Hırsızlıkla suçlanıyorum yoruldum

Tedirginlik değil bir yerden şikayet edin diyen var mantıklı geliyor diğer yerden komşudur yapmayın diyen var çok arada kaldık aslında. Peki diğer gün karakola gidip imza attıkları şey ne olabilir. Suç duyurusudur dediler ama
Kimse komşudur yapmayın demedi ki size onu nereden çıkardınız?

Polisin bundan bir şey çıkmaz dediğini yazmışsınız, siz polise, sizi şikayet edip etmediğini ve bu şikayetin sonucu ne olabilir diye mi sordunuz?

Anlamadığım şeyi soruyorum. parmak izinden beni bulurlar mı diye sormuyorum. Zor ve yıpratıcı bir süreç nasıl ilerler diye merak ettiğim için soruyorum. Çünkü iç içeydik. Haftada 3-4 gün görüşürüz kişiyle. Yani daha nasıl detay vereyim bilemedim. Not ettim zaten her şeyi saati saatine. Her hangi bir şey olursa sunmak için. İsterseniz onu da atabilirim
Parmak izinden niye bulunmasın ki ? Siz almadıysanız içiniz rahat olmalı niye bu kadar merak edip duruyorsunuz bulurlar mı diye ?

Hiç siz de suçlanmış iftira atılmış insan davranışı yok çok rahatsınız tek korkunuz parmak izinden bulurlar mı korkusu

İş bilen insan sizi her halükarda bulur , mesajları bile siliyorsunuz ki mesajlar bişeyin kanıtı bile olamaz çünkü kadın kayıp haberi veriyor orda ,siz tedirgin olup onları sildiniz,eşiniz vs de görebilir korkusu bu

Eğer burda içinizi rahatlatırsanız o eşyayı vermeyeceksiniz, bulunmam rahatlığı ile

Bulurlarsa da nur topu gibi hırsızlık sabıkanız olur, şurada anlatılan şeylere dayanarak ben sizin aldığınızı düşünüyorum çünkü çocuk bile alsa görüp hemen iade ederdiniz ,size tavsiyem bir bahaneyle iade edin ya da gelin doğruları konuşalım

Kimse komşudur yapmayın demedi ki size onu nereden çıkardınız?

Polisin bundan bir şey çıkmaz dediğini yazmışsınız, siz polise, sizi şikayet edip etmediğini ve bu şikayetin sonucu ne olabilir diye mi sordunuz?
Polis telefonda bilgi bile vermez muhtemelen çevreden birilerine sordu internetten vs baktı ,içi yana yana parmak izinden bulurlar mı diye araştırıyor burada , almayan insan rahatlığı yok bunda , iftira atılan insan cevapları yok dikkat ettiyseniz sadece kendini rahatlatmaya gelmiş ,çocuk bile alsa insan görünce iade eder , bence o eşya eve götürülüp konulmadı bile , ikinci kez gittiğinde de ortalığı kolaçan etmeye gitti bi şekilde yerine koysaydı yine bu kadar tutuşup araştırmazdı çünkü

Polis telefonda bilgi bile vermez muhtemelen çevreden birilerine sordu internetten vs baktı ,içi yana yana parmak izinden bulurlar mı diye araştırıyor burada , almayan insan rahatlığı yok bunda , iftira atılan insan cevapları yok dikkat ettiyseniz sadece kendini rahatlatmaya gelmiş ,çocuk bile alsa insan görünce iade eder , bence o eşya eve götürülüp konulmadı bile , ikinci kez gittiğinde de ortalığı kolaçan etmeye gitti bi şekilde yerine koysaydı yine bu kadar tutuşup araştırmazdı çünkü
Yaa görmedim sonuçta kimsenin de günahını almak istemiyorum ama bütün yazışmaları okudum 1 defa bile “ben almadım/çalmadım” ifadesi geçmiyor.

