hidrosefali

2 ay yoğun bakımda kaldı. Şant takıldı. Beslenme yoktu. gastrostomi takıldı. 11 aylıkken en son enfeksiyondan dolayı kanına mikrop bulaştı. tedaviye cevap vermedi ve vefat etti.

2 ay yoğun bakımda kaldı. Şant takıldı. Beslenme yoktu. gastrostomi takıldı. 11 aylıkken en son enfeksiyondan dolayı kanına mikrop bulaştı. tedaviye cevap vermedi ve vefat etti.
Rabbim şefaatçi etsin onu unutturacak acılar vermesin hakkınızı helal edin canınızı yakmak istemedim teşekkürler

33. hafta bitti mikrosefaliye döndü hastalık. Baş vücuda göre biraz küçükmüş. doğuma 40 gün var. Rabbim üç aylara girdiğimiz şu günlerde şafi isminin hürmetine çocuklarımıza şifa verir inşallah..

nazliyarim canım konunu şimdi gördüm
Benim süt kızım var hidrosefali hastası Tıbbi terimleri bilmiyorum bu konuda şöyle anlatayım ense kısmında ufak bi şant vardı kafası büyük baya daha çok su toplamasın diye o şantla atılıyo heralde biriken sıvı şuanda 6 yaşında ellerini ayaklarını oynatıyor ama onunki çok ileri başını taşıyamadığı için oturamıyor. Anlaşılmasada konuşuyo gülüyo çok keyifli bi çocuk. Kardeşi oldu o sağlıklı bi çocuk 3 yaşında annesini çok korkutmuşlardı Buda riskli diye ama çok şükür mevlam herşeye Kadir. Yanlız normal çocuklara görecek hasaslar çabuk enfeksiyon kapıyorlar en çok insanı üzense üşüttüğünde hasta olduğunda üniverste hastanesine götürüyo ve doktorlar önemsemeden ilgileniyorlarmış nasıl olsa hasta diye. Annesi çok güçlü maşallah o kadar olumsuz sözlere karşı o Sabırla sarıldı yavrusuna ve imkanlarıda çok iyi değil. Bak 6 yaşına geldi onun bebeği herşeyi. Çok zor ama Allah yardım ediyo. Soracağın bişey olursa ben iletirim ona. Ama sen gönlünü ferah tut Bebeğini sağlıkla kucaklarsın inş.
Başka bi tanıdığın çocuğuda hidrosefaliymiş ben gördüm hiç hasta gibi görünmüyordu baya sağlıklı bi çocuktu 2 yaşında bi ameliyat geçirmiş şuan anasınıfına başladı bildiğim kadarıyla. Onun hastalık boyutunu neler yaşadığını bilmiyorum.
Bunları anlatma sebebim seni üzmek değil neyle karşılaşcağını bilmiyorsun anlıyorum kimi doktor Yaşamaz doğsada der kimi 9 ay der kimi gözü Görmez kulağı işitmez der kimi konuşamaz. Senin yaşadıklarını arkadaşım Yaşadı belirsizlik içinde bekledi. Rabbim çok şükür 2. Evladını sağlıklı verdi inş sende bu sevinci yaşarsın hakkınızda en hayırlısı olsun.

canım çok teşejjür ederim aslında evet duyduklarımı özetlemişsin tam bi teşhis koymuyolar sadece lateralventrikül 29 mm onu biliyorum şu anda tekrar eden bi hastalık değil demişlerdi kızımı da bu sebebten kaybettim çok korkuyorum belirsizlik çok zor ama içimde bi umut var Rabbim sağlıkla verecek kuzumu.arkadaşının ikinci bebeğede mi aynı teşhisi koymuşlardı hidrosefalili kuzucuk kaç mm le doğmuştu bunları çok merak ediyorum ama sormaya cesaret edemiyoum hiç bi anneye

amin inşaallah dr agitmeye korkuyorum artık Rabbim yardımcımız olsun

birde o kadar çok hidrosefali denilip normal doğan bebeklerden bahsediliyo ki etrafta umut bi kat daha artıyo.Alemleri yoktan var eden hz meryeme babasız evlat nasip eden hz ibrahimi ateşlerden çıkaran ol emri ile şu akıl erdiremediğimiz kainatı yaratan ol der oluverir yok dedikleri beyni yaratan o değil mi ol der olur.İnşaallah Rabbim ol der ve evlatlarımız sağlıkla gelirler dünyamıza.

