- 18 Ekim 2013
- 16.262
- 32.583
- 598
- 35
- Konu Sahibi Amazing family
-
Hanımefendi konunuzun başlığını bir daha okuyun ondan sonra gelip bana kızın.Hizmetçi bunu hergün yapar canı istedikçe içinden geldikçe değil ! Lütfen biraz saygı çerçevesinde yorum yapın. Birine geyşa hizmetçi gibi lakaplar takmak hoş değil. Çarpıtmayın ya azıcık çarpıtmayın. Kırkta yılda bir çorabını çekmişim bu hizmetçilikse evet kocam hastayken çorabını çektiğim için size göre hizmetçiyim.
Zıtlaşmazsam güzel güzel konuşursam anlıyor. Ama burada yazanların söylediklerini yapsam aramız çok kötü olur onu biliyorumAdama bak yaaa.
Böyle birine adam sıfatı bile yakışmıyor.
İnsan eşine, çocuklarının annesine nasıl bu şekilde davranır aklım almıyor.
Üstelik bir de hamilesin.
Sana çok net bir şey söyleyebilirim, eşin kıymet bilmeyen bir hödük.
Nasıl haddini bildirirsin bilmiyorum ama eşin pek laf anlayacak birine de benzemiyor.
o size zıtlaşınca siz ne yapıyorsunuz? Sanırım hiçbi şey ama size zıtlaşmak yasak.Zıtlaşmazsam güzel güzel konuşursam anlıyor. Ama burada yazanların söylediklerini yapsam aramız çok kötü olur onu biliyorum
Ben ne yazdığımın bilincindeyim. Eşimin tavrı hoş değildi kendimi hiZmetçisiymiş gibi hissettim evet ama hizmetçi olduğumu kabul etmiş olsaydım tepki göstermezdim değil mi ? Gelip buraya konu da açmazdım. Bence siz yorum yaparken az daha vicdanlı olun.Hanımefendi konunuzun başlığı bir daha okuyun ondan sonra gelip bana kızın.
Yok bende tavrımı koyuyorum ama inatlaşmadano size zıtlaşınca siz ne yapıyorsunuz? Sanırım hiçbi şey ama size zıtlaşmak yasak.
Çalışanlar için baya sıkıntı. Bazen tepem atınca o hafta temizlik yapmıyorum. Beğenmeyen buyursun temizlesin diyorum. Hiç de zıtlaşmama yoluna başvuramam şahse konu sahibi gibiÖyle tabi, hata kadınlarda. Ben de anlayamıyorum, hizmet etmek ruhumda yok. Herkes kendi işini görebilir bence. Benim için "ev hanımlığı" diye bir meslek de yok zaten. Eskiden kadınlar tarlada çalışırmış. Tarla bağ bahçe kalmayınca evde ev işi kalmış üstümüze. Buna da ev hanımlığı diyorlar. Ev ahalisinin işini yüklenmek yani. Halbuki ne kadar saçma. Bizde bireysellik diye bir şey yok. Herkesin bekar olarak tek başına yaşadığını düşünün, o adam işten gelince yemeğini de yapacak, kıyafetini de yıkayacak, ütüleyecek mecburen. Ama ömrü boyunca peşinde toplayan biri olmuş. Gün boyu evde olan kişinin yemeği yapan kişi olması mantıklı ama, işten yorgun ve aç gelip cidden yemek yapılmıyor. Ama sofradan herkes kendi tabağını kaldırıp makinaya koyabilir pekala.
hizmetçiliği kabul etmiyorsunuz bizde size katılıyoruz işte kabul etmeyin.. kabullenmiş olsanız zaten bize ne di miBen ne yazdığımın bilincindeyim. Eşimin tavrı hoş değildi kendimi hiZmetçisiymiş gibi hissettim evet ama hizmetçi olduğumu kabul etmiş olsaydım tepki göstermezdim değil mi ? Gelip buraya konu da açmazdım. Bence siz yorum yaparken az daha vicdanlı olun.
Bakın ben bunları görev edindim demiyorum. Eşim hafta sonları genelde oturur benim ayakkabılarım da dahil hepsini temizler boyar. Yapmadığı zamanda ben boştaysam işim yoksa alır yaparım. Lütfen çarpıtmayınayakkabı temizlemek peki?
