- Konu Sahibi sensoylehayat21
-
Kilolu arkadaşlarım var benim de.
Hepsi öyle bir yemek yiyor ki, ÇOK HIZLI!
Tülin Şahin söylemişti, eğer yediğiniz şeyden kilo almamak istiyorsanız çok çiğnemeniz ve yavaş yemeniz gerekir diye.
Tabi gidipte 3 tabak yemeği yavaş yemekten bahsetmiyorum. Diyet mönüsündeki şeyleri hızlı yeme. Doyacağın varsa da midene oturur doyamazsın.
Yavaş yavaş, sindire sindire ye.
Bir kaşık mönünün içeriginden ye (örneğin fasulye)
İkinci kaşığın salatadan olsun.
Sonra meyve suyunu iç.
AMA HEPSİNİ YAVAŞ YAVAŞ AĞIRDAN ALARAK VE SALATAYI BİLE 20 KERE ÇİĞNEYEREK YE
Ayrıca son bir önerim gece yatmadan önce sakın ha bir şey yeme. Sakın anında kilo yapar
Bebeğimmm seni çok iyi anlıyorum sanki beni anlatmışsın yaa
Canım öncelikle pantolon meselesine değineyim.. Büyük pantolon satan yerleri bulmaya çalış.. Likralı şeyler dene veya ölçülerini alıp terziye diktir zayıflayana kadar böyle idare et canım.
Ve kendinle herşeye rağmen barışık ol, sev kendini.
İnşallah zamanı geldiğinde tahmin ettiğinden bile fazla zayıflarsın asla umudunu kaybetme ve bu durum için canını sıkma.
Beterin beteri vardır haline her zaman şükret.
35 yaşındayken 44 bedendim. 36 yaşından beri 34-36 beden kullanıyorum. Gerçekten isteyince yapılabiliyor. Kaldı ki sen çok gençsin. Metabolizman çok daha hızlı.
Öncelikle bir endokrinolağa gitmeni öneririm. Hormonal bir problemin varsa diyet aç kalmandan başka işe yaramaz. Eğer sorun hormonal ise tedavi olursun. Değilse arkadaşların da dediği gibi diyet ve spor. Abuk subuk zayıflama ürünlerinden kaçınmalısın. Hem boş yere para harcarsın. Hem de bedenine zarar verebilirsin. İki hapla zayıflanabiliyor olsa dünyada kilolu insan kalmazdı di mi?
Diyetisyenden yardım alabilirsen al. Ama ben o şablon diyetlerle verdiğim kiloların hepsini geri aldım. En son yaptığım diyette (9 yıl önce)kuralları kendim koydum. Her şey serbest ama daha önce yediğim miktarın 1/3- ya da 1/4 ü kadar. Hiçbir yiyecek grubunu tamamen kesmedim. Vücudun hepsine ihtiyacı var.
İstediğim kiloya düşmem 1 yılı aldı. Sen de sakın acele etme. Ne kadar hızlı verirsen o kadar hızlı geri alırsın. Önemli olan beslenme alışkanlığını sabitlemek. Beslenme alışkanlığı sabitlenince kilo da sabitleniyor. Yine aynı mantıkla gidiyorum. Her şeyden ama kilolu olduğum dönemde yediğimin en fazla yarısı kadar. Zaten vücut daha fazlasını kabul etmiyor.
Tatillerde, arkadaşlarla dışarıda yemek yendiğinde ya da misafirlerim olduğunda ölçü biraz kaçabiliyor. O zaman aldığım kilonun miktarına göre bir kaç gün akşam yemeğim yoğurt elma oluyor. Kiloyu yerleşmeden vermek çok zor değil. Ama bir kaç hafta benimle kalırsa vermekte zorlanırım biliyorum. ve ben bir daha diyet yapmak istemiyorum.
