- 15 Kasım 2016
- 17.146
- 52.866
- 598
- 33
- Konu Sahibi Amazing family
-
Onu diyenlerle bunu diyenler aynı kişiler değil muhtemelen. Ben misal geyşa benzetmesi yaptım, önceki konuyu da hatırlıyorum. Orda da çalışmıyorsun yapacaksın tabi dememiştim. Yalnız burdaki olay biraz daha abartı, çorap çekmek ayakkabı silmek falan bariz hizmetçilik kimse kusura bakmasın.Ya bir şey diyeceğim. Geçen gün bir konuda kadın ev hanımıyım ama eşim toplayıp katladığım kıyafetlerini dolaptaki yerine yerleştirsin istiyorum sadece, hiçbir işe elini sürmüyor, bari bunu yapsın, kendimi hizmetçi gibi hissediyorum demişti. O konuda herkes kadının üstüne gitti, çalışmıyorsun, o yoruluyor akşama kadar yapacaksın tabi dendi.
Bu konuda da kadına geyşa filan deniyor. İyi de geçen konuda çalışmayan kadın her işi yapmalı diyenler şimdi her işi yapana niye hizmetçi misin diyor ki?
Kadın çalışsın çalışmasın hizmetçi değil. O ev otel değil. İş bölümü her koşulda, her düzende muhakkak yapılmalı. Adam evli olmasaydı o işleri yapacaktı, adamın eli kolu tutuyor, adam kendine hizmetçi tutmuyor. Hayat arkadaşı, eş olmak için hayatı paylaşmak için evleniyoruz.
Zaten yorgun argın işten gelen karısına iş buyuran, kendisi ayak uzatıp oturan adam da, evde akşama kadar çocuk peşinde koşmuş ya da işlerden yorgun düşmüş kadına hiç yardım etmeyen, hizmetçi muamelesi yapan adam da merhametsizdir bana göre. Seven insan kıyamaz, böyle adamların sevgisini sorgulamak lazım.
Konu sahibesi haklısın, yavaş yavaş azalt yaptığın işleri, ona da sorumluluk ver, bu şekilde hayat olmaz.
Onu diyenlerle bunu diyenler aynı kişiler değil muhtemelen. Ben misal geyşa benzetmesi yaptım, önceki konuyu da hatırlıyorum. Orda da çalışmıyorsun yapacaksın tabi dememiştim. Yalnız burdaki olay biraz daha abartı, çorap çekmek ayakkabı silmek falan bariz hizmetçilik kimse kusura bakmasın.
Konu Sahibi konumuza cullanmis gibi olacak ama benimki de tipatip aynı iki tane çocuk var peşpeşe biri 1,5 yaşında biri 4 aylık ama aynen dediğiniz gibi Yaşantım..Geceniz iyi olsun kızlar ..
Eşimle güzel bir film sonrası benimde iyi olmasını dilerdim ama olmadı maalesef.
Ben ev hanımıyım ve eşimin herşeyini evin herşeyini ben yapıyorum eşim sadece maddi anlamda katkı sağlıyor.
Eşimin ayakkabısını da temizliyorum yeri geliyor çorabını da çekiyorum. Bundan gocunmuyorum lakin bunu benim görevim işim gibi hissettirmediği ve emretmediği sürece!
İşte tam da bu bahsettiğimi yaptı az önce. İşten geldiğinde yatak odasına onunla gider sarılır hoşgeldin der kıyafetlerini alır dolaba koyarım pijamaları hazırdır veririm. Bu sürekli böyle değil tabi bazen öpüp direk sofra hazırlamaya giderim. Oğlumla oynarken üstünü geç değiştirir felan yatağa koyar sonra bende denk gelir yatmadan görürsem koyarım dolaba.
Yemek sonrası hemen filme oturduk ve odaya girmedim. Film gittikten sonra eşime oğlumuzu yatırmasını söyledim bende bulaşıkları kaldıracaktım. İki dakika sonra adımla seslendi (nasıl ağırıma gitti nasıl üzgünüm ) neyse şarkıya girersem çıkamam :) gittim yanına bana söylediği ‘Şunları kaldır’
Allahım sinir oldum. Tutamadım kendimi. Senin elin yok mu ? Bu benim görevim değil yapıyorum evet ama sende yapabilirsin. Mesela beni çağırmak yerine alıp koyabilirdin dedim. Ters ters yap diyorsam yap ben böyle istiyorum dedi
Hamilelikten dolayı hormonlar tavan abarttım mı bilmiyorum ama haksız da olmadığımı düşünüyorum. Gururum incindi. Kendimi eşi gibi değilde hizmetçisi gibi hissettim!
