- 8 Haziran 2014
- 830
- 326
- 73
- 34
- Konu Sahibi Goodbyemylover
-
Ben esimin ilk sevgilisiyim daha once de cinsel anlamda hic yakınlığına olmamış. Nerden biliyosun Demeyin cunku ilk gece cok rahat anlaşılıyor kim ne biliyo :)) ablamın eşi de aynı oda ablamdan oncesi hic olmamış yani yok diye bisey yok. Nasıl birbiriyle evlenmek istiyosan oyle bi cevrede olArkadaşlar merhaba ben 20 yasında bir genc kızım ve öpüşmeyi bırakın elime erkek eli bile değmedi. Ben de isterdim bir sevgilim olsun ama hep ilk ve son olsun isterim kendimi salıvermem kolay biri de değilimdir seçiciyimdir kültürlü olsun namuslu olsun. Ama kızlar ben çok korkuyorum benim gibi temiz öpüşmemiş yatmamış erkek bulamayacağım diye. Ya da yapmış olsa bile yapmadım diye yalan söylemesinden. Bende cidden böyle takıntı var bırakın öpmeyi benden önce çok sevdiği bir sevgilisinin olmasını düşünmek bile beni üzer. Belki ben yaşamadığım ve ilk olacağı için karşımdaki için de ilk olsun istiyorum. Sizce bu takındımdan kurtulmalı mıyım yada ne yapmalıyım yoksa haklı mıyım böyle erkekler var mıdır beklemeli miyim of düşündükçe çok sinir oluyorum kızlar öpüşmeyen erkeğin dışlandığı bir ülke sözde inançlı ülkeyiz çok iğrenç geliyor bana
öpüşmemişşi nasıl anlıyorlar. içgüdü denilen birşey var.Ben esimin ilk sevgilisiyim daha once de cinsel anlamda hic yakınlığına olmamış. Nerden biliyosun Demeyin cunku ilk gece cok rahat anlaşılıyor kim ne biliyo :)) ablamın eşi de aynı oda ablamdan oncesi hic olmamış yani yok diye bisey yok. Nasıl birbiriyle evlenmek istiyosan oyle bi cevrede ol
Benim okuduklarım hiç de düşünce özgürlüğü falan değil. Sen temizsin kendin gibi temizi hak ediyorsun yazanı okudum.Evrensel ahlak ilkeleri bu kadar yanlış anlaşılamazdı diyorum ve yazdıklarınızı okurken şok geçiriyorum.
Bu düşünce yapısı dediğiniz şey düşünce özgürlüğü kapsamına giriyor. Ben öpüşmedim, öpüşmeyen erkek istiyorum cümlesi kişisel tercih belirtir.
Öpüşmeyen kızlar, öpüşmeyen erkeklerle evlenmelidir cümlesi genelleme yapar, insanları kategorize eder, etiketler ve evrsel ahlak ilkelerine karşı çıkar.
Benim okuduklarım hiç de düşünce özgürlüğü falan değil. Sen temizsin kendin gibi temizi hak ediyorsun yazanı okudum.
Siz neyden bahsediyorsunuz Allah aşkına?
Buna şok geçireceğinize diğer yazılanlara geçirseniz.
Böyle bir kategorize etmeyi bayan olarak savunmanız da çok ilginç.
Ben öpüşmedim-öpüşmeyen arıyorum da basbayağı gelenek öncesi düzeydir. Tıpkı çocukların ben ona vurdum çünkü o da bana vurdu, ben buna kalemimi verirsem ileride o da bana kalemini verir gibi bir durum.
Beni bağlamaz konu sahibinin yahut falancanın istekleri ancak öpüşmeyen ne bileyim sevişmeyen insanları "temiz" olarak vurgulayan zihniyetlere de kapalıyımdır, saygı falan duyamam.
Kindimizi eşimize saklamak gibi bir düşüncemiz olmadığından becerememiş olabilir miyiz acaba? En başta söylediğiniz şeylere zıt şeyler yazmışsınız sonda.
Dediğiniz gibi herkesin hayat görüşü farklı. Siz ya da konu sahibi evlenmeden cinselliğe hatta öpüşmeye karşısınızdır yaşamazsınız. Benim içinse cinsellik tabu değildir sevdiğim insanla sevişmek öpüşmek yanlış gelmez, yaşarım. Bu ne bana sizi yargılama hakkı verir ne de size beni yargılama hakkı. Bu erkektir yapar düşüncesi değil. İnsanım, istiyorum yaparım düşüncesi. Bilmem anlatabildim mi?
