• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiv hayatına girenler

Zambaks

Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2023
123
45
13
38
Merhaba arkadaşlar
Yakın zamandan eşimde hiv çıktığını öğrendim kan bağışı yapacaktı o sırada öğrendiğini ve nasıl bulaştığını bilmediğini söylüyor yalan söylediğinin farkındayım çok kısa bir zaman önce dış çektirdi ordan bulaşmış olabilir dedi başka birşey kabul etmiyor bunların üstüne yalanlarını yakaladim bu konu da ayrıntılı bilgisi olan bu konudan ayrılan vs varmı yardımcı olur musunuz?

En iyi cevap
Açıkçası yorumları okuyana kadar ben durumun tedavi ile duzelebilecegini anladım okuduklarimdan ve su yüzde yüz ölümcül ise daha da uzucu tabi zor dediğiniz gibi her anlamda zor
Gelecekle ilgili endişeliyim

Evet, ozur dilerim, ben cok negatif bakmisim. Dediginiz gibi tedavi ve ilac kullanimi ile hem bulasi ihtimali cok dusuyormus hem de hayat beklentisi hiv- insanlar kadar olabiliyormus.

Doktor arastirdiniz mi? Acaba siz mi randevu alsaniz? Esiniz belki tedavi surecine baslayacak gucu bulamiyordur henuz kendinde.

Receiving a diagnosis of HIV can be a life-changing event. But having HIV does not mean you are going to die. Most people with HIV can live long and healthy lives if they get and stay on treatment.

There will be a...
Ben PCR testi yaptırmadım doktora durumu anlattım kanda bakıldı sadece negatif çıktı
PCR testi COVID19'daki gibi burun ve boğazdan bakılmıyor. Kandan bakılıyor. Çıkan sonuçta ELISA mı, PCR mı yoksa Western Blot mı her ne ise yazması lazım. İlk zamanlarda virüsün RNA'sı PCR'da çıkar, ELISA'da ise bağışıklı sisteminin ürettiği antikor 6 hafta sonrasından itibaren çıkar, Western Blotta da daha çok çıkan pozitif kesinleştirilir.

Hiv öldürücü bir hastalık. İncir reçeli vardı hani film.hani orda kız vardı ya hivdi o. Doğunca bulasmisti kıza. Sonra yetişkin olunca vefat etti. Hatırladınız mı? İşte o kadar tehlikeli bir hastalık hem sizin hem bebeğiniz için. Sanirim babası da hiv olmuştu o da ölmüştü. Hpv bambaşka bisi. Ağır ilerleyen bir hastalık hpv aşısı var erken teşhisi var tedavisi var. Ama hiv tedavi edilmiyor. Tekrar test yaptırın mutlaka
Mutlaka yaptıracağım eş ile ilişki üzerinden ne kdr geçmiş olması gerekli test için net bilginjz varmi

PCR testi COVID19'daki gibi burun ve boğazdan bakılmıyor. Kandan bakılıyor. Çıkan sonuçta ELISA mı, PCR mı yoksa Western Blot mı her ne ise yazması lazım. İlk zamanlarda virüsün RNA'sı PCR'da çıkar, ELISA'da ise bağışıklı sisteminin ürettiği antikor 6 hafta sonrasından itibaren çıkar, Western Blotta da daha çok çıkan pozitif kesinleştirilir.
Acaba eşime 6 hafta bekleyin mi dediler bana demiyor bundan mi oyalaniyor ki ya da.buna benzer bişi

Konu sahibi cidden olayin vehametini anlamıyor, uyarılara rağmen anlamıyor, okuyor okuyor yine anlamıyor. Buna bana gerçekten çok garip geliyor. Millet ölümcül diyor, risk var diyor, konu sahibi keşke rüya olsa vs cevaplar veriyor. Tutturmuş bir netleşmesini bekliyorm olayın diye. Net zaten... Tek sonuç alınmamış ki tekrarlanmış o da pozitif, neyi netleştirecek daha... Eşinin evet ya şu zaman bununla aldattım demesini mi? Cidden bunu bekliyorsa en az eşi kadar kendi de bir değişik. Hadi kendi canını düşünmüyorsunuz, evladınızı da mi düşünmüyorsunuz?
Evet ben de tepkisini cok garip buluyorum. Bosuna yaziyoruz, doktora gitmekten aciz. Hala yok oyle yok boyle. Adam aldatmis aldatmamis, sorun bu degil. Onunde HIV gibi kocaman bir problem var ama sanki influenzadan bahsediyoruz.