Şimdi ben bunu kalas kocama anlatmak istiyorum ama bu ara dilimin hiç ayarı yok. Kısa ve net nasıl anlatabilirim ona kendimi
Güzel hatunlar bu gururu incinmiş arkadaşınıza var mı tavsiyeniz?
Telefonun başında çaresiz bekliyorum ama çalacak biliyorum diyorum ve hepinizi kocaman yüreğinden öpüyorum
Öyle tabi, hata kadınlarda. Ben de anlayamıyorum, hizmet etmek ruhumda yok. Herkes kendi işini görebilir bence. Benim için "ev hanımlığı" diye bir meslek de yok zaten. Eskiden kadınlar tarlada çalışırmış. Tarla bağ bahçe kalmayınca evde ev işi kalmış üstümüze. Buna da ev hanımlığı diyorlar. Ev ahalisinin işini yüklenmek yani. Halbuki ne kadar saçma. Bizde bireysellik diye bir şey yok. Herkesin bekar olarak tek başına yaşadığını düşünün, o adam işten gelince yemeğini de yapacak, kıyafetini de yıkayacak, ütüleyecek mecburen. Ama ömrü boyunca peşinde toplayan biri olmuş. Gün boyu evde olan kişinin yemeği yapan kişi olması mantıklı ama, işten yorgun ve aç gelip cidden yemek yapılmıyor. Ama sofradan herkes kendi tabağını kaldırıp makinaya koyabilir pekala.Geyşa benzetmesi gözüme çarptı, sizin yazdığınızı bilerek laf çarpma gibi bir amacım yoktu, yanlış anlaşılmak istemem.
Aynı kişiler de var, farklı kişiler değil. Bu forumda çalışan kadınlarda çalışmayanlar için "her işi yapmalılar" şeklinde bir düşünce hakim. Bu şekilde çok konu açıldı çünkü, az çok kimler ne yazıyor biliyorum. Benim demek istediğim de bu aslında, kadın çalışmadığı için adama hiçbir iş yaptırmazsa, o adam bu hale geliyor. Karşısındakine hizmetçi gibi davranıyor.
Keza çalışmayan kadınlar da yine o konularda yazıyor. Niye bekliyorsun ki ben hiç iş yaptırmam eşime diye. Bazen çalışan bile "benimki çalıştığım halde yapmıyor, ben önemsemiyorum" diyor. Sorun adamlarda olduğu kadar kadınlarda da. Hem çocuklar bu şekilde yetiştiriliyor, hem evlenince eşlere böyle davranılıyor, sonra adamlar tepelere çıkıyor, kendisini sultan sanıyor. Ne bileyim tuhaf geliyor bana. Erkeklere gösterilen aşırı hizmetkar ruhu hiç görmedim, anlayamıyorum gerçekten ben. Şaşırıyorum. Kadınların bile bu düşünceleri desteklediği zamanlar aklıma kazınıyor, üzülüyorum.
Yapamayacak biri değil yeri geliyor çoğu zaman yapıyorda. Ama ben bu benim görevim değil kendi pisliğini kendin temizle dersem çok ters teper eşim dediğimi yapar ama eminim çok soğur bana karşı. Dün konuştuk üslubunu düzelteceğini söyledi. Zaten bende hiçbirini görevim diye yapmıyorum. Mesela yeri geliyor işten geliyor çok yorgun kanepeye uzanmış bitik halde çorabını çekiyorum. Yani böyle nadir zamanlarda. Herkes olmaz etmez çorap çekmek nedir demiş ama elime yapışmaz ki.. Yeri geldi o da benim herşeyimi yaptı. Doğuma giderken yıkadı üzerimi giydirdi. Karşılıklı herşey. Söylediğinizi de söylerim mutlaka. Öğrenmeli her işi yalnız kaldığında zorlanmamalı haklısınızBu saydiklarini oglunla ve hamile halinle yapiyor musun gercekten? Çok alışmış rahata... yeni bebek gelince biraz ihmal et kendi basinin caresine bakmayi öğrensin. Komsumun hanimi kanser hastasi oldugu cikti ortaya kadin 1 yil yatakta kaldi arada serumunu takmaya yada bittiyse cikarmaya giderdim esi bildigin yeni gelin gibi hizmet ederdi bi ara eşimle birlikte gittik bana dedi ki sen sen ol eşinin her işini yapma! Zamaninda hanim bana hic bi iş yaptirmadi isleri öğrenene kadar herseyi kırdım döktüm bak simdi tum is bende zamaninda keske bi işin ucundan tutup orenseymisim dedi... ve hanimi 1 ay sonra vefat etti sorabilecek kimsesi de kalmadi adamin. Bu olaydan sonra esim her isime ucundan da olsa yardim eder oldu. bu işin yasliligi oldugunu anlat kimin önce gidecegi hic belli degil senin icin degil kendi icin yapsin.
