Hizmetçi

ayy ben bu duyguyu hissettiğimden beri
sırf oda faydalanacak diye çoğu canımın istediği şeyi yapmıyorum
çok kötü bir duyguymuş

yok canim o kadar da degilde mesela yapin ona getirmeyin kalksin kendi alsin yoksa sade inatlasmaya doner is hos olmaz

Allah cümlemizin yardımcı olsun
Allah herkesi kadrini, kıymetini bilen insanlarla karşılaştırsın inşaallah

yok canim o kadar da degilde mesela yapin ona getirmeyin kalksin kendi alsin yoksa sade inatlasmaya doner is hos olmaz
valla kopacak gibi ipler bende zaten
kaynım dersten geç geliyor onu bekliyelim diyorum yok diyor
bir kendine sofra açıyorum bir kaynıma
benim işim varmış, hastaymışım umrunda değil
kalkıp bir gün kardeşine yemeği kendi vermiyor yada
sen al demiyor öyle oluncada ben fiziksel psikolojik olarak yoruluyorum

Yardım kelimesinden nefret ederim. Asıl iş kadında yine ama erkek de ucundan tutsun yani. Taaa evlenmeden önce söyledim. Kadınım diye sakın benden bekleme her şeyi dedim. İş bölümü yaptık. Benden geç geldiği için yemek ben de temizlik onda. Hayatta karışmam temizliğe :)))

bence de tamamen değer meselesi
kadın önemli erkek kadar değerli olduğu hissettirilse böyle olmaz

ayy ne güzelmiş
maşaallah diyeyimde
daha da iyi olsun

yuh bide adamin kardesine mi bakiyorsun ???
Allah kolaylik versin ne diyim omrunu tuketirler valla senin dur demezsen

ha eşimde bana bunu söylüyor
insanın eşinin hizmetini yapmak hizmetçilik mi oluyormuş
ama yorgunken hastayken yada üzgünken yaptıklarının karşılığını bekliyorsun be arkadaşım

Sen nazlanmayi bilmiyorsun o zaman.
Nazli ol birazcik.
Ben mesela bugun kahve yapmaya mutfaga girip cam, fayanslar, dolaplar, perde vs tum mutfagi temizleyip ciktim. Aksama da manti cekiyor canim. Canim isterse yaparim.
İstemezsem "bir sey de yapmadim ama kendimi cok yorgun hissediyorum yemegi sen yapar misin?" derim.
Ben buna prenseslik diyorum. Disil enerji diyen de var.
Bunu kullan.

eşim o kadar hayatın yükünü yüklemiş ki sırtıma ben hem erkek işi hem kadın işi derken dişiliği unuttum
galiba çoğu suçta bende
fazla fedakarlık fazla vefasızlığı getiriyor
bende öyle oldu sevgim kullanıldı
bunun karşılığında enerjim kullanıldı, param kullanıldı, zamanım kullanıldı

Hayir hayir kendini suclama hic.
Sana bu hissi yaratan kisi esin.
Sorun is yapmak ya da isi bolusmek degil. Gozune batmasi. Haklisin da. Calisiyorsun.
Mesela ben yeri gelir tum isi ustume alir yemegi de yaparim. Ama bilirim ki makarna yapsam da esim o makarnaya ziyafet gozuyle bakacak. Ya da kaynim bize geldiginde bir cesit fazla yemek yaptiysam bunun ozel oldugunu takdir edilmesi gerektigini bilir.
Sen takdir gormuyorsun.
Esinle bu konuyu konusmalisin.

evet belki de en büyük sıkıntıdır
bir kaç güzel sözle gönül almayı bilse
onu da mı ben söyleyeyim
böyle mecburmusum gibi davranınca bende iyice herşeyden uzaklaştım

Büyük şeylerde tutuyorum zaten ama
Her evin günlük rutin işleri var biliyorsunuz
Dağınıklık toplama, yemek, çay vs..

