Hizmetçi muamelesi görmek (!)

Ayakkabı silmek,çorap çekmek? Bunlar ne yahu? Ben hiç yaşamadım şahsen evliliğimde :)
Kendi kıyafetlerini de kaldırır dolabına koyar. Koymazsa da tabi ben gördüğümde koyarım ama bana pek fırsat vermiyor. Hamile olduğumdan değil evlendiğimizden beri bu böyledir. Yeri gelir yemek yapar sofrayı kaldırmama yardım eder.
Temizlik yapar,tuvalet bile yıkar. Benim kıyafetlerimi bile toplamışlığı var.
Hayat müşterek ev hanımısınız diye öyle emir vererek konuşması hoş değil. Çocuk var bide hamilesiniz üstelik. Hormonları bahane etmeyin eşiniz saçmalamış.

Kocanız bulunmaz hint kumaşı sanırım bu kadar pohpohladığınıza göre. Ne münasebet çorabını çekmek, ayakkabısını temizlemek vs.. siz eşi misiniz uşağı mı

Tamam bizde evimizin işini yapıyoruzda kazık kadar adama bu kadar özel muamele nedenki.bunca zaman yapıtınızda bi teşekkürmü etti madalyamı taktı size sanki.siz alıştırmışsınız oda kendini bi halt sanmış

Çok yorgunum ayağına hiç bir iş yapma. Şu an görevlerin en kutsalını yerine getiriyorum, senin çocuğunu taşıyorum, çok yorgunum de, yemek bile yapma. Ne hali varsa görsün eşin de. Ben anlamıyorum, Benim annem 30 yıllık ev hanımı, babam gelir kendisi eşyalarını toplar, salata yapar, yemekten sonra annem sofrayı toplarken çay demler. Bu adam da 30 yıllık Genel Müdür, altında 200e yakın insan çalışıyor. Eşinizdeki neyin egosuymuş acaba?????

abim anneme boyle davraniyor erkekci zihniyette ...benden birsey isterse bir getirsene bana emir yagdirsa inadimdan yapmam biliyor...yani annem gibi erkeksin sen her istedigin yapilmali zihniyetini ben kabul etmem .... siz başta kabul etmissiniz ...inat edip kaldirmiycaksin diyecem de adam alışmış

Bu konu hakkında tavsiyem yok ama bu düzen böyle devam ederse, esiniz sizi kadın gibi görmeyecek , değer vermeyecek zamanla ve ona cazip gelmeyeceksiniz.

Zamanla sizin de ruhunuz eskiyecek ve boş ver diyerek kendinizi salacaksınız.

Hep derler ya saçımı süpürge ettim yaranamadım diye. Aslında saçınıza röfle yaptirsaniz daha çok yaranırsınız sözün gelişi budur.

hormon olayı böyle olmuyor canım
sen çok şımartmışsın eşini
tamam ben de ev hanımıyım ama senin yaptığın kadar da yapmıyorum yani

Diolar ya ne kadar yaparsan yap gün gelir adı yapmasaydın olur
Bence birçok kadın somunda kıymetini bilmez die fedakarlık yapmıyo
Belki 50 erkekten ikisi kıymetini bilir ama o ihtimal için de bu riski göze alamam
Herşeyin fazlası zarar bence srtık bundan sora yapma ama inadına gibi belli etme
Hamilelikten kaynaklanıyor bilsin boşver

Altına imzamı atarım

Evdesin diye yorulmuyor musun?
Kolay mı bir evi çekip çekirmek.
Neden erkeklere bu kadar öz veride bulunuyorsun ki?
Kendi kıyafetini kendi giyecek, kendi katlayacak, sana sofrada yardım edecek, gerekirse yemek yapacak, ortalığı temizleyecek toplayacak...
Evdesin diye yan gelip yatıyor musun sanki?
Benim eşim şu an evi temizliyor. Temizleyecek! Hemde tuvaletlere lavabolara kadar.
Hem de bir iş toplantısına gidecek 3'de gitmeden ben evi temizlerim dedi.
Benimim eşim uzaydan mı geldi? O da erkek. Onunda sırtından kıyafetini dürsem, çorabını giydirsem, ayakkabısını çeksem, yemeğini 3 çeşit önüne koysam o da şımarır.
Hayır o da yapacak ben ne yapıyorsam. Eğer ona hizmetcilik yaparsam bana saygı duymaz.
Beni bir birey gibi algılamaz. Çocukları bile o muameleyi yapar bana.
Kendinize gelin. Kimsenin pisliğini temizlemek, cinsel açlığını gidermek için evlenmiyorsunuz.
Hayat yoldaşlığı yapacaksınız. Hizmetcilik değil!

