Hırsızlık

Bu sene değil de lisede olabilir
Nasıl yapılır ki sizce ne olur yardım edin benim ailemde bizim gibiydi hiç anlamam bu yontemden
Yani bu sene hastalikla baslasam hafta içinde günlük ortalama 4-5tl gerekiyor yemek için toplam haftalık ne vermem gerek sizce

Kötüsünüz demiyorum yanlış anlama lütfen ama sinirle ters yapılabilir böyle durumlarda,onu anlatmak istedim sadece.
Her dediğini yapmak iyi değil,tatminsiz,mutsuz oluyorlar. Mont mu istiyor alın ama söylediği anda almayın,öteleyin 1 ay sonraya,yokluğuda bilsin,yoktanda anlasın. Benim kızım 3 yaşında bazen yemek yemiyor okulda,o dönem istediği birşey oluyor,konuşyorum yemeklerini yersen bu hafta,haftasonu alabilirim diyorum,işe yarıyor.
Sizde acil olmayan ihtiyaçlar için bunu yapabilirsiniz. Mesela sınavı var yakın tarihte,iyi not alırsan alirız diyebilirsiniz. Halihazırda aldığınız şeyi ödüle çevirebilirsiniz,belki tetikler biraz,teşvik eder.

Bak o iyi fikir yemek parası günlük 5tl den bir hafta hesaplar veririm gezme ekstrayi biz veririz

Aslında para verirlerdi ama sanki gizlice almak daha bi tatlı gelirdi.Onlar o dolabı kilitledikçe merakım artardı iyice.Sonra anneannem Allah elini taş eder falan diye korkutunca bırakmiştım.

Aslında para verirlerdi ama sanki gizlice almak daha bi tatlı gelirdi.Onlar o dolabı kilitledikçe merakım artardı iyice.Sonra anneannem Allah elini taş eder falan diye korkutunca bırakmiştım.

Ya buda arkadaşı yok fazla olanları da kaybetmemek için yaranmak için her şeyi yapar
Bende elimle arkadas bulamam.ki

Bende katılıyorum daha fazlasını yapmayın lütfen yaptıklarının hatası olduğunu anlamalı yoksa ileride başedemezsinix görümcemin oğluda o yaşlarda görümcemde paranın kıymetini bilmeyen oğluna biz senin kolej paranı öderiz gerisini sen kazan demiş birgün bize geldi dayısı yengesi yapılacak işiniz olursa oğlum yapar karşılığındada para verirsiniz dedi bizde eşimle karar aldık hem çoçuk hayatı öğrenir hemde elaleme verceğimize kendi canımıza gider para dedik ayda 1 kez çağırıp çimenleri kestirip bahçeyi temizletiyoruz arada arabaları temizletiyor eşim biz böyle yapınca kayınvalidemde kayınpederde başladı kuzenlerde çoçuk hem zevkle yapıyor hemde tabletinden tut internetine kadar kendi kazanıp kendi ödüyor hatta en son konuştuğumda görümcem dediki öyle iyi oldukiii eskiden kontör yetiştiremezdim şimdi aylık alıyormuş para çok gidiyor diye sizde böyle yapabilirsiniz sabırla kararlı bir şekilde ona doğruyu yanlışı öğretin şimdi yaptığınında hata olduğunu anlatın asla birşey alıpda hata üstüne hata eklemeyin

Yok cnm bişi falan aldığımız yok
Bir arkadaş yazmış harçlığı artir diye

Telefon olayı başka cnm
Bizim evde int bilgisayar yoktu çocuk int kafeye gitti gizli bizde kafeye gideceğine evde girsin dedim telefon ve internet aldım

Bu arada çok iyi olmuş bende is bulcam oğluma
Gerekirse adamla konuşup ben vercem gunlugunu