Harfi harfine söylediklerinize katılıyorum. Bazıları sadece taşa tutmaya odaklanmış. Ondan böyle tezatlıklar oluyor. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.Ya bir şey diyeceğim. Geçen gün bir konuda kadın ev hanımıyım ama eşim toplayıp katladığım kıyafetlerini dolaptaki yerine yerleştirsin istiyorum sadece, hiçbir işe elini sürmüyor, bari bunu yapsın, kendimi hizmetçi gibi hissediyorum demişti. O konuda herkes kadının üstüne gitti, çalışmıyorsun, o yoruluyor akşama kadar yapacaksın tabi dendi.
Bu konuda da kadına geyşa filan deniyor. İyi de geçen konuda çalışmayan kadın her işi yapmalı diyenler şimdi her işi yapana niye hizmetçi misin diyor ki?
Kadın çalışsın çalışmasın hizmetçi değil. O ev otel değil. İş bölümü her koşulda, her düzende muhakkak yapılmalı. Adam evli olmasaydı o işleri yapacaktı, adamın eli kolu tutuyor, adam kendine hizmetçi tutmuyor. Hayat arkadaşı, eş olmak için hayatı paylaşmak için evleniyoruz.
Zaten yorgun argın işten gelen karısına iş buyuran, kendisi ayak uzatıp oturan adam da, evde akşama kadar çocuk peşinde koşmuş ya da işlerden yorgun düşmüş kadına hiç yardım etmeyen, hizmetçi muamelesi yapan adam da merhametsizdir bana göre. Seven insan kıyamaz, böyle adamların sevgisini sorgulamak lazım.
Konu sahibesi haklısın, yavaş yavaş azalt yaptığın işleri, ona da sorumluluk ver, bu şekilde hayat olmaz.
Sonraki yazdığımı okumadınız galiba. Ev işlerinde eşim de yardımcı olur bana tek taraflı değil yani . Hafta sonu beraber evi temizleriz. İş bölümü yaparız. Yorgun olduğum zaman ne rica edersem yapar. Tüm bunları yaptığı için bende ondan esirgemiyorum. Maddi anlamda da beni zorda bırakmaz. Tek sorunumuz üslubuydu onu da anlatınca anladı. İşte çok sitresli olduğunu sinirini benden çıkardığını söyledi. Yorumunuz için teşekkürlerBence bazen eşler ilgili olacağım diye işin dozunu kaçırıyor. Siz adamın eşi değil annesi olmuşsunuz, o da şu an kendini 3 yaşında görüyor. Ev işi paylaşımı, sorumluluk gibi şeylerden bahsetmemişsiniz bile sonra niye hizmetçi yerine konuluyorum? Hizmetçiden ziyade annesi gibi davrandığınız için adam kendini "Hıı demek ki benim yapmama gerek yok karım yapar nasılsa" diyor. Eşinize sevdiğiniz için yemek yapmak ayrı çorabını çekip ayakkabısını bağlamak ayrı. Dozu kaçırmışsınız, hiç de uygun bir eş ilişkisi olarak görmüyorum.
Zaten sürekli yapmıyorum. O da her yapmadığımda konuşmuyor. Ama bazen ne oluyorsa kırıcı konuşabiliyor maalesefBirisi sürekli yaparsanız, o size yapışır ve sizin gorevinizmis gibi olur.
Bu yüzden hep arkasından kosturmayin, arada yapın ki kıymetli olsun
Çorabını her an çeksem evet haklısınız ama nadir zamanlarda oluyor. Saysak bir elin parmağını geçmez. Bu görev edinilmiş veya sevgi gösterisi için yapılacak birşey değil ki o an öyle gerekir yaparsın ve seviyorsan bundan gocunmazsın olay bundan ibaret yoksa çorap çekmek=sevgi göstermek değilçorabını niye çekiyosun? kendi çekemiyo mu? ne alaka ya bunlar sevgi gösterisi değil. adamları şımartmaktan başka bi işe yaramıyor. ta öbür odadan sizi kaldırıp şunları kaldır diyecek kadar kendinizi hizmetçi yerine koydurmaya nasıl gönlünüz razı geldi? insan az kendine kıymet verir.
