• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hizmet bekleyen kaynanalar

Kendi annem ve kaynanam niye bir olsun ki? Annem adı üstünde annem bana geldiğinde bir dk oturmaz tabiki de ona daha severek isteyerek hizmet ederim
benim için anne, kv, teyzem, yengem fark etmez. Benden büyük birinin bana hizmet etmesinden rahatsız olurum. Yetiştirilme tarzı galiba, saygılı olmayı gördüm şükür. Sen galiba yeni evlisin ve yaşça gençsin. Yoksa kayınvalideye işten gelince geç olduğunu, yemek yetiştiremeyeceğini uygun bir dille ifade edebilirdin. Kadın belki de rahatsız olacağını düşündüğü için girmiyor mutfağa

Selam arkadaşlar. Sizlerin de kaynanası hizmet bekliyor mu? Benim kv ben onlardayken bulaşık vs yıkarsam çok mutlu oluyor. Arkadan kızım sen otur ya vs dese de gözlerindeki o mutluluğu görebiliyorum. Bize kalmaya geldiklerinde ise genelde hiçbir işe karışmaz. Yardım etmemesi bana tuhaf geliyor sizlerde durum nasıl 😂
Alıştırma benden söylemesi sonra elini verip kolunu kaptırırsın, ben yeni evliyken kayinvalideme sarma sararken yardım ettim diye her sarma dolma veya içli köfte benzeri yemek yapacağı zaman beni arayıp hamur yoğurdum seni bekliyorum veya herşeyi hazırladım seni bekliyorum demeye başladı, güya bizi akşam yemeğine çağırıyor ama saatler öncesinde gidip onunla yemek yapmamı beklerdi, ilk başta sabrettim ama baktım durulmuyor önünü alamıyorum, daha da gitmedim bıçak gibi kestim, şimdi normal misafir gibi gider sofrayi kurarken yardım ederim o kadar , yani yediğiniz tabakları falan toplayın ama sakın daha fazlasına el atmayın yoksa bu göreviniz haline gelir...

Alıştırma benden söylemesi sonra elini verip kolunu kaptırırsın, ben yeni evliyken kayinvalideme sarma sararken yardım ettim diye her sarma dolma veya içli köfte benzeri yemek yapacağı zaman beni arayıp hamur yoğurdum seni bekliyorum veya herşeyi hazırladım seni bekliyorum demeye başladı, güya bizi akşam yemeğine çağırıyor ama saatler öncesinde gidip onunla yemek yapmamı beklerdi, ilk başta sabrettim ama baktım durulmuyor önünü alamıyorum, daha da gitmedim bıçak gibi kestim, şimdi normal misafir gibi gider sofrayi kurarken yardım ederim o kadar , yani yediğiniz tabakları falan toplayın ama sakın daha fazlasına el atmayın yoksa bu göreviniz haline gelir...
Ay yok o şekilde alıştırmak çok büyük hata olur zaten. Biz uzaktayız yemek falan bekleme olayı olmaz ama bize geldiklerşnde elimden geldiğince çeşitli şeyler yapıyorum. Tabiki her gün her gün binbir çeşit yemek yapmıyorum kendimi öyle zorlasam sürekli bekleyebilir

Ben yapmam şahsen. Herkes kendi evini temizlesin. Annem temizlik takıntılısı bir kadın. Bizi mutfağa pek sokmaz kendi evimde bile doğru düzgün girmiyorum kv hayırdır 😅😅

benim için anne, kv, teyzem, yengem fark etmez. Benden büyük birinin bana hizmet etmesinden rahatsız olurum. Yetiştirilme tarzı galiba, saygılı olmayı gördüm şükür. Sen galiba yeni evlisin ve yaşça gençsin. Yoksa kayınvalideye işten gelince geç olduğunu, yemek yetiştiremeyeceğini uygun bir dille ifade edebilirdin. Kadın belki de rahatsız olacağını düşündüğü için girmiyor mutfağa
Saygı herkes için geçerlidir sadece küçükler değil büyükler de saygı göstermelidir. Ben saygıda kusur etmiyosam karşımdakinden de aynısını beklerim. İlla izah mı etmeliyim koskoca aklı başında bir kadın akşama yemeğin yetişmeyeceğini düşünemiyor mu?