Bu arada çok iyi olmuş bende is bulcam oğluma
Gerekirse adamla konuşup ben vercem gunlugunu
Çok iyi edersin canım ben yurtdışındayım burda çoğu aile bu şekilde yapıyor çoçuğuna birgün bir kurs yaparken kızlar çağırdı teneffüsde masalarına her toplumdan olan kızlar grubu 16 yaşından başlıyor 25 yaşa kadar kimisi evden getirmiş yiyeceğini kimisi cüzdanındaki paraya bakıyor içeçek fiyatlarını hesaplıyor derken bakdım ingiliz kız dediki ben bu hafta babamın arabasını yıkadım 10 dolar verdi italyan da bende annemin işlerini yaptın 10 dolar verdi ve diğerleride aynı şekilde dedi ona göre paralarını hesaplıyorlar yiyecek içeçek tren paralarını bizim türk kızımızda ben evin prensesiyim yemeğimi bile annem yapar asla yapmam iki ağlarım param yok diye hemen çıkarıp verirler oldukiii vermezlerse annemin cüzdanından gizlice alırım anladıklarındada duygu sömürüsü yaparım o gün yemem içmem annem aç kalıcam korkusuyla bide pohpohlar beni dedi anında bi sessizlik oldu herkes ona doğru baktı şokaaaa girdi kızlarrrr bende o gün dedim ahaaaaa bizler çok nazlıyoruz çoçuklarımızı

Belki başkaları kızacak ama benim kuzen böyleydi aile büyükleri bir araya gelir utandir dilar
Alper sen para c alıyorsun artık dikkat edelim fln dediler çocuk kesti birden acaba psikoloji ayağına çok mu taviz veriyoruz

Ya aslında düşündüm onu ama abartir bizimkiler anacim bir markete git dersin para ister
Bir su getir dersin para ister suyunu çıkarır

Evet çok nazladim yalan yok her istediğini yaptım neredeyse sonuç bu

Evet
Adam para alıyor izinsiz ben kendine bişi yapcak diye korkuyorum iki laf ederken

Annesi nasıl izin verdi ben ölsem yapamam

Canım benim çocuğum olmadığı için sana sağlıklı bir yanıt veremem harçlık miktarı ile ilgili. Bir de tabi bu sizin finansal durumunuzla, oğlunuzun gittiği okulla falan da ilgili.

Evet
Adam para alıyor izinsiz ben kendine bişi yapcak diye korkuyorum iki laf ederken

Annesi nasıl izin verdi ben ölsem yapamam
Önce hırsızların is bile bulamadıklarıni falan anlattılar askerde hırsızları döverler falan dediler valla son oldu şimdi çocuk 26 yaşında nişanlandi fln bayagi düzeldi
Gülse birenin ergenlik yazısını okuyun aslında biz abartiyoruz

Belki topa tutulacağım ama bence polise şikayette bulunun. Hırsızlığı rapor etmeniz gerekiyor zaten, kim yaptıysa başkasının canını yakmasın diye. Diğer mesajları okumadım, oğlunuzun yaptığıyla ilgili şüphe varsa onu da söyleyin polise. Gerekiyorsa sıkıştırsınlar. Oğlunuza da hiç yüklenmeyin. Gayet nötr bir biçimde "Oğlum seni çok seviyoruz. Ve bir suç işlediysen sonuçlarına katlanman gerekiyor. Suç işlemediysen zaten aklanırsın" deyin. "Ciğerim yanıyor" moduna da girmeyin. Öyle yapmamak gerekiyormuş. Gayet sakin bir biçimde "seni seviyorum ve davranışlarının sonuçlarına katlanman lazım" o kadar.

Oğlu, kızı (ama özellikle oğlu) ne yapsa üstünü örten kişiler var. Sonra o çocuklar gidip nasıl insanlar oluyor görüyoruz. O annelerden olmayın. Çocuğunuz suça meyilli olabilir, örtbas ederek bu özelliğini körüklemeyin.

Aynen
Benim bir arkadaşımın çalma huyu varmış çocukken
Bir bakkal dan bişi çalmış bakkal bunu evire çevire öyle bir dovmus o gün bugündür bir harama el uzetmamis

İşte davranışının kötü bir sonucunu görmüş, o yüzden işe yaramış. Ama dövmek asla olmaz. Ancak davranışlarının sonucu olduğunu görmeli. Anladığım kadarıyla miktar ufakmış. Ben birkaç bin TL çalındı sandım. Polise gitmeyeceksiniz bu durumda. Ama bir daha olduğunda polise şikayette bulunacağınızı, hırsızlığın kanunen suç olduğunu, onu sevdiğinizi ama kanunlara aykırı davrandığında sonuçları neyse çekmesi gerektiğini güzel güzel anlatın isterseniz.

Çok teşekkür ederim
Çok üzüldüm başka yerde yapar diye

Çok zor bir durum neden izinsiz almış bunu anlamak gerek. Güzelce konuşun ailece karsilikli güven duygusunu saglamlastirmaniz gerekiyor. Ilgilenin koşulsuz sevildigini guvenildigini hissettirin.Birlikte zaman geçirin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…