• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiçbir şeye yetişemiyorum

samarammm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2015
53
32
38
35
6 aylık bebeğini var ilk çocuğum çalışıyorum hiçbir şeye yetişemiyor Muşum gibi geliyor biraz titiz biriyim evi hep temiz düzenli tutmak istiyorum eşim de görevde yükselme sınavlarına çalışıyor ne yapsam bilemedim

6 aylık bebeğini var ilk çocuğum çalışıyorum hiçbir şeye yetişemiyor Muşum gibi geliyor biraz titiz biriyim evi hep temiz düzenli tutmak istiyorum eşim de görevde yükselme sınavlarına çalışıyor ne yapsam bilemedim
Aynı konuyu ben açtım geçmişte benim de 6 aylık bi kızım var

6 aylık çocuğun pek dağınıklığı olmaz henüz.
Titizliğini bi kenara bırakıp anneliğine odaklanırsan en azından yetemiyormuş hissin azalır diye düşünüyorum.
Eşin sınavlara hazırlanıyorsa sen bebişinle ilgilen o uyuduğunda da evi toparlarsın.

6 aylık çocuğun pek dağınıklığı olmaz henüz.
Titizliğini bi kenara bırakıp anneliğine odaklanırsan en azından yetemiyormuş hissin azalır diye düşünüyorum.
Eşin sınavlara hazırlanıyorsa sen bebişinle ilgilen o uyuduğunda da evi toparlarsın.
Çok mantıklı

Ana daha bebek dağıtmıyor

Ya uykundan feragat edecek o uyuyunca toplayacaksın ya da bu çokkkk titiz olma huyunu törpüleyeceksin

Tavsiye dersen huyu törpüleyin zira bebek büyüdükçe işi de ilgi istemesi de dağınıklık da büyüyecek

Bir de bebeğe kim bakıyor

Çamaşıra vs yardım etmiyor mu

Benimkine bakıcı baktı ve çocuk 1 yaşına gelinceye kadar işten gelip hiç ev işi yapmadım

Yemeği yedim bulaşığı bile tezgaha bıraktım

Sunu hep merak ederim: Eski donemlerde kadinlar o kadar cocukla ama yoklukla nasil basa cikmislar da simdikiler tek cocukla basa cikamiyor?

Bu bir elestiri degil, sadece merak.

Hiç de durmuyor valla :KK70::KK70:halının bir tarafına bırakıyorum az sonra diğer tarafına gitmiş yuvarlanıyor sürekli kucak da istiyor yavrum

hah işte bak şimdiden ayaklanınca ne kadar hareketli olacağının sinyallerini veriyor:KK70:
bunlar fragman asıl film başlayınca gör sen...
o yüzden kasmamak lazım.. yoksa cidden kendini yemekten başka birşey değil.. altı üstü birkaç eşya birkaç toz vs vs..

Hep anne olarak öğle hissederiz yetmiyoruz diye,sıkıntı yapmayın bırakın dağılsın sağlıklı önemli olan strez yapmayın :KK46:öpün koklayın çok çabuk büyuyorlaŕ

Sunu hep merak ederim: Eski donemlerde kadinlar o kadar cocukla ama yoklukla nasil basa cikmislar da simdikiler tek cocukla basa cikamiyor?

Bu bir elestiri degil, sadece merak.
Valla inanın ben de merak ediyorum annem diyor ki sokakta büyüdünüz acıktığınızda uykunuz geldiğinde eve gelirdiniz ne naz ne bişey yer içer uyurdunuz diyor

Hep anne olarak öğle hissederiz yetmiyoruz diye,sıkıntı yapmayın bırakın dağılsın sağlıklı önemli olan strez yapmayın :KK46:öpün koklayın çok çabuk büyuyorlaŕ
Evet öyle değil mi herşeyin Bi telafisi var bugün dağınıksa yarın temiz olur ama onunla geçen zamanın telafisi yok

Bir de bebeğe kim bakıyor

Çamaşıra vs yardım etmiyor mu

Benimkine bakıcı baktı ve çocuk 1 yaşına gelinceye kadar işten gelip hiç ev işi yapmadım

Yemeği yedim bulaşığı bile tezgaha bıraktım
Çamaşırıma elletmem de şöyle Bi ortalığı topluyor sadece

Çamaşırıma elletmem de şöyle Bi ortalığı topluyor sadece

Mesela neden ellermezsiniz atacak makinaya yıkayacak

Ya da siz atın o kurutup katlasın

Ne olur sizin çamaşırlarınızı görse

Ya da mesela bizim bakıcımız yemek yaptı hem de kendi ne isterse canı istemeyince de yapmadı dışarıdan yedik

Bulaşığı da artı makinaya yıkandı

Bebeğe de yemek yaptı zira 11 saat bizde idi evde bizden çok zaman geçirdi ona göre de sahiplendi sildi süpürdü kimse de iş yapışına karışmadı

Beni en iyi anlayan sensindir herhalde
Ben çok kafaya takıyordum Birgün bebek durmamış temizlik yapmamış ev kirli diye oturup ağlamıştım :KK70:
Maalesef bizim gibi temizlik hastaları bebek olunca daha da strese giriyorlar.
Ben zamanla kendimce bi plan yaptım sabah bebiş kalkmadan erkenden uyanıp bütün evi düzenliyorum gün içinde de ufak işleri yapıyorum bebeği uyutup yemeğimi gündüz yapıyorum akşam yatmadan önce de mutlaka evdeki dağınıklığı toplayıp yatarım elimden bu kadarı geliyor her şeyi bir güne sığdırma bir gün süpürge vur Birgün yerleri sil Birgün mobilyaların tozunu al offf uzattim sanırım:KK6:
Özetle bir plan uydur kendine ama bazen de yetişemiyorsak amannn temizlik bebişlerimizden daha mı önemli :KK48:

Back
X