Hiç küçük bebegini kreşe veren veya öyle biyerde kreş ögretmenligi yapan varmı

Schirin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2008
1.013
7
156
44
Kocaeli
cok merak ediyorum arkadaşlar mesela 0 2 yaş kreşler var hic bebegini öyle biyere veren yada tanıdıgı olan var mı? yada öyle bi yerde ögretmenlik yapan? güvenlimi? çünkü bebektir konuşamaz derdini anlatamaz ayrıca mesela ben oglumu öyle biyere versem benim oglum tek başına yeter birsürü bebekle nasıl ugraşırlar?

Ben kızımı 2,5 yaşında kreşe vermiştim,
bezden kurtulduktan sonra ,
kamu kurumu kreşi idi ve bbek astım bronşit oldu 3 yıl hastalıkla mücadele ettik,
ama kreşi 8 ay sonra değiştirdik
özel bir kreşe verdik özel kreşte çocuğun hastalığı nispeten düzeldi,

benim oglumda bir bucuk yasindan beri özel krese gidiyor basladiktan bir kac ay sonra sorunsuz bi sekilde bezi birakti ...
basladiginda cok konusamiyordu ama sonradan cok iyi konusmaya derdini anlatmaya basladi
uyku düzeni yeme aliskanligi herseyi düzene girdi
ben mutluyum oglumun erken krese baslamasindan ,ikinci bebegim gelince onuda ayni zamanda ayni krese vermeyi düsünüyorum
ama dikkat et cnm sectigin krese her kres iyi olmuyor malesef ,ins. iyi bir krese denk gelirsiniz :))
umarim biraz yardimci olmusumdur

benim kizim 8 bucuk ayliktan beri krese gidiyor. 1 yasina kadar sut iznim varken her oglen gidip emziriyordum, o zaman bol bol gozlemleme imkanim olmustu. kesinlikle krese ve ogretmenine cok guveniyorum. hem sevgi veriyorlar, hem aktivite var ve en onemlisi benim o yas grubunda dikkat ettigim iyi beslenmesi, iyi uyumasi ve huzurlu olmasiydi, bunlar da orda saglaniyor. kizim hep yuzu gulerek gidip geliyor. asla bir bakiciya guvenemezdim. belki aksama kadar tv karsisina oturtup keyfine bakacakti. ve gunde 3 degisik yemek (sebze+kiyma mutlaka var) ve her gun de degisik menuyu de hazirlamasi imkansizdi.
kucuk yasta baslattigim icin de hic krese alisamama gibi bir durumu olmadi. yalniz ilk sene hastaliklari oldu. o da normal. hangi yasta baslatirsaniz baslatin mutlaka o hastaliklari yasayacaklar, simdi olmazsa ilkokul 1de sikinti cekeceksiniz, hem yas buyudukce hastalik daha agir yasaniyor.
daha konuyla ilgili soyleyebilcegim cok nokta var. senin sormak istedigin varsa onu cevaplayayim

çok saol canım ama o kadar cok bebekle aynı anda nasıl ilgilenirler laftan anlamıyorlarya.. birde özel olmazda fiyatlar ne acaba?

çok saol canım ama o kadar cok bebekle aynı anda nasıl ilgilenirler laftan anlamıyorlarya.. birde özel olmazda fiyatlar ne acaba?

bir onceki mesajimda senden alinti yapacagima yanlislikla aysenur'dan alinti yapmisim schirincim. ama farketmemis, anlamissin sen zaten a.s
bizim kreste 10 bebek var, zaman zaman +2 -2 seklinde sayi degisiyor, buyuyenler ust gruba geciyor, yenileri geliyor falan. 10 bebekle 3 kisi ilgileniyor. ben onlari oynarken de yemek yerken de gozlemledim. kesinlikle hicbir zorlugu olmuyor, tek baslarina olduklarindan daha uyumlu ve sakin oluyorlar. bir ornek daha vereyim: bebekler topluluk halindeyken yemek yeme aliskanliklari bile farkli oluyor. evde yemedigi butun sebzeleri orda diger bebekleri de gorup hiiiicc zorluk cikarmadan yiyor. inek sutunu ben kizima 3 ay boyunca iciremedim, en sonunda sutu krese goturdum ve ogretmenine "lutfen siz baslatin" dedim, kizim o gun hic zorluk cikarmadan icmeye baslamis. yaramazliklarini da oyle, tek basinaymis seninle birlikteymis gibi dusunme, orada farkli oluyorlar.

fiyat Ankara icin 600 ytl. bebek bakan sanirim 8 yer vardi, biliyorsun 0-2 yas grubunu her kres kabul etmiyor, hepsiyle gorusmustum, hepsi de diger yas gruplariyla ayni fiyati uyguluyorlardi, yani 2 yas grubuna ne aliyorlarsa bebekler icin de onu aliyorlardi.