Ağzıma bir şey atmadan önce düşünürüm. Önüme konan, yiyeceğim şey alacağım kaloriye değer mi? Eğer sınırları zorlayan miktarda kalori alacaksam ve bir sonraki akşam elma yoğurt ikilisine talim edeceksem yiyeceğim şey ya çok özel, çok lezzetli olmalı ya da çok yararlı ve sağlıklı. Laf olsun diye yemem. Bisküvi vb. sıradan şeyleri yıllardır yemedim. Mis gibi kokan, taze ev yapımı bir kurabiyeye hayır demem. Ama ikinciyi yemem.
Bir de 9 yıldır her sabah tartılıyorum. Kilomu kaydediyorum.Bu da kontrol için gerekli diye düşünüyorum.
Seni motive edecek anahtar cümlem...
Hiç bir yiyecek giyecek alışverişi yaparken satış elemanına "BİR BEDEN KÜÇÜĞÜ YOK MU?" sorusunu sorabilmek kadar lezzetli değil.
olur olur katılım olur :)tartım bozulmus olmasaydı hemen kılomusolerdım. bayramakadar hedefbelırlerdık
Ayy canım kıyamam ,bende bir ara 95 i görmüştüm ,allahtan şimdi 60 kilocuğum ama biraz daha vericem umarım sende zayıflarsın ,
lcw ve defacto orada hem uygun fiyata hemde büyük beden bulabilrisin ,hadi canım hem pantolonu hem kilolarını hallet :))
benim de tartım yok anneme dedim almam git eczanede tartıl diyoo ama eczanede tartı sesli tartı kimm varsaa etrafta boyunu kilonu yağ oranını öğrenioo bi kere geldi başıma apar topar terkettim o eczaneyi o gün bugün kapısından geçmem:):)
selam kızlar..yeni bir can sıkıntısıyla ben geldim..son pantolonumun da hakkın rahmetine kavusunca bir pantolon almak için bi kaç mağazaya girdim bi kaç ceket gömlek denedim ya bi insan hiç mi bişeyin içine sığamazabartmıyorum ya denediğim hiçbişey olmadı bütün pantolonlar en fazla 32 beden mağazadaki kızlar da incecik...yandaki kabinlerdekilr giyip giyip çıkıyo her şeyi..içim eridi valla..nefret ediyorum bu yüzden kıyafet almaya çıkmaya..ve asıl sorunn iki hafta sonra okulum açılıyo....okul kapandığı günden itibaren aralıksız her pazartesi diyete başlamaya niyetlendim başlayamadım.güyya sınıftakileri şaşırtacaktım..bıktım artıkk sibel yüzün çok güzel zayıflasan manken gibi olursun laflarından..hele bi de bi gün derste 40 kişilik sınıfın önünde çocugun biri kiloma laf ettii yerin dibine geçtim..ve sevgilim de sınıftaydı...offf offf şu anda giyecek bi tane pantolonum yok.(var da okuduğum şehirde kaldı)donsuz kaldım yani...yok mu aranızda birinin sihirli değneği beni böyle incecik yapsın
not:kilom en son bıraktığımda 92 falan dı allah bilir şimdi kaçtırr....şimdi içinizden -eee ne yapalım yani şişkoysan diyebilir hakkı var...needeni şu yarın isveç diyetine başlayacağımm buradaki yorumlarlar çok moral verio acayip gaza geliyorum o yüzden yazdım:)
okuyup vakit harcayan herkese teşekkürlerr
Canım bırak İsveç diyetini filan.Zayıflama topiği var burda,zayıflama takımları var.Gir bi takıma hem sağlıklı,hem kalıcı kilo ver güzelce.Bak ben de 105 kiloydum o takımlara girdiğimde,1 yıl içinde 35 kilo verdim orada.Geçici çözümler sorunu ancak erteler,kalıcı olsun hayat boyu ne seni ne mutluluğunu gölgeleyemesin kilolar...
