Hiçbir yere yakışmıyorum

neden "zahmet olmazsa" kullanıcı adı mesela?
niye zahmet olsun?

özgüven kazanmakla ilgili videolar izleyin. sınır koymak, hayır diyebilmek bunlar önemli konular.
Çünkü insanlar bana küçücük bir iyilikte bulunsa bile teşekkür üstüne teşekkür ederim ve zahmet oldu derim yani küçük bir mesele olsa bile. Değişmek istiyorum

Üzgünüm ama öyleyim çok yumuşak kalpli çok sade çok düz biriyim.
Yumuşak,naif bir insansındır ezik derler,doğruları pat pat söylersin saygısız derler,mesafeli ya da seviyeli bir insansındır aaa bu da çok soğuk ya derler..yani kısaca derler de derler...Hayatımızdaki insanların patavatsızlığını düşünüp içerleyip kendimizi üzecek kadar uzun bir yaşamımız yok.Kim olursa olsun kim ne derse desin sen kendini biliyorsan gerisinin bir önemi olmamalı bence..Aileniz belki sevgiyi göstermeyi bilmiyordur anne babalarından öyle görmüşlerdir mutlaka..Bakın işte ne güzel bir anne olmuşsunuz.."Nasıl bir anne olmamanız gerektiğini" kendi yaşadıklarınızdan ortaya çıkartmışsınız🌺

Bizim toplumumuzda kibarlık, naiflik eziklik olarak nitelendiriliyor. O yüzden artık kibar ve naif olmayın.

Sizin modunuzu düşüren insanlardan uzak durun ve sizi tanımayıp yüzünüze konuşan insanlara gerekli cevapları verin . Bozun. Kimsenin size akıl vermesine müsade etmeyin. Eminim çok donanımlı, çok naif bir insansınız.

Belki de bi psikolog ile görüşmekte iyi gelebilir size.

hep temelde ailemden dolayı deniyor. Zamanında birçoğumuz az ya da çok böyle şeyler yaşadık. bunları da geri de bırakıp kendimizi geliştirmemiz lazım, biz de bir bireyiz birçok şeyi değiştirebilir ya da başarabiliriz. hep ailem ailem diye orda tıkanmamak lazım. ben de daha önceleri çok pasiftim durup dururken laf söylerlerdi cevap bile vermezdim. hala kendime kızarım niye böyle yaptım diye. ama bazı şeyler birazda bizim elimizde kendimizi aşmamız gerekiyor. tamamen değişmek zorunda değilsin. bende sevmiyorum dedikoduyu gereksiz muhabbetleri ve hala hiç arkadaşm yok çünkü sevemiyorum. mütevazi biriyim gelip birşeylerle övünen biri oldu mu garip geliyor. yani kendini böyle seviyosan değiştirme ama bazı şeyler toplumda garip görünüyor saflık olarak algılanıyor insanlar gücü yettiği kişiden tatmin oluyor laf söyleyip başkasını ezince onlar çok iyi oluyorlarmış gibi. bunların bazıları yaşanacak kimisini kafaya takmayacaksın kiminde kendin dik duracaksın.

Çok şey söylemek istiyorum ama kalpleri kırılmasın diye gülerek cevap veriyorum. Gülerek derken laf sokma falan yapmıyorum zaten yapamam da😏
İyide başkasının kalbini düşünüp kendi kalbinizi neden kırıyorsunuz? Size rahatsızlık veren birşeyi görmezden geliyorsunuz. Kendinize değer verin kimse sizden üstün veya aşağıda değil. Siz bunu kendinize yaparsanız başkalarında üzgünüm ama acımaz size. Kimseye acımayın, illa laf söylemek zorunda değilsiniz kalkın o ortamdan gidip ya da yüzünüzü asın olmadı o lafı söyleyen kişinin samimi olduğu birine rahatsız olduğunuzu dile getirin emin olun bu şekilde yerine ulaşacaktır.

