- 23 Ocak 2014
- 3.222
- 4.516
- 248
- Konu Sahibi Goodbyemylover
-
O kadar kendim gibisin ki hehe valla birebir aynı düşünüyorumHayır etmez çünkü ben de aşık olmuştum. Ama ne bileyim opusme falan filan fiziksel bir bag yasamadık. Şimdi buradaki arkadaşlar temiz kirli meselesine çok taktı. On kere açıkladım hala daha aynı şeyler. Benim ufak bir takıntımı ne hale getiriyorsunuz. Büyük ihtimalle çoğunuz evli veya çoktan fiziksel haller yaşadığınız içindir. Ya tabi ki kirli değilsiniz. Ama o kelime yerine kullanacak birşey bulamadım. Halk arasında o geçiyor ne diyeyim yani? Fiziksel temas kurmamış birini istiyorum mu diyeyim tamam öyle diyorum rahatladınız mı? Benim cinsel deneyimsiz olmamız yada öpüşmeyi bilmememiz sorun değil ki siz sorunu bile anlamamışsınız ben bu tarz özel şeyleri hisleri ilk yaşayacağım için o da ilk kez heyecanlansın eli ayağına dolaşsın istiyorum zaten. Siz deneyimli istiyorsanız tamam şanslısınız dolu var zaten. Zaten bu isteğim, benim yaşama fırsatı bulamamamdan kaynaklı. Bazıları demiş belki sen de nişanlanıp öpüşeceksin doğrudur. Sonra ayrılacaksın. İşte kirli mi olacaksın? Hayır kirli temizle alakası yok. Deneyim edineceğim sonuçta sevmişim öpmüşüm o duyguyu yaşamışım. Artık ilkim geçmiş gitmiş kader sonuçta. Bu sefer derim ki haa tamam insanın elinde degilmiş. Baskasını severim sonra. Onun da olmuştur önceden öpmüştür. Derim ben de yaşadım zaten. Önemi yok. İste o zaman önemi kalmıyor ki. Her şey ilki takıntı etmemde. Tabi son olmak iyidir. Ama paranoya değil mi? Ben seçiciyim mesela bu yaşa kadar bulamadım. O da seçici olsun niçin aşık olup bi ona bi ona atlayıp öpüyor e otuzuna gelince durulur yani insan bu sonra aile kurmaya gelince evleniverir. Sevdiğine nasıl inanabilirim bu kadar rahat yaşayan birinin. Sizler benden büyük oldugunuz ve yaşadıgınız icin size sacma geliyor olabilir. Tabi ki insan olacak kibar kültürlü olacak birinci önceliğim o değil ama o olunca da içime kurt düşüyor işte. Kimi demiş ilki sende yaşar sonra seni tekmeler gider diye. Ama öbür türlü de diğerlerini tatmış bana konmuş gibi geliyor
Namus bacak arasında degil beyinde veya kalpte diyen arkadaşlara söylüyorum, İlişkiye girmeyi zaten bacak aranızın isteğiyle degil, beyin ve kalbin onayı ile yapıyoruZ.....Yani sonuç olarak belki ilişkiye giren yer bacak aranız ama ona onay veren kalp ve beyniniz....Beyin ve kalp izin vermezse ilişki olmaz zaten....Bakire olmayan biri benim namusum beynimde diyemez çünkü beyninin izniyle zaten ilişkiye girmistir....(Tecavüze ugrayanlar bahsimizin dışında...)Onlar kendi iradeleriyle bunu secmemislerdir....Allah kimsenin başına vermesin....Allah düşmanima bile vermesin.....
Bu yorumu ilk yazdığımda da ekleyexektim ama eklemeyi unutmuştum, tecavüz kismini
Ayrıca neden tek verdiğin şey demissin,belki de senin değer verdiğin herşeye arkadas ta değer veriyordur, ama senden farklı olarak ekstaradan bekarete de önem veriyordur....
İnsan tek önemli gördüğü şeyi kaybederse çok üzülür, bir çok değerli şeyi varsa benliğine dair, hayata yeniden tutunması daha kolay olur.
Nasıl bir çevreniz var bilemiyorum ama sosyolojik tespitleriniz inanılmaz yanlış. Orta yaş krizi olaptalasik arkadasimsun, kişilik bunalımları olsun hayatını yaşayamadığını düşünen erkekler tarafından yaşanır. Eşini aldatan ve yeterince güzel bulmayan insanlar hiç yaşamadıkları şeylerin arayışındadır genelde.
