Hızmetçi cariye ne derseniz diyin

Gerçekten evin işleri sorumlularının yanında Oray'a gitmem devede kulak evde sürekli misafir getir götür yatıya kalıyorlar Hayatımı mahveden annem babam

Hayırdır ya ne misafirlik böyle ?
Bitmiyorda bitmiyor anlarım ayda yılda bir gelenleride
Hergün hergün ne alıştırmış aileniz böyle insan bunalır ya.
İmkanınız varsa uzak yerleri yazın ünüversite olarak ,evde de kaldığınız sürece yok demesini bilin
İşim var şuyum var buyum var diye kendinize yspabileceğiniz etkinlikler oluşturup kurslara gidin

İnanın beni ayakta tutan tek şey bu kurtulmak ama bunun için çalışmam lazım hergün nümü zehir ediyorlar mesela misafirler bugünde kalıcı gelde çıldırma

hangi şehirdesin bilmiyorumda, ücretsiz kurslar oluyo, oralara git yazıl, kursum var de, ya da kütüphaneye git çalış, yani şartları zorla, okumuş etmiş bi sözüne değer verilen kadın yok mu sülalede, olmadı onunla konuşup ailenle konuşmasını iste, bi okul müdürü tanığın varsa onunla da konuşup ailenle konuşmasını isteyebilirsin, yani durumun çok vahim, ne pahasına olursa olsun bu durumdan kendini kurtarman lazım, sözü dinlenen saygın birini araya sokmak babanla konuşmasını sağlaman çözüm olabilir en azından biraz yumuşar

İyi de ona izin vermiyorlar buna yok diyorlar ben hayır diyemiyorum çağırıyorlar gidiyorum vs.. Herşeyi kabullenip devam ediyorsunuz kendinize hep bahaneleriniz var nasıl olcak? Tabi ki hiçbir şey düzelmez bu devran böyle sürüp gider hem de artarak. Hayır demek bu kadar mı zor? Küserler mi küssünler, kızacaklarsa da buyursun kızsınlar.

Biraz kararlı olup kendi yolunuzda ilerlemeniz gerekmiyor mu? Gerekirse herkese de rest çekerek.

bu yeni gelin gibi insanlar her işin en iyisini yapmasını bilir de kendini yormaz
onun düşüncesi şu: hazır yapan var ben niye kendimi yorayım
temizliğin nesini öğretiyor bu kız atom fiziği dersi mi bu
alt tarafı çamaşırı makineye atacak cam silecek ütü yapacak ki bunları bilmediğini de hiç sanmıyorum gelin kızımızın
ben konu sahibinin yerinde olsam yapa yapa öğrenir derdim
ve babaanneme de bu işi yapan kadınlar var diye söylerdim
küserlerse küssünler kızarlarsa kızsınlar
nasıl olsa bütün yapılanlar yok sayılacak yine kimse bu fedakarlıkları görmeyecek en azından canı rahat etsin bedenen yorulmasın
hafta da iki defa gel temizlik az geliyor diyen babaannem için parmağımın ucunu kaldırmam
resmen konu sahibinin dediği gibi hizmetçi olarak görüyorlar

Bu yeni gelin kimin gelini? Yani senin amcanın karısı falan mı? İlk iş oraya gitmeyi bırakacaksın.. sorarlarsa dersim var, halim yok bugün diceksin.. aşama aşama.. kendi evinin işini mecbur olduğumuz yapacaksın. Ama sorumlu annen. . Sen sabah kalk mecbur olduğun işleri yap odana geç. Ders çalış. Mecbur olmadıkça çıkma. Ortada olursan daha çok iş yaptırırlar. Zamanla alışacaklar onlarda. .
Madem baban çalışmana izin vermiyor en azından kurslara git, arkadaş edin onlarla görüş kafanı dağıt.
Son olarak herşey birden yoluna girmez sen zamanlar bunları normalleştirerek ilerleyeceksin. İlk laf ederler ama zamanla azalıcak ve unutulucak.
Allah sana hayırlı bir kapı açsın..