😅 hiç bu açıdan düşünmemiştim. Evet kv bana sürekli senin yemeklerin hamur işlerin lezzetlioluyo vs der. Ama kendisi benden çook daha becerikli bence . Su böreği yapamam mesela o çok güzel açıyor
Su böreğiyle kıyaslama yaptığınıza göre 😁Siz belli baya becerikli bide pratiksiniz ben sıradan hamur işini bile hazır alıp pişiren biriyim. Fırından çıkarınca da pekte güzel yapmışım ellerimle açtım kolayımı derim 😂Hatta evime gelen birinci dereceler. Eşimin ailesi dahil Sen yetiştiremesin (doğru ben yetiştiremem) yapılacak bir iş var mı ütü yemek silinecek bir yer var mı diye sorarlar. Ben istesemde yetişemiyorum hiç bir işe. elimde değil Bir bakarım misafirler benim mutfakta kendi kendini ağırlıyor. 😂 Birinin evine misafirliğe giderim yardım edeyi mimi derim aman dur ben hadlerim 2 dk hazırlarım uzamsın iş derler bende oturur izlerim. Fakat sizin gibi elinden her iş gelen becerikli kişilerden hep bir yardım bekleniyor. kv beceriksiz geline denk gelmemiş😂 gelseydi emin olun amann sen bırak ben yaparım 2 dk derdi😂😂

Konunuzu kendi konuma çevirmek istemem. Bana burada konu açtırmayı düşündürecek kadar canımı sıkan bir mesele. Ailesi çok geniş ve yanlış anlaşılmasın ama doğulular. Her ne kadar kendilerini modern olarak görseler de kadın erkek eşitsizliği hücrelerine işlemiş farkında değiller. Gelin = hizmetçi. Bir bardak suyu bile gelinden isterler, kendileri yerinden kalkmaz. Bizim evimiz yazlık bir ilçede, tüm eş dost akraba bizim evi herşey dahil bedava otel olarak görür tatil yapmaya gelirler. Bu kadarla kalsa sorun değil, 24 saat hizmet beklerler, gezdirilmeyi beklerler vs. Kayınvalidemi çok severim, iyi kadındır ama yürüme sorunu var, yardımsız tek adım yürüyemez. Yarın öbür gün daha da yaşlanacaklar. Eşim ailesine çok düşkün. Her sene 3-5 ay ailesinin yanına gider kalmaya. Ben bir bahane bulup 1- 2 hafta kalıp dönüyorum. Ben de genç değilim yoruluyorum. 40 yaşıma kadar kendi yatalak babama baktım. Babam vefat edince bunalıp kendi hayatımı istediğim gibi yaşayabilmek için kariyerimden vazgeçip mobbing'in had safhada olduğu işyerimden istifa ettim. Tam kendime istediğim gibi bir hayat kuracaktım ki aradan 8 ay geçmedi eşimle tanıştım. Yani ölüp gideceğim kendi hayatımı yaşayamadım. Özgür ruhlu biriyim. Kariyerimden bunun için mi vazgeçtim diyorum? Yani kafam oldukça karışık bu konuda...
Kimseye hizmet etmeyin , mecbur değilsiniz, eşinizi de kapıya koyun defolup gitsin , kendisi çok istiyorsa tüm sülalesine hizmet edebilir, kendinizi ezdirmeyin , bu doğuluların sülalece hizmet beklemesi yok mu irrite oluyorum...

Kimseye hizmet etmeyin , mecbur değilsiniz, eşinizi de kapıya koyun defolup gitsin , kendisi çok istiyorsa tüm sülalesine hizmet edebilir, kendinizi ezdirmeyin , bu doğuluların sülalece hizmet beklemesi yok mu irrite oluyorum...
Bir de annene hizmet ederken gocunmuyosun da kaynanana gelince mi sorun diyolar.. annem ve kaynanamı neden aynı kefeye koyayım ki ya çok garip gerçekten

Ay yok o şekilde alıştırmak çok büyük hata olur zaten. Biz uzaktayız yemek falan bekleme olayı olmaz ama bize geldiklerşnde elimden geldiğince çeşitli şeyler yapıyorum. Tabiki her gün her gün binbir çeşit yemek yapmıyorum kendimi öyle zorlasam sürekli bekleyebilir
Valla bizimkiler benden çok bekledi yeni evliyken , sürekli bana yemeğe geldiler şok geçirdim, her hafta mutlaka bana geldiler ,baktım bunlar kendini bana baktırmaya çalışıyor türlü bahaneler ile uzaklaştım ve önünü kestim , Şuan kafam çok rahat...

Saygı herkes için geçerlidir sadece küçükler değil büyükler de saygı göstermelidir. Ben saygıda kusur etmiyosam karşımdakinden de aynısını beklerim. İlla izah mı etmeliyim koskoca aklı başında bir kadın akşama yemeğin yetişmeyeceğini düşünemiyor mu?
Kendisi hayatında hiç çalışmadıysa düşünememe ihtimali yüksek.