Verdiğiniz tüm örnekleri yanlış buldum ama örnek vereyim. Alkol kullanmış ve alkol kullanmayı bırakmış biriyle hiç alkol almamış birini alkollü ortama gönderirseniz, hiç almamış olanın alkol alma ihtimali daha yüksektir aslında. Çünkü biri ne olduğunu biliyor, denemiş ve uygun bulmamış, beğenmemiş, atıyorum başka bir şeyi daha çok beğenmiş ve bırakmış. Halbuki hiç almamış olan merak edebilir, etkilenebilir, sadece deneyeceğim diyebilir vs. ( Bu örneğe alkolizmle alakalı örnek verirseniz çok yanlış yaparsınız, baştan söyleyeyim, örneğiniz öyle değildi çünkü.)
Eşleri daha önceden başka kızlarla çıkmamış kadınlardan oluşan bir çevre(ya da belli bir oranda bulunan çevre) çok dar ve sığ bir çevredir, bununla sosyal çıkarım yapmayı
Siz çok yaşayın arkadaşım. İki saattir hanımefendiye cevap vermek istiyorum ama anlatmaya bile üşeniyorum, konuyu ordan oraya atıyor gına geldi banada. Ellerinize sağlık. Kesinlikle katılıyorum.Nasıl bir çevreniz var bilemiyorum ama sosyolojik tespitleriniz inanılmaz yanlış. Orta yaş krizi olsun, kişilik bunalımları olsun hayatını yaşayamadığını düşünen erkekler tarafından yaşanır. Eşini aldatan ve yeterince güzel bulmayan insanlar hiç yaşamadıkları şeylerin arayışındadır genelde.
Verdiğiniz tüm örnekleri yanlış buldum ama örnek vereyim. Alkol kullanmış ve alkol kullanmayı bırakmış biriyle hiç alkol almamış birini alkollü ortama gönderirseniz, hiç almamış olanın alkol alma ihtimali daha yüksektir aslında. Çünkü biri ne olduğunu biliyor, denemiş ve uygun bulmamış, beğenmemiş, atıyorum başka bir şeyi daha çok beğenmiş ve bırakmış. Halbuki hiç almamış olan merak edebilir, etkilenebilir, sadece deneyeceğim diyebilir vs. ( Bu örneğe alkolizmle alakalı örnek verirseniz çok yanlış yaparsınız, baştan söyleyeyim, örneğiniz öyle değildi çünkü.)
Eşleri daha önceden başka kızlarla çıkmamış kadınlardan oluşan bir çevre(ya da belli bir oranda bulunan çevre) çok dar ve sığ bir çevredir, bununla sosyal çıkarım yapmayınız.
Konu sahibi, aşık olmak = heyecanlanmak, eli ayağına dolanmak. Kendinizle çelişseniz de ben saygı duymaya devam edeceğim isteğinize, yalnız isteğinizin altını doldurun bence.
yazıyorsunuz, demek ki okuyabiliyorsunuz da..
ben "tek verdiğin şey" yazmadım, yazdığım açık.
"İnsan tek önemli gordugu şeyi " yazmışsınız, tek bir olgudan bahsetmissiniz
Benim neye önem verip vermediğimi bilemezsiniz, ben söylemedikçe. "şey" de Türkçede akla gelmeyen kavramların/nesnelerin tümü olarak kullanılır. Hayatınızda tek önem verdiğiniz şey paraysa, paranızı kaybettiğinizde çok üzülürsünüz, paranın yanında güven de varsa, hırsızın paranızı çalması sizi o kadar üzmez. Ama arkadaşınızın size ihanet edip paranızı çalması daha çok yıkıma uğratır.
Konu sahibinin neyi yeter şart gördüğünün kendi tercihi olduğunu söyledim zaten, ama bunu örneğin dürüstlükle desteklemezse daha çok üzülür. Karşısındaki insan yalan söyleyerek sadece zamanını çalmış olmaz, şu ana dek olan beklenti, hayal ve umutlarını yıkıma uğratır.
Arkadasim bizim toplum içinde bildiğimiz Namus kelimesi Cinselliktir....Namusunu korudum diyen bir kişi elbette Cinsellihinden bahsediyordur....Namusum kelime anlamı cok daha geniş olabilir ama toplumda ve ilk olarak akla gelen namustur....İnsanlar namus cinsellik değil diyor hala beyin cinselliğe onay veren zaten diyorsunuz. Namus cinselliği gerçekleştirmek, düşünmek, onay vermek veya bunların onay verildiği kısımlar değildir çünkü cinsellikle hiç alakası yoktur deniyor. Yani cinselliği bir bu denklemden atın, ona göre cevap verin.
Hırsızlık yapmamak, dürüst olmak vs diyorlar, okuyor musunuz?
