Gerçekten evin işleri sorumlularının yanında Oray'a gitmem devede kulak evde sürekli misafir getir götür yatıya kalıyorlar Hayatımı mahveden annem babam
İnanın beni ayakta tutan tek şey bu kurtulmak ama bunun için çalışmam lazım hergün nümü zehir ediyorlar mesela misafirler bugünde kalıcı gelde çıldırma
Yeni gelinin evini sen niye temizliyorsun?
Temizliğin nesini öğreteceksin?
Evlenmeyi gözü kesiyorsa temizliğini de kendi yapıcak. Onun sana olurmu öyle ben yaparım demesi lazım oda az değil sinir oldum.
Ayrıca bu babanne babanne değil öyle olsa kıyamaz torununa.kendi işini kendi yapsın. Sen bekarsın evlenince zaten yapıcan bekarliğinda annene yardım edersin olur biter.oda yardım tüm yükü üstlen değil.
Aöl bitirmeye bak umudunü kaybetme seni tebrik ederim bunalip bulduğum ile evleneyim yolu değil ,,,okuma yolunu secmissin.
Restini çek gitme sen kimsenin hizmetçisi değilsin !haftada 2 gel az geliyorsun diyen babannene parana kıy bunlar için çalışan insanlar var onları çağır de.
Sana tavır alan da alsın seni kullanmalarindan iyidir kafanda rahat olur. Zamanlada alışırlar sen okuluna bak .
E annem yapıyor hepsini açıkçası ona da acıyorum annem şikayet edince amcam ve babam sen misafirleri açıkça kovuyorsun diyorlar yine de sesimiz çıkmıyor sonrada anneme öyle diyenler gelip sofrasına oturturlar bunun gibi onlarca örnek var bildiğim tek şey çok zor bir hayatımın olduğu ve çıkar yol da yokHayırdır ya ne misafirlik böyle ?
Bitmiyorda bitmiyor anlarım ayda yılda bir gelenleride
Hergün hergün ne alıştırmış aileniz böyle insan bunalır ya.
İmkanınız varsa uzak yerleri yazın ünüversite olarak ,evde de kaldığınız sürece yok demesini bilin
İşim var şuyum var buyum var diye kendinize yspabileceğiniz etkinlikler oluşturup kurslara gidin
Teşekkür ederim bende bütün bu olayları unutarak geçiyorum dersin başına yoksa hayatta çalışamam İnşalh geçer bütün bunlarBu yeni gelin kimin gelini? Yani senin amcanın karısı falan mı? İlk iş oraya gitmeyi bırakacaksın.. sorarlarsa dersim var, halim yok bugün diceksin.. aşama aşama.. kendi evinin işini mecbur olduğumuz yapacaksın. Ama sorumlu annen. . Sen sabah kalk mecbur olduğun işleri yap odana geç. Ders çalış. Mecbur olmadıkça çıkma. Ortada olursan daha çok iş yaptırırlar. Zamanla alışacaklar onlarda. .
Madem baban çalışmana izin vermiyor en azından kurslara git, arkadaş edin onlarla görüş kafanı dağıt.
Son olarak herşey birden yoluna girmez sen zamanlar bunları normalleştirerek ilerleyeceksin. İlk laf ederler ama zamanla azalıcak ve unutulucak.
Allah sana hayırlı bir kapı açsın..
