikayet etmek hangi mantığa uygun?
Saat içinde 6-7 cümle kuran adamdan evlendiğinde 500 cümle kurmasını beklemek pollyannacılık oynamaktan farksızdır.Keşke evlilikte problem olarak göreceğiniz şeyleri evlenmeden önce konuşsaydınız, Bir de çocuğu herşeye iyi gelen ilaç gibi gösterenleri daha 5 aylık evliyken sakın dinlemeyin.Anlaşamadığın sorunlar yaşadağın biriyle hamilelik dönemi geçirmek çocuk büyütmek daha büyük mutsuzluğa sorunlara sebep olabilir.

Çok konuşkan biriyseniz gün içinde arkadaşlarınızla gün içinde konuşma isteğinizin çoğunu giderebilirsiniz.
Konuşkan olmayan birini karakterini sergilediği için sevgisizlikle suçlamanız yersiz, eşiniz belki ilerde saatte 6-7 değil de 50-60 cümle kurabilir ama sizin kadar konuşkan olmayacaktır onu böyle kabullenin.

Merhaba kızlar, 5 aylık evliyim, benim sorunum eşimle hiç sohbet edemiyoruz. Ben konuşkan biriyim o hiç değil, hep susar. O hep susup , hiçbir konu açmadığı için ben konuşup, sohbet konusu bulmaya çalışıyorum. Örneğin dün akşam yaşadığımız durum, işi ile iglili bir şeyler sordum, düşünmek istemiyorum geriliyorum dedi, o zaman konuyu değiştireyim dedim depremle, haarpla ilgili bir şeyler anlatıyorum, susuyor, hiç ilgimi çekmiyor diyor, arkadaşım bir otele gitmiş çok övüyor, orayı anlatıyorum, off ya ne otelmiş diyor, kendi işimle ilgili bir şeyler söylüyorum, susuyor neden bir şey söylemiyorsun diyorum, bilmediğim bir konu hakkında ne yorum yapayım diyor:olamaz: Artık beni sevmediğini , hiç ilgisini çekmediğimi düşünmeye başladım. Konuşkan biri hiçbir zaman değildi, arkadaşlarımızla dışarı çıkarız yemeğe , 2 3 saatte 10 cümle çıkar ağzından tamam ama artık ben konu açmaya çalıştıkca ve o ilgilenmeyince, kendimi boş konuşan salak biri gibi görmeye başladım :) Genel olarak evlilikler nasıl onu merak ettim, güzel sohbet edebiliyor musunuz eşinizle? Beni daha çok sevseydi,anlattıklarımla daha çok ilgilenir daha çok konuşur muydu? Sevgisini sorgulamaya başladım.
Peki siz konuşurken o ne yapıyor? Gazete mi okuyor, tv mi izliyor, telefonla mı oynuyor? Ben de eski eşimi dinlemeyi sevmezdim çünkü sinir olurdum kurduğu cümlelere. Batardı bana her lafı ama arkadaş ortamında susmam sohbet eder konuşurum. Eşiniz herkese karşı öyleyse sorun sizde değil bence

Merhaba kızlar, 5 aylık evliyim, benim sorunum eşimle hiç sohbet edemiyoruz. Ben konuşkan biriyim o hiç değil, hep susar. O hep susup , hiçbir konu açmadığı için ben konuşup, sohbet konusu bulmaya çalışıyorum. Örneğin dün akşam yaşadığımız durum, işi ile iglili bir şeyler sordum, düşünmek istemiyorum geriliyorum dedi, o zaman konuyu değiştireyim dedim depremle, haarpla ilgili bir şeyler anlatıyorum, susuyor, hiç ilgimi çekmiyor diyor, arkadaşım bir otele gitmiş çok övüyor, orayı anlatıyorum, off ya ne otelmiş diyor, kendi işimle ilgili bir şeyler söylüyorum, susuyor neden bir şey söylemiyorsun diyorum, bilmediğim bir konu hakkında ne yorum yapayım diyor:olamaz: Artık beni sevmediğini , hiç ilgisini çekmediğimi düşünmeye başladım. Konuşkan biri hiçbir zaman değildi, arkadaşlarımızla dışarı çıkarız yemeğe , 2 3 saatte 10 cümle çıkar ağzından tamam ama artık ben konu açmaya çalıştıkca ve o ilgilenmeyince, kendimi boş konuşan salak biri gibi görmeye başladım :) Genel olarak evlilikler nasıl onu merak ettim, güzel sohbet edebiliyor musunuz eşinizle? Beni daha çok sevseydi,anlattıklarımla daha çok ilgilenir daha çok konuşur muydu? Sevgisini sorgulamaya başladım.
Benim eşimde böyleydi zamanla açıldı ama birazda huy meselesi birazcık açıldı daha fazlası olmaz sanmam...

Yok hep böyleydi tamam ama evlenip hep aynı evde olunca insan sıkılıyor :)
Neden sevgisini sorguladığınızı bir önceki konunuzu okuyunca anladım ama eşiniz hep suskun bir adammış, ki sürekli susan biriyle ömür geçmez:( bir yakınımın eşi böyleydi, ne eşiyle konuşurdu ne de girdiği ortamdaki insanlarla, ilgisini çekecek konular açıyorduk ama onda da dikkatini en fazla yarım saat kadar bize veriyordu sonra garip bir suskunluk oluyordu, huyunu bilen idare eder de bilmeyene mahçup oluyorsunuz ister istemez, sanki konuşmak istemiyor, ne işim var benim burada der gibi bir hal alıyor bu durum.