Yani evlenmeden önce cinselliğe karşı olan insanların bu kadar cinsellik düşünmesi de enteresan.
Aptalasik arkadasim, Alkol ile ilgili örneğimiz cok zorlama olmus.....Hayatı boyunca alkol almamış bir adam, zaten alkolun kötü olduğunu dusunerekten almiyordur....Çünkü bunun tadı bilip bilmemekle alakası yok...Alkol almak isteyen gidip bakkaldan marketten heryerden alabilir....Ama alkol almamayı kendine prensip edinmisse hangi ortama girerse girsin almaz....Yurtdışından öğrenim için gelen yabancı kılar vardı biz onlarla gezerken, onlarla bir yere yemeğe giderken onlar alkol isterdi biz ise su ayran veya meyvesuyu.......Ayrıca cikarimlarim iki tonlu, Eşlerinden en fazla suphelenenler, eskiden eşleri başka kızlarla çıkanlar....çünkü bunların mantığı bu eskiden yapmışsa yine yapabilir...Bu kızlar daha şüpheci yaklaşıyor eşlerine...İki bakir olmayan eş istemiyorumdiyenlerin mantigi da aynı temele dayanıyor......Birinin suphelenmesinin sebebi , geçmişteki olaylar...Birinin öyle bir adamı istememenin sebebi o....iki farklı kız turu harmanlayinca böyle oluyro
Arkadasim bizim toplum içinde bildiğimiz Namus kelimesi Cinselliktir....Namusunu korudum diyen bir kişi elbette Cinsellihinden bahsediyordur....Namusum kelime anlamı cok daha geniş olabilir ama toplumda ve ilk olarak akla gelen namustur....
Örneğin Tecavüz kelimesi Saldırmak demektir....Eve saldirirsa "Haneye tecavuz olur"....Ondan sonra hakkını gasp eserse "Hakkima tecavüz etti"....3. Manası da Cinsel saldırıdır....Ama toplum olarak tecavüz denildiğinde ilk aklımıza cinsel olanı gelir, aynen bunun gibi Namus kavramı elbette geniştir...Namuslu bakkal,namuslu memur,namuslu işçi işveren deyince elbette ki dürüst anlamındadır ama bu mevzuda ,daha önce ilskiye girmemiş birileri için konusuluyorsa burdaki kasıt cinselliktir
Bak arkadasim, Bir insan neden cinsellik yaşar? Şehvet duygularını dizginleyemediginden....Şehvet duygularını dizginlese zaten cinsellik yasamazdi....Size araştırmalardan, aldatma sebeplerinden, bunların istatistiklerinden bihabersiniz diyorum, belki de kibarca demeye çalıştığım için anlatamıyorum.
Hayır böyle değil, sizin örneklem çevreniz de yeterli değil, eşleri daha önce başkasıyla çıkmış olanlar demenizden bile bu belli, garipsiyorsunuz halbuki normali bu, olağanı bu. Konu sahibi 1000de biri arıyor, bulduklarının yarısı da biriyle çıkmamış değil çıkamamış olacak ama ben aramasını saygıyla karşılıyorum.
Yalnız sizin mantıktan, gerçeklerden ve doğrusal çıkarımlardan uzak yorumlarınızı karşılayamıyorum, çünkü yanlış. Daha önce birini öpmüş şimdi de yapabilir, evet öpüyor zaten eşini öpüyor yani. Daha önce aldattıysa birini, eşini de aldatabilir deseniz neyse de bunun alakası yok. Daha önce biri varken başkasını mı öpmüş? Ne alakası var?
Tartışmamıza gerçekten gerek yok dediğim gibi siz belli bir kümeden genele yorum yapmaya çalışmışsınız, mesela 4 kızdan ayrılmış ve arkadaşıma evlenme teklif etmiş biri olursa arkadaşıma hayatta sabıkalı bu falan demem, ne alakası var, kimseyle çıkmamış ayrılmamış mı olacaktı?
Konu sahibi bile olağan olmayanı aradığının farkında, siz değilsiniz.
Bak arkadasim, Bir insan neden cinsellik yaşar? Şehvet duygularını dizginleyemediginden....Şehvet duygularını dizginlese zaten cinsellik yasamazdi....
Senle evliyken, yine eşinin şehvet duygularini zorlayan bir durum olduğunda , "eşim kesinlikle sehvetini dizginleyebilir" diyebilir misin ? Diyemezsin, Çünkü zamaninda sehvetine yenik düşmüş....Şehvet anında da evli olup olmadığı aklına gelmez....Cok duyuyoruz eşini cok sevdiği halde,sehvetine yenik düşüp aldatanlari....