Bir insan böyle bir konuyu anlatırken, en azından “ben kimsenin bir şeyini çalacak biri değilim asla öyle bir şey yapmam” felan der diye düşünüyorum

Buradaki hanım arkadaşlar yazsın kim tuvalette içinde altın olan takı kutusu tutuyor? Arama kaydı dediğin ses kaydı mi sen niye milletin sesini kaydetme gereği duyuyorsun? Soruldukca yaziyorsun, ne yapacaksın parmak izi var mı yok mu eğer masumsan? Geç bunları birbirimizi kandırmayalım...

Senin merak ettiğin tek şey, şikayet ettilerse süreç nasıl ilerler?
Cevap vereyim,

Kutu gerçekten banyodaysa, takı kutusundan parmak izinin çıkması tek başına anlam ifade etmez bilekliğin üzerinde parmak izin var mı diye bakılır, eğer varsa hırsızlıkla yargılanırsın.

Kutu eğer başka bir odadaysa, özellikle de yatak odasında felan ise, kutudaki parmak izin tek başına yeter de artar bile direkt hırsızlıkla yargılanırsın.

Buradaki hanım arkadaşlar yazsın kim tuvalette içinde altın olan takı kutusu tutuyor? Arama kaydı dediğin ses kaydı mi sen niye milletin sesini kaydetme gereği duyuyorsun? Soruldukca yaziyorsun, ne yapacaksın parmak izi var mı yok mu eğer masumsan? Geç bunları birbirimizi kandırmayalım...
Benimkisi yatak odamda duruyor, hatta evime 1-2 kişi dışında kimse gelmemesine rağmen, bazen banyoda çıkarsam bile alıp yatak odasındaki kutuma koyarım.

Yaa görmedim sonuçta kimsenin de günahını almak istemiyorum ama bütün yazışmaları okudum 1 defa bile “ben almadım/çalmadım” ifadesi geçmiyor.

Bir insan böyle bir konuyu anlatırken, en azından “ben kimsenin bir şeyini çalacak biri değilim asla öyle bir şey yapmam” felan der diye düşünüyorum
Hırsızlık çok büyük bir itham,insan bunu duyacağına yere mezar kazsam da girsem içine der
Ama burada anlatılan insan yapısına çok uzak şeyler,hiçbir çaba yok almadığına dair ispatlama gayesi yok ,sadece bulunurum kaygısı var ,olay örgüsünü de katınca bariz belli oluyor bazı şeyler yoksa kimse kimseyi emin olmadan böyle bir şeyle suçlayamaz ,anlatılan çoğu şey yalan zaten ,en azından iş büyümeden uygun bir şekilde iade etse kendi yararına olur

Hırsızlık çok büyük bir itham,insan bunu duyacağına yere mezar kazsam da girsem içine der
Ama burada anlatılan insan yapısına çok uzak şeyler,hiçbir çaba yok almadığına dair ispatlama gayesi yok ,sadece bulunurum kaygısı var ,olay örgüsünü de katınca bariz belli oluyor bazı şeyler yoksa kimse kimseyi emin olmadan böyle bir şeyle suçlayamaz ,anlatılan çoğu şey yalan zaten ,en azından iş büyümeden uygun bir şekilde iade etse kendi yararına olur
Ya benim arkadasim beni hirsizlikla suclasa, baskalarina da duyursa, parmak izi en son derdim olurdu.
Arkadasimi yerin dibine sokar, baslarim sizin yapacağınız işe, buna inanan varsa ceksin gitsin hayatimda sizin gibi iftiracilara yer yok diye ortaligi ayaga kaldirirdim.
Parmak izi falan fıs yani.

Arkadasina ona hirsiz dedigi icin kizmiyor burada anlatirken bile.

Ya benim arkadasim beni hirsizlikla suclasa, baskalarina da duyursa, parmak izi en son derdim olurdu.
Arkadasimi yerin dibine sokar, baslarim sizin yapacağınız işe, buna inanan varsa ceksin gitsin hayatimda sizin gibi iftiracilara yer yok diye ortaligi ayaga kaldirirdim.
Parmak izi falan fıs yani.