Canım aradım şimdi onunki 47mm Le doğmuş anne karnında su baskı yaptığı için beyni gelişmemiş o yüzden zeka geriliği varmış. Üst seviyede yani bununki bide arkadaşın çocuğu gibi olup Sırtı açık olanlar varmış sıvı sırttan belden atılıyormuş ama onlarda felç gibi oluyormuş zekaları felan yerinde oluyomuş.
Ama arkadaşım dediki hastanede bu hastalıkta çocuklar çok gördüm normal herşeyleri dedi benimki en kötüsü dedi. Seninkinde inş bişey olmaz. Bide seninkinin cinsiyetini sordu. Kaybınla şimdiki aynı cinsiyet mi diye. Cinsiyet farkı olunca aynı risk düşük demişlerdi bana aslı var mı bilmiyorum dedi.
Sen kalbini ferah tut inş herşey çok güzel olur. Başka soracağın olursa sorarım. Bide bu arkadaş doktorada gitmemiş doğru düzgün son aylarında normal usg anlaşılmış Kafası büyük olduğu için sezeryan olmuş. Yani senin imkanların yerindeyse eşin destek oluyorsa üstesinden gelirsiniz herşeyin hem daha bilinçlisin araştırıyorsun. Hidrosefali 34 Yaşından sonra sağlıklı bi insanda bile ortaya çıkabilecek bi hastalık aslında. Önemli olan doğduktan sonra doğru tedavi uygulamakmış. Doğar doğmaz ameliyat olsaymış arkadaşın çocuğu daha iyi olabilirmiş. 1 ay sonra ameliyat etmişler. Sen ümidini kaybetme devamlı en iyisi için neler yapılabilir bunu araştır.

Aynen canım tevekkülü elden Bırakma dua edelim bol bol bak 2. Çocuğunada risk var demişler çok şükür sağlıklı. Senin de mucizen olur inş

canım çok teşekkür edrim benim kaybım kız dı 38 mm le doğmuştu bide kalp anomalisi vardı oğlumun herşeyi normal inşaallah doğmadan düzelir kuzum şu mübarek aylar hürmetine onu yoktan var edenim sağlığına kavuşturmaya da muktedir.dua edin lütfen çok ihtiyacımız var

Aynen canım tevekkülü elden Bırakma dua edelim bol bol bak 2. Çocuğunada risk var demişler çok şükür sağlıklı. Senin de mucizen olur inş
inşaallah canım güzel dualarınız hürmetine Rabbim mucizeme kavuşturacak şu aylarda hiç tanımadığınız halde güzel dualarınızı esirgemediniz Rabbim dualarınızı duyuyor BEN KULUMUN ZANNI ÜZEREYİM buyuruyor ben inanıyorum bunca hayır duasını karşılıksız bırakmaz

canım ikinci de sadce risk mi görülmüş yoksa ölçümler falan mı göstermiş onu merak ettim bizim en son 29 çıktı şimdi

Aynen canım sen takdire bıraktın güzel düşünüyorsun herşey güzel olucak inş. Senin mucizen sağlıklı bebeğine kavuşmak olucak inş. Rabbim gönlüne ferahlık versin.

Aynen canım sen takdire bıraktın güzel düşünüyorsun herşey güzel olucak inş. Senin mucizen sağlıklı bebeğine kavuşmak olucak inş. Rabbim gönlüne ferahlık versin.
amin canım Rabbim razı olsunhepimizi sağlıkla kavuştursun evlat acısı yaşatmasın inşaallah

canım ikinci de sadce risk mi görülmüş yoksa ölçümler falan mı göstermiş onu merak ettim bizim en son 29 çıktı şimdi
Ben ölçümleri zannettim ama risk görülmüş. Yanlış biliyormuşum. Ama seninkini 29 mm olduğunu dedim o bizimki gibi değildir dedi yani çok iyiymiş seninki. Herşeye Kadir mevlam doktorları yanıltsın bu konuda inş

amin canım Rabbime havale ettim en güzeli O cc bilir tekrar teşekkür ederim

hayırlı sabahlar canım ölçümler nasıl ilk bebeğin keç mm le doğmuştu yani merak ettiğim buna hidrosefali dedilerse kafanın büyük olması gerekmez mi ölçümler sonradan mı küçüldü.ya kusura bakma nolur içim öyle yanıyo ki sormadan duramıyorum belki de normale dömnüyodur dur bakalım tevekkelüteala Rabbim nelere kadir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…