- 26 Kasım 2012
- 6.157
- 2.858
- 198
- Konu Sahibi sevdasinemalarda
-
bir haftada ortalama ne kadar veriyorsun hesapla ona göre birşeyler verebilirsin. ben ne zaman harçlık aldım o zaman kendi paramın kıymetini öğrendim. hatta babam bana bankaya hesap açmıştı orta son yada lise birde ve aylık bir miktar (çok bişey değildi tabi) para koyardı. artık harçlık yok aylık ne kadar harcayacaksın nereye giderken ne harcayacaksın kendin planla ona göre paranı çekersin demişti.
Kötüsünüz demiyorum yanlış anlama lütfen ama sinirle ters yapılabilir böyle durumlarda,onu anlatmak istedim sadece.Amin çok saol
Ya biz ona kötü bir aile degiliski
Dersleri berbat teogdan kötü aldı genede seviyor seni başarılı olmanı senin için istiyorum dedik
Üst baş telefon en lüksü biz kendimizden feragat edip alırız
Ayakkabısı çizilmesi değiştiriniz
Öğretmenlerin komşuları bile dikkatini çeker mis gibi yedirir giydirir yollarla ama × hiç çalışmaz derler
Bu en iyi sistem aslında. Ben ortaokul itibariyle haftalık almaya başlamıştım,o hafta harcayabileceğim para belliydi tabi okul harçlığı bu bahsettiğim,çokta uçuk bir meblağ degildi ama şöyle söyleyeyim,bugünün günlük 10 lirası gibi düşünün,servisle gidip geliyordum yol masrafım yoktu,para ancak yemek yememe yetiyordu. Artmıyordu. Haftasonu sinema vs olacaksa o ekstra varsa verilirdi. Bu sayedw ben paramı güzel kullanmayı öğrendim diyebilirim. İlk aldığim hafta fazla harcayıp haftanın son 3 günü parasiz kalmıştım,bir daha yapmadım onu mesela.
Sizde rutin günlük 5lira yada 10 lira ,okulda birşeyler yiyip içiyorsa ,hesaplayıp ona yetecek bir meblağı haftalık verirseniz öğrenebilir para harcamayı ve tabiki sorumluluk almayı.
Bir deneyin isterseniz,ama belirtin bu hafta başka para veremem diye.
Aslında para verirlerdi ama sanki gizlice almak daha bi tatlı gelirdi.Onlar o dolabı kilitledikçe merakım artardı iyice.Sonra anneannem Allah elini taş eder falan diye korkutunca bırakmiştım.Ne için aliyodunuz aılenız vermiyor diyemi veya ekstra sigara fln icinmi
Yanlış anlamayın oğlum niye yaptı anlamak için soruyorum
Benim sigara param olmazdı babamın kardeşimin sigaralarini alırdım para almadım hiç
Aslında para verirlerdi ama sanki gizlice almak daha bi tatlı gelirdi.Onlar o dolabı kilitledikçe merakım artardı iyice.Sonra anneannem Allah elini taş eder falan diye korkutunca bırakmiştım.