Benim geçmişim nasıl eşimi ilgilendirmezse onun ki de beni ilgilendirmez. Benim görüşüm bu. Sizinkinden farklı olması çok doğal çünkü farklı ortamlarda yetişmiş farklı birer bireyiz.
Hiç sevgilisi olmamış, öpüşmemiş, sevişmemiş bir adam eşini aldatırmı bilmem. Sevişmiş adam da yapabilir sevişmemiş olan da. Hatta ve hatta sevişmemiş kadın da eşini aldatabilir sevişmiş olan da. Bunun bir kanunu kuralı yok malesef.
Ama cinsellik yaşamamış bir erkek ya da kadın evlenince cinsel sorunlar yaşayacağı aşikar. Vajinismu, erken boşalma, sertleşme problemleri en hafif olarak kadın için cinsellikten zevk almama olayları yaşanacaktır muhakkak ilk yıllarda. Kendi cinselliğini tanımamış bir bireyin yaşadığı şeyden zevk almaya başlaması, keşfetmesi çok zaman alan bir şey. Zamanla düzelebilecek şeyler ama aynı zamanda aradaki ilişkiyi ve evliliği bu süreçte çok yıpratan bir durum. Yani öyle elime erkek eli değmedi evleneyim de orgazmlardan orgazm beğeneyim gibi bir durum söz konusu değil malesef. Arkadaşlar cinsel sorun olarak bunlardan bahsetmişler yanılmıyorsam.
Burada fayda-zarar ilişkisi yok, yaşam tarzıyla ilgili seçim hakkı olan bir insan var. Verdiğiniz çocuk örnekleriyle bu olay aynı mı sizce Allah aşkına? Siz basbayağı evlenmeden önce sevişip-öpüşmek evrensel değerdir herkes kabul etmelidir yazıyorsunuz. Buna da evrensel ahlak ilkesi diyorsunuz. Kapalı olduğunuz zihniyete saygı duymadığınızı okuyunca hiç şaşırmadım nedense!Benim okuduklarım hiç de düşünce özgürlüğü falan değil. Sen temizsin kendin gibi temizi hak ediyorsun yazanı okudum.
Siz neyden bahsediyorsunuz Allah aşkına?
Buna şok geçireceğinize diğer yazılanlara geçirseniz.
Böyle bir kategorize etmeyi bayan olarak savunmanız da çok ilginç.
Ben öpüşmedim-öpüşmeyen arıyorum da basbayağı gelenek öncesi düzeydir. Tıpkı çocukların ben ona vurdum çünkü o da bana vurdu, ben buna kalemimi verirsem ileride o da bana kalemini verir gibi bir durum.
Beni bağlamaz konu sahibinin yahut falancanın istekleri ancak öpüşmeyen ne bileyim sevişmeyen insanları "temiz" olarak vurgulayan zihniyetlere de kapalıyımdır, saygı falan duyamam.
O ayet zina yapanlar zina yapan biriyle olabilir gibi bir şeydi. Anlamak istediğiniz gibi anlayıp eleştirmeyin hemen
Bu zamanda kalmadı bacım diye kabullenenlerin kendi sorunu
Yok bacak arası değil yok dudakta değil gözde değil
Yahu nerede bu ahlak, edep?
İlk bakışta şırak diye ruhundan mı görücez? Yapmayın Allah aşkına ya
Herkesin düşüncesi kendine
Hemen sen bize pis mi dedin triplerine gerek yok[/QUOTE]
Burada fayda-zarar ilişkisi yok, yaşam tarzıyla ilgili seçim hakkı olan bir insan var. Verdiğiniz çocuk örnekleriyle bu olay aynı mı sizce Allah aşkına? Siz basbayağı evlenmeden önce sevişip-öpüşmek evrensel değerdir herkes kabul etmelidir yazıyorsunuz. Buna da evrensel ahlak ilkesi diyorsunuz. Kapalı olduğunuz zihniyete saygı duymadığınızı okuyunca hiç şaşırmadım nedense!
Konu içerisinde yazdıklarınız evrim geçiriyor resmen. Öpüşmek ya öpüşmek nedir ki yazarken yaftalanma ile ilgili sorununuz var gibi görünmüyordu. Öpüşmek basit bir şey herkes yaşayabilir bunu istemiyor olmazsınız, böyle tercihlerde buşunumazsınız der gibi bir haliniz vardı.biri kalkıp hiç bir şey yaşamamış kıza çok kötü laf etse kalkıp onuda savunurum.
