• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiv hayatına girenler

Zambaks

Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2023
123
45
13
38
Merhaba arkadaşlar
Yakın zamandan eşimde hiv çıktığını öğrendim kan bağışı yapacaktı o sırada öğrendiğini ve nasıl bulaştığını bilmediğini söylüyor yalan söylediğinin farkındayım çok kısa bir zaman önce dış çektirdi ordan bulaşmış olabilir dedi başka birşey kabul etmiyor bunların üstüne yalanlarını yakaladim bu konu da ayrıntılı bilgisi olan bu konudan ayrılan vs varmı yardımcı olur musunuz?

En iyi cevap
Açıkçası yorumları okuyana kadar ben durumun tedavi ile duzelebilecegini anladım okuduklarimdan ve su yüzde yüz ölümcül ise daha da uzucu tabi zor dediğiniz gibi her anlamda zor
Gelecekle ilgili endişeliyim

Evet, ozur dilerim, ben cok negatif bakmisim. Dediginiz gibi tedavi ve ilac kullanimi ile hem bulasi ihtimali cok dusuyormus hem de hayat beklentisi hiv- insanlar kadar olabiliyormus.

Doktor arastirdiniz mi? Acaba siz mi randevu alsaniz? Esiniz belki tedavi surecine baslayacak gucu bulamiyordur henuz kendinde.

Receiving a diagnosis of HIV can be a life-changing event. But having HIV does not mean you are going to die. Most people with HIV can live long and healthy lives if they get and stay on treatment.

There will be a...
Yok ben zaten hep hiv araştırdım ama birbiri ile bağlantılı olduğunu düşündüm yani kadinlarda rahim ağzı kanseri vs yol açtığını duydum
Hayır kadında da aynı şekilde ölümcül sonuçlar doğuruyor tedavi edilmezse. Siz büyük ihtimalle HIV+ bireylerin bağışıklık sistemi zayıfladığı için (virüsler, uçuk, hpv vs bağışıklık zayıflayınca ortaya çıkarlar) eğer kişide varsa HPV virüsünün ortaya çıkmasının kolaylaştığını okumuşsunuz. Ama anlamamışsınız. Acilen doktora başvurun.

Gecmis olsun. Oncelikle hiv dikkat gerektiren bir hastalik. Kan, tukuruk, sperm yolu ile bulasabilir. Esinizle hic bir sekilde yakinlasmayin. Yillar yili hic kimsenin hiv oldugunu duymamistim, sizin icin cok talihsiz olmus.

Esinizin itiraf etmesini beklemeyin. Kendisi ogrenince nasil tepki verdi? Kendini boyle bir tehlikeye atacak kadar suursuz birinin durust olmasi da beklenemez bence.
Tukurulten bulaşmaz ozaman birçok kişi hivli olurdu

Çok zor bir durum çok büyük bir hata can güvenliğiniz hayat kaliteniz büyük risk altında. Hele çocukların hiç suçu yok. Ne aynı ortamda tutarım ne bir araya getiririm bu kdr sorumsuz terbiyesiz bir adama nasıl çocuk teslim edip gorusturebilirim çocuklar bir süre sonra durumu anlayacak bununla yüzleşmek hiç kolay değil sorumluluğu çok ağır bulaş riski çok yüksek kelime seçip birsey yazamiyorum

Hayır kadında da aynı şekilde ölümcül sonuçlar doğuruyor tedavi edilmezse. Siz büyük ihtimalle HIV+ bireylerin bağışıklık sistemi zayıfladığı için (virüsler, uçuk, hpv vs bağışıklık zayıflayınca ortaya çıkarlar) eğer kişide varsa HPV virüsünün ortaya çıkmasının kolaylaştığını okumuşsunuz. Ama anlamamışsınız. Acilen doktora başvurun.
Doğru Teşekkür ederim kafası karışıyor insanin

Şu sayfayı bir okuyun Z Zambaks

Bebek emzirmiyorsanız birbirinize bulaş riski az. Ben başta emziriyorsunuz sandım. Eşiniz tedaviye başlasın. Siz de yetkili kurumlarla iletişim halinde olup bilgilenin. Size PCRla negatif dendiyse belki o yüzden net konuşmuştur hekim. Tekrardan bir görüşün. Belki birkaç ay sonra testi tekrar isteyebilir.

Ne zaman bulaştı nereden kimden bunlarin belki cevabı olmayacak hicbir zaman.çocuğumun yaşı küçük babasına birçok alanda ihtiyacı olacak
Tedavisine başlamasını istiyorum fakat onun ne yapmak istediğini de anlamaya çalışıyorum çok zor bir durum cidden
Vallahi cok uzuldum durumunuza. Ne yaparsaniz yapin sonu huzun, sonu mutsuzluk. Simdi cocugu babasindan ayri buyutun baglanip sonra kayip acisi yasamasin desem bu sefer cocugun baba ile olabilecek guzel anilarina da engel olunmus oluyor. Gitseniz evlilik hastalikta saglikta, hasta diye kocanizi birakmaz istemezsiniz belki. Ama bu cok bulasici ve tehlikeli bir hastalik. Yani soule dusunun bu virus o kadar yayilmayi, gucu onemsiyor ki en sonunda tum hakimiyeti eline alip konagini olduruyor.