ohh cesaret veriyorsun valla aslında tek derdim konuşamıyorlarya bişey olsa şıkayetci olsa anlatamayacak bu benim korkum cnm..bide güzel yanı sosyal büyüyor paylaşmasını falan ögrencek

ohh cesaret veriyorsun valla aslında tek derdim konuşamıyorlarya bişey olsa şıkayetci olsa anlatamayacak bu benim korkum cnm..bide güzel yanı sosyal büyüyor paylaşmasını falan ögrencek

senin diger secenegin annen ya da kayinvaliden ise tabii hic kimseye onlardan fazla guvenilmez, hic kimsede onlar kadar icin rahat etmez. ama diger secenegin bakici ise hic dusunme derim. kreste bir suru kontrol noktasi oluyor, tek kisi degiller ki, herkes birbirini gozluyor, yani hepsinin birden kotu niyetli olmasi gerekiyor. hem konusamiyor olsa da yuzunden, hareketlerinden, ogretmenine gitmek isteyip istememesinden sen kuzucugunu anne hissinle anlayabilirsin canim.

haklısın canım maalesef annem almanyada kayınvalidemde uzakta banada bu günlerde bi çalışma aşkı geldi cok kararsızım yani

cnm bence az cocuklu olan bi krese ver mesela 10 cocuklu yada 20 cocuklu kresler cok iyi oluyor
ozaman daha cok dikkat edebiliyorlar

çalıştığım için ikinci bebeğimi de kreşe vereceğim
ama keşke iyi bir bakıcı bulsam da evde baksa şöyle 4 yaşına kadar
evde çocuk daha rahat büyüyor,

benim kızım hiç gitmek istemezdi,
devamlı ağlardı,servise bindirirken,
insan öyle olunca da vijdan azabı duyuyor inanın

aman cnm dikkat et aldigin bakiciya ,evine eger mümkünse her odasina kamera baglat ki kadininla cocugun iliskisini görebilirsin ,malesef evde bakan bakicilarin bi kismi cocuga siddet uyguluyorlar heleki cocuk kücük ve konusamiyorsa daha kötü

en iyi gene annelerimiz bakiyor ama benim gibi annesi yaninda olmayanlar icin zor
ins. cocuklarin icin en iyi bakiciyi bulursun cnm a.s.

annemler uzak, kayınvalide desen başka bir dert,
bu nedenle mecbur önce bakıcı bulacağız,

bulunduğumuz şehirden doğumdan sonra taşınacağız
yoksa kızımın eski bakıcısına baktıracaktık
ama şehir değiştiriyoruz
hayırlısı
Allahım helal süt emmiş, Allahtan korkanlarla karşılaştırır İnşallah bizi

ne kadarlikken baslatmistiniz krese?

konu çok iyi olmuş.bende yakında işe başlayacağım. bir bakıcı ile görüştüm.yakında başlayacak. nekadar iyide gözükse güvenemiyorum. kreş iyi bir alternatif,bende düşünüyordum.kreş konusunda tecrübelisiniz anlaşılan. ankarada nereyi öneriyorsunuz. birde siz mi bırakıyorsunuz,servislemi gidiyor. mesaileri uyuyormu. ben çayyolunda iyi kreşler duymuştum ama bana uzak. tecrübenizi paylaşırsanız sevinirim.

canım çocuğunu kreşten habersiz ziyaretlerine git baskınlar yap.gece uykularında düzensizlik varsa kreşte tutma. her kreş bir değil.bazı kreşler ufak bebekleri fitillerle tüm gün uyutuyorlar.çok dikkatli ol. her akşam aldığında bebeğinin her yerini incele,sakın dikkatsiz bir anne gibi davranma çekimser olma,ben oğlumu kreşten aldım. ve dilim yandı,o kadar vicdansız oluyorlar ki, ne zaman sorsan bebek süper çok güzel mamasını yedi, bunlar kreşleri ticarethane olarak görenlerin yalanları....

arkadaşım 6 aylık kızını kreşe wermişti hasta oldu çocuk kaç ay uğraştı kreşteki bakıcısıda hiiç iyi değildi biberonunun emziğini delmiş daha çabuk bitsin diye maması herlde mam yerken tıkanıyomuş öyle farketmiş annesi, güvenip bırakmak çok zor bizimkine şimdilik babannesi bakıyo rahatım o yüzden yaşına gelincede bakıcı düşünüyoruz inşallah helal süt emmiş birini bulabiliriz
Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın hepimizi

benim bi anaokuum var.şu anda devam eden bebeklerimizde var.ben de 3 aylık hamileyim şimdiden yerini hazırlamaya çalışıyo öğretmenlerimiz.dikkat etmeniz gereken tek şey ii bir eğitimci ve okuldaki hemşire.bebek grubu olan okullarda hemşire olması şart:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…