Hırsızlık

Kusura bakmayin da hirsizligi nasil muslumanliga bagladiniz sasirdim
Hristiyanlikta ya da Yahudilikte calin mi denmis ? Sevap mi acaba?

Cocugunuz aliskanlik haline getirdiyse ilk yapacaginiz para birakmamak.
Her seyi denediginizi varsayiyorum.
Sonrada kendine ait olan seyleri onemsedigi seyleri ortadan yok edin.
Kendi mali calininca NE hissedecek bakalim.

Biz harçlık vermeyin dışarı cikartmamayi düşündük bizsiz
Sizce para vermezsek başka yerlerde annemlerde fln çalmaya kalkarmi

Kusura bakmayin da hirsizligi nasil muslumanliga bagladiniz sasirdim
Hristiyanlikta ya da Yahudilikte calin mi denmis ? Sevap mi acaba?

Kendi dinimden başka dinlere karşı ilgim olmadigindan bilmem çünkü zamanımı farklı dinleri okuyup ogrenenecegime kendi dinimi okuyup vaktimi gereksiz şeylere harcamiyorum

Biz harçlık vermeyin dışarı cikartmamayi düşündük bizsiz
Sizce para vermezsek başka yerlerde annemlerde fln çalmaya kalkarmi

Bením arkadasimin oglu huy edinmisti.
Eger huy edindiyse calabilir , bir de yasi cok kucuk degil Disari cikartmamak cozmez.
Arkadasim artik son care tanidigi birilerini ayarlayip evde kaybolan para icin polis falan diye korkutmustu. Oylece birakti.

Paraya neden ihtiyaç duyduğu daha kritik bence. Nerede harcamak üzere almış ailesine aciklayamayacagi da bu yola başvurmuş?

küçük çocuklar anneden babadan para yürütebilirler bazen. benim de küçükken yapmışlığım var, bazı arkadaşlar da burda dile getirmiş zaten. harçlığı yetmiyordur belki. yaşıtlarının aldığı şeylere özeniyordur ne bileyim. ona biraz daha ilgi gösterin ilgi derken dinleyin, gözlemleyin, sıkıntıları var belli.

bir temiz döverdim ve o yokmuş gibi davranırdım
yani kötü birşey yaptığında yanlız kalacağını anlasın diye

harçlık her istediğinde muhtemelen veriyorsunuz vermeyin
her istediğini yiyordur siz ne yaparsanız onu yesin

Kuzenimin böyle bir alışkanlığı vardı
Lise yıllarına kadar devam etti
Teyzem çok uğraştı, doktorlar, ilaçlar, nasihatler falan
Bize geldiğinde annem saklardı çantasını
Sonra bir gün çileden çıktı rahmetli, pazar için ayırdığı parayı çalmış
Sopayla dövdü kuzenimi evire çevire kimse alamadı elinden, sanırım 15-16 yaşlarındaydı o zaman
Teyzemde ceza verdi, harçlığını tamamen kesti, okula giderken minibüs parası bile vermiyordu, yürüyeceksin diyordu
Hepimizi sıkı sıkı tembihlediler konuşmayacaksınız, ona arka çıkmayacaksınız diye
Bir zaman sonra anladı yaptığının ne korkunç bir şey olduğunu
Şimdi diyor ki; iyi ki teyzem beni dövmüş o zaman
Çocuğa dayak hiç aklımın almadığı bir şeydir, asla doğru bulmuyorum ama eskiler galiba bir şeyler biliyorlar, çok net fikirlerim yok bu konuda.

Bende o yaslarda caliyordum.
Ama sadece annemden gezmek ve kiyafet almak amacli. Bi gun yakalandim :))
Yerin dibine girdim annemin suratina bakamamistim. Annem tabi cezada verdi . O gunden sonra asla amaa asla yapmadim. Cook sukur.

Ben de kiyafet icin calardim Annemler buyudugumu farketmedigi icin bana hala cocuk tarzi kiyafetler alirdi. Ben de para alip magazadan guzel ve kaliteli kiyafetler almistim. Annemler o sekilde giyinmek istedigimi anlayinca zaten para da vermeye basladilar. Ama bi ara guzel tirtikliyordum yani.

Ay kıvrandırmayın ne kadar almıs diyor ınsanlar 5000 bın tl mı nedir

Ne kadar da açık sözlüyüz sevıyorum yaaa bu huyumuzu ben yiyecek , gezmek ve kıayfet için çalardımm Annem alırdı ne ıstesem ama napimm gözüm ötekınde kalıyodu .. Aç gözlüydüm açıkcası . Şimdi o halımden eser yok .

"Oğlum Para çalmış" yerine "oğlum para almış" daha doğru bi ifade çünkü 14 yaşında bir çocuk ve bu çocuk sizin oğlunuz ve hangi psikolojiyle yapıyor bilmiyorsunuz yani bu hastalık olabilir yada altında yatan başka bir şey,oğlunuz ailede yaşanan şeylerden belki sizin yada babasının bir sözü belki ona karşı olan bir davranışınız,o yüzden psikolog şart.

Aynen
Benim bir arkadaşımın çalma huyu varmış çocukken
Bir bakkal dan bişi çalmış bakkal bunu evire çevire öyle bir dovmus o gün bugündür bir harama el uzetmamis

Cnm harçlık usulü değil ihtiyacı oldukça veriyoruz
Okul da yemek,
Şuraya gidicem para gibi gibi

Sorma bir temiz dayağı haketti
Ders çalışmaz bi sürü sorun çıkarır eyvallah simdide bu
Cnm zaten veriyorum her istediğinde para gerçekten çok para harcar ondan şaşırdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…