Sence şimdi hocani arayıp çaya çağırabilecek misin ki?O erzakları alsaydım evet belki çok iyi olurdu bizim için ama bir daha hocamı arayip hocam buyrun çayımi kahvemi için diyemezdim saki bir daha erzak istiyormuşum gibi düşünür bilmiyorum ben öyle düşündüm
Ikinci üniversitemi okuyorum yaşlar küçük değil tek hatamız askerliği ertelemk oldu ne yazık kiProfilde yaş 27 yaziyor. Davranislar pek 27 gibi degil ama bilmiyorum olabilir tabi.
Daha önce yakinlarinizdan ya da ebeveynlerinizden biri kimseden bir şey alma, kimseye yük olma vb şeyler mi diyordu ya da çocukken bu tarz uyarıları mi aldınız ailenizden vs?O erzakları alsaydım evet belki çok iyi olurdu bizim için ama bir daha hocamı arayip hocam buyrun çayımi kahvemi için diyemezdim saki bir daha erzak istiyormuşum gibi düşünür bilmiyorum ben öyle düşündüm
Şu uslubunuz nedir allah aşkına küçük emrah falan kaçmadı içime bu nasıl bir lakayıt yorumdur yaGururum da gururum küçük Emrah kaçmış konu sahibinin içine..
İyi, bir daha davet edebileceğiniz bir hocanız kalmadı zaten, rahat rahat uyuyun.O erzakları alsaydım evet belki çok iyi olurdu bizim için ama bir daha hocamı arayip hocam buyrun çayımi kahvemi için diyemezdim saki bir daha erzak istiyormuşum gibi düşünür bilmiyorum ben öyle düşündüm
Tabiki de misafirlikte bile çok yedigimde dayak yerdim annemden eve gidince ayıp aç gibi yeme diyeDaha önce yakinlarinizdan ya da ebeveynlerinizden biri kimseden bir şey alma, kimseye yük olma vb şeyler mi diyordu ya da çocukken bu tarz uyarıları mi aldınız ailenizden vs?
Zengin elbette değiliz ama onu güzel ağırladım evimde ki yokluğu ona belli etmedim çayını vs yaptim hatta yanına ikramliklar dahi çıkarttım
Hiç 27 gibi değil ki. O yaşlarda olan insanlar biraz olgun olurlar, nerde nasil davranması gerektiğini bilirlerProfilde yaş 27 yaziyor. Davranislar pek 27 gibi degil ama bilmiyorum olabilir tabi.
Lakayıt olmayan yorumlara neden cevap vermiyorsunuz? Yukarıda bir arkadaş sormuş mesela çok mantıklı bir şekilde, bu davranışınızdan sonra da hocanızı çaya çağırabilecek misiniz diye?Şu uslubunuz nedir allah aşkına küçük emrah falan kaçmadı içime bu nasıl bir lakayıt yorumdur ya
üniversite 1.sınıfsınız ve eşiniz mi var?Bu arada şuan çalışmıyorum ve eşim 1 aya kadar askere gidecek o da bunu biliyor ama yine de sizler ilk kez gittiğiniz bir eve a dan z ye erzak alışverişi yapar mısınız yabi bu çok incitici gibi geldi bana eşimde çok üzüldü hatta evimizin odalarını gezdik esimle beraber acaba ne kötü gözüküyor da biz bu kişide böyle bir izlenim uyandırdık diye
27 imiş. 2. Üniversite okuyormus. Askerligi ertelemisler o sebeple yeni gidiyormuş esi.Hiç 27 gibi değil ki. O yaşlarda olan insanlar biraz olgun olurlar, nerde nasil davranması gerektiğini bilirler
Şimdi gördüm yorumu vala daha cok şaşırdım. En azindan küçük değil yaşi biraz rahatladim cok üzülmüştüm çünkü27 imiş. 2. Üniversite okuyormus. Askerligi ertelemisler o sebeple yeni gidiyormuş esi.
Kadın mıydı bir de, eyvahlar olsun...Bu kadar mi yanlış davrandım ben bu kadına anlamadim hepiniz aynı seyleri söylüyorsunuz
Nedeni bu aslında. Bu tarz yetiştirilmeden kaynaklı hocanızın yaptığı şeyden dolayı kendinizi mahcup ve kötü hissediyorsunuz. Hocanız size acidigi için ya da küçük gordugu için erzakla evinize gelmedi öncelikle bunu bilin lütfen. Ailenizin o size öğrettiği, küçükkenki uyarıları saçma sapan şeyler geride kaldı. Biliyorum izleri kalıyor, biranda atamiyorsunuz, hatta o düşünceler icsellesiyor bir noktadan sonra. Ama bu olay bir vesile olur belki bazı şeyleri fark etmeye. Kimimizin durumu iyidir, kimimizin durumu kötüdür. Bugün maddi imkanlarımız vardır ama yarın neyle karşılaşacağımız belli olmaz. Sizde şuan belki zor bir süreçten geçiyorsunuzdur ama bu utanılacak, insanların ayiplayacagi bir durum değil inanın. Hocaniz size acidigi için değilde içinden geldiği için yardım etmek istemiş. Uygun bir zamanda hocanizla karşılaştığınızda durumu izah edip o gün için kusura bakmayın hocam dersiniz isterseniz.Tabiki de misafirlikte bile çok yedigimde dayak yerdim annemden eve gidince ayıp aç gibi yeme diye
2. Üniversitemi okuyorum belirttim ve ecet evliyken okuyan tek ben değilimüniversite 1.sınıfsınız ve eşiniz mi var?
3 ay mı ?650 tl ile bir ay geçineni dün okudum hala onun şokundayken 450 tllik erzakla 3 ayı duydum.hayırdır inşallahValla bana göre a dan z ye herşey vardı içlerinde beni en az 3 ay idare ederdi ama yinede yediremedim gururuma
Konu sahibi sıkıntılı yapılan iyilikte sıkıntı yokki..hocam gerek yoktu der teşekkür eder alırsın yada birine verirsin. bizde istenmeden verilen suyu bile içmek sevaptır ne zaman bu hale geldik?adamı elinden gelse suçlu ilan edecek hayır yaptı diye.gurur dediğin şey birşeyi isterken duyulan histir eziklik verir istemek. İstemeden vermis ne güzel gurur bunun neresindeYardımın illa ki yoklukla da alakası yoktur ki.
Büyükler, gençlere eğer imkanları varsa destek olurlar.
Yahu ablam babam, bana bayram harçlığı veriyor 33 yaşında kadınım
Ya da evime gelirken sevdiğim şeyi alıyorlar ve gerçekten kuruş ihtiyacım yok.
İmkanı olan, bunun dahilinde kimin hayatına bir çam sakızı rahatlık verebiliyorsa yapmalıdır.
Misafirliğe eli boş gidilmez denmesinin sebebi, ev sahibini zora sokmamaktır.
Bu da mı o zaman fakirlik algısı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?