hiçbişeyin içine sığamıyorum:(

hangi şehirdesin bilmiyorum ama acıbadem hatanesinde öve öve bitiremeyn arkadaşlarım var diyetisyenini yani 90 kilodan 55 düştü 6 ay da bir arkadaşım bundan 1 sene önce falan halada fıstık gibi duruyor kız hiç kilo almadı..diyetisyen şart sana öyle kafana göre diyet yapma derim yinede..ama öyle hazır liste veren diyetisyen olmaz sana özel yapmalı onun içinde özel bir hastanenin diyetisyenine gitmelisin

Kızlar internetten şöyle bir şey buldum..

(*) Acıbadem Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı
SAĞLIKLI DİYET ÖNERİSİ
(25-30 yaşındaki orta aktivitedeki kadınlar için haftalık diyet)

Sabah: 2 dilim kepek ekmeği, 1 küçük peynir veya 1 yumurta, domates, salatalık, taze biber, çay, bitki çayları, ıhlamur (şekersiz)

Ara: 1 porsiyon meyve, ya da 1 su bardağı az yağlı süt

Öğle: Tavuk (150 gram, haşlama, ızgara,) salata (bolca, 1 tabak sıvı yağlı), cacık, 4 kaşık zeytinyağlı sebze yemeği (susuz)

Ara: (ikindi) 1 porsiyon meyve, sütlü nescafe

Akşam: Etsiz sebze yemeği (1 tabak),salata bolca (1 tabak yağlı), yoğurt veya cacık
(1 kase), çorba (1 kase) veya 1 dilim kepek ekmeği.

Ara: (21:00 - 21:30) 1 porsiyon meyve

Bunlara dikkat !
1 Yemeklerden önce 1 su bardağı su için
2 Günlük 8-10 bardak su tüketin.
3 Çay, nescafe (şekersiz), bitki çayları diyet cola ve serbest
4 Öğün atlamayın
5 Günde 30-60 dakika ritmik yürüyüş yapın.

BESLENME KURALLARI
- Az ve sık beslenin
- Mümkünse yediklerinizi 3 ana öğün, 3 de ara öğüne bölün
- Bol su için, yiyecekleri iyice çiğneyin
- Nişastalı ve posalı gıdalar tüketin
- Total yağ, karbonhidrat ve protein yüzdelerini ayarlayın
- Şeker ve tuz içeren gıdaların tüketimini azaltın
- Alkollü içki tüketmeyin veya tüketimi sınırlandırın
- Fiziksel aktivite düzeyini artırın.

şeyy ama ben daha 20 yaşındayımm:):)

ben izmirdeyimm..bi kere diyetisyen tecrübem oldu o da çok kötü bi intiba bıraktığı için midir nedir hep soğuk baktım di,yetisyenlere..aslında çok dayanıklı bi vücudum varr çabuk doyuyorum ama sadece gözüm doymuyo midem patlasa bile yemek istiyorumm...

evet izmirdeyimm..buca bana uzak bornovada yazıldım ama diyorum ya aklım fikrim yemekte içmekte olduğu için devam etmedim..üstelik 3 ay yazılmıştım bide 1 ay gtmeden bıraktımm..zaten çikolataya kolaya çok bi düşkünlüğüm yok sadece grcrlrti çok fena acıkıyorum bi de her öğün et yiyorum sorunum bu

allahtan kendimle barışığımm ama sadece evin içindeyken barışıgım:)..dışarı insan içine çıktığım anda düşman oluyorum kendimee...herkes mi incecik olur ya

ya benim aslında üst bedenim çok kalın değill 40 beden falan sadece kollarım sarktığı için kıyafet bana ne kadar bol olursa olsun kolları sığmıyoo...en büyük problemim bacaklarımm popommherhalde 90 kilonun 70 kilosunu belden aşağım oluşturuodur:)

valla çok sevinirimm yanımda birileri olursa....evde tek başıma yapmaya çalışıorum önümde biri baklava deviriyo biri gözleme ee baba zaten kuruıyemişçii dayanamıyorum geri bozuyorum ama böyle bi gruba girersemm birileri durdurur illaki beni:)

Öncelikle korse al. 2-3 santim incelir giyebileceğin pantolon sayısını artırırsın. Göbek bel ve miden üzerinde inceltici sporlar yap her gün en az bir saat. Miden küçüldükçe daha kolay kilo verirsin .3 litre su mutlaka iç. 6 öğün ye.3 ü bir tane meyve olsun.

