• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hizmet bekleyen kaynanalar

Selam arkadaşlar. Sizlerin de kaynanası hizmet bekliyor mu? Benim kv ben onlardayken bulaşık vs yıkarsam çok mutlu oluyor. Arkadan kızım sen otur ya vs dese de gözlerindeki o mutluluğu görebiliyorum. Bize kalmaya geldiklerinde ise genelde hiçbir işe karışmaz. Yardım etmemesi bana tuhaf geliyor sizlerde durum nasıl 😂
Benimki elini bir şeye sürme diyor ben yine de yapıyorum biriyle konuşunca kızım ( kendi kızı) yaptı kim yapacak başka temizliği diyor 😁

Selam arkadaşlar. Sizlerin de kaynanası hizmet bekliyor mu? Benim kv ben onlardayken bulaşık vs yıkarsam çok mutlu oluyor. Arkadan kızım sen otur ya vs dese de gözlerindeki o mutluluğu görebiliyorum. Bize kalmaya geldiklerinde ise genelde hiçbir işe karışmaz. Yardım etmemesi bana tuhaf geliyor sizlerde durum nasıl 😂
Benimki beklemez, pek bazen senin salatan güzel oluyor vs der. Ben de coğu zaman eşime yıkarım o işi. Baskasının evinde iş yapmayı sevmiyorum. Benim evimde de baskadı iş yapmasın. Herkes kendi evinde ikramını kendi yapsın mümkünse.
Kvnin evinde sofra kurar toplar bazen de makineye yerlestiririm. Eskiden ufaktan yemek yapardım şimdi onu da evden yapıp götürüyorum.
Eger kv evinin işini yapamazsa yardımcı bulsun ödeyelim👌

Kaynanamin evinde elimi hiç biseye sürmedim 9 senedir. Kaynanam da bana gelince yardım etmez, etmesin zaten yardimlik bir ihtiyaçta olmuyor evde.

Eltim kaynanamin evini temizler işlerini yapar zaten genelde. Mutlu oluyordur herhalde, bedava temizlikci
Ayy ne güzel 🤣 birşey yapmadan nasıl durabiliyorsunz ben hiç yapamıyorum öyle hizmet etmek kanıma işlemiş gibi duramıyorum illa her yere her şeye yardım ediyorm yapmasam acaip husursuz oluyorum 😐

Asagıda yazdım. Kvmin evinde ben eşime yıkaarım o işi. Mesela sucuklu yumurta yapsan dese kv (benim çocuklar nasıl seviyorsa öyle olsun diye) eşime dönüp sen mutfagı daha ii tanıyorsun derim
Valla ben de onu kv bizde kalırken eşime çok yapıyorum. Mesela yemek yapıyorum bulaşık makinesi mi kalkacak kv yanaşmıyorsa hemen eşimi çağırıyorum yardım et diye. kv de oğlunun iş yapışını izliyor 😂

Boşanacak kadar büyük mü problem
Konunuzu kendi konuma çevirmek istemem. Bana burada konu açtırmayı düşündürecek kadar canımı sıkan bir mesele. Ailesi çok geniş ve yanlış anlaşılmasın ama doğulular. Her ne kadar kendilerini modern olarak görseler de kadın erkek eşitsizliği hücrelerine işlemiş farkında değiller. Gelin = hizmetçi. Bir bardak suyu bile gelinden isterler, kendileri yerinden kalkmaz. Bizim evimiz yazlık bir ilçede, tüm eş dost akraba bizim evi herşey dahil bedava otel olarak görür tatil yapmaya gelirler. Bu kadarla kalsa sorun değil, 24 saat hizmet beklerler, gezdirilmeyi beklerler vs. Kayınvalidemi çok severim, iyi kadındır ama yürüme sorunu var, yardımsız tek adım yürüyemez. Yarın öbür gün daha da yaşlanacaklar. Eşim ailesine çok düşkün. Her sene 3-5 ay ailesinin yanına gider kalmaya. Ben bir bahane bulup 1- 2 hafta kalıp dönüyorum. Ben de genç değilim yoruluyorum. 40 yaşıma kadar kendi yatalak babama baktım. Babam vefat edince bunalıp kendi hayatımı istediğim gibi yaşayabilmek için kariyerimden vazgeçip mobbing'in had safhada olduğu işyerimden istifa ettim. Tam kendime istediğim gibi bir hayat kuracaktım ki aradan 8 ay geçmedi eşimle tanıştım. Yani ölüp gideceğim kendi hayatımı yaşayamadım. Özgür ruhlu biriyim. Kariyerimden bunun için mi vazgeçtim diyorum? Yani kafam oldukça karışık bu konuda...

