- Konu Sahibi sensoylehayat21
-
Kızlar internetten şöyle bir şey buldum..
(*) Acıbadem Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı
SAĞLIKLI DİYET ÖNERİSİ
(25-30 yaşındaki orta aktivitedeki kadınlar için haftalık diyet)
Sabah: 2 dilim kepek ekmeği, 1 küçük peynir veya 1 yumurta, domates, salatalık, taze biber, çay, bitki çayları, ıhlamur (şekersiz)
Ara: 1 porsiyon meyve, ya da 1 su bardağı az yağlı süt
Öğle: Tavuk (150 gram, haşlama, ızgara,) salata (bolca, 1 tabak sıvı yağlı), cacık, 4 kaşık zeytinyağlı sebze yemeği (susuz)
Ara: (ikindi) 1 porsiyon meyve, sütlü nescafe
Akşam: Etsiz sebze yemeği (1 tabak),salata bolca (1 tabak yağlı), yoğurt veya cacık
(1 kase), çorba (1 kase) veya 1 dilim kepek ekmeği.
Ara: (21:00 - 21:30) 1 porsiyon meyve
Bunlara dikkat !
1 Yemeklerden önce 1 su bardağı su için
2 Günlük 8-10 bardak su tüketin.
3 Çay, nescafe (şekersiz), bitki çayları diyet cola ve serbest
4 Öğün atlamayın
5 Günde 30-60 dakika ritmik yürüyüş yapın.
BESLENME KURALLARI
- Az ve sık beslenin
- Mümkünse yediklerinizi 3 ana öğün, 3 de ara öğüne bölün
- Bol su için, yiyecekleri iyice çiğneyin
- Nişastalı ve posalı gıdalar tüketin
- Total yağ, karbonhidrat ve protein yüzdelerini ayarlayın
- Şeker ve tuz içeren gıdaların tüketimini azaltın
- Alkollü içki tüketmeyin veya tüketimi sınırlandırın
- Fiziksel aktivite düzeyini artırın.
hangi şehirdesin bilmiyorum ama acıbadem hatanesinde öve öve bitiremeyn arkadaşlarım var diyetisyenini yani 90 kilodan 55 düştü 6 ay da bir arkadaşım bundan 1 sene önce falan halada fıstık gibi duruyor kız hiç kilo almadı..diyetisyen şart sana öyle kafana göre diyet yapma derim yinede..ama öyle hazır liste veren diyetisyen olmaz sana özel yapmalı onun içinde özel bir hastanenin diyetisyenine gitmelisin
Sen de mi İzmir'de okuyorsun?Ege hastanesine git bence orada iyi diyetisyenler vardır.Buca'da optimum diye bir spor salonu var orası d hem uygun hem güzel.İştah meselesine gelince iradeye bağlı.Hayatından aburcuburları at.Çikolata,tatlı,cips,kola gibi şeylerden uzak dur.Zaman geçince artık canının çekmedğini görceksin
Başlığı okudum ve direk yazıyorum yorumları okumadan..
Başlığın çok komik :)))))))))))))) donsuz kaldım...
önemli olan donunun olup olmaması değil..
Kendinle barışık ol yeter..
Don nasılolsa olur :))))))
canım ben 2 yıllık ewliyim =)eşim asla we asla kilosunu söylemez ama tahmin ediyorum 120nin üstündeinanmıcaksınız ama walla yalan söylemiyorum biz pantolonlarını waikiki we defactodan alıyoruz tişört gömlek falan onlarıda c&a dan alıyoruz yani demek istediğim gidipte öyle adilışık batik falan oralardan alışweriş yapmaya kalkma ben 74 kiloyum bana bile olmuyo gömlekleri tişörtleri en büyük bedenleri m ne bekliyosunki.bazı markalar türkiyedeki kadınları 0 beden sanıyo.girme oralara dışardan al pazardan bile alabilirsin. hee canıma tak etti olmuyo böyle diyosan boğazını tutmayı bilceksin ölüyorum desende akşam yemek yemiceksn we düzenli spor yapcaksn tek çaren bu
sıbel asagı yukarı aynı kılolardayız ben lcw de hep pantolon hem ust bulamıyorum ılk aklıma gelen bu marka oldu. yasadıgım sehırde kucuk butık var orda da buluyorum.
pantolon dısında takıp ettıgımı yenı dıyet topıklerı var bır hafta once dıyete basladım gel bıze katıl derım
Canım bence diyetle hallolmaz bu.. herşeyden ye ama az ye. Aksam 9dan sonra yemek yeme acıkırsan,bi şeyler atıştırmak istersen form bisküvileri oluyor onlardan ye ve günde 1 saat yürüyüş yap. Tabi öncelikle kafanda bitir ama asla kendini üzme, sen kilolu olabilirsin ama bu senin yenebileceğin bir sorun. seninle dalga geçen insan napsın? Ancak beyin nakli olursa düzelir ona daha çok acıdım ben
çok zor olmadııı..teknik belli ye ve yat:):)=)ekstra bişeye gerek yok:)
evet izmirdeyimm..buca bana uzak bornovada yazıldım ama diyorum ya aklım fikrim yemekte içmekte olduğu için devam etmedim..üstelik 3 ay yazılmıştım bide 1 ay gtmeden bıraktımm..zaten çikolataya kolaya çok bi düşkünlüğüm yok sadece grcrlrti çok fena acıkıyorum bi de her öğün et yiyorum sorunum bu
Benimde kardeşimin kilo alması gerek düzenli sporda yapıyor 6 yıldır ,senin dedigin yiyip yatıyor ama yinede tık yok:) gecenin bir yarısı kalkar sucuklar,kokoreçler yer ama yine aynı bugun tartılmış 53 e düşmüş boyuda 186 bir ara doktor siz bu cocuga hiç yemek yedirmiyorsunuz heralde demişti.
Bir de öğrencilikte beslenme çok bozuluyor.Ben de tam tersi sürekli zayıflıyordum.Artık evde kendim yemek yapıyorum sağlıklı oluyor.Sen de hazır yiyorsan bence evde kendin yap.Yaptığın yemeklerin de yağını tuzunu az koy,tadları kötü olursa iştahın kapanır belki.
ben izmirdeyimm..bi kere diyetisyen tecrübem oldu o da çok kötü bi intiba bıraktığı için midir nedir hep soğuk baktım di,yetisyenlere..aslında çok dayanıklı bi vücudum varr çabuk doyuyorum ama sadece gözüm doymuyo midem patlasa bile yemek istiyorumm...
allahtan kendimle barışığımm ama sadece evin içindeyken barışıgım:)..dışarı insan içine çıktığım anda düşman oluyorum kendimee...herkes mi incecik olur ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?