Yok çok afedersiniz ama hepsi birbirinden beter benim yapacağım tek şey akşamları çalışmam her ne olursa olsun hazirandaki sınavı kazanırsam o Zaman eski ortaokul öğretmenin var ondan yardım alırım diye düşündümhangi şehirdesin bilmiyorumda, ücretsiz kurslar oluyo, oralara git yazıl, kursum var de, ya da kütüphaneye git çalış, yani şartları zorla, okumuş etmiş bi sözüne değer verilen kadın yok mu sülalede, olmadı onunla konuşup ailenle konuşmasını iste, bi okul müdürü tanığın varsa onunla da konuşup ailenle konuşmasını isteyebilirsin, yani durumun çok vahim, ne pahasına olursa olsun bu durumdan kendini kurtarman lazım, sözü dinlenen saygın birini araya sokmak babanla konuşmasını sağlaman çözüm olabilir en azından biraz yumuşar
Üzgünüm seni sevselerdi hayatından bezdirmezlerdi artık konuş susma kimsenin kölesi olasın diye Allahım seni yaratmadı bunu onlarada söyle kim ne derse desin herkes kendi evini kendi temizlesin annenin evindeysen aynı evi paylaşıyorsunuz orada belki iş paylaşımı yaparsanız kolay olurÇalışmama izin vermiyor babam yeni gelin olduğu için iş yapmayı bilmiyormuş öyle diyorlar küçükken anneme çok yardım etmiş babaannem sürekli kakalıyor gitmek zorundayım
Canım siz aynı evde mi oturuyorsunuz? Üstelik 3 görümce ile.. ee yuh.. sizi hizmetçi diye almışlar resmen. Gerçekten çok üzüldüm. Yapmasan bir dert yapsan sana dert.. huzursuzluk, arkandan edilen dedikodular..Yeni gelin odasi temizlemekmi valla 2 gun sadece hamileyim tehlikem var ve 3 tane evde yetiskin gorumcem var sade ve sadece manti bukmeye oturmadim diye her ise kostugum halde su halimle bi dunya et bile dograttilar kaynanam ve kaynatam ikisi iki yandan beni yerin dibine soktular gelin demek hizmetciymis saygisiz tembel ooo daha neler neler..yapma sakin sna bi abla tavsiyesi ilk yapmadigin yerde sen en kotusun simdiden kötü ol..
24 yaşına geldim hala ailem beni köle olarak kullanıyor resmen sömürüyorlar resmen sürekli mendil gibi elden ele kullanılıyorum bıktım artık sürekli kendimi teselli etmekten kendimi kandırmaktan bugün artık taşıyamıyorum içime atmaktan bıktım usandım hayatımda kale alınan tek şey kendi çabamla 6 yıl aradan sonra aöl ona doğru dürüst çalışmama izin vermiyorlar her perşembe babaannem lere git hızmetçilik yap yeni gelinleri var onun odasını temizle babaannemin söylediği şey keşke kızımın evine de gitseydin yardıma kızları üniversitede bugün onca işten sonra geldim ne göreyim evde 10 tane misafir çay kahve yemek bütün bu anlattıklarımı yıllarca monoton şeklinde yaşıyorum sürekli misafir annemin hergün bitmeyen temizliği evden eve hızmetçilik yapmam bittim tükendim
Hizmetci olanlara bile bu kadar is yaptirilmiyor.Ki kaldiki bu isleri sana yaptiran annen ve baban üvey evlatmişsin gibi davraniyorlar resmen .24 yasindasin artik kendini bu kadr ezdirme24 yaşına geldim hala ailem beni köle olarak kullanıyor resmen sömürüyorlar resmen sürekli mendil gibi elden ele kullanılıyorum bıktım artık sürekli kendimi teselli etmekten kendimi kandırmaktan bugün artık taşıyamıyorum içime atmaktan bıktım usandım hayatımda kale alınan tek şey kendi çabamla 6 yıl aradan sonra aöl ona doğru dürüst çalışmama izin vermiyorlar her perşembe babaannem lere git hızmetçilik yap yeni gelinleri var onun odasını temizle babaannemin söylediği şey keşke kızımın evine de gitseydin yardıma kızları üniversitede bugün onca işten sonra geldim ne göreyim evde 10 tane misafir çay kahve yemek bütün bu anlattıklarımı yıllarca monoton şeklinde yaşıyorum sürekli misafir annemin hergün bitmeyen temizliği evden eve hızmetçilik yapmam bittim tükendim
Yok canm aytı evdeyiz bayram dolayısıyla ßık görüştük ama tatdixlik oldumu oluyo grlin gözüyle baktimi sevmek zor oluyo demekkiCanım siz aynı evde mi oturuyorsunuz? Üstelik 3 görümce ile.. ee yuh.. sizi hizmetçi diye almışlar resmen. Gerçekten çok üzüldüm. Yapmasan bir dert yapsan sana dert.. huzursuzluk, arkandan edilen dedikodular..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?