Arkadasina ona hirsiz dedigi icin kizmiyor burada anlatirken bile.
ben herhalde sinir krizi geçirirdim insan kendine yediremez ki bunu eğer böyle bişey yapmadıysan sadece acaba denilmesi bile beni yıkardı yani

burada bile çoğumuz kendini haksız buldu ama arama kaydı var diyor ne alakaysa saçma sapan cevaplar,polisi aradım bilgi aldım diye yalan söylemeler ,bariz buraya araştırmaya gelmiş nasıl sonuçlanır diye , suçlanmış iftira atılmış insan profili hiç yok zerre yok hani ,çocuğu bile alsa insan utanır özür diler hemen iade eder ama burada iade durumu söz konusu değil bence ,öyle olsa bu kadar peşine düşmezdi bile

Kadın da iade olduğu için çok üzerine düşmez bir daha da görüşmezdi bunla kurtulduğuna şükrederdi

Kadın muhtemelen polise verdi olayı bu da yakalanır mıyım derdinde (eğer ağır mental problemi yoksa )

Yıllar önce annemlerin evine hırsız girmişti;ev iki katlı alt katta amcamın evi vardı biz alt kattayken hırsız girip heryeri darmadağın etmişti. Dolaplar dökülmüş,koltuk içi,yatak altı heryer karıştırılmıştı. Hayal meyal hatırlıyorum polis geldiğinde herkesten parmak izi almıştı biz çocuklardan bile. Dolaplara toz sürüp parmak izlerini almıştılar en sonra da aileden biri demişlerdi. Sizseniz eyer sizden de parmak izi alınır ve ortaya çıkar

Yok zaten her şey açık şekilde anlattım. Tek bir tuvaleti var ve hep orada zaten kutusu. Bende deydim demedim ki elledim dedim direkt. Daha öncede bakmıştık zaten takılarına.
O an içindekileri bilemem zaten ne var ne yok
daha once de yazdim. tuvaletteki dolaplar camasir makinasi boyundadir. 4 yasinda bir cocuk da onun üstünden kutuyu alamaz yani . 4 yasinda cok cocukla calistim, ellerini yıkamak için basamaga cikacak kadar boyu olur o yas cocugunun

Komşunuz yalan söylüyor ise asla görüşmemelisiniz, ama gitmişsiniz böyle gurur yapmadan evine giderseniz bileklik bırakmak için gittiğinizi düşünür insanlar. Burdakilerde öyle düşünür üzgünüm

Siz parmak izi verdiniz mi ? Polis ne cabuk karsilastirmis .ben olsam hirsizlikla suclandigim eve bir daha asla gitmezdim .eger goruzmeye devam edersiniz hirsizlik yaoti af diledi bizde affettik diyecekler elaleme

Pazartesi günü sürekli gittiğim komsum/ arkadaşıma gittim. Akşamına bilekliğinin kaybolduğunu ve o gün benden başka kimsenin eve girmediğini söyledi. Bende evde bir yerde olabileceğini iyi aramasını söyledim. Salı günü polis gelmis parmak izi almıs. Tuvalette takı kutusu var ondan parmak izi almıslar. Çarşamba günü tekrar gittim aksam beni çağırmıştı ben o evden çıktıktan sonra bulduğunu söylüyor. Yani alıp tekrar bir yere koymusum bulduğu yeri söylemiyor. Vee benim parmak izim kutunun üzerinden cıkmıs. Ben de bunun normal olabileceğini söyledim. Sürekli gittiğim bir ev ve tuvaleti kullanıyorum.
Aynı mahalledeyiz hâlâ suçluyor ve çok yıpranıyorum. Ortada tehdit bile var.
Bariz yalan söylemiş, polis uğraşmaz öyle özel akşam gelmeyle dalan. uğraşsa da fbi gibi sistemden iz sürmez, şu kişiden şüpheliyim dersin artık naparlar bilmiyorum. Kaybettiği şeyi bulmuş belli ki ama niye size böyle bir baskı yapıyor onu anlamadım. Bu kişinin evine 2. gidişinizi hiç hiç anlamadım. İnsan hırsızlıkla suçlandığı yere gider mi?

Back
X