Hocam bana acıdı galiba

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya neden bu kadar kötü niyetli qlgıladınız acaba. Annemin bir kapı komşusu vardı vefaqt etti gencecik yaşta. Kızı ve eşi kaldılar kız şu an lisede okuyor. Annem ne pişirse o lara görür mesela hatta yoklarsa kapıya asar. Bu arada durumları gqyet iyi kız özel okulda. Sırf annesi yok yapamaz diye yapıyor bunu acıdığı için değil kız da hep teşekkür eder hiç daha aksi bir tavır görmedim. Babası da aynı şekilde. Velhasıl her yapılan iyilik yada erzak yardımı sizi hor görmek demek değildir ki. Ben en çok kadının peşine düşüp markete gidip iade ettirmenize şaşırdım. Kabul etmeyevekseniz bile hocam çok teşekkür ederim ama bizim ihtiyacımız yok bu kadar zahmet etmişsiniz siz bunları ihtiyacı olan birine verseniz daha makbule geçer diyebilirdiniz.

Başta erkek hoca zannettigim icin eve gelirken bir çiçek yaptirma inceligini dusunemistir diye düşündüm.
Sonra kadin hoca olduğunu okuyunca da şöyle düşündüm. Ev hediyesi almak istedi ama once bir evi goreyim ona uygun alirim dedi. Sonra geldi gordu ev hediyesinden cok mutfak erzak eksikleri var. Vazo karın doyurmaz bir yardimim olsun deyip markete gitti.
Bence olay bundan ibaret.

Konu sahibi çocukluğunu anlatinca cok üzüldüm ama sonra kendisine destek olan birini görünce konuşma şekli değişti hemen. Irrite edici bir hal aldi. Uzulmekten vazgeçtim.

Tatlı şey seni mizah mı yaptin şimdi sen

Ortada ne bir para talebi ne en ufak bir acındırma belirtisi yoktu! Hocam çok iyi niyetli bir yaklaşım sergiledi ama yeri ve zamanı değulde para teklifinde bulunmak da erzak almak da onur kırıcıydi düşünemedi
Size hak veren hanim var ya hani gozyaslari içinde dua ettiginiz, para vermek daha görgülü olurdu keske para verseydi diyen o, ben degilim.

Size hak veren hanim var ya hani gozyaslari içinde dua ettiginiz, para vermek daha görgülü olurdu keske para verseydi diyen o, ben degilim.
Evet gözyaşları içinde dua ettim çünkü yorumlar benu çok sarstı ne fesatligim ne kibirliligim ne küçük emrahligim daha da vardir elbette okuyamadiklarim hepsi birbirinden aşağılık yorumlar

Bu gurur değil kompleks.
Biz 2 kişiyiz aylık gıda harcamamız çok rahat 1000 TL yi buluyor. Belki fazlası da vardır alışverişi genellikle eşim yapıyor. 450 liralık alışverişe 3 ay yeterdi diyorsunuz.
Eşiniz çalışmıyor askere gidince ona da para lazım olacak. Siz iş arayışındasınız. Öğrencilik geliri olmayan gideri olan bir meslek gibi zaten.
İhtiyaç duymadığınız düşünüyorsanız teşekkür edip başka birine vermesini isteseydiniz bari.. Falanca kişinin çok ihtiyacı var ona verelim gibi..
Yada işe girince teşekkür amaçlı bir hediye alıp ödeşebilirdiniz..
Yaptığınız çok saygısızca bir hareket. Adam bi daha birine iyilik yaparken 2 kere düşünür...

" para vermek" bakin tırnak icinde yazdim! Para vermek demedim.Gencler zor bir dönemden geçiyor bu belli.Madem iyiliğim dokunsun istiyor "BORC' vermeyi " TEKLIF ETMELIYDI" Dedim!

Lütfen üzül bana çok ihtiyacım var buna sen bana üzülmezsen ben ne yaparım buralarda

" para vermek" bakin tırnak icinde yazdim! Para vermek demedim.Gencler zor bir dönemden geçiyor bu belli.Madem iyiliğim dokunsun istiyor "BORC' vermeyi " TEKLIF ETMELIYDI" Dedim!
Borç ne kardesim borç nee djdksk öpücükle mi veriliyor borç? Parayla veriliyor

Tatlı şey seni mizah mı yaptin şimdi sen

Sizin adınıza üzgünüm. Gerçekten aşırı aşırı komplekslisiniz.
Sorulan normal bir soruyu bile yanlış anlayan, onlarca hak vermeyen mesajın içinde yazılan bir tanecik "haklısın" mesajına canla başla tutmaya çalışan biri komplekslidir.
Öyle olmayan birisi "ya bu kadar insan yanlış yapmışsın diyor. Acaba haklılar mı" diye düşünürdü çünkü.