O zaman ben size birsey sorayım, evlilik için eş arayan bir kız veya erkek, eş adayı için, Namusunu korumuş birini arıyorum derse, burdaki namus hangi anlamdadir ? Aynı kelimse, burda acaba hangi anlamdadir, Ben bugüne kadar kimse ile oluşmamış, kimse ile beraber olmamış ,namuslu birini arıyorum diyen birinin burdaki Namus manası hangisidir, elbette ki cinsel olanidirBir önceki cevabımı aynen yazsam bir şey değişmez burada da. Demek ki ben sizin bahsettiğiniz toplumda yaşamıyorum nasıl oluyorsa. Aynı ülkedeyiz halbuki, değil mi?
Bahsettiğiniz toplum belirli bir kesim, kısıtlı bir kesim. Sizin komşunuz, iş arkadaşınız, aileniz namus denilince cinsellik anlıyor olabilir benimkiler anlamıyor. Anlamasınlar da zaten. Namus beyinde orada burada şurada olabilir, ama şuna eminim, kimsenin ağzında olmaması gereken bir şeydir.
Ne alakası var,yorumlarını gerçekten şaşkınlıkla okudum.Bir insan neden cinsellik yaşar,o kişiye değer veriyordur,seviyordur ve bu duyguyu onunla yaşamak istemiştir.Sizin bakış tarzınız şöyle bir duruma geliyor ozaman,cinsellik yaşayan bir kadın sokakta yakışıklı birini görüp şehvete kapılıp ilişki yaşayabilir? Kimse her gördüğüyle ilişki yaşamıyor zaten,değer verdiği,sevdiği,bağlandığı kişilerle ilişki yaşıyor çoğu kişi.Eğer biri diğer bir insanı seviyor,ona değer veriyor ise,ona aşık ise,karım diyebiliyorsa ondan başka birine ilgi duymaz,duyamaz.Şehvet de duyamaz.Duyuyorsa sevgisi bitmiştir.Sizin dediğiniz şey,evlilik öncesi ilişki yaşayan herkes aldatır demek oluyor,çok büyük ve boş genellemeler yapıyorsunuz.Bak arkadasim, Bir insan neden cinsellik yaşar? Şehvet duygularını dizginleyemediginden....Şehvet duygularını dizginlese zaten cinsellik yasamazdi....
Senle evliyken, yine eşinin şehvet duygularini zorlayan bir durum olduğunda , "eşim kesinlikle sehvetini dizginleyebilir" diyebilir misin ? Diyemezsin, Çünkü zamaninda sehvetine yenik düşmüş....Şehvet anında da evli olup olmadığı aklına gelmez....Cok duyuyoruz eşini cok sevdiği halde,sehvetine yenik düşüp aldatanlari....
Eger esin senden önce 5-6 kızla cinsel anlamda beraber olmussa, bence seni aldatmış kabul ediyorum ben....Çünkü diğerleriyle evlenip evlenemeyecegi belli bile değilken onlarla ilişkiye giriyorsa müstakbel karısını aldatıyor demektir...Gelin ata binmiş ya Nasip demiş.....Gelecekteki eşini aldatmış oluyor bence...Eşini çok seven insan, hatta sadece seven insan aldatmaz, bana göre tartışmasız bir gerçek bu. Farklı dünyaların insanlarıyız boşuna tartışmayalım,iyi bayramlar dilerim.
Bir kişi cinsellik yaşamadan da karşıdakini sevemez mi değer veremez mi ? Pek tabi ki cinsellik olmadan da yapabilir ama ateş ile barut yanyana durmadığı için ve kişi kendini kontrol edemediği için yaşıyordur....Ne alakası var,yorumlarını gerçekten şaşkınlıkla okudum.Bir insan neden cinsellik yaşar,o kişiye değer veriyordur,seviyordur ve bu duyguyu onunla yaşamak istemiştir.Sizin bakış tarzınız şöyle bir duruma geliyor ozaman,cinsellik yaşayan bir kadın sokakta yakışıklı birini görüp şehvete kapılıp ilişki yaşayabilir? Kimse her gördüğüyle ilişki yaşamıyor zaten,değer verdiği,sevdiği,bağlandığı kişilerle ilişki yaşıyor çoğu kişi.Eğer biri diğer bir insanı seviyor,ona değer veriyor ise,ona aşık ise,karım diyebiliyorsa ondan başka birine ilgi duymaz,duyamaz.Şehvet de duyamaz.Duyuyorsa sevgisi bitmiştir.Sizin dediğiniz şey,evlilik öncesi ilişki yaşayan herkes aldatır demek oluyor,çok büyük ve boş genellemeler yapıyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?