• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hizmetçi

Hayır asla.Katlanamayacağım durumlardan biri.Tam tabiri ile eşek gibi çalışıyorum bir de evde yardım edilmezse katlanamam.Şartlar eşit.Çok şükür eşim de anlayışlıdır ama anlayışında benim cazgırlığımın da payı büyük.Çünkü hem dışarıda hem de evde tüm işi yapan çok sayıda kadın var.

Hayır asla.Katlanamayacağım durumlardan biri.Tam tabiri ile eşek gibi çalışıyorum bir de evde yardım edilmezse katlanamam.Şartlar eşit.Çok şükür eşim de anlayışlıdır ama anlayışında benim cazgırlığımın da payı büyük.Çünkü hem dışarıda hem de evde tüm işi yapan çok sayıda kadın var.
örnek
bknz. BEN

Farkettigimde hic bi is yapmiyorum. (Cocugumla ilgili olan kisimlar haric)Tavsiye ederim.

Arkadaşlar
Sizde kendi evinizde kendinizi HİZMETÇİDEN başka birşey hissetmediğiniz zamanlar oluyor mu?
Yada kullanıldığınızı hissediyor musunuz?

Olmaz mı? İşin kötü tarafı da erkeğin gözünde hiçbir değeri yok. Benim çalışmayan arkadaşlarımın eşleri daha çok yardım ediyor ama nedense çalışan kadınların eşleri bu konuda daha geri planda.

Benim eşim de ben demesem asla aklına gelmez. Hatta söylenir. “şimdi/bugün sırası mı?” der.

Ben de derim ki: bugün sırası değilse ne zaman sırası? Sanki hafta içi sen evden çıkıyorsun ben 2,8 yatıyorum, sonra 11 de kalkıp kahvaltı ediyorum sonra o gün senin bugün benim geziyorum sanki…

Maalesef öyle..

olmuyor.. insan önce kendi değerini bilmeli, kendinizi öyle görmeyi bıraktıktan sonra etrafınızda öyle görmeyecektir zaten.. tutun birini yapsın işleri, siz de keyfinize bakın..
Ya büyük temizliklerde felan tutuyorum da artık
Ama günlük rutin işlerde acayip bir şekilde kullanılıyorum gibi hissediyorum:KK14:

Büyük şeylerde tutuyorum zaten ama
Her evin günlük rutin işleri var biliyorsunuz
Dağınıklık toplama, yemek, çay vs..

Kocaniza karsisinda karisi oldugunu hatirlatirsaniz olabilir, erkekler daginiklik toplamaz toplayamaz toplamamali diye bir kural yok ya. Adam ictigi cayin bardagini kaldirma zahmetinde bulunmuyorsa, kendi bakimini ihtiyacini gorecek kadar bile is yapmiyorsa bu sekilde egitilmediyse siz egiteceksiniz mecbursunuz.
Erkeklere ne yazikki anneleri (yani yine kadinlar) pasa gibi davrandiklari icin onune suyunu getirio cayini yem,egini getirip, odasini toplayip donunu yikayip gomlegini utuledikleri icin, adam kendi evinde zamninda mutfaktan suyunu bile almadigi icin alsa bile ictigi bardagi geri goturme gibi bir egitimi olmadigi icin olabilir bu tarz durumdalar.
Eh o adam ne oluyor sonra bir kadinla tanisip evleniyor beynindeki o kisim tamam simdi annemin yerine bu kadin gecti yine yemegimi camasirimi cayimi suyumu odami donumu gomlegimi utumu bu kadina yikabilirim diyorum.
Siz kocanizin beynindeki bu yanlis kodlamayi kirarsaniz ancak kendi evinizde hizmetcilikten kurtulursunuz.

Olmaz mı? İşin kötü tarafı da erkeğin gözünde hiçbir değeri yok. Benim çalışmayan arkadaşlarımın eşleri daha çok yardım ediyor ama nedense çalışan kadınların eşleri bu konuda daha geri planda.

Benim eşim de ben demesem asla aklına gelmez. Hatta söylenir. “şimdi/bugün sırası mı?” der.

Ben de derim ki: bugün sırası değilse ne zaman sırası? Sanki hafta içi sen evden çıkıyorsun ben 2,8 yatıyorum, sonra 11 de kalkıp kahvaltı ediyorum sonra o gün senin bugün benim geziyorum sanki…

Maalesef öyle..
eee tabiki de yok
valla ev hanımlarına özeniyorum etrafımda ki
evleri var en güzel yerlerden
altlarında arabalar
en güzel eşyalar en güzel zamanlar onlarda
işe eşimle çıkıp ondan geç geliyorum
bırakın anlamayı
Aman ellerine sağlığı bile zor duyuyorum

Ya büyük temizliklerde felan tutuyorum da artık
Ama günlük rutin işlerde acayip bir şekilde kullanılıyorum gibi hissediyorum:KK14:

1 hafta boyunca dikkatli sekilde kocanizin dagittigi kocanizi ilgilendiren hicbirseyi yapmayin, patalonunu corabini salona bile cikarip gitse inat edin almayin sehpa uzerinde 10 bardak biriksede almayin aptal degilse mesaji anlayacaktir. Kimse kimsenin hizmetciligini yapmak icin evlenmiyor kor degil sakat degilse eli ayagi tutuyorsa bebek gibi bakmaya mecbur degilsiniz.

Evi bişey götürsede yapmak istemediğim zaman yapmam. Ev işleri evet zorunluluk yapmazsam kalır ama o ara eşim de oturamaz. Ben sinir olurum. Oda işin ucundan tutacak. Kendi bilir yapmazsa da.Sonrasına katlanır. Kimsenin beslemesi değilsiniz sizde.

Back
X