Beni pek sevmeyen biraz da patavatsız bir akrabamız bana açık açık demişti ki hiçbir yere yakışacak bir şey değilsin. Kadına kızamadım bile. Patavatsız diyip geçtim ama içten içe ben de öyle olduğumu biliyorum. Mesela eşimin tarafı akrabaları ile oturduğumuzda eğreti duruyorum. Herkesin birbirinin arkasından konuştuğunu biliyorum. Gülerek laf sokmalar, birbirlerinin maddi durumlarını, evlerini karşılaştırmaları. Niye bu insanların arasındayım diye düşünüyorum o an. Dışarıda bir işim olsun. Banka, hastane, posta, gibi normal yerlerde de beceriksiz gibi gözüküyorum. Tanıdığım tanımadığım herkes beni görünce aşağılayarak tavsiye vermeye başlıyor. Ve ben aileme kızıp duruyorum beni bu hale getirdikleri için. Çocukluğum ve gençliğim horlanarak geçti. Boyum kısa olduğu için babam senden utanıyorum derdi. Topuklu giyerdim hayat kadınlarına benziyorsun derdi. Annem de aynı. Neyse kısaca dışımı görenler hiçbir şeyden anlamadığımı zannediyor. Üniversiteye dereceyle girdim, memurum, bir tane bebeğim var, araba kullanabiliyorum, çok güzel yemekler yapabiliyorum. Yapabiliyorum yani kendimce bir şeyler. Şimdi size soruyorum. Kendimi nasıl iyi anlatabilirim. Kendimi nasıl iyi gösteririm demiyorum. Olduğum gibi olduğum kadar göstersem yeter zira 🙄 kendine güven falan diyeceksiniz ama olmuyor. Aileme beni bu hale getirdikleri için kızmakla geçiriyorum zamanı. Beni anlamanızı bekliyorum ve desteklerinizi hissetmek beni tetikler inşallah
Yalnız değilsin. Buna emin ol.

Beni pek sevmeyen biraz da patavatsız bir akrabamız bana açık açık demişti ki hiçbir yere yakışacak bir şey değilsin. Kadına kızamadım bile. Patavatsız diyip geçtim ama içten içe ben de öyle olduğumu biliyorum. Mesela eşimin tarafı akrabaları ile oturduğumuzda eğreti duruyorum. Herkesin birbirinin arkasından konuştuğunu biliyorum. Gülerek laf sokmalar, birbirlerinin maddi durumlarını, evlerini karşılaştırmaları. Niye bu insanların arasındayım diye düşünüyorum o an. Dışarıda bir işim olsun. Banka, hastane, posta, gibi normal yerlerde de beceriksiz gibi gözüküyorum. Tanıdığım tanımadığım herkes beni görünce aşağılayarak tavsiye vermeye başlıyor. Ve ben aileme kızıp duruyorum beni bu hale getirdikleri için. Çocukluğum ve gençliğim horlanarak geçti. Boyum kısa olduğu için babam senden utanıyorum derdi. Topuklu giyerdim hayat kadınlarına benziyorsun derdi. Annem de aynı. Neyse kısaca dışımı görenler hiçbir şeyden anlamadığımı zannediyor. Üniversiteye dereceyle girdim, memurum, bir tane bebeğim var, araba kullanabiliyorum, çok güzel yemekler yapabiliyorum. Yapabiliyorum yani kendimce bir şeyler. Şimdi size soruyorum. Kendimi nasıl iyi anlatabilirim. Kendimi nasıl iyi gösteririm demiyorum. Olduğum gibi olduğum kadar göstersem yeter zira 🙄 kendine güven falan diyeceksiniz ama olmuyor. Aileme beni bu hale getirdikleri için kızmakla geçiriyorum zamanı. Beni anlamanızı bekliyorum ve desteklerinizi hissetmek beni tetikler inşallah
inanin insanların bazıları tanımadiklarina bile tavsiye vermeden duramıyor. sizinle ilgili değil herkese öyleler. sadece diğer insanlar sizin gibi takmıyor. tanıdıklarınız konusunda ise profesyonel yardım alın eğer siz çok rahatsizsaniz bu durumdan.

Çok şey söylemek istiyorum ama kalpleri kırılmasın diye gülerek cevap veriyorum. Gülerek derken laf sokma falan yapmıyorum zaten yapamam da😏
O yaptığın emoji var ya, öyle dudağını sağ üstten kaldırıp gözlerini tek tarafa alta belertiyosun, buna sen kimsin köpek bakışı diyoruz, sen kimsin köpek diyemiyosan hıh yapıp, omzunu atıp kalkıp uzaklaş oradan, dur halletcem ben senin olayı🤔

Onu diyen nereye yakışıyormuş ?

Psikoloğa git bence

Sonuçta seni görmedik
Yakışıp yakışmadığın hakkında ne diyelim şimdi

Tamamen yaydığın enerji ile alakalı bu bence... kibar naif denen insanlardanım
Yüzüme şöyle davranan çıkamaz net diyorum
Kendine gel biraz,kalp kırmaksa olay sonunda o kalbi kır tık ağzına lafları,demiyorum ki mahalle karısına dön
Ama bir eşiğin olsun mutlaka
Yapamıyorsan yardım al

Tamamen yaydığın enerji ile alakalı bu bence... kibar naif denen insanlardanım
Yüzüme şöyle davranan çıkamaz net diyorum
Kendine gel biraz,kalp kırmaksa olay sonunda o kalbi kır tık ağzına lafları,demiyorum ki mahalle karısına dön
Ama bir eşiğin olsun mutlaka
Yapamıyorsan yardım al

Peki o enerji nasıl değişir ?

