• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiv hayatına girenler

Zambaks

Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2023
123
45
13
38
Merhaba arkadaşlar
Yakın zamandan eşimde hiv çıktığını öğrendim kan bağışı yapacaktı o sırada öğrendiğini ve nasıl bulaştığını bilmediğini söylüyor yalan söylediğinin farkındayım çok kısa bir zaman önce dış çektirdi ordan bulaşmış olabilir dedi başka birşey kabul etmiyor bunların üstüne yalanlarını yakaladim bu konu da ayrıntılı bilgisi olan bu konudan ayrılan vs varmı yardımcı olur musunuz?

En iyi cevap
Açıkçası yorumları okuyana kadar ben durumun tedavi ile duzelebilecegini anladım okuduklarimdan ve su yüzde yüz ölümcül ise daha da uzucu tabi zor dediğiniz gibi her anlamda zor
Gelecekle ilgili endişeliyim

Evet, ozur dilerim, ben cok negatif bakmisim. Dediginiz gibi tedavi ve ilac kullanimi ile hem bulasi ihtimali cok dusuyormus hem de hayat beklentisi hiv- insanlar kadar olabiliyormus.

Doktor arastirdiniz mi? Acaba siz mi randevu alsaniz? Esiniz belki tedavi surecine baslayacak gucu bulamiyordur henuz kendinde.

Receiving a diagnosis of HIV can be a life-changing event. But having HIV does not mean you are going to die. Most people with HIV can live long and healthy lives if they get and stay on treatment.

There will be a...
Aile hekimliğinde yaptırdım testi doktora durumu anlattım
Antikora bakmışlardır sadece. Size bu test için erken, bir daha gelin denmedi mi?

Öğleden beri laf anlatmak için yırtınıyorum. İyi sabır var bende 🤣

Ben testi yaptırdım negatif çıktı
Çocuğum anlayacak bir yaşta değil
Ailesi yıllar sonra öğrendi diyelim neden söylemedin demez mi
Zaten ayrılsam dahi çocuğum için bunu kimse ile paylaşmak istemem
En son eşınizle nezaman birliktelik yaşadınız, 6 ay lık bir dönem.kuluçka dönemi.oluyor, bu dönemde yapılan testler negatif verir. İlışki üzerinden 6 ay geçtik sonra test yaptırın. Ailesi öğrense faydası ne olacak bilemiyorum. Benim babam dışlanmıştı.

Sizi kastediyorlar yalnız.

Sabah 10 olunca hatta şimdi de randevu sistemine bakın. İlinizde tıp fakülte varsa oranın randevu sistemine de bakın. Daha erken tarihe randevu alabilirsiniz. Allah korusun başıma gelse totom tutuşmuştu, anksiyeteden kıvranıyordum şimdi. Siz hala bilincinde değilsiniz. Doktora gidene kadar tırnak makası gibi ortak şeyleri kullanmayın. Çocuğunu öpmesinde sıkıntı yok ama bir yerlerini kesebilecek şeylerden uzak dursunlar. Aynı şekilde siz de çocuğunuza mesafe koyun kan teması konusunda.
Hepsine dikkat ediyorum tabi ki üzülmeyin açığım tabi ki

Ailesi öğrense faydası ne olacak bilemiyorum.
Eğer adam dikkat etmiyorsa başkalarına bulaştırmaması için söylerdim. Yoksa dediğiniz gibi dışlanma durumu var çünkü çoğunlukla cinsel yolla bulaşıyor. Hastaneden bulaşsa da aslında temasla da bulaşacağına düşünen çok olur, yine dışlanır.

Iste diyoruz ki niye onu bekliyorsunuz? Siz kendiniz icin korkmuyor musunuz? Siz kendiniz gidin kendiniz icin. Esiniz gitmiyorsa gitmesin. Siz kendinizi koruyun. Neden beklediginizi anlamiyorum.
Kime ne anlatıyoruz ki. Konu sahibi incir reçeli filmini tekrar izleyecekmiş, hastalığı ordan öğrenecek sanırım. Ben iptal oldum, size iyi şanslar.

