Hiç sıkı dostum yok

Yalnızlık güzel değil bence. Genelde doğru düzgün arkadaşı olmayan insanların teselli cümlesi bence bu. Hele ki şu an ailenizden de uzaktasınız, sadece hayatınızda kocanız var. Böyle durumlar bana doğru gelmiyor, bir noktadan sonra sorunlar başlıyor.

Telefonla sadece görüşünce neden aranız açılıyor ki? 3 senedir yüzünü görmediğim başka ülkede yaşayan ama hala çok samimi olduğum bir arkadaşım var mesela, iletişim hep telefondan yürüyor.

Eğitim-iş-sosyal hayatta binlerce insanla tanışmışken hala bir kişinin samimi arkadaşı yoksa ben o kişide problem olduğunu düşünüyorum. Haksızlığa, saygısızlığa gelemiyorum, asiyim demişsiniz siz kendinizi böyle tanımlarken bir başkası da sizi uyumsuz, fevri, dik bir karakter olarak da tanımlıyor olabilir. Yanlışı olmayan insan olmaz ki, arkadaşlık zaten hatasında, yanlışında yanında olmak demek. Siz dört dörtlük müsünüz? Hiç yanlışınız yok mu şu hayatta?

Arkadaşlarınızla sürekli yüz yüze görüşmeden de arkadaşlık yürütebilirsiniz samimi bir şekilde. Zaten araya mesafe girince arkadaşlığınız bitiyorsa arkadaşlığınızı sorgulayın.
Kesinlikle yalnızlığın bende iyi bir şey olmadığını düşünüyorum. Olmuştur elbet benimde hatalarım belki fark etmediklerim. Ama en azından bu saatten sonra daha sosyal olmaya çalışacağım. Tek eksim şuan evde olmam. Kpss çalışıyorum diye. İşe başladığımda bir şeylerin değişeceğini düşünüyorum 🙏

Kesinlikle öyle, biz kadınlar duygusal varlıklar olduğumuz için mi bilinmez, genelde dostlarımızın küçük hatalarını “kadınsal kıskançlık, aman olur canım arada öyle.” diye geçiştiririz. Ben öyle yapmıştım. “Bu devirde başka kime güveneceğim, dostum o benim.” diye görmezden gele gele tepeme çıkardım. Sonuç; fırlatıp, attım :)

En ufak bir art niyetini hissettiğim kimseye duvarlarımı kaldırmıyorum, hatta sanırım kimseye. :) arkadaşlık seviyesinde yüzeysel muhabbetlerle geçiştiriyorum genelde buluşmalarımı. Çünkü; iki dakika içimi boşaltmak isterken, insanların eline güç verdiğimi ne yazık ki acı tecrübelerle anladım. :)
Ne güzel bir konuya değinmişsiniz. Bende bazen içimi dökecek gibi oluyorum sonra ellerine koz vereceğimi düşündüğüm İçin içime atıyorum açık olamıyorum. Çünkü bir anda insanlar değişebiliyor

Arkadassizliktan dert yandığıniz için açıkça yazmak gerektigini düşündüm. Sürekli haksızlığa gelemediği söyleyen, dedikodudan hoşlanmıyorum diyen, kırılıyorum çekiliyorum diyen insanlardan genelde zarar gördük arkadaş cevremizde. Kimse haksızlığa susmaz, birinin zararına olan bir durumda. Ama senin istediğin yapmadılar diye haksızlık olarak görüyorsan o haksızlık değil. Arkadaşlık iki taraflı verici olur. Genelde kendisini böyle goreb insanların çevresinde çok insan yoktur istediği olmazsa kalanları sahte ve dedikoducu olarak tanımlarlar. Hayatınıza gireb yeni insanlar bunu farkettiyse uzklasiyor olabilir mesela ben sürekli şikayet eden veya başkalarını ilişkilerini eleştiren insanlardan uzak duruyorum bilinçli bir sekilde
Hayır asla hiç bir şey buyurmam, herkese saygım var. Benim istediklerim olacak diye de düşünmedim hiç. Ama bende şikayetçi ve dedikoducu insanlar uzak durdum özellikle . Sadece bir de hemen ısınamıyorum arkadaş olarak kabul edemiyorum kimseyi. Bununda etkisi vardır belki

Olmuyorsa olmuyor zorlama. Ben öyle yapıyorum mutluyum. Zaten alisiyosun bı sure sonra.ben burdan baska kimseyle konuşmuyorum. Aradıklarında 2 dk sonra kapatıyorum. Çok sıkılgan yapıya sahip olduğum için böyle şeylere gelemiyorum. Ben her dakika kankka noruyon napiyonn selam kelam insanı değilim .ha bazı muhabbetler sarar o insanla konuşmamı sürdürürum ama aşırıya kaçmam .fazla muhabbet tez ayrılık

Ondan ötürü kendi üzme
Biraz benziyorum canım. Bende daha çok burdan konuşuyorum. Sağolsunlar hiç tanımadığım insanların manevi destekleri oldu🙏 Bende sıkıldığım İçin çektiğim oldu kendimi ama böyle gitmiyor. Zor zamanında insan cevresinde insana ihtiyaç duyuyor. Bir de benim gibi ailende yoksa daha zor..

