Hizmetçi

Yapıyorum, söylüyorum
Mesela geçen misafir vardı yatması için kanepe açmıştım
Eşimde hep o oda da duruyor
2 gün boyunca dokunmadım öyle kaldı yatak
Sonra sabah sinirlendim bekleyeyim bakalım ne zamana kadar kalacak bu yatak dedim
Öyle deyince akşamına topladı
Hep söylüyorum ama söylemektende yoruldum

Ya aslında başında öyle alıştırmadım
İlk evlendiğim zamanlar çalışmıyordum ama temizliği ütüyü beraber yapardık
Yani beklentim hep olurdu
Çünkü bu işleri pek yapmadığım için çalışsamda çalışmasamda hep yardıma ihtiyacım vardı
Ama şimdi tamamen bıraktı

Ev işi çok basit hayatı buna inďirgemeyin.
Ev işini herkes yapar. önemli olan sizin tek başına kadın olabilmeniz
Tek başıma kadınım
Başarılıyım, hayatta insanlara, insanlığa katkılarım olur
Aylık kendinden de fazla maaş getiririm eve ama
Beni psikolojik olarak yordu yoruldum bıktım

ahh yarım öğün çalışıyorsunuz ben yarım saat erken çıktığım günlerde bayram ediyorum
5 te çıkanlara göre bir nebzede olsa şanslısınız
Aynen şanslıyım bu konuda . Öğretmenim 1 de çıkıyorum . Tam gün olsa 3 buçuk olacak . Allah kuvvet versin size de

Tamam işte vicdan sahibi olmak da karakter meselesi değil mi ? Bi de şöyle söyleyeyim mesela en büyükleri değişik yemekler dener tarif duyar falan . Benim eşimin hiç merakı yok . Yemek olmasa kalkıp yapmaz hazır alır . Tembellik de var yani

ben aslında şöyle düşünüyorum
eğer karşımda ki insana iyilik yapıyorsam karakterimle değil vicdanımladır
Vicdan, saygı, doğruluk, dürüstlüğün vs. hepsinin birleşimi de karakter oluyor
Sizinde yaptığınız bir çok işe merakınız olmaya bilir fakat karşınızdakinin buna ihtiyacı varsa
bence ilgi, alakayı bir kenara bırakıp canı gönülden yaparsınız
evlilik bencil insanların işi değil

Benim ortada henüz bir evlilik filan yok ama, şimdiden konuşmalarımda bir şeyleri birlikte yapmamız gerektiğini vurguluyorum benim de kafamda şey var ; sabahları kadınların hazırlanması malum daha uzun sürdüğü için aynı saatte uyanıp kahvaltı onda, akşamları da ben ondan 30-45 dk önce evde olacağım için yemekler bende genel temizlik de artık hafta sonları beraber şimdiden ortada bir şey yokken bu hesap kitap ne diye düşünenler olabilir ,ama insan yalnız yaşamaya alışınca gerçekten bu konular düşündürüyor insanı. Ve ayrıca böyle bir düzen getirmek,arada eşlerin birbirlerine jest yapmasına engel değil. gün gelir içimden gelir ben daha erken kalkar güzel bi kahvaltı hazırlarım,o da gün gelir akşam yemeği yapar. hem daha kıymetli olmaz mı? çok mu ütopik ? benimkinde o ışığı görüyorum ben ya en azından
İşten dönünce her işe koşturup bitkin,mutsuz,psikolojik olarak yıpranmış bir insan olmak istemiyorum.
Dediğiniz gibi erkek tarafından "yardım" - "lütuf"muş gibi yapılmaması gerekir diye düşünüyorum.

Ben de görmüştüm eşimde o ışığı ve yapıyor da :) sizinki de yapar inşallah. Evlendikten sonra iş işten geçtikten sonra konuşmak işe yaramaz. Ama evlenince de peşini bırakmayın bir süre erkekler düşünemiyor, farketmiyor evde bir yer kirlenmiş mi falan filan ama bir süre sonra kıvama geliyorlar. En ince ayrıntısını düşünüyorlar. ayrıca dediğiniz gibi madem iki kişi de çalışıyor her şey ortak olacak yok öyle yardım falan :)))

en iyisini yapıyorsunuz
evlenecek insanlara tavsiyelerimden birisi

Allah daim eylesin inşaallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…