Canım bence diyetle hallolmaz bu.. herşeyden ye ama az ye. Aksam 9dan sonra yemek yeme acıkırsan,bi şeyler atıştırmak istersen form bisküvileri oluyor onlardan ye ve günde 1 saat yürüyüş yap. Tabi öncelikle kafanda bitir ama asla kendini üzme, sen kilolu olabilirsin ama bu senin yenebileceğin bir sorun. seninle dalga geçen insan napsın? Ancak beyin nakli olursa düzelir ona daha çok acıdım ben

benle dalga geçen şeyin insan olduğu konusnda şüphelerim var zaten ...ayrıca ondan daha güzelim he he:)

çok zor olmadııı..teknik belli ye ve yat:):)=)ekstra bişeye gerek yok:)

Benimde kardeşimin kilo alması gerek düzenli sporda yapıyor 6 yıldır ,senin dedigin yiyip yatıyor ama yinede tık yok:) gecenin bir yarısı kalkar sucuklar,kokoreçler yer ama yine aynı bugun tartılmış 53 e düşmüş boyuda 186 bir ara doktor siz bu cocuga hiç yemek yedirmiyorsunuz heralde demişti.

Bir de öğrencilikte beslenme çok bozuluyor.Ben de tam tersi sürekli zayıflıyordum.Artık evde kendim yemek yapıyorum sağlıklı oluyor.Sen de hazır yiyorsan bence evde kendin yap.Yaptığın yemeklerin de yağını tuzunu az koy,tadları kötü olursa iştahın kapanır belki.

belki genetiktir ya ailenizde....ahh ahh kimisi alamaz kimisi veremezz...

ya bende evde yapıorum yemekleri ama tabii bol yağ tuz salça....bi de sevgilimde çok iştahlı en az dört tabak yemek yiyip kalkıyo masadan ama tabi o 65 kilo oysa ben:)

Ahh benimde boyle bi konum vardi bir zamanlarr:)) her seyi saatli ye gece acikinca buzdolabinda alma solugu suyu bas mideye ustune guzel sulu bi seftali ye,kavun ye( yani makarna kek falan yeme gece aman diyim!) kahvaltida serbest takilabilrsin:) ikindin gibi bi tost yiyebilrsin beyaz peynirli yaninda bol domatesle:) ki bu aksam yemegne abanmamani saglar. Yesil cay da insana asiri bi huzur verir hem cildide guzellestiriyor:).
Yazin o oldurucu sicakligi pek kalmadi hem:) kulakligini takiyosunn azar azar yuruyuse basliyosun ama hem kafanda zayiflayinca giyecegin kiyafetler olmali...dusunsene zayif insanlar 30 tlye rahatlikla kot bulabiliyor...

Şimdilik kiyafet sorunun icinde polo ve mavinin kot kaliplari cok genis oluyor genelde sezon sonu hem indirim vardir kesin. Ha diyelimki orda bulamadin Lcwden idareten(hani zayiflican nasilsa cope gidicek] buyuk beden bulabilrsin bi de C&A magazalarinda bayagi cesit oluyor:)) Birrdee kesinlikle pozitiff olll!! Bu kesinlikle gecici bir durum nasilsa! Surekli hayaller kurr..Allah vermeyecegi seyin hayalini kurdurmaz birazcik caba lazim ki bunu keyifle yapmalisin:)) hadi bakalim kolay gelsinn.

Son düzenleme:

sıbel ben de senın yasadıgını yasadım. oyuzden belkı de yıllarca erteledım ama bu forumda arkadaslar sayesınde zevklı hale geldı ılk kez dıyet yapmak ve ınanır mısın hem saglıklı beslenıyorum dıyet yapıyorum hem de doktorların verdıgınden aslında daha az yıyorum bu kez ama tam tersı daha tok ve daha mutluyum. benı hor gorur gıbı elıme uzatılan bır lıste vermelerı belkı de engelledı bunca zaman dıyet yapmamı. gel bıze katıl derım.

allahtan kendimle barışığımm ama sadece evin içindeyken barışıgım:)..dışarı insan içine çıktığım anda düşman oluyorum kendimee...herkes mi incecik olur ya

ızmırdesın . yanı ne dıyım zor valla. turkıyenın en guzel kızları ordan cıkar denılır her nekadar ızmıre hıc gıtmemıs olsam da.

XL satan yerler var hatta çok yakınımda bir yer var sırf şişmanlar için satıyor şık tasarımlı xx large giysiler bile var.içine girmedim de dışta şişman plastik mankenler üzerinde gördüm güzeller yani. bir de zayıf ve kısa olanlar için yer olsa ne güzel olacak.
genelde satan yerler hep standart boy ve kilo aralığında offf.

öncelikle gerçekten bunu istemelisin kararlı olman lazım ben bunu başaracağım diye başlaman lazım '' başardım diye diye başlamak başarabildim diye bitirebilmektir'' sebze diyeti yapabilirsin gerçekten çok etkili doktor önermişti bir arkadaşıma 1 hafta boyunca sadece sebze yemekleriyle salata ve meyveyle besleniyorsun tuz şeker yok unlu gıdalarda ekmekte yok yani sebze detoxu ama 1 hafta hemen farkediyorsun kg verdiğini 3 kg falan veriliyor sonra normal diyetine dönebilirsin bu sadece 1 haftalık detox

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…