Bir de annene hizmet ederken gocunmuyosun da kaynanana gelince mi sorun diyolar.. annem ve kaynanamı neden aynı kefeye koyayım ki ya çok garip gerçekten
Valla anneler yeri geliyor kızının evinde oturamıyorlar iş yapmaktan, kv ile anne asla aynı olmuyor, bence bu konularda beklentiyi kesmek lazım yoksa herkes arsızlaşıyor iyice...

Benimki mutfağına girilsin pek istemez nadiren gittiğim zamanlarda çay bulasıklarıni koyarım makineye o kadar.Gelin kalksin cay koysun kafasinda değiller hatta caydanlik kayınpederime yakinsa kalkar o doldurur ben kalkarsam kizar ne kalkiyorsun ben doldururum uzat bardağıni diye.Bayramda ise migreni tutmustu acillik oldu baktim misafir geliyor mahcup olmasin diye girdim mutfagina topladim yemek yaptim misafirleri agırladım baska zaman olsa umurumda olmazdı da bayram diye içim elvermedi

😁Aslında kadın doğru söylüyor. Tabii ki kızı yapacak? Herkes kendi anasına babasına yardım etsin.

Size de elini sürme demiş,neden kendinizi yoruyorsunuz?
Şu an beynimde şey çalıyor "Böyle gördük, böyle gördük biz babadan böyle gördük." 😂 Yorulacağım şeyler değil ki bir bulaşık bir gırgır

Ben kimin evine yemeğe yada yatıya kalsam bulaşık, masa kurma yardım ederim mutlaka içim rahat etmez başka türlü.

Şu an beynimde şey çalıyor "Böyle gördük, böyle gördük biz babadan böyle gördük." 😂 Yorulacağım şeyler değil ki bir bulaşık bir gırgır
Yorulmuyorsanız ve yapmak istiyorsanız sıkıntı yok tabii.

Ben çok yorulurum şahsen.

Oraya gittiğimde sohbete,eğlenmeye gücüm kalmaz. Bir de bebe var onun peşinde yeteri kadar yoruluyorum zaten. Bir de başkasının evinin işini niye yapayım?

Evlatları varken bana mı düşer?

Yani bi zahmet edelim de, yaşlı başlı insanlardan da beklemeyelim. Ben tek olsam yemek işini kayınvalidem, mutfağı toplama çay çorbayıda ben yapıyorum. E bide benim bücürler de olduğu için bi süpürge de yapıyorum. Ama görümcemler eltimler gelince herkes bi işin ucundan tutsun yani. Yabancıyada gidince bi işin ucundan tutuyoruz, sevinsinler biraz ya.

Selam arkadaşlar. Sizlerin de kaynanası hizmet bekliyor mu? Benim kv ben onlardayken bulaşık vs yıkarsam çok mutlu oluyor. Arkadan kızım sen otur ya vs dese de gözlerindeki o mutluluğu görebiliyorum. Bize kalmaya geldiklerinde ise genelde hiçbir işe karışmaz. Yardım etmemesi bana tuhaf geliyor sizlerde durum nasıl 😂
Benimki de öyle eski model ama kızına hiç kıyamaz ben de baktım bu beni iyi kullanacak yapmadım alıştırmadim homurdandi baya ama amannn.. teşekkür eden mi var minnet bilmez şükür bilmez

Yorulmuyorsanız ve yapmak istiyorsanız sıkıntı yok tabii.

Ben çok yorulurum şahsen.

Oraya gittiğimde sohbete,eğlenmeye gücüm kalmaz. Bir de bebe var onun peşinde yeteri kadar yoruluyorum zaten. Bir de başkasının evinin işini niye yapayım?

Evlatları varken bana mı düşer?
Normalde ben de çok çabuk yorulurum ki iki tane 10 aylık bebeğim var ama niyeyse anne olduktan sonra bana bir haller oldu

Yani ne kadar ataerkil bir toplum olduğumuz şu konudaki mesajlardan belli. Ev işi kadınların tek elinde değildir. Kayınvalideniz sizin yardımınıza çok seviniyor peki eşiniz bu durumun neresinde o da yardım ediyor mu ya da annesi oğlundan yardım bekliyor mu? Sonuçta erkeklerinde 2 eli 2 ayağı var yapabilirler. Ben kayınvalideme gittiğimde eşim de yardım ederse yardım ediyorum yoksa etmem. Kp de oturur mesela bir işe karışmaz. Emekli evde oturan yetişkin adam eşine yardım etmiyorsa bu işleri yapacak kişi ben değilim.
Biz kadınlar bu zihniyetten ne kadar çabuk çıkarsak yüklerimizde o kadar azalır. Bu konuda birşeye takılacaksanız takıldığınız bu olmalı bence.

Back
X