Peki o enerji nasıl değişir ?
Tanımadığım birine şöyle şöyle yap demek ne kadar etkili olur bilemem ama en basitinden kendinle ilgilenmek kendini sevmeye başlayabilmek,olduğu gibi kabul etmek ve degistirebildiklerini değiştirmeye kalkışabilmek yani tamamen kendinin yolculuğuna başlayabilmek çok önemli

Konu sahibini ele alırsak etrafında söylenenlere o da hak veriyor mesela bu değişim ona zor gelir
bence yardım alması şart...

Birde gözlemlerime göre vurdumduymaz olmak çok da matah birşey değil...tepkisizlik de eziklik olarak algilaniyor bu sefer,halbuki kişi tınlamıyordur bile ama gel gelelim ki zamanında verilmeyen bir tepki sana cogalark geliyor bu sefer

Insanlara oldukça kredisi yüksek bir insanım ama kötü niyet ve samimiyetsizlik fark ettiğim anda karşımda ki kişi ağır kaybeder yani bir eşiğim var

Ne demek insanların gelip sürekli sürekli laf atıp sokması,
ben eminim ki konu sahibinin inanilmaz bir gözlem yeteneği var
yüksek algısı olan biri,çevresindekiler tırnağı bile olamaz ...işte bu özelliklerini icten değil dıştan parlatma zamani gelmeli

Kıracaksa kıracak,sövecekse sövecek
Yasadıkları cevresi korkunç

Aileniz yüzünden özgüveniniz zedelendiği için diğer insanlar da sürekli sizi aşağılıyor veya beğenmiyor gibi hissediyor olabilir misiniz acaba
Sizi hiç tanımayan biri neden aşağılasın ki anlayamadım

Millete kendini begendirneye ispat etmeye çalışma canım onların kuklası olursun. Annemde evlenirken KV demişler ki o yemek yapmayı bilmez. Sen ogretirsin. Mutfağa girdim kaynatam istiyor diye karnıyarık yaptım. KV diyorki yemek yapmayı bilmez dediler yapiyorya. Annem sordum niye öyle dedin diye ben ne bileyim diyor. Beni 14 15 yaşlarında ki bilgimle değerlendirdigini ben biliyorum ama.

Bizim millet evleri çocuklarını eşlerini yaristirmayi sever. Gecen KV evimin etrafindaki eski ahşap evleri sordu yikilmiyormu yapılmıyor mu diye. Bende park olacakmış dedim sesi kesildi. Şimdi bunu niye sordu. Ben biliyorum eltimin gidip görüncemin oglunun yeni aldığı evi gezdigini. Bizim evle karşılaştırdigini. Evimin etrafını soyledigini. Sanki yarış var. Hayret ediyorum insanlara.

herkes kendine baksın. niye birileri sizi beğensin ki siz kendinizi beğenin yeter

Demeyin demişsin ama sorunun kesinlikle özgüven, kendinden emin olma hissi her zaman insanın yüzüne ve beden diline yansır. iyi bir psikolog bul, onunla görüş bence buna ihtiyacın var. Tek başına halledemediğin belli, üstüne yapışan bu histen acilen kurtulman lazım
Aslında kendi başımıza çözemediğimizin sorunlar için farkındalık ve yardım almam gerekir düşüncesi birçok kişinin hayatını yoluna koyacaktır. Nasıl organik sorunlarımız olduğunda doktora gidiyorsak düşüncelerimizle ilgili ve psikolojimizle ilgili sorunlar için de Psikiyatriste/Psikoloğa gitmeliyiz. Herşeyi tek başımıza halledemeyiz, insanız ve acziyetlerimiz var. Çoğu düşünce ve davranış bozukluğu çocukluk travmaları ile ilgili. Bunların onarılması daha huzurlu bir hayata adım atmamızı sağlar.

Eşiniz sizi sevıyor mu .Sız her seyı basarmışsınız .Ozguven eksıklıgı ıcın paranız da var gıdın terapıye .Kutluyorum sızı .Memur deılım .Arabada suremıorum .Çocugumda yok .Sadece ozguvenım var 😀😀😀

Back
X