Bende katılıyorum daha fazlasını yapmayın lütfen yaptıklarının hatası olduğunu anlamalı yoksa ileride başedemezsinix görümcemin oğluda o yaşlarda görümcemde paranın kıymetini bilmeyen oğluna biz senin kolej paranı öderiz gerisini sen kazan demiş birgün bize geldi dayısı yengesi yapılacak işiniz olursa oğlum yapar karşılığındada para verirsiniz dedi bizde eşimle karar aldık hem çoçuk hayatı öğrenir hemde elaleme verceğimize kendi canımıza gider para dedik ayda 1 kez çağırıp çimenleri kestirip bahçeyi temizletiyoruz arada arabaları temizletiyor eşim biz böyle yapınca kayınvalidemde kayınpederde başladı kuzenlerde çoçuk hem zevkle yapıyor hemde tabletinden tut internetine kadar kendi kazanıp kendi ödüyor hatta en son konuştuğumda görümcem dediki öyle iyi oldukiii eskiden kontör yetiştiremezdim şimdi aylık alıyormuş para çok gidiyor diye sizde böyle yapabilirsiniz sabırla kararlı bir şekilde ona doğruyu yanlışı öğretin şimdi yaptığınında hata olduğunu anlatın asla birşey alıpda hata üstüne hata eklemeyinBence bu tavrınız yanlış resmen odullendirmissiniz o da yaptığının yanlış olmadığını düşünmüş
bir üst level atlamis
şimdi de harçlığı zam yaparsanız yine ödül vermiş olacaksınız ve bunların normal olduğu algısı oluşacak
Bende katılıyorum daha fazlasını yapmayın lütfen yaptıklarının hatası olduğunu anlamalı yoksa ileride başedemezsinix görümcemin oğluda o yaşlarda görümcemde paranın kıymetini bilmeyen oğluna biz senin kolej paranı öderiz gerisini sen kazan demiş birgün bize geldi dayısı yengesi yapılacak işiniz olursa oğlum yapar karşılığındada para verirsiniz dedi bizde eşimle karar aldık hem çoçuk hayatı öğrenir hemde elaleme verceğimize kendi canımıza gider para dedik ayda 1 kez çağırıp çimenleri kestirip bahçeyi temizletiyoruz arada arabaları temizletiyor eşim biz böyle yapınca kayınvalidemde kayınpederde başladı kuzenlerde çoçuk hem zevkle yapıyor hemde tabletinden tut internetine kadar kendi kazanıp kendi ödüyor hatta en son konuştuğumda görümcem dediki öyle iyi oldukiii eskiden kontör yetiştiremezdim şimdi aylık alıyormuş para çok gidiyor diye sizde böyle yapabilirsiniz sabırla kararlı bir şekilde ona doğruyu yanlışı öğretin şimdi yaptığınında hata olduğunu anlatın asla birşey alıpda hata üstüne hata eklemeyin
Bende katılıyorum daha fazlasını yapmayın lütfen yaptıklarının hatası olduğunu anlamalı yoksa ileride başedemezsinix görümcemin oğluda o yaşlarda görümcemde paranın kıymetini bilmeyen oğluna biz senin kolej paranı öderiz gerisini sen kazan demiş birgün bize geldi dayısı yengesi yapılacak işiniz olursa oğlum yapar karşılığındada para verirsiniz dedi bizde eşimle karar aldık hem çoçuk hayatı öğrenir hemde elaleme verceğimize kendi canımıza gider para dedik ayda 1 kez çağırıp çimenleri kestirip bahçeyi temizletiyoruz arada arabaları temizletiyor eşim biz böyle yapınca kayınvalidemde kayınpederde başladı kuzenlerde çoçuk hem zevkle yapıyor hemde tabletinden tut internetine kadar kendi kazanıp kendi ödüyor hatta en son konuştuğumda görümcem dediki öyle iyi oldukiii eskiden kontör yetiştiremezdim şimdi aylık alıyormuş para çok gidiyor diye sizde böyle yapabilirsiniz sabırla kararlı bir şekilde ona doğruyu yanlışı öğretin şimdi yaptığınında hata olduğunu anlatın asla birşey alıpda hata üstüne hata eklemeyin