Çorabını her an çeksem evet haklısınız ama nadir zamanlarda oluyor. Saysak bir elin parmağını geçmez. Bu görev edinilmiş veya sevgi gösterisi için yapılacak birşey değil ki o an öyle gerekir yaparsın ve seviyorsan bundan gocunmazsın olay bundan ibaret yoksa çorap çekmek=sevgi göstermek değil
Hizmetçi bunu hergün yapar canı istedikçe içinden geldikçe değil ! Lütfen biraz saygı çerçevesinde yorum yapın. Birine geyşa hizmetçi gibi lakaplar takmak hoş değil. Çarpıtmayın ya azıcık çarpıtmayın. Kırkta yılda bir çorabını çekmişim bu hizmetçilikse evet kocam hastayken çorabını çektiğim için size göre hizmetçiyim.Onu diyenlerle bunu diyenler aynı kişiler değil muhtemelen. Ben misal geyşa benzetmesi yaptım, önceki konuyu da hatırlıyorum. Orda da çalışmıyorsun yapacaksın tabi dememiştim. Yalnız burdaki olay biraz daha abartı, çorap çekmek ayakkabı silmek falan bariz hizmetçilik kimse kusura bakmasın.
Geceniz iyi olsun kızlar ..
Eşimle güzel bir film sonrası benimde iyi olmasını dilerdim ama olmadı maalesef.
Ben ev hanımıyım ve eşimin herşeyini evin herşeyini ben yapıyorum eşim sadece maddi anlamda katkı sağlıyor.
Eşimin ayakkabısını da temizliyorum yeri geliyor çorabını da çekiyorum. Bundan gocunmuyorum lakin bunu benim görevim işim gibi hissettirmediği ve emretmediği sürece!
İşte tam da bu bahsettiğimi yaptı az önce. İşten geldiğinde yatak odasına onunla gider sarılır hoşgeldin der kıyafetlerini alır dolaba koyarım pijamaları hazırdır veririm. Bu sürekli böyle değil tabi bazen öpüp direk sofra hazırlamaya giderim. Oğlumla oynarken üstünü geç değiştirir felan yatağa koyar sonra bende denk gelir yatmadan görürsem koyarım dolaba.
Yemek sonrası hemen filme oturduk ve odaya girmedim. Film gittikten sonra eşime oğlumuzu yatırmasını söyledim bende bulaşıkları kaldıracaktım. İki dakika sonra adımla seslendi (nasıl ağırıma gitti nasıl üzgünüm ) neyse şarkıya girersem çıkamam :) gittim yanına bana söylediği ‘Şunları kaldır’
Allahım sinir oldum. Tutamadım kendimi. Senin elin yok mu ? Bu benim görevim değil yapıyorum evet ama sende yapabilirsin. Mesela beni çağırmak yerine alıp koyabilirdin dedim. Ters ters yap diyorsam yap ben böyle istiyorum dedi
Hamilelikten dolayı hormonlar tavan abarttım mı bilmiyorum ama haksız da olmadığımı düşünüyorum. Gururum incindi. Kendimi eşi gibi değilde hizmetçisi gibi hissettim!
Şimdi ben bunu kalas kocama anlatmak istiyorum ama bu ara dilimin hiç ayarı yok. Kısa ve net nasıl anlatabilirim ona kendimi
Güzel hatunlar bu gururu incinmiş arkadaşınıza var mı tavsiyeniz?
Telefonun başında çaresiz bekliyorum ama çalacak biliyorum diyorum ve hepinizi kocaman yüreğinden öpüyorum
Sözle, konuşmakla değişmez bu durum. Yavaş yavaş pratiklerle evdeki bu düzeni kendi lehinize değiştirmeye çalışın. Ekstradan yaptığınız ve fazla bulduğunuz her şeyi bir bir tespit edin ve hergün birini yapmayı bırakın. Böyle şeyler süreç ve alışkanlık işidir. Zamana yayarak evde yeni bir düzen tasarlayın. Bu tavırlarınızda da kararlı olun. Bakın yargılayıcı ya da cezalandırıcı olmaktan bahsetmiyorum burada. Sadece olması gerektiği kadarını yapacaksınız ve eşinizin de kıymet bilmesini sağlayacaksınız bu kadar basit.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?