yaşayana,öpüşene, temiz değilsin derse,onu yaşayanıda savunurum. çünkü kadınım. ve hemcinsimin yaşadıkları yada yaşamadıkları için yaftalanmasına tahammül edemiyorum
nerden biliyosunki ilk taniştigin erkekle evlenecegini belki iki belki uç dort olacak sonuçta seninde eline erkek eli degecek çok takılma bu devirde bakire kız bile bulmak zorken sen hiç eli kız eline degmemiş erkek istiyorsun garip...Arkadaşlar merhaba ben 20 yasında bir genc kızım ve öpüşmeyi bırakın elime erkek eli bile değmedi. Ben de isterdim bir sevgilim olsun ama hep ilk ve son olsun isterim kendimi salıvermem kolay biri de değilimdir seçiciyimdir kültürlü olsun namuslu olsun. Ama kızlar ben çok korkuyorum benim gibi temiz öpüşmemiş yatmamış erkek bulamayacağım diye. Ya da yapmış olsa bile yapmadım diye yalan söylemesinden. Bende cidden böyle takıntı var bırakın öpmeyi benden önce çok sevdiği bir sevgilisinin olmasını düşünmek bile beni üzer. Belki ben yaşamadığım ve ilk olacağı için karşımdaki için de ilk olsun istiyorum. Sizce bu takındımdan kurtulmalı mıyım yada ne yapmalıyım yoksa haklı mıyım böyle erkekler var mıdır beklemeli miyim of düşündükçe çok sinir oluyorum kızlar öpüşmeyen erkeğin dışlandığı bir ülke sözde inançlı ülkeyiz çok iğrenç geliyor bana
Sizin düşünceleriniz diye bir şey yoktu ortada, ilk yazdığım mesaja bakın, evrensel ahlak ilkeleri ile ilgili yanlışlığınızı yazdım!!! Teorik bilgiler ile ilgili hatalı bilgileriniz var zira. Ayrıca öpüşen sevişen pis insanlar tanımlamamı nerde okudunuz da bana sürekli bunu yazıyorsunuz?Kendi kendinize uydurmayın.
Basbayağı öpüşen pis, öpüşmeyen temiz algısına saygı duymadığımı yazıyorum.
Kendi çıkarımlarınızı benim dişüncemmiş gibi yansıtmaya çalışmayın. Öpüşene sevişene pis diyebilen bir zihniyete saygı da mantıksızlıktır zaten. Ona dahi saygı duyuluyorsa benim düşünceme dünden duyulur.
o zaman yanlış anlamışsınız. benim için sorun değil. ama kalkıp öpüşmeyene hakaret etmem. benim anlatmak istediğim öpüşene edilen hakaret. ben öpüşülmesi olayı bana gayet normal geliyor bu gibi düşünceler şaşırtıyor beni dedim. ama öpüşmeyene ,kirliye alternatif bir hakarete karşıyım.Konu içerisinde yazdıklarınız evrim geçiriyor resmen. Öpüşmek ya öpüşmek nedir ki yazarken yaftalanma ile ilgili sorununuz var gibi görünmüyordu. Öpüşmek basit bir şey herkes yaşayabilir bunu istemiyor olmazsınız, böyle tercihlerde buşunumazsınız der gibi bir haliniz vardı.
Ben onu size yazmadım ki.Sizin düşünceleriniz diye bir şey yoktu ortada, ilk yazdığım mesaja bakın, evrensel ahlak ilkeleri ile ilgili yanlışlığınızı yazdım!!! Teorik bilgiler ile ilgili hatalı bilgileriniz var zira. Ayrıca öpüşen sevişen pis insanlar tanımlamamı nerde okudunuz da bana sürekli bunu yazıyorsunuz?
o değil de ben genelleme yapmayan kadın arıyorum, bulursam tebrik edip öpecemama onu bulmak öpüşmemiş erkek bulmaktan daha zor sanırım..
hay Allah razı olsun. bunu diyorum deminden beriben yapamıyorum. her erkek böyledir her kadın şöyledir diyemiyorum. herkesin yaşadıgı yaşayacağı inancı kendine. kime göre temiz kime göre kirli bunu anlayamiyorum ne kötü tabirler. kendi içimizde barışamıyoruz zaten.
Ben yaşamadım ama öpüşene de sevişene de saygı duyarım.Herkes kendi sorumlulgunda özgür.konu sahibi de böyle düşünmüş inşallah kendine uygun birisini bulur.
Pardon o zaman.o zaman yanlış anlamışsınız. benim için sorun değil. ama kalkıp öpüşmeyene hakaret etmem. benim anlatmak istediğim öpüşene edilen hakaret. ben öpüşülmesi olayı bana gayet normal geliyor bu gibi düşünceler şaşırtıyor beni dedim. ama öpüşmeyene ,kirliye alternatif bir hakarete karşıyım.
onu anlatmak istiyorum deminden beri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?