- 14 Eylül 2014
- 20.327
- 95.501
- 798
- Konu Sahibi Mavikelebenk
-
Her kayınvalideyi aynı kefeye koyup insanlara “bu” diye yazmamalısınız.Yoo gecinemedigim kimse yok ayrıca annem harici onda da benim hiç suçum yokken iftira attı konuşmuyorum rahatlamişsinizdir umarım
Sizi kırdıysam özür dilerimHer kayınvalideyi aynı kefeye koyup insanlara “bu” diye yazmamalısınız.
Yada kayınvalideyi hakaret anlamında kullanmamalısınız. Burada bu kayınvalide aa siz de mi kahınvalidesiniz diye gülen emojiler atınca sevimli olmuyor üslupsuz oluyorsunuz. İyi kayınvalideler de var. Buradaki kayınvalide belki düşünemedi belki de çekiniyor mutfakta il yapmaktan. Zira iş yapınca da beğenmeyip mutfağımı batırdı diyen gelin de çok.
Ne güzel bir üslup. Şahsen ben kayinvalidemin evine gidince, işlerine yardim ederim. Yaşlı birisi iş yaparken, ben yerimde oturamam. Üstelik eşim üzerinde hakkı var. Annelerin hakkı ödenmez. Ama hiç böyle şeyler diyemem. Fazla egoluyum galiba. Ama sizi tebrik ederim. Bende öyle olmayı isterdim.Açıkça söyleyin. Böyle içinizden bilenmek yerine tatlı dille çözersiniz.
Annecim sizin şu yemeğiniz çok güzel oluyor oğlunuz da özlemiştir bugün evdeyken yapabilirsiniz mutfağa girmekten çekiniyorsanız çekilmeyin ben hiç rahatsızlık duymuyorum diyebilirsiniz.
Benim kayınvalidem mesela yemeklerini sevsinler yesinler ister. Benden iyi yaptığını oğlunun özlediğini düşünmem hoşuna gidiyor. Ben de sizin dolmanız harika benimki öyle olmuyor diyorum. Yada et yemeğinize bayılıyorum diyorum. Her gittiğimizde mutlaka önce onları yapıyor. Mutlu ederseniz hevese geliyor. Surat asma iş yapmamayla değil tatlı dille çözülür bh durum ancak
Tebrik ederim sizi de. Özür dilemeyi bilmek çok büyük erdem. Bazen lafın ucunun nereye gittigini bilmeden, istemeden birilerini kırabiliyoruz. Çok dikkatli olmalıyız. Kendi adıma da söylüyorum bunu tabi.Sizi kırdıysam özür dilerimkötü niyetle yazmadım bunu bilen ne size ne diğer bayana diğer bayan kadının görevi gibi yazmış ondan öyle yazmıştım bidaha daha dikkatli davranırım
Yahu surat astığım kısmı nasıl tespit ettiniz tam olarakSurat asma iş yapmamayla değil tatlı dille çözülür bh durum ancak
eger birlikte yemek yiyorsak bulasiga yardim ederim, gocunmam.Selam arkadaşlar. Sizlerin de kaynanası hizmet bekliyor mu? Benim kv ben onlardayken bulaşık vs yıkarsam çok mutlu oluyor. Arkadan kızım sen otur ya vs dese de gözlerindeki o mutluluğu görebiliyorum. Bize kalmaya geldiklerinde ise genelde hiçbir işe karışmaz. Yardım etmemesi bana tuhaf geliyor sizlerde durum nasıl
Yahu surat astığım kısmı nasıl tespit ettiniz tam olarakbire bin katmayın gözünüzü seveyim ya surat asmak nedir
Yukarıdaki yorumda istemeyerek yapıyorum artık demişsiniz. Ben şahsen istemeyerek yaptığımda Güleryüz göstermem. Yada buraya konu açmam. Belli ki rahatsızlık duyuyorsunuz. Bunu konuşun diyorum ben de. Kibarca mutfağa girebilirsin rahatsız olmam şu yemeği güzle yapıyorsun yapabilirsin diyebilirsiniz.Zaten yardım ediyorum etmiyorum demedim ki? Ben her gittiğimde yardım ediyorum ama ondan aynı şeyi göremedim. Dolayısıyla artık istemeyerek yapıyorum