E annem yapıyor hepsini açıkçası ona da acıyorum annem şikayet edince amcam ve babam sen misafirleri açıkça kovuyorsun diyorlar yine de sesimiz çıkmıyor sonrada anneme öyle diyenler gelip sofrasına oturturlar bunun gibi onlarca örnek var bildiğim tek şey çok zor bir hayatımın olduğu ve çıkar yol da yok

Teşekkür ederim bende bütün bu olayları unutarak geçiyorum dersin başına yoksa hayatta çalışamam İnşalh geçer bütün bunlar

Yok çok afedersiniz ama hepsi birbirinden beter benim yapacağım tek şey akşamları çalışmam her ne olursa olsun hazirandaki sınavı kazanırsam o Zaman eski ortaokul öğretmenin var ondan yardım alırım diye düşündüm

Evin kızı olunca bazı şeyler büyüyünce kızlara kalabiliyor ama babaannenin gelinleri de annenizin yaşındadır zaten. Ya da çalışıyorlar mı? gelinleri varsa çalışmıyorlarsa anneniz niye sizi ona gönderiyor? Boşverin sonuçta elalem değil ya babaanneniz ayrıca evinize de hergün 10 kiş misafir gelmiyordur annenizde yapmıştır bir şeyler sen varken annenin çay kahve yapması pek doğru olmaz yani bizde öyledir evin genç kızı dururken ama bütün evin işleri yemeği sendeyse bilemem tek çaresi okuyup işe girmek ya da açıktan okuyormuşsunuz bir iş bulun çalışın.

Çalışmama izin vermiyor babam yeni gelin olduğu için iş yapmayı bilmiyormuş öyle diyorlar küçükken anneme çok yardım etmiş babaannem sürekli kakalıyor gitmek zorundayım
Üzgünüm seni sevselerdi hayatından bezdirmezlerdi artık konuş susma kimsenin kölesi olasın diye Allahım seni yaratmadı bunu onlarada söyle kim ne derse desin herkes kendi evini kendi temizlesin annenin evindeysen aynı evi paylaşıyorsunuz orada belki iş paylaşımı yaparsanız kolay olur

Anne ve babanız müsade etmese babanneniz hiçbir iş yaptıramaz. Yeni gelin evi temizlemesi ne alaka bilemedim.
Hayır demesini bileceksiniz..

İşe gir. Sonrada kurslara başla. Bakalım sen yokken kimi çalıştıracaklar! Kıyamam ya, üzüldüm inan.

gir bır odaya kapını kilitle dersını calış test coz akşama kadarda cıkma
kolayına kacıp darılırlar tavır alırlar demışsın
neler neler yaşadım ben öss.ye calışırken odamın dısında kıyamet kopardı ben kapımı kılıtler kulaklarımı tıkar dersıme konsantre olmaya calışrıdım içinde okuma hevesı yoksa hayır dıyemıyosan bunları yaşamak senın sucun
yok ben ders calışıcam okucam dıyosan bunlara hayır demeyı bılırsın zaten
boyle gıdersen evlenınce de senı kullanırlar
boyle ışler gonul işi
evlendırmeyı evlenmeyı bılenler temızlıgı neden bılmıyorlar acaba?

Yeni gelin odasi temizlemekmi valla 2 gun sadece hamileyim tehlikem var ve 3 tane evde yetiskin gorumcem var sade ve sadece manti bukmeye oturmadim diye her ise kostugum halde su halimle bi dunya et bile dograttilar kaynanam ve kaynatam ikisi iki yandan beni yerin dibine soktular gelin demek hizmetciymis saygisiz tembel ooo daha neler neler..yapma sakin sna bi abla tavsiyesi ilk yapmadigin yerde sen en kotusun simdiden kötü ol..

Canım siz aynı evde mi oturuyorsunuz? Üstelik 3 görümce ile.. ee yuh.. sizi hizmetçi diye almışlar resmen. Gerçekten çok üzüldüm. Yapmasan bir dert yapsan sana dert.. huzursuzluk, arkandan edilen dedikodular..

Hizmetci olanlara bile bu kadar is yaptirilmiyor.Ki kaldiki bu isleri sana yaptiran annen ve baban üvey evlatmişsin gibi davraniyorlar resmen .24 yasindasin artik kendini bu kadr ezdirme

Canım siz aynı evde mi oturuyorsunuz? Üstelik 3 görümce ile.. ee yuh.. sizi hizmetçi diye almışlar resmen. Gerçekten çok üzüldüm. Yapmasan bir dert yapsan sana dert.. huzursuzluk, arkandan edilen dedikodular..
Yok canm aytı evdeyiz bayram dolayısıyla ßık görüştük ama tatdixlik oldumu oluyo grlin gözüyle baktimi sevmek zor oluyo demekki

Konu sahibi pek çok öneriye olmaz demişsin.
Sanıyorum yumuşak başlı bi insansın.
Baban da yobaz biri galiba.
Annen de hayatından bezmiş muhtemelen.
Evliliği kurtuluş olarak görme evet ama hayırlı bi kısmet çıkarsa da evlen git derim.
En aZından sadece kendi evini temizlersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…