Neyse siz devam edin 450 lirayla 3 ay geçinebildiğiniz paralel evrendeki hayatınıza. Diyecek bir şey yok.
Hocanıza yazık sadece. Başkası adına utanma duygusunu iliklerinde hissetmiştir eminim.

Lütfen üzül bana çok ihtiyacım var buna sen bana üzülmezsen ben ne yaparım buralarda
Bknz irrite edici dil tavır... sana bir kez bile emrah fakir acıların çocuğu zavallı gibi kelimeler sarf etmedim. Nasil bir karakterde oldugun, arkanda sana hak veren birini görünce ortaya çıktı iste. Madem yaptığında sorun yoktu neden konu açtın? Hocan umarım bir daha yüzüne bakmaz da aklin başina gelir.

Yaa evet şey şey deseymiş keşke "al bu parayı yeğenim, bir ihtiyacını görürsün.".
Ne kadar da zarif bir hareket

Bizim de öyle. Cok fazla Temizlik alisverisi yapmayacaksam o ay minimum 1000 oluyor. Temizlik alışverişi de giriyorsq işin içine ooo... deterjan tuvalet kağıdı derken kaçı buluyor bilmem. Bunlari yazan küçük biri olsa hadi diyecegim bilmiyor. 27 yasinda 6 senelik evli.

Yaa evet şey şey deseymiş keşke "al bu parayı yeğenim, bir ihtiyacını görürsün.".
Ne kadar da zarif bir hareket
Çilek yağmuru biz de ne utanmaziz ya, ne görgü biliyoruz ne saygi biliyoruz. Bu yaşa kadar nasil geldik. Yaziklar olsun bize.

Bu igrencligin kaçıncı seviyesi acaba 450 tl ile 3 ay geçinmekten değil o erzaklar ile 3 ay geçinmekten söz ettim. laf sokma sanatına ayırdığın vaktini okuduğunu anlama kısmında da gerçekleştirmeni dilerim. Bu arada senin paralel evren dediğin şey dar gelirli tüm kadınların yaptığı şey kapitalizme körü körüne bağlanma yavrum sen ayda binlerce lira harcama özgürlüğünüde o mide bulandırıcı egonu da al ve terk et konumu artık

Sana inat kadına gidip yapışacağım çatla ordan

Sana inat kadına gidip yapışacağım çatla ordan
Yüzüme bakmazmış
Bakın öncelikle özür dilerim yapılan yorumların çoğu sarsici sanırım kirilma noktasina geldim o nedenle böyle iğrenç şeyler yazdım lütfen mazur görün bende dönüp tekrar okudugumda bir anlık sinir ile yazılmış bir sey olduğunu gördüm tekrar özür dilerim

Laf sokma kabiliyeti çok okuyup, okuduğunu anlamakla gelişiyor. Tavsiye ederim.

Konunun başında şöyle bir şey okumuştum: ben üniversite 1. Sınıftayım. Yaptığınız saygısızlık, "sen" dili, yavrum mavrum... Evet üni 1. sınıf
Burada insanlarla böyle konuşamazsınız yalnız küçük hanım.

"Aldıkları bana 3 ay yeterdi" diyen sizsiniz. Kendim uydurmuyorum herhalde.
450 lira dediğin aylık 150 liradır, günlük 5 liradır. Üniversitede mat1 öğretmiyorlar mı artık diyeceğim de dört işlem ilkokul 2 seviyesi herhalde.
Konunun kapitalizmle alakası nedir onu da anlayan beri gelsin

Konu 13 sayfa olmuş. 13 sayfa boyunca insanlar size "yanlış yapmışsın, kabalık etmişsin git özür dile" demiş.
Bulduğunuz tek yoruma canla başla yapışıp "ivit ivit hıklıyım" diye sahte bir mutluluk yaşamak için mi konu açıyorsunuz?
Tekrar söylüyorum, haklı değilsiniz. Hayatımda gördüğüm en yol yordam bilmez insanlardan birisiniz. Gösterdiğiniz tepki yaşınızın tepkisi değil ki zaten herkes sizi 20'lerin başında sanmış.

Şimdi isterseniz hocanızdan nasıl özür dileyeceğinizi düşünebilir veya haklı olduğunuzu sandığınız anlamsız bir mutlulukla huzurla uyuyabilirsiniz.
İyi geceler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…