Hiç susmayan zihin...

Şöyle diyelim mi ? Bende bir şeyi affedemiyorum kolay kolay ve silip atıyorum insanları. Ya da atiyorDUM. Şimdi karşımdakini uyarıyorum ve hakikaten yine aynı şeyleri tekrarliyorsa ileride sıkıntı yasamamak için ilişkimi kesiyorum. Sadece sevgililikle alakalı değil arkadaş cevremdede boyleydim. Siler atardım hata kabul edemezdim. Şimdi öyle değilim biraz kendini rahatlatmaya çalış dusunmemeye çalış yani kimseyi duzeltemiyoruz kendimizden biraz taviz verelim.
Eskiden bende öyleydim insanları hayatımdan çıkarmakta bir sakınca görmezdim yaş ilerledikçe bunu yapamıyorsun etrafında insan kalmıyor çünkü. Aslında bazen hak veriyor empati yapıyorum insan bu hata yapar diyorum ama bir yandan da bazen bu yaptığım muhasebeyi unutuyor tersini düşünüyorum konuyu karşıya açınca sinirleniyor eski konular açıldığı için ve film orada kopuyor.

Nerden biliyorsun?
Zihnin susmamasi ciddi bir sorundur bence de.
Bence de psikiyatriste gitmelisiniz.

Sevgiliniz takinti olmus sizde
Takıntılık bir şey yok. Ortada sevgi olunca bazı şeyleri silip atamıyorsun bende bunun için çabalıyorum.

Tabii ki hep böyle değilim konuyu canım çok sıkkınken açmıştım çorba olmuş zaten.
İnsan bir anda çok bunalabiliyor ki ben herkesin psikoloğa gitmesi taraftarıyım ama direkt psikiyatr demek manasız. İkisinin ayrımını yapamayan insanlar var,ansksiyete vb bir rahatsızlığım yok bu konu da genel düşüncelerimi kapsamıyor bir konuyla alakalı çözemediğim şeyler olduğundan kafamda çok yer etti sadece.

yani bilmiyorum psikiyatr önerisine neden parladınız ama peki o zaman önce psikoloğa gidebilirsiniz gerekli adımlarda o size yardımcı olur zaten. atlatırsınız umarım.

yani bilmiyorum psikiyatr önerisine neden parladınız ama peki o zaman önce psikoloğa gidebilirsiniz gerekli adımlarda o size yardımcı olur zaten. atlatırsınız umarım.
Konu psikiyatr veya psikologdan öte birilerinin teşhis koymaya çalışması..destek alabilirsin demekle aynı şey neden psikiyatr yani? Ben o safhada olduğumu düşünmüyorum ki yakınlarımla paylaştığımda onlar da aynı fikirde belki buradan öyle gözükmüyor ama...

Depresyon yüksek ihtimalle ertelemeyin destek alın birde alınmayın lütfen normal değil çünkü iyiliğiniz için söylüyor üyelerde

Güven meselesi değil artık,ileriye dönük güveniyorum güvenimi tekrar kazanmaya çabalıyor. Bende söylenen sözleri unutamamak durumu var.
Aynı durum Bende de var . Bunun en büyük sebebinin ise kaynanam olduğunu düşünüyorum. Hiçbişeyi unutamıyorum 3 sene önceki konuları bile eşimin önüne getiriyorum. Sürekli kafamda kv ile ettiğimiz tartışmalar,kavgalar canlanıyor ve ben halen kavga ediyorum onunla kafamda . Allah sorsun ne diyim. Konuyu takipteyim :KK43:

Tabii ki hep böyle değilim konuyu canım çok sıkkınken açmıştım çorba olmuş zaten.
İnsan bir anda çok bunalabiliyor ki ben herkesin psikoloğa gitmesi taraftarıyım ama direkt psikiyatr demek manasız. İkisinin ayrımını yapamayan insanlar var,ansksiyete vb bir rahatsızlığım yok bu konu da genel düşüncelerimi kapsamıyor bir konuyla alakalı çözemediğim şeyler olduğundan kafamda çok yer etti sadece.
Bence o ters anınıza geldi.
Zira söylediğim şey tam olarak bu dinlemek bile istemiyorsunuz. Ben anksiyete hastasıyım, anlattığınız şeyin o olmadığını da gayet net görüyorum.

Tek bir şeye takıntı olduğu için oks düşüncesiyle kaç tane psikolog “ben sana faydalı olamam” diyerek reddetti.

Direk psikiyatri veya psikolog denmez. Ama sizin psikiyatri olamaz demenizin yanlışlığını anlatmaya çalıştım.

