Hindistan hakkında görüşleriniz

Keşke temizlik anlayışımız ortak alanlara da uğrasaymış.
Biz ortak alanları pisleten insanlara başka bir halt diyoruzda bunu burda diyemiyorum. Ama geçmiş tarihte bir kaç kişinin sümüğüne kadar aynı suyla yüzünü yıkadığı , ayda yılda bir belki yıkandığı, kadınların bezlendiği, peruğun bile saç yıkanmadığı için icat edildiği bla bla bir tarihimiz yok çok şükür

çok pisler ve salgın hastalıklar fazla diye biliyorum. o yüzden Hindistan'a gitmeden bı sürü aşı olmak zorunda insanlar
Fakir kesimi öyledir belki , bi arkadaşım var Hindistanlı ama İngiltere’de doğup büyümüş orda avukat olmuş ama suan burda İngilizce öğretmenliği yapıyor. Dediğinizin aksine cok düzgün ve tertemiz biri .

Benim bir doktor arkadasim cok gidip gelir. Orda tedavi ettigi cocuklar cok. 20 sene önce rahat gidilebilirdi, ama artik kolay kolay tavsiye etmem dedi.

ama o İngilterede oranın kuralları ve o çevreyle büyümüş. Hindistan'daki durumu yansıtmaz arkadaşınızın durumu.

Kültürel olarak uyusmuyoruz. Hintlilerle calisiyorum, okumus insan cok ama modernize olamiyorlar gordugum kadariyla. Hintlilerin cogu hala turklerin en az 10 yil once geçtiği donemlerden geciyor. Emo tarzi pozlar, efektli fotolar, afilli sozler filan mesela sosyal medyada. Erkekleri cok ozguvenli, kendine bakmadan her kadini elde edebileceğini dusunur haldeler. Yalancilar, durup dururken mesela ben 300 tl dusurdum buldun mu diyor yokluyor seni halbuki oyle bisey yok ortaya sansini deniyor. Hindistan'da zenvin de olsa hayat standarti bizim gibi degil dusuk.

Türk hava yollarında hosteslik yapan arkadaşım hintlilerin öyle bir kokuları olduğunu söyledi ki inanılmaz derecede kötüymüş. Sanırım çok baharatlı yedikleri için ..

Yakin bir arkadasim hintli. Guney Hindistanin egitim duzeyi yuksek bir bolgesinden kerela diye bir eyaletten ve hindu degil hristiyan. Buna ragmen kast sisteminden ve cinsiyetcilikten bahsediyordu hintli bir erkekle asla evlenmem diyordu. Anlattigi seyler aslinda turkiyedeki cinsiyetciligi de andirmiyor degildi. Onun disinda iki tane daha hintli kadin arkadasim var hepsi cok tatli cok iyi insanlar. Anladigima gore hepsi ust kastlardan yalniz... Alt kastlarla ustlerin iliskisini sorunca sey dediler hani kibar davranirsin ama evlenmezsin arkadas olmazsin malesef boyle filan dediler kaniksamis gibilerdi.

Hindistan cok buyuk ya kocaman kita gibi ulke her yeri ayri bir alemdir tahminimce ama hic gitmedim tabi bilemiyorum. Hatta soyle bir yeri varmis:

COK komik degil mi

Insallah bir gun gormek gezmek nasip olur bana da.

Eşimin hintli arkadaşları var. Yemeği hep elleriyle yiyorlar düşünün pilavı bile ve bu kisiler fakir değil. Bizim sitede kızımın arkadaşı hintli. Babası gayet iyi bir insan Her gün kızını parka götürür. Tübitak da çalışıyor.

Avrupa’da Türklerden daha çok kabul görüyorlar.
Bollywood dünya çapında epey tanınmış.
YouTube videolarından gördüğüm kadarıyla gidilesi görülesi yaşanası bir yer değil.

Shahrukh Khan var bir de.
Ve ilaveten Salman Khan
Katrina Kaif
Anuska Sharma

Doğrusu araya uzun uzun dandik müzikler girmese ben Hint filmlerini seviyorum.
Özellikle Aamir, Shahrukh, Salman Khan..
Bu 3lünün cidden orijinal filmleri var.
Ucuz komedi saçmalıklarından söz etmiyorum, anlamışsınızdır.
Bazı müzikli sahneleri atlayarak da olsa Bollywood filmlerinin pek çoğunu izledik eşimle. Severim çok.
Filmlerden kültürüne aşina olduğum bir ülke Hindistan.
Yaşanılacak yer olmasını geçtim, gezmek için bile gidilmez zannımca :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…