İyi de canım sen hiçbir şeye sesini çıkarmadan herseyi yaparsan adam elindeki suyu bile içirsene diye senden ister.

Yani yemek yok bugün. Bu kadar bitti. Sen yapsana. Bulaşık makinesini boşaltsana. Yemekten sonra çayı sen koysana. Senden nasıl isteniyorsa sende isteyeceksin.

Yoo bende çalışmıyorum evdeyim ama kocam iş yapmaz evde arada bi sofrayı mutfağa kaldırır canı bişey çektiyse kendi ağız tadına göre ayarlamak için kendi yapar falan başka bişey yok... Ama buda yeterli bana

Arkadaşlar
Sizde kendi evinizde kendinizi HİZMETÇİDEN başka birşey hissetmediğiniz zamanlar oluyor mu?
Yada kullanıldığınızı hissediyor musunuz?

Ev işi çok basit hayatı buna inďirgemeyin.
Ev işini herkes yapar. önemli olan sizin tek başına kadın olabilmeniz

bence sen kendini düşünmüyosunki adam seni düşünsün.çok yüz vermişsin belkide yardım edecek bi insan ama gerek kalmıyo sayende.
bacım hastaysan ben rahatsızım yatıcam diceksin peynir zeytin atıştırıp yatacaksın.
baktın işlere yetişemiyosun ben artık yapamıyorum eskisi kadar enerjim kalmadı hem ev hem iş insanlıktan çıktım işi bırakıcam artık diceksin.bırakmazsanda evde bişey yapmayacaksın. ufak tefek bişeylerden elini çekeceksin.çamaşırı sen as işim var de mesela banyoya gir krem sürün.
sonra çamaşırlarını katlama dağınık bırak ütü biriksin elleme.biraz tut kendini ev kirli kalsın iyi değilim de işim var de onada bişeyler yaptır.temizliğe kadın tutarsın zaten günlük işleride yavaş yavaş bırak.sen bu kadar kendini parçalarken onun uzanıp yatmasına nasıl katlanıyosun ya boraz cesur ol korkma hiç bişey olmaz.
benim eşim çoğu erkeğe göre fazla yardım eder ama söylemem lazım kendiliğinden nadiren yapar.çocuk olduktan sonra kafayı yedim sürekli peşinde dolaşıp şunu yap bunu yap demen lazım adama.oda biliyo yapılacağını ama işine geldiği gibi davranıyo beyefendi.yapmadım bende hiç ev berbattı hep.söylememe gerek yok herşeyi bu evin işi benim işim değil dedim dedim baktım oralı olmuyo pek bişey değişmiyo yine benim dememle yardım ediyo.ben dedim kendimi enayi gibi hissediyorum benim kazandığım ikimizinse bu evin işide ikimizin.ama artık benden bişey bekleme dedim evi tek başına geçindireceksin 5 kuruş yok artık bundan sonra beni ev hanımı olarak kabul et.arada bi temizlkkçi tutarım onun parasını veririm dedim.hergün yemek yapmıyodum zaten şimdi yemek yaptığım zamanlar şükrediyo sofrayı kaldırıp bulaşığı hallediyo.çamaşır asar ütüler evi süpürür tuvalet yıkar bi kısmını hala ben söyleyince yapîyo ama olsun.
ama gözünü karartacaksın işine gelmiyosa beni boşa umrumda değil artık diceksin.

Ben buna biraz kadınların sebep olduğunu düşünüyorum.ilk zamanlarda aman kocacım tribine giriyorlar hamaratlık her işe koşturma erkeği memnun etme çabası vs. derken adamlar alışıyorlar bu eril düzene.e zaten anasının evinde de böyle görmüş pipisi var o iş yapmak zorunda değil şeklinde.sonra cicim ayları geçince aa noluyo ya ben hizmetçi miyim diyebiliyorlar.
o nedenle en başından adamları alıştırmamak lazım arkalarını toplamamak lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…