Amann kız tek derdimiz dostluk olsun 😂
Benim de hiç dostum öyle görüşüp yakın olduğum arkadaşım yok . Bende işten çıkınca arkadaşlarımın iş telaşından görüşemiyoruz.
Az insan çok huzur boşver. Dostum dediğin gün geliyor düşman oluyor maalesef. O güzel dostluklar annelerimizin zamanındaydı. Şimdi kimseye güven olmuyor.
Gün içinde canım sıkılınca ablamları arıyorum annemi arıyorum .Eşim izinli olunca eşime sarıyorum zaman geçiyor 😅
Belki ailem olsaydı doğru düzgün bende onlara sarardım ☺️❤️

Biraz benziyorum canım. Bende daha çok burdan konuşuyorum. Sağolsunlar hiç tanımadığım insanların manevi destekleri oldu🙏 Bende sıkıldığım İçin çektiğim oldu kendimi ama böyle gitmiyor. Zor zamanında insan cevresinde insana ihtiyaç duyuyor. Bir de benim gibi ailende yoksa daha zor..
Ozaman nezman canın sıkılır birine ihtiyaç duyarsan ben kendi adıma burdayım dinlerim seni .belki yanında yüz yüze olmayabilir .ama yürekten olabilirim❤️

Muhtemelen buluşma teklifinden söz ediyorsunuz , eğlenceli kasmayan herkesin yanınız da rahat olacağı bı tip olursaniz inanın bir kaç teklifinizden sonra geri dönüş alırsınız.
3 günlük dünya arkadaşlık iyi günde kötü günde bana göre . Ama aşırı sivri köşelere gerek yok .

Rahatsız olduğunuz bir davranış olur veya karşınızdaki size birşey anlatırken onu haksiz bulursunuz diyelim bu onu kırıp dökmeden söylemek marifet . Biraz kendinizi törpülemeniz gerekiyor bence .

Benim annem sizin gibi maalesef ki hiç çevresi yok . Kendi annem olduğu halde çok eğlenceli bı kadın ama bu dan dun huyundan haksızlığa gelemeyip karşıda kim var diye düşünmeden kırıp döktüğü için hoşlanmıyorum söylüyorum uyarıyorum her defasında .

Bu halinizden gerçekten memnun değilseniz zaten değişmek için çaba harcayacaksinizdir ama ben böyleyim ya derseniz malesef yapacak bişey kalmıyor bu durumda
Değişim yolundayım canım. Bunun sonu yok çünkü ☺️🤭

Ne güzel bir konuya değinmişsiniz. Bende bazen içimi dökecek gibi oluyorum sonra ellerine koz vereceğimi düşündüğüm İçin içime atıyorum açık olamıyorum. Çünkü bir anda insanlar değişebiliyor
Çok üzücü, ama böyle. Boşverin, en azından içiniz rahat olur. Şurada bile elin yedi kat yabancı insanına kimliğin gizliyken anlatmak daha rahatlatıcı.

Çok arkadaşın grubun olmayabilir ama bir iki tane dahi samimi arkadaşı olmayan insanlarım sorunlu olduğunu düşünüyorum açıkçası ben. İnsanlar birbirini idare edebilmeli çünkü. Herkesin iyi yanı kötü yanı var idare edebildiğimiz için arkadaşlıklarımız sürüyor. Ben haksızlığa gelemiyor demem de geçimsiz biri demek ki derim.
Ki genelde de bu konuda yanılmadım. Kendinizi biraz daha bu konuda geliştirmenizi çabalamanızı öneririm.

Sizin kendinizi anlattiginiz gibi değilim ama uyuştuğum insan sayısı azdır benim de.
Bence doğru eşi bulmak kadar zor, doğru arkadaşlıklar edinebilmek.Bakiyorum kimi hep kendini övüyor, ötekinin tek derdi kaynana görümce dedikodusu, berikinin tek sohbet konusu çocukları...Liste böyle uzayıp gidiyor.Ee yanında keyif alamadiğim, sıkıldığım,bana bir şey katmayacak insanlarla da fazla görüşmek istemiyorum doğal olarak.
Ben halimden memnunum ama :) Bir kaç arkadaşım ve ailem yetiyor.

Siz de yola çıkarken sıkı dost edineyim şeklinde değil de,keyifli zaman geçirmelik girişimlerde bulunabilirsiniz.Bunun için de bazı eleştirdiginiz yönlerinizi törpüleyebilirsiniz.