Çok iyi edersin canım ben yurtdışındayım burda çoğu aile bu şekilde yapıyor çoçuğuna birgün bir kurs yaparken kızlar çağırdı teneffüsde masalarına her toplumdan olan kızlar grubu 16 yaşından başlıyor 25 yaşa kadar kimisi evden getirmiş yiyeceğini kimisi cüzdanındaki paraya bakıyor içeçek fiyatlarını hesaplıyor derken bakdım ingiliz kız dediki ben bu hafta babamın arabasını yıkadım 10 dolar verdi italyan da bende annemin işlerini yaptın 10 dolar verdi ve diğerleride aynı şekilde dedi ona göre paralarını hesaplıyorlar yiyecek içeçek tren paralarını bizim türk kızımızda ben evin prensesiyim yemeğimi bile annem yapar asla yapmam iki ağlarım param yok diye hemen çıkarıp verirler oldukiii vermezlerse annemin cüzdanından gizlice alırım anladıklarındada duygu sömürüsü yaparım o gün yemem içmem annem aç kalıcam korkusuyla bide pohpohlar beni dedi anında bi sessizlik oldu herkes ona doğru baktı şokaaaa girdi kızlarrrr bende o gün dedim ahaaaaa bizler çok nazlıyoruz çoçuklarımızıBu arada çok iyi olmuş bende is bulcam oğluma
Gerekirse adamla konuşup ben vercem gunlugunu
Çok iyi edersin canım ben yurtdışındayım burda çoğu aile bu şekilde yapıyor çoçuğuna birgün bir kurs yaparken kızlar çağırdı teneffüsde masalarına her toplumdan olan kızlar grubu 16 yaşından başlıyor 25 yaşa kadar kimisi evden getirmiş yiyeceğini kimisi cüzdanındaki paraya bakıyor içeçek fiyatlarını hesaplıyor derken bakdım ingiliz kız dediki ben bu hafta babamın arabasını yıkadım 10 dolar verdi italyan da bende annemin işlerini yaptın 10 dolar verdi ve diğerleride aynı şekilde dedi ona göre paralarını hesaplıyorlar yiyecek içeçek tren paralarını bizim türk kızımızda ben evin prensesiyim yemeğimi bile annem yapar asla yapmam iki ağlarım param yok diye hemen çıkarıp verirler oldukiii vermezlerse annemin cüzdanından gizlice alırım anladıklarındada duygu sömürüsü yaparım o gün yemem içmem annem aç kalıcam korkusuyla bide pohpohlar beni dedi anında bi sessizlik oldu herkes ona doğru baktı şokaaaa girdi kızlarrrr bende o gün dedim ahaaaaa bizler çok nazlıyoruz çoçuklarımızı
Belki başkaları kızacak ama benim kuzen böyleydi aile büyükleri bir araya gelir utandir dilar
Alper sen para c alıyorsun artık dikkat edelim fln dediler çocuk kesti birden acaba psikoloji ayağına çok mu taviz veriyoruz
Canım benim çocuğum olmadığı için sana sağlıklı bir yanıt veremem harçlık miktarı ile ilgili. Bir de tabi bu sizin finansal durumunuzla, oğlunuzun gittiği okulla falan da ilgili.Bu sene değil de lisede olabilir
Nasıl yapılır ki sizce ne olur yardım edin benim ailemde bizim gibiydi hiç anlamam bu yontemden
Yani bu sene hastalikla baslasam hafta içinde günlük ortalama 4-5tl gerekiyor yemek için toplam haftalık ne vermem gerek sizce
Önce hırsızların is bile bulamadıklarıni falan anlattılar askerde hırsızları döverler falan dediler valla son oldu şimdi çocuk 26 yaşında nişanlandi fln bayagi düzeldiEvet
Adam para alıyor izinsiz ben kendine bişi yapcak diye korkuyorum iki laf ederken
Annesi nasıl izin verdi ben ölsem yapamam
Merhaba
Kızlar oğlum yaptı yine yapacağını zaten supheleniyorum
Evde biriktirdigimiz paradan almış
Her ihtiyacını karşılar ne zaman isterse para veririz
Ne yapayım ben şimdi
Psikolog fln demeyin yıllardır gidiyoruz
Okuyor ama okul da kotu
Psikoloğa dikkat için gittik ilacı da var
Bu konuyu yeni yakaladım
Aynen
Benim bir arkadaşımın çalma huyu varmış çocukken
Bir bakkal dan bişi çalmış bakkal bunu evire çevire öyle bir dovmus o gün bugündür bir harama el uzetmamis
Okulunu mutlaka değiştirin. Kişiliği oluşturan en büyük faktörlerden biri arkadaş çevresi. Bazı durumlarda aile terbiyesinden çok daha önemli oluyor.
Önce hırsızların is bile bulamadıklarıni falan anlattılar askerde hırsızları döverler falan dediler valla son oldu şimdi çocuk 26 yaşında nişanlandi fln bayagi düzeldi
Gülse birenin ergenlik yazısını okuyun aslında biz abartiyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?