Erkekler rahata çok çabuk alışıyor keşke alıştırmasaydınız bunkadar. Hafif hafif bu bazda ilgiyi bırakın derim. Bende eşime bu kadar olmasada çok ilgiliyim ama böyle bir muamele hördüğüm taktirde bi anda tüm yaptıklarımı yapmaz hale gelirdim sanırım. Sonucu ne olursa olsun ..hiç bir kadın bu muameleyi haketmiyor.

Bu saydiklarini oglunla ve hamile halinle yapiyor musun gercekten? Çok alışmış rahata... yeni bebek gelince biraz ihmal et kendi basinin caresine bakmayi öğrensin. Komsumun hanimi kanser hastasi oldugu cikti ortaya kadin 1 yil yatakta kaldi arada serumunu takmaya yada bittiyse cikarmaya giderdim esi bildigin yeni gelin gibi hizmet ederdi bi ara eşimle birlikte gittik bana dedi ki sen sen ol eşinin her işini yapma! Zamaninda hanim bana hic bi iş yaptirmadi isleri öğrenene kadar herseyi kırdım döktüm bak simdi tum is bende zamaninda keske bi işin ucundan tutup orenseymisim dedi... ve hanimi 1 ay sonra vefat etti sorabilecek kimsesi de kalmadi adamin. Bu olaydan sonra esim her isime ucundan da olsa yardim eder oldu. bu işin yasliligi oldugunu anlat kimin önce gidecegi hic belli degil senin icin degil kendi icin yapsin.

Bunlari okuyunca bile iyiki bosanicam diyorum ve bir daha evlenmek asla istemiyorum kendi hayatimi yasicam valla ne hiyar bu adamlar bu arada esinizin altini temizlemeyi unutmayin zira anladigim kadariyla kendisi embesil yetistirilmis pijamasini alamayacak veya kendi kiyafetini koyamayacak kadar aciz olsa gerek... Erkek anneleri cocuklarinizi embesil yetistirmeyin yazik degil mi bu gelinlere

Siz yuz vermemişsiniz ama eşiniz alışmış. Ne derler bilirsiniz alışmış kudurmuştan beterdir. Valla agir mi olur bu laf bilmiyorum ama esinizin emir vererek sunlari kaldir ben oyle istiyorum demesi cok kaba ve kırıcı. Bende senin gibiyim yeri gelir çorabını çekerim, yeri gelir üstünü giydiririm. Ama bunlari insan sevdigi icin icinden geldigi icin yapmali. Kendisi de kiyafetini alip kaldirabilir dolaba. Kaldirmiyorsa da alip baska bir yere koyar. Ne demek ben oyle istiyorum. Cok kaba cok.

Embesil, bir zeka geriliği türüdür. Genellikle doğuştan başlayan ve bireyin tüm hayatı boyunca kendi işlevlerini, ihtiyaçlarını yerine getirememe durumudur. Tedavisi mümkündür. Birey iyi bir eğitimle zamanla 5-6 yaş grubundaki bir insanın yaptığı basit eylemleri yerine getirebilme seviyesine ulaştırılması olağandır.

Esine bu mesaji at seni tedavi ettirelim de artik yoruldum zaten hamileyim de :)

Ya bir şey diyeceğim. Geçen gün bir konuda kadın ev hanımıyım ama eşim toplayıp katladığım kıyafetlerini dolaptaki yerine yerleştirsin istiyorum sadece, hiçbir işe elini sürmüyor, bari bunu yapsın, kendimi hizmetçi gibi hissediyorum demişti. O konuda herkes kadının üstüne gitti, çalışmıyorsun, o yoruluyor akşama kadar yapacaksın tabi dendi.

Bu konuda da kadına geyşa filan deniyor. İyi de geçen konuda çalışmayan kadın her işi yapmalı diyenler şimdi her işi yapana niye hizmetçi misin diyor ki?

Kadın çalışsın çalışmasın hizmetçi değil. O ev otel değil. İş bölümü her koşulda, her düzende muhakkak yapılmalı. Adam evli olmasaydı o işleri yapacaktı, adamın eli kolu tutuyor, adam kendine hizmetçi tutmuyor. Hayat arkadaşı, eş olmak için hayatı paylaşmak için evleniyoruz.

Zaten yorgun argın işten gelen karısına iş buyuran, kendisi ayak uzatıp oturan adam da, evde akşama kadar çocuk peşinde koşmuş ya da işlerden yorgun düşmüş kadına hiç yardım etmeyen, hizmetçi muamelesi yapan adam da merhametsizdir bana göre. Seven insan kıyamaz, böyle adamların sevgisini sorgulamak lazım.

Konu sahibesi haklısın, yavaş yavaş azalt yaptığın işleri, ona da sorumluluk ver, bu şekilde hayat olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…