Tedavisini olsun diyorsunuz ama tedavi sadece kosullari iyilestirmek icin tamamen iyilesip bu hastaliktan kurtulanlarin sayisi elin parmaklari kadar.

Onun icin asiri derecede zor olsa gerek. Yani adam olecegini ogrenmis. Bununla bas edebilmek icin cok guclu olmak lazim.

Aldatilmadiysaniz ve bu virus doktordan bulastiysa diyelim, gelecek planiniz nasil olacak? Ne dusundunuz?

Tukurulten bulaşmaz ozaman birçok kişi hivli olurdu
Evet oylesmis yanlis yazmisim

Sadece kan, anne sutu ve cinsel yolla geciyormus.

Su bilgiyi yapistirayim okuyanlara genel kultur olsun:

HIV pozitif bireylerle;

*Aynı ortamda bulunmakla,

*Aynı havayı solumakla,

*Dokunmak, sarılmak, öpüşmekle, sürtünmekle,

*Aynı kaptan yiyip içmekle,

*Giysi ve eşyaları (kesici-delici aletler hariç) paylaşmakla,

*Hapşırmak, öksürmekle,

*Virüs taşıyan kişinin tükürük, gözyaşı, idrar, dışkı, ter, kusmuk, balgam gibi sıvılar yoluyla
(kan içermemeleri koşulu ile) temas etmekle,

*Ortak tuvalet, banyo, havuz kullanımı ile,

*Cinsel sıvılarınız üzerinde olsa dahi, iç çamaşırı ve kıyafet paylaşmakla,

*Korunarak cinsel ilişki ile,
*Mastürbasyon ile,

*Başka bir bireyi elle tatmin etmekle,

*İki negatif bireyin herhangi bir şekildeki temasıyla,

*Sivrisinek ısırması ile,
*Hayvandan insana,
*Sosyal medyada #hivbilgisi içerikli paylaşımlar yapmakla,

HIV BU LAŞ MAZ!

Son düzenleme:
Çok gecmis olsun ikinize de. Diğer noktalarda bir şey diyemeyecegim ama bazen doktorlar bazen sağlık çalışanları sterilizasyonu digru yapmıyor diye biliyorum . Bir hastaya kullandığı aleti temizlenmesi için göndermeyen, amannn diyen doktor biliyorum. Bir yakınım çalıştığı hastanede böyle bir şey yaşamış. Biz asistanları olarak onun vicdanına birakmamaya çalışıyor diyor
ohhh hoşgeldin obsesyon

Şu sayfayı bir okuyun Z Zambaks

Bebek emzirmiyorsanız birbirinize bulaş riski az. Ben başta emziriyorsunuz sandım. Eşiniz tedaviye başlasın. Siz de yetkili kurumlarla iletişim halinde olup bilgilenin. Size PCRla negatif dendiyse belki o yüzden net konuşmuştur hekim. Tekrardan bir görüşün. Belki birkaç ay sonra testi tekrar isteyebilir.
Ben PCR testi yaptırmadım doktora durumu anlattım kanda bakıldı sadece negatif çıktı

Anlamadigim icin soruyorum eger tukurukle kan yoluyla bulasiyor diyorsaniz bu kisiyede o sekilde bulasma ihtimali yok mu..sonrasinda kendini bu sekilde tehlikeye atan biri falan demissiniz
Gecmis olsun. Oncelikle hiv dikkat gerektiren bir hastalik. Kan, tukuruk, sperm yolu ile bulasabilir. Esinizle hic bir sekilde yakinlasmayin. Yillar yili hic kimsenin hiv oldugunu duymamistim, sizin icin cok talihsiz olmus.

Esinizin itiraf etmesini beklemeyin. Kendisi ogrenince nasil tepki verdi? Kendini boyle bir tehlikeye atacak kadar suursuz birinin durust olmasi da beklenemez bence.

Vallahi cok uzuldum durumunuza. Ne yaparsaniz yapin sonu huzun, sonu mutsuzluk. Simdi cocugu babasindan ayri buyutun baglanip sonra kayip acisi yasamasin desem bu sefer cocugun baba ile olabilecek guzel anilarina da engel olunmus oluyor. Gitseniz evlilik hastalikta saglikta, hasta diye kocanizi birakmaz istemezsiniz belki. Ama bu cok bulasici ve tehlikeli bir hastalik. Yani soule dusunun bu virus o kadar yayilmayi, gucu onemsiyor ki en sonunda tum hakimiyeti eline alip konagini olduruyor.

Tedavisini olsun diyorsunuz ama tedavi sadece kosullari iyilestirmek icin tamamen iyilesip bu hastaliktan kurtulanlarin sayisi elin parmaklari kadar.

Onun icin asiri derecede zor olsa gerek. Yani adam olecegini ogrenmis. Bununla bas edebilmek icin cok guclu olmak lazim.

