• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hizmet bekleyen kaynanalar

Bunları yapmak sorun değil zaten ama onlar bize uzun kalmaya geliyor en az bir hafta ve kv hiç bir şekilde bana yardımcı olmuyor yemek konusunda bile ben evde yokken akşama kadar oturup ben geldiğimde benim yapmamı beklediğinş bilirim
Rica edebilirsiniz anne evde şunlar var yapabilir misin bu yemeği oğlun özlemis senin yemekleri gibi . Yoksa tek başınıza sorumluluk almayın akşama kadar sizde çalışıyorsanız eşiniz de yardım etsin yemeğe

Her halta alerjim olduğu için yapamıyorum. Ama temizlikçi çağırayım mı dedim... İstemedi.

Hah tam beklediğim cevaplar. Annenin evinde yıkarsın değil mi bulaşıkları gocunmazsın. Evine gittiğin senden yaşça büyük insana yardım etmek görgüdür. Misafir bile olsam ben mutlaka yardım ederim.
Kendi annem ve kaynanam niye bir olsun ki? Annem adı üstünde annem bana geldiğinde bir dk oturmaz tabiki de ona daha severek isteyerek hizmet ederim

Her halta alerjim olduğu için yapamıyorum. Ama temizlikçi çağırayım mı dedim... İstemedi.
Hah iste ben de onu diyorum ahahshshs 😄 hizmet bekleyen sizmissiniz :)
Akşama kadar evde değilim ve kadın bir çorba bile yapmıyor ben gelince bekliyor 5 kişilik yemek yapmamı . Evet bu durumda hizmet bekliyorum haklısınız. Siz beklemeyin olur mu :)

Tüm konu boyunca erkeklerden HİÇ yardım beklenmemesi manidar.

Aynen hep kadınlara ayıp. 😀
Kaynanamin evinde hic biseye elimi surmeme nedenlerinden biri de bu. Toplu görüşüyoruz mesela yemek yeniyor enişteler(gorumcelerin eşleri) kaynim yemek bittiği gibi hemen koltuğa kuruluyorlar asla biseye eklemeler.
Ben niye elin adamlarının vs pis tabaklarını toplayacağım onlar oturacak.

Bir kendi tabagimi götürüp suya tutup makina koyarım anca, eşim de ayni sekilde. 😀

Ben de yapıyorum ev işleri kvlerde olunca. Sonuçta o ev yaşıyorsam kv evini değil de kendi olduğum evi de temizlemiş oluyor. Bazı durumlardan dolayı şuan 1 buçuk aydır kayınvalidemlerdeyim mesela. O pişiriyor ben yıkıyorum, o süpürüyor ben siliyorum. Bize geldiğinde de kendisi bir şeyler yapmak istiyor, ben de basit işleri ona bırakıyorum.
1,5 ay nasıl dayanıyorsunuz başka yerde kalmaya. Çok uzun değil mi ya? Kendi annemle bile yüz göz olurum ben o sürede

Akşama kadar evde değilim ve kadın bir çorba bile yapmıyor ben gelince bekliyor 5 kişilik yemek yapmamı . Evet bu durumda hizmet bekliyorum haklısınız. Siz beklemeyin olur mu :)

Hizmet eden olsa bende mutlu hissederim ama mutfagima girip ortaligi birbirine kattiklari icin ben yardim isteyemiyorum. Bana derdi daha cok oluyor.
Neyse isin sakasi calisan kadindan boyle hizmet beklenmemeli elbette. Yettigi kadar, yetebildigi kadar elinden geleni yapmalı misafirde.

1,5 ay nasıl dayanıyorsunuz başka yerde kalmaya. Çok uzun değil mi ya? Kendi annemle bile yüz göz olurum ben o sürede

Ben kaynanamin evinde yatılı kalmıyorum bu arada yatılı ve uzun süre kaliniyorsa kaynana da dahil herkes işlere el atmalı. Yatili kalip kralice gibi baş köşede oturamaz, kaynananin yaptığı da normal değil. Yatılı kalmalı misafirlik olmaz.

Yanlış alıntı olmuş. Ama siz isteyebilirsiniz. Anne şu yemeğin güzel oluyor yapar mısın. Malzemeler burada gibi..

Bende çalışıyorum. Yarın kvalide benimle yaşarsa. Ve sağlıklı olursa ondan isterim. Sağlıklı olmazsa akşama kadar bakıcı ayarlamayı düşünüyoruz... Tek kaldı kvalide...

Kaynanamın evinde nişanlıyken bulaşıkları toparlamaya yardım ederdim çünkü annemden öyle gördüm. Kaynanama özel değil gittiğim evlerde hep yardımcı olurum ev sahibine. Ama sonradan gördüm ki benim onların gözünde hiçbir önemim yok. Şimdi kendi tabağımı kaldırırsam (ki nadiren) tezgaha bırakıp içeri geçiyorum. Çay bile doldurmam asla. Eşim de zaten böyle şeylerden asla anlamaz farkettiğini bile düşünmüyorum. Eltim zaten kaynanamla birlikte yaşıyor. Ben misafirim zaten hep misafir gibi uzak tutuldum aileden o yüzden ev sahipleri ağırlasın misafirlerini güzel güzel. Bana gelirlerse de mutfağıma düzenime sokmam daha iyi onlar içerde otururken mutfağı toplarım yanlarında oturmak zorunda kalmam :rolleyes:

Back
X