Anneniz in yaklaşımı nasildi
Çocuk içinde eş icinde çok zor
Anneme kızıyorum bazen keşke ayrılsaydı, bizde bu acıları bu kadar yakın yaşamazdık belki. Bazende vicdanım babam o halde napardı diyor. Babama nsl bulaştığı muamma olduğu icin annem ne iyi oldu babama ne kötü

Kime ne anlatıyoruz ki. Konu sahibi incir reçeli filmini tekrar izleyecekmiş, hastalığı ordan öğrenecek sanırım. Ben iptal oldum, size iyi şanslar.
Ne alakası var filmden bahsedince izleyeceğimi.soyledim bunu ordan izleyipte öğreneceğimi düşünmeniz gerçekten enteresan
Kendi kendinize triplere girmeyin lütfen

Hayır demedi tekrar yaptırmak gerekir mi diye sordum özellikle
Sonra pozitif olma durumu olur mu dedim hayır olmaz dedi doktor
Enabızdan yapılan testin adını yazar mısınız? Anti HIV mi yazıyor yoksa HIV RNA ya da başka bir şey mi yazıyor?
Anti HIV ise nasıl pozitife dönmez ki? 3 veya 6 aydır zaten ayrıydık mı dediniz ki? Antikor şak diye üretilip artmıyor. Zaman geçmesi lazım.

Ben testi yaptırdım negatif çıktı
Çocuğum anlayacak bir yaşta değil
Ailesi yıllar sonra öğrendi diyelim neden söylemedin demez mi
Zaten ayrılsam dahi çocuğum için bunu kimse ile paylaşmak istemem
Aile hekiminde yapılan test ile olmaz. Tıp fakültesi mikrobiyoloji bölümüne gidin detaylı baktırın kanınıza.
Ay içim şişti rahatlığınızdan. Şimdi negatif bile çıksanız bu test trkrarlanacak. 3 ay , 6 ay aralıklarla. Kuluçkada kalıp kanda yeteri kadar olmazsa görünmüyor zamanla sayısı artıp kanda çıkıyor.
Siz olayın farkında değilmisiniz nesiniz anlamadım ki. Yıllar önce manikür pediküre gittim sonra 1,2 ay geçti dilimde pamukçuk çıktı. O sıra antibiyotik kullanıyordum. Neyse internetten baktım dilde pamukçuk için aids de görünür lafı geçiyordu. Bakın sadece bu laf üzerine günlerce doktor doktor gezdim öldüm dirildim. Meğer antibiyotik ten olmuş. Hadi ben de anksiyete bozukluğu var ben abarttım kendimi perişan ettim ama sizin ki de cahik cesareti

Enabızdan yapılan testin adını yazar mısınız? Anti HIV mi yazıyor yoksa HIV RNA ya da başka bir şey mi yazıyor?
Anti HIV ise nasıl pozitife dönmez ki? 3 veya 6 aydır zaten ayrıydık mı dediniz ki? Antikor şak diye üretilip artmıyor. Zaman geçmesi lazım.
Anti hbc eşimin pozitif olan
Bnm antihivkemilumesans negatif yazıp bmmki

Yok hiv olduğundan eminim benimde araştırdığım kadarıyla tedavi edilmez ise sonucu ölümcül ama geç kalınmaz ise tedavi edilir ise geçiyor sanırım yanlış mı arastirmisim ki internetten edindiğim bilgilere göre keşke bununla ilgili aileler bilgilendirilse yakalanan kişilerle iletişime gecilse
Bilinçli mi yoksa bilmiyor gibi mi yapıyor inaninki bende anlayabiliyorum net bir yaklaşımı yok malesef
Maalesef hiv'se eğer kişi, geçmiyor nasıl arastirma yaptiniz siz.Benim cok yakınım hiv malesef bir omurboyu ilac kullanmak zorunda.Eger ilaclarini duzenli kullanmaz ise aidse cevirip öldürüyor.Surekli kan testi veriyor ilaclari eve kadar geliyor kargoyla.Ve her hastane işleminde karşısına çıkıyor hiv olduğu.
Screenshot_20230627-003704_Chrome.jpg

Back
X