iki üç hafta önceki konuna bakarsak,Zıtlaşmazsam güzel güzel konuşursam anlıyor. Ama burada yazanların söylediklerini yapsam aramız çok kötü olur onu biliyorum
E o zaman neden konu açtınız ben anlamadım. Karşılıklı sevgi saygı yardımlaşmanın olduğu minnoş bir ailesiniz işte?Bakın ben bunları görev edindim demiyorum. Eşim hafta sonları genelde oturur benim ayakkabılarım da dahil hepsini temizler boyar. Yapmadığı zamanda ben boştaysam işim yoksa alır yaparım. Lütfen çarpıtmayın
Bazıları katılmaktan ziyade beni hizmetçi geyşa ilan etmiş de tepkim onlarahizmetçiliği kabul etmiyorsunuz bizde size katılıyoruz işte kabul etmeyin.. kabullenmiş olsanız zaten bize ne di mi
Bunun vicdanla ne ilgisi var ki? Ben yapmam bana göre gereksiz hizmet. Bu benim görüşüm. Kaldı ki size de böyle hissettirmiş eşiniz. Sizin için gereksiz bir ayrıntıydı madem konunuza yazmasaydınız. Ne yazıyorsanız ona göre cevap veriyoruz. Zorla ev hayatınızı anlattırıp ağzınızdan laf alıp üstünüze gitmiyoruz değil mi? Siz kendiniz konu açtınız.Çarpıtmak ne alaka? Niye böyle bir şey yapayım? Bu işleri ne sıklıkla yaptığınızı ben nerden bilebilirim? Eşlerinize kızgınken gelip konu açıp sonra tatlıya bağlayınca yorum yapanlara saldırmanız hiç hoş değil.Ben ne yazdığımın bilincindeyim. Eşimin tavrı hoş değildi kendimi hiZmetçisiymiş gibi hissettim evet ama hizmetçi olduğumu kabul etmiş olsaydım tepki göstermezdim değil mi ? Gelip buraya konu da açmazdım. Bence siz yorum yaparken az daha vicdanlı olun.
Sonraki yazdığımı okumadınız galiba. Ev işlerinde eşim de yardımcı olur bana tek taraflı değil yani . Hafta sonu beraber evi temizleriz. İş bölümü yaparız. Yorgun olduğum zaman ne rica edersem yapar. Tüm bunları yaptığı için bende ondan esirgemiyorum. Maddi anlamda da beni zorda bırakmaz. Tek sorunumuz üslubuydu onu da anlatınca anladı. İşte çok sitresli olduğunu sinirini benden çıkardığını söyledi. Yorumunuz için teşekkürler
Benim doğuma daha çok var ama şuan ev temizliğini eşim yapıyor hafta sonları. Çokta taviz vermiş değilim sanırımAyy az önce eşim siyah kazağım nerde diyince dolabında aşkım git al dedim tıpış tıpış gitti aldı şimdide bu konuyu okudum .. bende işi bıraktım ev hanımıyım tabiki ona hizmet ederim çamaşır bulaşık çocuk ne varsa bendedir ama asla taviz vermem doğuma iki ay kala ev işlerini kocama yaptrdm hala bile bazen çayını kendi demler meyvesini kendi getirir.. yüz versem biliyorum tepeme çıkacak..
Konuyu eşim hiçbir işe yardım etmiyor diye açmış olsaydım haklısınız.. Üslubu beni rahatsız etti bundan açtımE o zaman neden konu açtınız ben anlamadım. Karşılıklı sevgi saygı yardımlaşmanın olduğu minnoş bir ailesiniz işte?
Bakın ben bunları görev edindim demiyorum. Eşim hafta sonları genelde oturur benim ayakkabılarım da dahil hepsini temizler boyar. Yapmadığı zamanda ben boştaysam işim yoksa alır yaparım. Lütfen çarpıtmayın
Amacım saldırmak değildi eğer öyle anlaşıldıysa kusuruma bakmayın lütfen. Eşimle tatlıya bağlamamla alakalı değil ki yaklaşımım sadece çok abartıldığını düşünüyorum. İhtimaller dahilinde konuşulanlar tamam ama direk hizmetçilik yapıyorsun gibi yorumlar kırıcı oluyor. Eşime de bunu hissettirdiği için kırılmıştım zaten. Neyse ben saygı duyuyorum niyetim tartışmak değilBunun vicdanla ne ilgisi var ki? Ben yapmam bana göre gereksiz hizmet. Bu benim görüşüm. Kaldı ki size de böyle hissettirmiş eşiniz. Sizin için gereksiz bir ayrıntıydı madem konunuza yazmasaydınız. Ne yazıyorsanız ona göre cevap veriyoruz. Zorla ev hayatınızı anlattırıp ağzınızdan laf alıp üstünüze gitmiyoruz değil mi? Siz kendiniz konu açtınız.Çarpıtmak ne alaka? Niye böyle bir şey yapayım? Bu işleri ne sıklıkla yaptığınızı ben nerden bilebilirim? Eşlerinize kızgınken gelip konu açıp sonra tatlıya bağlayınca yorum yapanlara saldırmanız hiç hoş değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?