Sizi nişandan bile döndürecek bir takıntıymış bu.
Belki de yapılan şey her neyse size çok ters bir durum ve kabullenemiyorsunuz.
Güven pek tamiri olmayan bir duygu maalesef

Hanımefendi,sorununuzu yazmışsınız,biz de yorumladık,yaşadıklarımızdan,tecrübelerimizden,gördüklerimizden,duyduklarımızdan,fikrimizi belirttik..keşke sadece doktorlar yorum yapsın deseydiniz madem:)psikoloğa,psikiyatriye takmışsınız..siz önce psikoloğa gidin madem o vakit,bu kadar takacaktınız..polemik yapmak istemiyorum,sorun yazmışsınız,biz de yorum yaptık,zaten son yorumumdur size,konuyu çok canınız sıkkınken açtıysanız biz de böyle yorumlarız.

Hanımefendi,sorununuzu yazmışsınız,biz de yorumladık,yaşadıklarımızdan,tecrübelerimizden,gördüklerimizden,duyduklarımızdan,fikrimizi belirttik..keşke sadece doktorlar yorum yapsın deseydiniz madem:)psikoloğa,psikiyatriye takmışsınız..siz önce psikoloğa gidin madem o vakit,bu kadar takacaktınız..polemik yapmak istemiyorum,sorun yazmışsınız,biz de yorum yaptık,zaten son yorumumdur size,konuyu çok canınız sıkkınken açtıysanız biz de böyle yorumlarız.
Size en son teşekkür etmiştim siz niye bu kadar alındınız? :)

Psikiyatra gidip ilaç kullanmakta ne var ki ? Kotu bir şey mi bu? Yaptığınız takintiyi gidin anlatın zaten ilaç gereken bir durum ise mecbur psikolog sizi yonlendirir. Bir çok insan günümüzde ilaç kullanıyor bu normal bir şey İnsanların psikolojisi yaşadığı olaylarla kendi sağlığıyla yaşadığı stresle korkulariyla alakalı olarak çok çabuk bozulabiliyor. Bu işin uzmanları varken ve bu konuda üretilmiş ilaçlar varken ve bu çok doğal bir seyken; psikiyatr kelimesine niye bu kadar tepki verdiniz anlamadım?

Anladigim kadariyla herseye degilde bazi durumlar icin gecerli bu zihin susmamasi durumu ama normal bence bu eger öyleyse. Gercekten sizi tatmin etmeyen cevaplar aldiginiz icin olabilir mi yani bende öyle oluyo basit bisey de olsa eğer bende taşlar yerine oturmuyosa deşerde deşerim alıp veririm kafamda yani ama bunun bi sorun oldugunu hic dusunmemistim:KK64:

Herkes destek al demiş ya şaka gibi. Türkiye'de sanki sorunu olan herkes destek almaya koşuyor. Zaten devlet hastanesinde zaman ayırmıyorlar ya da verim alamıyorsun. Özel doktorlar desen seans başına dünyanın parasını istiyor, aylık hesaplayınca neredeyse askeri ücret kadar oluyor. Zaten işsizsin nasıl gidicen? Üstelik hiçbir derdin taşan da yok. Çok kafanı kurcalıyorsa, ki zaten bir tek erkek arkadaşın konusunda bu böyleymiş. Adamdan ayrıl, kadınların kafasına takıldıysa boşuna takılmaz. Hem bazen kişilik, huy meselesi ben başımdan geçen bir olayı unutur yoluma devam ederim. Annem 50 yıllık evli hala geçmişteki olayları kafasında plak gibi döndürür. Sen de plağı değiştir, evini temizle, yeni hobiler, yeni kitaplar vs. Bi tazelen kendine gel. Bu adamıda bırak belli ki atamıcan onun yaptıklarını kafandan bari adamı gönder rahatlasın o da kendi hayatına baksın.

ben de takıntılı biriyim.bana , çevreme çok zarar veriyordu bu durum sürekli takıldığım şeylerle ilgili kavga etmek istiyordum ,içimdekileri herkese yansıtmak istiyordum.ilaç tedavisine başladım doktor kontrolünde çok iyi geldi bana ama doktor bana panikatak endişe bozukluğu teşhisi koydu iyiyim şimdi , iyi gelecekse yıllarca o ilaçlara bağlı kalmaya razıyım. dilerseniz sizde bir doktordan yardım alın .

keşke yıllar önce psikiyatriye gitseydim ,.takıntılarımdan ,endişelerimden kurtulmak varken işkence etmişim kendime.

Back
X