Hiç küçük bebegini kreşe veren veya öyle biyerde kreş ögretmenligi yapan varmı

ben anaokuluöğretmeniyim 0-2 yaş grubunun bulunduğu bir kreşte çalıştım benimki hastane kreşiydi ve hemşire ilgileniyodu 0-2 yaşla biz çok güzel ilgilenirdik çocuklarla kendi çocuğumuz gibiydiler hepsi yanlız her kreş aynı olmuyor çok dikkat etmen gerekiyor çok iyi -araştır kreşleri ve mümkünse internetten canlı yayın yapan kreşleri tercih et çocuğunun her yaptığını bakan kişinin nasıl davrandığını izlersin en azından için birazda olsa rahat olur

merhaba arkadaşlar düşünceleriniz güzel ama hiç kimse bebeğinizle sizin ilgilendiğiniz kadar ilgilenemez ve kreşin iyi olması önemli değil öğretmenin iyi olması gerekio oda nereye kadar sabredecek bazen bizler bile sabredemiyoruz siz çocuğunuzun yanındayken mecbur iyi davranacaklar tamam kötü davranmıo olabilirler ama fazla ilgilenilmior en iyisi önce işini ayarlıcan sonra çocuk sahibi olacan eğer onunla zaman geçirmeyecekseniz onun ihtiyaçlarını karşılamayacaksanız büyürken bütün zamanı onunla geçiremeyecekseniz sevginizi sadece evde olduğunuz zaman verecekseniz siz varken bi başkasıyla yeni şeyler öğrnecekse başkasıyla hayatı tanıyacaksa o tatlı varlığı dünyaya getirmenin anlamı yoktur.(bunlar benim düşüncem) yinede siz anne olarak bebeğiniz için en iyisini bilirsiniz

tabii ki düşüncene saygı duyuyorum fakat anlamıyorum... önce işini ayarlıcan sonra cocuk sahıbı olacan derken iyice para biriktirip sonra işi bırakıp sonra cocuk mu dıyorsun??meslek öğrenci görünüyor iş hayatına gecince anlarsın bu imkansız gibi birşey... ya da önce iş bulmaktan bahsediyorsan zaten doğumdan sonra işe devam kısmında problem yaşıyoruz...ne yapmalıyız sence? dedıgın seylerı emınım her anne yapmak ıster ama bu durumda calısmak mecburiyetınde olanların cocuk yapmasının anlamı yok diyorsan çok acımasızsın.

schrin konuyu açalı bayağı olmuş ama ne yaptığını merak ettim. oğlunu kreşe verdin mi? araştırdıysan kocaelinde uygun kreşler hangileri 0-2 yaşa bakan? ben daha doğum bıle yapmadım ama insan sımdıden düşünüp sıkıntılanıyor işe başlayıca ne yapıcam diye. şimdiden ufak ufak arastırıyorum bende mecburen...

bence canım eğer mümkünse çocuğuna evde bakacak birini tut. çünkü ilk 3 yıl çocuğun sosyal- duygusal gelişimi açısından çok öenmlidir. çocukla anne veya anne yerine geçebilecek birinin ilgilenmesi gerekiyor. ayrıca bakıcınında sık sık değişmemesi gerekli. çocuk bakıcısına karşı bir bağlılık geliştirecektir zmn içinde eğerki bakıcı sürekli değişirse çocukta ileriki yaşamında kaygılar ve güvensizlik ortaya çıkabilir. aslında mümkün olsa ülkemizde ilk 3 yıl anneye ücretli izin verilse:))))) çünkü gerçekten çok ama çok önemli çocuk için anneyle birlikte olmak.
ayrıca 0-2 yaş grubuna hizmet veren kurumlarda genellikle o yaş grubuyle öğretmenler ilgilenmezler. çünkü öğretmenler eğitim vermek için kurumda çalıştırılırlar. ayrıca okul öncesi öğretmenler 0-6 yaş çocuklarının gelişimler vs hakkında bilgileri olsada asıl uzmanlık alanları 3-6 yaştır. bu yaş grublarıyla ( eğer kurum bilinçli ve işini iyi yapan bi kurumsa) meslek lisesi çocuk gelişimi bölümünden mezun olan bir eleman çalıştırılar... eğer işini iyi yapmayan sorumluluğunu bilmeyen bir kurum ise sırada herhangi bir kadını işe alıp bakıcı olarak öğretmen adı altında çalıştırırlar... en azından yıllardır bu işin içinde olan biri olarak yaptığım gözlemler bu yönde...

benim sana ve çevremdeki herkese tavsiyem 3 yaşına kadar anne yanında veya anne gibi ona yakın olacak güvenebileceği birinin bakması, 3yaşından sonrada kreşe veya anaokuluna başlamasıdır.

umarım en kısa zmnda problemini halledersin. sağlıklı çocuğunu büyütmen dileğiyle...

Merhaba
Ben de su an süt iznimi kullanıyorum ardından da ücretli izin ardından ücretsiz izin deneyeceğim..ama bebeğime kendim bakmak da istiyorum.En azından 3 yaşına kadar birlikte olsam.Çalışma hayatın alışmış bi insanın eve kapanması da dert maddi acıdan buna dayanamayacak olmamız da..Kreşi düşünmedim değil ama en iyisi ii bi bakıcı bulamk diyorum..Ama ben oğlumun her gün yeni bir şey yaptığını kendi gözlerimle görmek istiyorum..Çok zor ya Türkiye de kadın olmk dahası eğitim almış zorluklarla okutulmuş çalışan anne olmak çok zor.. Sakal bıyık hikayesi...:umursamaz:boshayallersmileÇok üzgünüm çoook

off katılıyorum cnm sana ben daha doğum yapmadım ama bu düşünceler aldı benide((( hakikaten yıpratıcı en azından ücretli iznin 12 ay olması ondan sonrada 12 ay ücretsiz izin olması ne güzel olurdu hayal mi benimki yoksa yapılabilirmi((((hiç yoktan ilk 2 sene yanlarında olurduk(((

üffff ben de şuan doğum iznindeyim. sonra yıllık izin kullanacağım ama toplamda kızım 4 ayını ancak doldurmuş olacak. bakıcı mı kreş mi bilemiyorm. diyarbakıra gelli 10 ay oldu. kimseyi tanımıyorum eşim tarafı buralı ama yine de zor oluyor evladını emanet etme. ne yapacağım bilmiyorum. tek bildiğim bol bol dua etmeliyim. Allah korkusu olan biriyle karşılaştırsın.

slam kızlar benim bebeğim 8 aylık kreşler hakkında söylediklerinizi okudum bende çok kararsızım bakıcı ve kreş konusunda ankara tavsiye edeceğiniz kreş var mı

ankara ıcın ben de arastırıyorum 0-2 yas arası kres, tecrubesı olanlar lutfen paylassın guvenmek gercekten zor..
Ise donmek cok buyuk sorun ınsanın gozu arkada kalıyor

slam kızlar benim bebeğim 8 aylık kreşler hakkında söylediklerinizi okudum bende çok kararsızım bakıcı ve kreş konusunda ankara tavsiye edeceğiniz kreş var mı

ankara ıcın ben de arastırıyorum 0-2 yas arası kres, tecrubesı olanlar lutfen paylassın guvenmek gercekten zor..
Ise donmek cok buyuk sorun ınsanın gozu arkada kalıyor

Ne yaptınız, çocuklarınız büyümüştür bile ama benim şu an ihtiyacım var. Kreş tavsiyeniz var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…