Babamdı, Allah tan anneme bulaşmamıştı, bizede bulaşmamıştı, ama çocuğunuzu o ortamdan uzak tutun, biz çok acılar çektik, eşinizinde Allah yardımcısı olsun
Amin
Kaç yaşındaydı vefat ettiğinde o zmnlar tedavi yokmuydu
Birde bunu ailesi ile paylaşmak doğru olur mu
Yoksa kendisine mi bırakmalıyız söylemesi için

Hem gitmekten hem konuşmaktan hem benim söyleyecegim hicbirseye de açık değil
Iste diyoruz ki niye onu bekliyorsunuz? Siz kendiniz icin korkmuyor musunuz? Siz kendiniz gidin kendiniz icin. Esiniz gitmiyorsa gitmesin. Siz kendinizi koruyun. Neden beklediginizi anlamiyorum.

Hiv öldürücü bir hastalık. İncir reçeli vardı hani film.hani orda kız vardı ya hivdi o. Doğunca bulasmisti kıza. Sonra yetişkin olunca vefat etti. Hatırladınız mı? İşte o kadar tehlikeli bir hastalık hem sizin hem bebeğiniz için. Sanirim babası da hiv olmuştu o da ölmüştü. Hpv bambaşka bisi. Ağır ilerleyen bir hastalık hpv aşısı var erken teşhisi var tedavisi var. Ama hiv tedavi edilmiyor. Tekrar test yaptırın mutlaka
İzlemiştim çok oldu tekrar izleyeceğim

Amin
Kaç yaşındaydı vefat ettiğinde o zmnlar tedavi yokmuydu
Birde bunu ailesi ile paylaşmak doğru olur mu
Yoksa kendisine mi bırakmalıyız söylemesi için
50 lerinde idi, tedavisi hala yok sadece virüsü baskılayıcı tedavi var hala da öyle, kendisi onuda kabul etmedi. Ailesi ile paylaşmak bilmiyorum. Biz kimseye dememiştik, ama bi şekilde duyulmuştu. Insanlar ötekileştiriyor o durumda, ben olsam demem, bi de toplum baskısı yersiniz. Önlemlerinizi alın siz dışındakilerede, eşinizde alsın. Çocuğunuz kaç yaşında anlıycak yaşta mı. Sizede inşallah bulaşmamıştır

Evet ben de tepkisini cok garip buluyorum. Bosuna yaziyoruz, doktora gitmekten aciz. Hala yok oyle yok boyle. Adam aldatmis aldatmamis, sorun bu degil. Onunde HIV gibi kocaman bir problem var ama sanki influenzadan bahsediyoruz.
İnanın ki boşuna değil yazdıklarınız kimseye anlatamamak fikir alamamak çok zor iyi oluyor burda yazılanlar

Çok acılar cektik derken size kötü zamanlar mi yaşattı yoksa vefatı ile mi özel olmayacaksa
ŞÖyleki hasta olan baban ve karşında günden güne eriyor. Yaşadığı psikolojiyi hissedebiliyorduk. Acı içindeydi. ACı çekmesini istemiyordum. öldüğünde bir yanım huzurlu idi. Çünkü artık acı çekmiyordu

Hem gitmekten hem konuşmaktan hem benim söyleyecegim hicbirseye de açık değil
Sizi kastediyorlar yalnız.

Sabah 10 olunca hatta şimdi de randevu sistemine bakın. İlinizde tıp fakülte varsa oranın randevu sistemine de bakın. Daha erken tarihe randevu alabilirsiniz. Allah korusun başıma gelse totom tutuşmuştu, anksiyeteden kıvranıyordum şimdi. Siz hala bilincinde değilsiniz. Doktora gidene kadar tırnak makası gibi ortak şeyleri kullanmayın. Çocuğunu öpmesinde sıkıntı yok ama bir yerlerini kesebilecek şeylerden uzak dursunlar. Aynı şekilde siz de çocuğunuza mesafe koyun kan teması konusunda.

50 lerinde idi, tedavisi hala yok sadece virüsü baskılayıcı tedavi var hala da öyle, kendisi onuda kabul etmedi. Ailesi ile paylaşmak bilmiyorum. Biz kimseye dememiştik, ama bi şekilde duyulmuştu. Insanlar ötekileştiriyor o durumda, ben olsam demem, bi de toplum baskısı yersiniz. Önlemlerinizi alın siz dışındakilerede, eşinizde alsın. Çocuğunuz kaç yaşında anlıycak yaşta mı. Sizede inşallah bulaşmamıştır
Ben testi yaptırdım negatif çıktı
Çocuğum anlayacak bir yaşta değil
Ailesi yıllar sonra öğrendi diyelim neden söylemedin demez mi
Zaten ayrılsam dahi çocuğum için bunu kimse ile paylaşmak istemem

Back
X