Bahçe severim. Onun evi bahçeli. Sırf gideyim bahçede eşim kaynanam hatırla güzel çay içelim kafasıyla ne zaman gidersem tersi oluyor iş cikariyor yapmamı istiyor. Hayır ayda bir iki giden biri de değilim hadi tutmusken birakmim desin. Oturmam batıyor sanırım. Eve gidene kadar da pertim çıkar. Hiç şaşmaz . Hatta iş için bile çağırdığı olur. Mesela geçen hafta gittim cay içeriz diye " ağaçtaki kayısıları toplasak ne iyi olur " dediSelam arkadaşlar. Sizlerin de kaynanası hizmet bekliyor mu? Benim kv ben onlardayken bulaşık vs yıkarsam çok mutlu oluyor. Arkadan kızım sen otur ya vs dese de gözlerindeki o mutluluğu görebiliyorum. Bize kalmaya geldiklerinde ise genelde hiçbir işe karışmaz. Yardım etmemesi bana tuhaf geliyor sizlerde durum nasıl
Ya kıyamamBahçe severim. Onun evi bahçeli. Sırf gideyim bahçede eşim kaynanam hatırla güzel çay içelim kafasıyla ne zaman gidersem tersi oluyor iş cikariyor yapmamı istiyor. Hayır ayda bir iki giden biri de değilim hadi tutmusken birakmim desin. Oturmam batıyor sanırım. Eve gidene kadar da pertim çıkar. Hiç şaşmaz . Hatta iş için bile çağırdığı olur. Mesela geçen hafta gittim cay içeriz diye " ağaçtaki kayısıları toplasak ne iyi olur " dedigüneşin altında kayısı topladım... tamamen iyi niyetimden. Ama nedense yoruldu dinlensin gibi acidiginu düşünmüyorum. Kotulemiyorum da ama işte gelin demek hizmetçi demek değil ki ya.
Kendi kızına yaptırmaz soylemez bunları gördükçe ayarim kayıyor ama sonra diyorum ki yaşlı günah yap gitsin. Sırf bu yüzden kalabalık hiç bir pikniklere etkinliğe katılmıyorum çünkü hep bana kalıyordu kur topla yıka içir.. geç uyandım ama uyandım artık .. ama mecburi olarak evine gidersem yine bulaşıkları elimde yıkar ortalığı toplarım. Ne bilim ya annemden böyle gördüm sanırım. Bir de yapı meselesi diyelim. Vurdumduymaz olmak isterdim çünkü dediğim gibi beni kendi kızı gibi değil hizmet eden gelin olarak gördüğü için işlerine kör olmak isterdim .Ya kıyamamdinlenmeye gittiğiniz yerde gerçekten kimseye bu kadar hizmet etme zorunluluğunuz yok. Hasta olur eder anlarım da oturmanız batıyosa çok garip
Ayy yok benim kaynanam bu kadar değil ya kızına da yaptırıyor. Hatta genelde kızım sana söylüyorum gelinim sen anla olurKendi kızına yaptırmaz soylemez bunları gördükçe ayarim kayıyor ama sonra diyorum ki yaşlı günah yap gitsin. Sırf bu yüzden kalabalık hiç bir pikniklere etkinliğe katılmıyorum çünkü hep bana kalıyordu kur topla yıka içir.. geç uyandım ama uyandım artık .. ama mecburi olarak evine gidersem yine bulaşıkları elimde yıkar ortalığı toplarım. Ne bilim ya annemden böyle gördüm sanırım. Bir de yapı meselesi diyelim. Vurdumduymaz olmak isterdim çünkü dediğim gibi beni kendi kızı gibi değil hizmet eden gelin olarak gördüğü için işlerine kör olmak isterdim .
Aaa cok iyi. Böyle adaletli Kaynanalar baş göz üstüneAyy yok benim kaynanam bu kadar değil ya kızına da yaptırıyor. Hatta genelde kızım sana söylüyorum gelinim sen anla olur
Özellikle beklemez. Yada bekliyosada ben bilmiyorumSelam arkadaşlar. Sizlerin de kaynanası hizmet bekliyor mu? Benim kv ben onlardayken bulaşık vs yıkarsam çok mutlu oluyor. Arkadan kızım sen otur ya vs dese de gözlerindeki o mutluluğu görebiliyorum. Bize kalmaya geldiklerinde ise genelde hiçbir işe karışmaz. Yardım etmemesi bana tuhaf geliyor sizlerde durum nasıl
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?