Aldatilmadiysaniz ve bu virus doktordan bulastiysa diyelim, gelecek planiniz nasil olacak? Ne dusundunuz?
Açıkçası yorumları okuyana kadar ben durumun tedavi ile duzelebilecegini anladım okuduklarimdan ve su yüzde yüz ölümcül ise daha da uzucu tabi zor dediğiniz gibi her anlamda zor

Anlamadigim icin soruyorum eger tukurukle kan yoluyla bulasiyor diyorsaniz bu kisiyede o sekilde bulasma ihtimali yok mu..sonrasinda kendini bu sekilde tehlikeye atan biri falan demissiniz
Tukurukle bulasma ihtimali yokmus. Ben opusme ile de bulesiyor zannediyordum(french kiss) yanlis biliyormusum. Yukariya yapistirdim bir bilgilendirme.

Kendini bu sekilde tehlikeye atan derken korunmasiz iliskiye giren demek istemistim. Korunmasiz iliskiye girmenin bir suursuzluk oldugunu dusunuyorum ve durtulerine o zaman hakim olamayan kisinin farkli tehlikelere de acik olacagini dusunerek yazdim.

Çok nadir mis ama varmis diye okudum bnd çok zor bir durum benim acimdan
Yukarda yazmış bir üye. Madem tek olasılık dış çekimi, o doktor ve hastaneden şikayetçi olmak, dava açmak vs üsteleyin bakalım tepkisi nasıl.

Evet, ozur dilerim, ben cok negatif bakmisim. Dediginiz gibi tedavi ve ilac kullanimi ile hem bulasi ihtimali cok dusuyormus hem de hayat beklentisi hiv- insanlar kadar olabiliyormus.

Doktor arastirdiniz mi? Acaba siz mi randevu alsaniz? Esiniz belki tedavi surecine baslayacak gucu bulamiyordur henuz kendinde.

Receiving a diagnosis of HIV can be a life-changing event. But having HIV does not mean you are going to die. Most people with HIV can live long and healthy lives if they get and stay on treatment.

There will be a period of adjustment. People who are newly diagnosed can feel many emotions—sadness, hopelessness, and even anger. Pay attention to your mental health. Your HIV health care provider can help you access mental health services to help you work through the early stages of your diagnosis and begin to manage your HIV.

En iyi cevap
Merhaba arkadaşlar
Yakın zamandan eşimde hiv çıktığını öğrendim kan bağışı yapacaktı o sırada öğrendiğini ve nasıl bulaştığını bilmediğini söylüyor yalan söylediğinin farkındayım çok kısa bir zaman önce dış çektirdi ordan bulaşmış olabilir dedi başka birşey kabul etmiyor bunların üstüne yalanlarını yakaladim bu konu da ayrıntılı bilgisi olan bu konudan ayrılan vs varmı yardımcı olur musunuz?
Allah yardımcınız olsun, ben çok yakınımı bu rahatsızlıktan kaybettim, 11 yıl yaşadı kendisi, tedaviyi reddetmişti. Aynı evi paylaşıyorduk, çok dikkat ettik herşeye, o da dikkat etti.psikolojik olarak bu süreç yıktı geçti hepimizi.

Ben de yazdim konu sahibine. Hala isin ciddiyetinin farkinda degil. Hpv ve hiv zaten bambaska. Allah gostermesin boyle bir sey basima gelse ilk cocugumu ve kendimi dusunurum. Esi coktan defetmistim. Bulabildigim tum bilgilere de ulasmaya calisirdim. Hala burada hpv ile ilgili yazi ariyor,ne alakaysa. Adamakilli enfeksiyon uzmanina gidecegine. Sastim kaldim. Bu rahatlik bilgisizlikten geliyor ama forumlarda bilgi aramak yerine doktora gitse keske. Kendisi ve cocugu risk altinda.
Konu sahibi cidden olayin vehametini anlamıyor, uyarılara rağmen anlamıyor, okuyor okuyor yine anlamıyor. Buna bana gerçekten çok garip geliyor. Millet ölümcül diyor, risk var diyor, konu sahibi keşke rüya olsa vs cevaplar veriyor. Tutturmuş bir netleşmesini bekliyorm olayın diye. Net zaten... Tek sonuç alınmamış ki tekrarlanmış o da pozitif, neyi netleştirecek daha... Eşinin evet ya şu zaman bununla aldattım demesini mi? Cidden bunu bekliyorsa en az eşi kadar kendi de bir değişik. Hadi kendi canını düşünmüyorsunuz, evladınızı da mi düşünmüyorsunuz?

Hiv öldürücü bir hastalık. İncir reçeli vardı hani film.hani orda kız vardı ya hivdi o. Doğunca bulasmisti kıza. Sonra yetişkin olunca vefat etti. Hatırladınız mı? İşte o kadar tehlikeli bir hastalık hem sizin hem bebeğiniz için. Sanirim babası da hiv olmuştu o da ölmüştü. Hpv bambaşka bisi. Ağır ilerleyen bir hastalık hpv aşısı var erken teşhisi var tedavisi var. Ama hiv tedavi edilmiyor. Tekrar test yaptırın mutlaka

Back
X