Hırsızlık

İş bulamadık maalesef oda istiyor çalışmayı

İş bulamadık maalesef oda istiyor çalışmayı
Amcam evin yakınındaki bir kuyumcu ile konuştu oğlan size gelsin her gün çırak gibi, vereceğiniz parayı da ben vereyim maaş gibi ödeyin haberi olmasın dedi. Amaç çocuğu çalıştırmış olmaktı yani. Böyle bir şey yapabilirsiniz esnafla konuşarak.

Eğer muslumansaniz çocuğunuzà bunun ne kadar günah birsey olduğunu sürekli söyleyin hirsizzligin öteki dünyadaki cezalarindan bahsedin korksun ve ne kadar uzuldugunuzu ona fazlasıyla belli edin size kiyamasin biraz kendinizi acindirin ona vicdan yaptırın eğer tepkili bi şekilde bağırıp kızarsanız daha kotu olur.

Nereye harcamış söyledi mi?
Allah göstermesin de uyuşturucu filan olmasın?
Benim aklimada o geldi o yaslardakiler malesef ozeniyolar arkadaş cevrelerinden böyle kotü şeyleri iyice takip edin arkadaşım yeme icmeyse yine iyi ama kötü alışkanlık içinse bi an önce araştırıp onune geçin Allahyardımcinız olsun kizmafan konuşun sikıştırmayin daha kötü seylere sebeb olabilir bide

Yok arkadaşlariyla yemiş

Elhamdulillah muslumaniz ama oğlum gunahtan Korkmaz; (
Boşuna ne yeminler ediyor bir bilsen çok üzgünüm bedbahtim

Yok arkadaşlariyla harcamış
Aman yesinde oyle şeyler kullanmasın..harçlığı yetmiodur ona biraz zam yapacaginizi söyleyin ćalmanın vok yanlış olduğunu anlatın

Bi yakinimn kızı da evden eşya satiomus eskiciye megerse sigara kullanmaya başlamış
nerdeyse bu devirde cocuklarimiz aman sigara kullansinda uyuşturucu falan kullanmasin diyecek duruma geldik zaman kötü

Sigara olabilir ama hiç kokmaz insan hep kokluyorum

Elhamdulillah muslumaniz ama oğlum gunahtan Korkmaz; (
Boşuna ne yeminler ediyor bir bilsen çok üzgünüm bedbahtim

Allah yardımcın olsun abla ne diyeyim bol bol dua et inşallah düzelir oğlun. Vicdanlı olmayı sabırla öğrenmesini sagla inşallah anlar çünkü vicdanlı olmak hirsizliginda haksizliginda birçok şeyin önüne geçer

Ben konuları veya üyeleri pek hatırlamam ama sizin oğlunuz cafeye izinsiz gidip siz işten çıkıp bulmuştunuz sanırım, yanlış hatırlıyor da olabilirim.

Eğer o konu ise net imkanı falan yoktu galiba gizlice yapmaya çalışıyor olabilir.Çevresindeki arkadaşları değiştirmeli sanki.dikkatini çekecek başka şeyler edindirmeli.

Psikoloğunuz ne diyor bir çözüm bulamadı mı?

Dogru hatırlıyorum cnm
O olaydan sonra tel aldım int aldım
Ama ders calismiyor spor sevmez

Dogru hatırlıyorum cnm
O olaydan sonra tel aldım int aldım
Ama ders calismiyor spor sevmez

Bence bu tavrınız yanlış resmen odullendirmissiniz o da yaptığının yanlış olmadığını düşünmüş
bir üst level atlamis
şimdi de harçlığı zam yaparsanız yine ödül vermiş olacaksınız ve bunların normal olduğu algısı oluşacak

Ne yapsaydim sizce
Burada konu açtım herkes o zaman bana kızdı tel yok int yok kafe yok çocuk napsin bu zamanda olmaz diye akıl verdi bende
Napıyım dışarı gideceğine evde girsin dedim
Harçlığı bir arkadaş artık demiş ben artiracam demedim zaten her istediğinde veriyoduk
Daha konuşmadık oğlum la bişi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…