Siz becerikli birisinizdir. O yüzden sizden bekleniyordur ben becerikli biri değilim😁 Bir kahve yapayım derim uzun vakit alır kim gelirse gelsin evime aman yardım edelim derler yardım ederler. Ben annem olsun kayınvalidem olsun kahvaltıya hazırlamaya yardım ederim fakat tek başıma değil. Çünkü hem ortalığı dağıtırım hem de kahvaltıyı hazırlamak öğleni bulur. Bazen beceriksiz olmakta işe yarıyor 😂

Siz becerikli birisinizdir. O yüzden sizden bekleniyordur ben becerikli biri değilim😁 Bir kahve yapayım derim uzun vakit alır kim gelirse gelsin evime aman yardım edelim derler yardım ederler. Ben annem olsun kayınvalidem olsun kahvaltıya hazırlamaya yardım ederim fakat tek başıma değil. Çünkü hem ortalığı dağıtırım hem de kahvaltıyı hazırlamak öğleni bulur. Bazen beceriksiz olmakta işe yarıyor 😂
😅 hiç bu açıdan düşünmemiştim. Evet kv bana sürekli senin yemeklerin hamur işlerin lezzetlioluyo vs der. Ama kendisi benden çook daha becerikli bence . Su böreği yapamam mesela o çok güzel açıyor

Benimki elini bir şeye sürme diyor ben yine de yapıyorum biriyle konuşunca kızım ( kendi kızı) yaptı kim yapacak başka temizliği diyor 😁
Aslında kadın doğru söylüyor. Tabii ki kızı yapacak? Herkes kendi anasına babasına yardım etsin.

Size de elini sürme demiş,neden kendinizi yoruyorsunuz?

Kurallara karşıyım. Kim masama ne koyarsa onu alır. Normalde yatılı kaldığınız evde 2 bulaşığı toplamaniz görgü kuralı. Ama bana gelince bir hafta bir soğan bile dogramiyorsa ben de gidince tabağımı yerleştirir çekilirim.
Ben demeyince yapmıyor belki rica etsem yapar bilemedim. Henğz 10 aylık evliyim ben de yeni yeni çözüyorum huylarını

Bize geldiğinde yapmaz, ona gittiğimde bana iteler hep ama yeğenlerine temizliğe ve çocuk bakmaya gider.

Geçenlerde bu konuyu eşime açtım, o da “yeğenlerine yaparken sana yapmıyorsa sende onun evine gittiğinde misafir gibi davran” dedi. Bayramda gittim elimi hiçbir şeye sürmedim, çok rahattım😎

Benim tatlış kayınvalidem benim iş yapmama izin vermez, benim de işime gelir. Tabii ki yemek sonrası sofrayı kaldırmaya, mutfağı toparlamaya yardım ederim. Beraber yaptığımız için keyifli geçer. Yemekleri kendi yapar, çok da lezzetli olur 🥹 Evi de tertemiz buluruz her geldiğimizde. Bize gelince de ben yapma desem de yemek sonrası mutfağımı toplar. Kayınvalideme hizmet etmem yani kısacası, yaptığım bukadarcık yardımı da her gittiğim evde az çok yaparım zaten. Kendi anneme gittiğimde daha uzun kalırım, dolayısıyla temizliğe ve yemeğe de yardım ederim.

Benim tatlış kayınvalidem benim iş yapmama izin vermez, benim de işime gelir. Tabii ki yemek sonrası sofrayı kaldırmaya, mutfağı toparlamaya yardım ederim. Beraber yaptığımız için keyifli geçer. Yemekleri kendi yapar, çok da lezzetli olur 🥹 Evi de tertemiz buluruz her geldiğimizde. Bize gelince de ben yapma desem de yemek sonrası mutfağımı toplar. Kayınvalideme hizmet etmem yani kısacası, yaptığım bukadarcık yardımı da her gittiğim evde az çok yaparım zaten. Kendi anneme gittiğimde daha uzun kalırım, dolayısıyla temizliğe ve yemeğe de yardım ederim.
Kıymetini bilin çok az var sizin kv den 😅

Ben demeyince yapmıyor belki rica etsem yapar bilemedim. Henğz 10 aylık evliyim ben de yeni yeni çözüyorum huylarını
Yapan yapar. Akşama kadar tek bir iş yapmayip beklemek de çok acaip. Diyorum ya kim ne kadar yaparsa o kadar alır.

Back
X