Hikayenin Devamını Sen Getir :)

Yetişin komşular sapık var imdatttt dedi kadınlar, bağrış çagrış kaçmaya başladılar, bi kaç kadın bayılmıştı yerde yatıyordu, annesi hüsmenin agzının üstüne bitane geçirdi sonra..

Hüsmen gözünü açtığında odasında halının üzerinde yatıyordu. Bir an ne olduğu hatırlamaya çalıştı ve üzerindeki örtüyü fark etti. Çıplaktı.. Sonra her şeyi hatırladı. Olamaz dedi, olamaz!

peki ya şimdi ne olacaktı mahallede ki itibarı zedelenmişti bir kere...bu durumdan nasıl kurtaracaktı kendini? kafasının içindeki türlü sorular çıldırtıyordu hüsmeni....bu türlü sorularla cebelleşirken hüsmen, aklına onu bu durumdan kurtaracak tek insan geldi...tabii ya o, sadece o derman olurdu bu açıklanması güç derdine..hemen üzerini giyindi ve evden çıktı istikamet..

Akıl hocasının yanıydı. Hüsmen her sıkıntısını bu bilge adama anlatırdı. Bilge adamın yanına varmıştı hüsmen, başından geçen olayı anlattı ve bilge adam '' önemli olan çıplak olman değil kardeş, önemli olan çıplak olupta olmamak'' dedi. Ağladı hüsmen , doğru konuşuyorsun usta dedi, mendil uzattı bilge adam al dedi...

aldı mendili hüsmen, gözlerindeki yaşı silerken düşünüyordu bu bilge adamın bilge sözünü ve aklında yavaş yavaş beliriyordu yapması gerekenler..son bir kez usta bilgenin gözlerine haklılığını ve minnetini vurgularcasına baktı ve çıktı odadan... şimdi yapması gereken bir şey vardı...

Faturaları yatırması gerekiyordu , geç kalmıştı bi hışımla çıktı dışarı, giderken yerde bişey gözüne çarptı, 'al beni diye' yalvarıyordu. tam ona elini uzatırken arkadan bir ses duydu... zoortt, çok utanmıştı hüsmen, silkelendi ve...

Dönüp "üşütmüşüm biraz kusura bakma kokuttum" dedi. Arkadaki Hüsmen'in ilkokuldan beri aşık olduğu Kehribar idi. Kehribar Hüsmen'in bu yakışıksız davranışa dönüp dedi ki..

'sıçsaydın bari, ne yedin lan öyle hayvan'... hüsmen utancından kızarmıştı, bu arada kehribar çantasından çıkardığı parfümü etrafa sıkıyordu, hüsmen utancından koştukça koşuyordu , koşarken karnına agır bir sancı girmişti, kendini bir kenara attı ve...

''ulan aslında ben özünde iyi bir insanım ama bu insanlar beni hayvanlaştırıyo...uff karnımdaki ağrı ne oldu böyle bir an önce eve gitmeliyim yoksa gerçekten şuraya bırakıcam''..derken eve gitmeye çalışan hüsmen..

Köşede ki camiyi gördü ve" eve yetişemiycem, burda ki tuvaleti kullanayım bari" dedi. Tam cami avlusuna adımıni atmıştı ki imam çıktı karşısına. "İşte hırsız sıvışmaya çalışırken yakalandı ey cemaat" diye haykırdı imam. Oysa ki sıvışmak ne kelime sıkışmıştı Hüsmencik. O tuvalete koşarken millet de peşinden yakalamaya çalışıyordu ve birdeeen..

olduğu yere bırakıverdi artık wc ye gitmeye gerek kalmadı, cemaatin önünde utançtan ne yapacağını bilemedi çok utanmıştı ağlamaya başladı sonra imam geldi yanına

çok komik olmuş burası kimi, kiminle, nerede oyunu gibi

Başladı vaaz vermeye
Cübbesi yırtılmış ,takkesi ıslanmıştı..
Terkedilmiş olmanın verdiği yıkımla
Arkasına bile bakmadan kamburunu çıkartmış , asfaltta yürüyordu ve biranda
Bir ses duydu ....

ürktü birden titredi elleri üzerinde yılların verdiği binlerce çizgiyle
arkasına yavaşça döndü ürkekçe
ay parçası gibi yüzü parıldayan gözleri minicik burnu ile ona bakan bir
KEDİ idi bu

Ama kara kediydi , takkesini çıkarttı ve iki tel saçı vardı onuda çekti.
Yağmur damlacıkları kafa tasını ıslatmıştı
,kaderine ve kelliğine isyan edercesine ellerini açtı havaya ...

Tam isyan ederken arkadan bir gölge belirdi.Birden döndü ve o da neydi.Çok tanıdık bir yüz ve bir o kadar da geçmişe aitti.

bu kişi karısıydı, şok olmuştu nasıl olurdu ölmüştü karısı , nerden bilebilirdi onun mezarından hortlayacağını yanına geleceğini , durdu ve ' manyakmıdır nedir karıyı diri diri mezara soktum hortlamış yanıma gelmiş dedi, korkup kaçmaya yeltendi ve...

''senin boyun posun devrilsin hüso onca yıldır nerdeydin.. duydum ki garılara cıbıldak hallerini gösteriysen püü senin sıfatınaa..sen daha hangi yüzle geziysen burlarda, bide utanmadan camiye gelmiş hacetini gidermek için...ben sana daha ne diyim se...'' tam cümlesini tamamlayacaktı ki hüsmenin karısı, hüsmen daha fazla dayanamadı ve karısının gözlerinin içine bakıp

buz mavisi dudaklarına yapıştı hissettiği sadece Soğuk idi kadının cam mavisi donuk gözlerinden buz taneleri aktı hüsonun ceketini ıslattı . sonra .....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…