Canım tartı önemli.Tartı olmazsa insanın iş işten geçtikten sonra kendiden haberi oluyor.Annen almıyorsa kendi harçlığınla al.15-20 tl bişey.En azından kilo verdin mi aldın mı haberin olur.Kilo verdikten sonra onu korumada da tartı önemli.Kilo almaya başlayınca ben nerde yanlış yaptım diyerek hemen yediklerime çeki düzen veriyorum.
daha önce 2 defa yazıldım spor saloluna ama .......evde iyi kötü spor aleti de var dambıl leg magic mekik aleti adım sayar...ama insanın içinden gelmeyince olmuyo işte..haklısın en iyi bi diyetisyene gitmek ama oda maalesef yok anca izmire dönünce...
selam kızlar..yeni bir can sıkıntısıyla ben geldim..son pantolonumun da hakkın rahmetine kavusunca bir pantolon almak için bi kaç mağazaya girdim bi kaç ceket gömlek denedim ya bi insan hiç mi bişeyin içine sığamazabartmıyorum ya denediğim hiçbişey olmadı bütün pantolonlar en fazla 32 beden mağazadaki kızlar da incecik...yandaki kabinlerdekilr giyip giyip çıkıyo her şeyi..içim eridi valla..nefret ediyorum bu yüzden kıyafet almaya çıkmaya..ve asıl sorunn iki hafta sonra okulum açılıyo....okul kapandığı günden itibaren aralıksız her pazartesi diyete başlamaya niyetlendim başlayamadım.güyya sınıftakileri şaşırtacaktım..bıktım artıkk sibel yüzün çok güzel zayıflasan manken gibi olursun laflarından..hele bi de bi gün derste 40 kişilik sınıfın önünde çocugun biri kiloma laf ettii yerin dibine geçtim..ve sevgilim de sınıftaydı...offf offf şu anda giyecek bi tane pantolonum yok.(var da okuduğum şehirde kaldı)donsuz kaldım yani...yok mu aranızda birinin sihirli değneği beni böyle incecik yapsın
not:kilom en son bıraktığımda 92 falan dı allah bilir şimdi kaçtırr....şimdi içinizden -eee ne yapalım yani şişkoysan diyebilir hakkı var...needeni şu yarın isveç diyetine başlayacağımm buradaki yorumlarlar çok moral verio acayip gaza geliyorum o yüzden yazdım:)
okuyup vakit harcayan herkese teşekkürlerr
çok zor olmadııı..teknik belli ye ve yat:):)=)ekstra bişeye gerek yok:)
kahvaltıyı dostundan kaçır öğle yemeğini arkadaşınla paylaş akşam yemeğini düşmanına ver:))
valla kelin ilacı olsa diyecm ama....ben tv de izmiştim bi kadın kilo almak istioduu .diyetisyen siizin mideniz küçük olduğu için çabuk doyuyorsunuz az yiyorsunuz..o nedenle fındık fıstık ceviz badem vs. gibi miktarı az fakat kalorisi çok yüksek şeylerden yiyin diordu..mantıklı geldi bana..mesela bi avuç fındık yesen hem doymazsın hem de baya bi kalori alırsın ama kalkıp bi kase çorba içsen hem fazla kalori yok hem dee çabuk doyarsınn....ayy üzüldüm şimdi
Kilolu arkadaşlarım var benim de.
Hepsi öyle bir yemek yiyor ki, ÇOK HIZLI!
Tülin Şahin söylemişti, eğer yediğiniz şeyden kilo almamak istiyorsanız çok çiğnemeniz ve yavaş yemeniz gerekir diye.
Tabi gidipte 3 tabak yemeği yavaş yemekten bahsetmiyorum. Diyet mönüsündeki şeyleri hızlı yeme. Doyacağın varsa da midene oturur doyamazsın.
Yavaş yavaş, sindire sindire ye.
Bir kaşık mönünün içeriginden ye (örneğin fasulye)
İkinci kaşığın salatadan olsun.
Sonra meyve suyunu iç.
AMA HEPSİNİ YAVAŞ YAVAŞ AĞIRDAN ALARAK VE SALATAYI BİLE 20 KERE ÇİĞNEYEREK YE
Ayrıca son bir önerim gece yatmadan önce sakın ha bir şey yeme. Sakın anında kilo yapar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?