Sizin kendinizi anlattiginiz gibi değilim ama uyuştuğum insan sayısı azdır benim de.
Bence doğru eşi bulmak kadar zor, doğru arkadaşlıklar edinebilmek.Bakiyorum kimi hep kendini övüyor, ötekinin tek derdi kaynana görümce dedikodusu, berikinin tek sohbet konusu çocukları...Liste böyle uzayıp gidiyor.Ee yanında keyif alamadiğim, sıkıldığım,bana bir şey katmayacak insanlarla da fazla görüşmek istemiyorum doğal olarak.
Ben halimden memnunum ama :) Bir kaç arkadaşım ve ailem yetiyor.

Siz de yola çıkarken sıkı dost edineyim şeklinde değil de,keyifli zaman geçirmelik girişimlerde bulunabilirsiniz.Bunun için de bazı eleştirdiginiz yönlerinizi törpüleyebilirsiniz.
uzun soluklu ve sağlıklı dostluklar için ince elemek normal ama arkadaş olmak illa her sırrını paylaşmak değil. dediğiniz gibi insan keyifli zaman geçirmek, yalnız kalmamak için kendini biraz törpülemeli.

benim çok arkadaşım var çevremde.
kimisiyle sadece kahve-sigara muhabbetimiz vardır, genel güncel mevzulardan konuşuruz.
kimisiyle sanatsal aktivite takip eder onları tartışırız.
kimisiyle iş nedeniyle muhabbetimiz vardır, arkadaşlığımız ofis içerisindedir ama günlük goygoy yapılır.
bu insanların hepsinin bana ters gelen yönleri de var ama ben uyuşabildiğim yönlerini dikkate alıyorum. bazı şeyleri görmezden gelip tolere ediyorum. - tabi ki hakaret vs bunun dışında.
o nedenle de hiç yalnızlık çekmiyorum.
ama herkesin her dediğine taksam, şunu yaptı bunu yaptı diyip her sözden derin anlamlar çıkarsam çevremde kimse kalmaz.
esneklik göstermek önemli.

Çok arkadaşın grubun olmayabilir ama bir iki tane dahi samimi arkadaşı olmayan insanlarım sorunlu olduğunu düşünüyorum açıkçası ben. İnsanlar birbirini idare edebilmeli çünkü. Herkesin iyi yanı kötü yanı var idare edebildiğimiz için arkadaşlıklarımız sürüyor. Ben haksızlığa gelemiyor demem de geçimsiz biri demek ki derim.
Ki genelde de bu konuda yanılmadım. Kendinizi biraz daha bu konuda geliştirmenizi çabalamanızı öneririm.

bir üye daha var burada. kimse ile arkadaşlık edemiyor çünkü her harekete takılıyor ve hep kendi kuralları çerçevesinde davranılmasını istiyor. mesela bir arkadaşı evli barklı bir kadın, telefonda konuşurken mutfağını da bir yandan toparlıyor diye aramayı kesmiş.
hepimizin kuralları vardır ama bazı şeyleri esnetmek gerekir.

ben bazen arabada 10 dakikalık bir yere giderken arıyorum arkadaşlarımı. hem sessiz ortam kimse de beni duymuyor.
bazen arkadaşlarım yemek yaparken arıyorlar beni. nolacak?
herkesin meşgalesi var.
bazen aynı anda yapıyorsun bir sürü şeyi. önemli olan beni düşünüp araması yada o an aradığımda açması.

bu gibi esneklikler olmazsa zamanla etrafımızda insan kalmaz.

Kızlar bende haksızlığa ve saygısızlığa gelememe gibi bir huy var. Asiyim biraz. Hep arkadaşlıklarım kısa süreli oluyor. Hiç uzun süreli güvenebileceğim derdimi sevincimi paylaşabileceğim kimsem yok. Birde çok kırılganım birinin yanlışını görünce soğuyorum kendimi çekiyorum. Bazen bir insanın muhabbetine çok ihtiyacım oluyor ama çevremde kimse yok, bir buçuk senedir evliyim. Evim uzak merkeze burda kimseyi tanımıyorum. Bir kaç arkadaşım var evet am telefonla sadece görüşme olunca ister istemez ara açılıyor. En son ki çalıştığım iş arkadaşlarım işten çıktığım İçin ara açıldı yine. O beni aramadı bende onu aramam muhabbetleri… yani işin Aslı sağlıklı sağlıklı dostluklar edinebilmek için var mı bir yolu. Sorun bende mi anlamıyorum. Ben biraz ağırbaşlıyım. Dedikoduyu çok sevmiyorum bu da insanları sıkıyor sanırım. Ya da yalnızlık güzel mi. Böyle mi devam etmeliyim?😞
Al benden de o kdr.yaşkaç?

ARKADASLIKLA PAZARLIGI KARISTIRMIS GIBI DURUYORSUNUZ. ESYADA ARTI EKSI ARANIR ARKADASLIKTA ISE ARTISIYLA EKSISIYLE SEVILI. SONRA ISTESENIZ BILE KOPAMAZSINIZ

Back
X