Karakteri böyle olduğundan ne yaparsanız yapın değişmez.

Eşim konuskandir bazen uzun sürüyor kalkiyorum masayi toplamaya oda kalkiyor ben mutfağa giderken arkamdan anlata anlata geliyor. Ben dönüyorum tekrar salona kalanlari toplamaya oda geliyor benimle dönüyor mutfağa tekrar. Yani o anlatacaklari bietene kadar pes etmeden evde benimle turlar 😂😂😂😂😂😂😂 eline telefon veririm al oyna sen canım benim falan 😂😂😂 bazen de benim cenem düşer o sıkılır. Gün olur ikimizde susariz başka seylerle uğrasiriz. Denge kurmak önemli yaaa bence bizde sıkıntı yok

Bana sevgisinden ziyade karakteri suskun gibi geldi. Kendiniz diyorsunuz arkadaşlarıyla da böyle diye. Siz de arkadaşlarınızla konuşup eşinizle konuşulmayacak aktiviteler düzenleyin. Film izlemek en güzel böyle durumlarda :)

Hep mi böyleydi sonradan mı oldu bu önemli bunun dışında eksi eşimden örnek vereceğim biz iki zıt kutup olsak bile alakalı alakasız her şeyle ilgili konuşurduk çünkü sohbet etmekten zevk alırdık evde ayrı o ve ben işteyken ayrı telde msjlaşarak konuşurduk yani

1.5 aylik evliyim simdilik konusuyoruz bakalim. Tv de bi haber gorse bana soyler yorum yapar, az bi durgunlassam neyin var der. Kendisi benim kadar konusmasa bile ben sustugum zamam tuhafina gider susmami istemez konus biseyler anlat der.

Iletisim onemli ya yavas yavas sabirla alistirsan alisir belki ben yatakta muhabbet etmeyi cok seviyorum mesela, uyumadan once sarilip biraz sohbet etmeyi deneyebilirsin. Huyu degistirmek zor ama hep boyleydi diyosun, o yuzden sevgi eksikligi oldugunu dusunmuyorum ben pek adamin mizaci boyle.

Sevgiyle alakalı degil bu inanın. Bende ilgimi çeken bir konu olmadığı müddetçe susarım..Hep merak ederim bu insanlar bu kadar cok ne konuşuyor ne anlatıyor diye.. Mesela bazen kalabalık ortamda denk geliyorum ya da kulak misafiri oluyorum inanın anlatılanların aynısını bende yaşıyorum ama bunu normalde karşımdakine anlatmak benım aklıma gelmiyor , anlamsız geliyor, boş geliyor.. Anlatınca ne olacak diyorum içimden ve susuyorum :halay: Yani bana fayda sağlamayacak ya da anlam ifade etmeyecek şeyler beni sıkıyor.. Dinlemekten sıkılmam ama aşırıya kaçan bir geveze varsa karşımda aşırı sıkılırımm.

Aman boşver geveze erkekten iyidir.
Benim sevgilim de çok konuşkan değil
Eskisi çok konuşkandı ona ayak uydurcam diye bende geveze olmuştum
Şimdiki böyle olunca adamı darladım başlarda neden konuşmuyoruz neden sustuk sıkıldın mı vs vs adam diyor yooooğ yoğğğğğğ sıkılmadım çok mutluyum sadece konuşacak herşeyi konuştuk biraz da sarılıp oturalım ben mi tuhafım acaba diye kendinden şüphe eder oldu:KK53:
Mesela normalde suskun olan adamı sinirlendirince taramalı tüfek gibi oluyor
Bi dene bakalım etkili olacak mı
Yoksa "şu an içimden kavga ediyorum seninle ama dışa vurmuyorum" mu diyecek:P

Biz aslında edebiliyoruz da bizim çocuk izin vermiyor. ne zaman konuşmaya başlasak bir numaralar...:anne: ilgiliyi kendine çekebilmek için.düşmüş ağlıyor numarası yapiyor felan..
Bu konuşma olayı kişinin karakteri ile ilgili bence.karsindaki kişiye olan duygu veya sevginle alakalı olduğunu düşünmüyorum.Eşin genel olarak konuşmayı sevmiyor olabilir mi ? Ya da sadece sana karşı mi böyle ?
Aynı aynı bizde öyle.... 😁

elsacım eski konularını biliyorum. evlenmeden önce de durum çok parlak değildi. böyle olacağı belli değil miydi
Esimle evlendigim icin mutluyum, hic pisman degilim. Kotu gidem bir sey yok dusundugun gibi. Benim esim biz sevgiliyken de konuskan biri degildi, ailesinin yaninda da degil, arkadaslarinin yaninda da degil. Bu durumu bilerek evlendim tabi ki. Bir dedigimi iki etmiyor sukur, sakin sessiz, ben cok seviyorum esimi. Sadece merak ettim diger evliliklerde 7 24 sohbet muhabbet oluyor mu diye, o yuzden bu konuyu actim

Back
X