Hocanın yerinde olsam günlerce cok üzülür, zaman icinde aklıma geldikçe hatırlayıp tekrar üzülür ve birine yardim ederken artik defalarca kez düşünürdüm.Ben bile düşünüyorum, tahayyül ediyorum o anı, üzüntümden ağlardım herhalde nasıl rencide ettim, nerede hata yaptım da böyle büyük bir olay çıktı diye...
Aşırı titiz bir kadın, onu biliyorum sadeceBu olayla karşılaşmasam götürün sevaptır zor dönem derdim. Ama şimdi bir şey diyemem. Bir de konu sahibi gibi ayvaları iade ettirmesin komşu
KadınmışBaşkası adına utanmak deyimini iliklerime kadar yaşadım. İş istediğiniz için is bulana kadar yardımcı olmak istemiş demek ki. Yazık adamcağıza çok ayıp etmişsiniz.
Eşinin yaşantısını bilmiyorum emin konuşamam ama büyük ihtimalle o da çocukluğunda bu tarz yanlış düşünce kalıplarına sahip olarak yetiştirilmiş ya da aşırı utangaç ve maddi zorlukla büyümüş kimseden bir şey alma, muhtaç görünme vb gibi sözleri duymuş olabilir surekli. Bazı durumları disaridan bakınca yok artık bir insan nasıl bunu yapar hiç mi düşünemez mantıklı diyoruz ama:Hanımefendininki çocukluktan geliyor ben de oyle düşünüyorum ama eşi? Hoca gidince evin içinde gezip onun gözünden bakmislar ihtiyac sahibi gibi mi görünüyoruz diye. Birlikte markete gidip raflara dizmişler falan. Ayni tavrı onayliyor eşi de.
Biz böyle bir yardım kolisi dağıtırken istemeyen birine denk geldik, zorla verdik yahu sen de ihtiyacı olana ver, ne olacak diye.Hocanın yerinde olsam günlerce cok üzülür, zaman icinde aklıma geldikçe hatırlayıp tekrar üzülür ve birine yardim ederken artik defalarca kez düşünürdüm.
Kesinlikle alınmalı ve kalp kırılmamalı. 2 sene geçti üstünden hala hatırladıkça yüzüm ekşiyor. Diyorum nasıl yaptım neden götürdüm. Hayır insan yaptığı iyilikten de utanıp pişman oluyor. Şuan o hocayı iyi anlıyorum.Aşırı titiz bir kadın, onu biliyorum sadece
Ayy, yemesen bile alınır yani, alınmalı değil mi?
Geri verirse çok bozulurum, gürültü ile taciz ederim
Her sözünüz çok dogru hicbir elestirim yok. Sadece bana oyle geliyor ki mevlana boyle bir soz etmemiştirEşinin yaşantısını bilmiyorum emin konuşamam ama büyük ihtimalle o da çocukluğunda bu tarz yanlış düşünce kalıplarına sahip olarak yetiştirilmiş ya da aşırı utangaç ve maddi zorlukla büyümüş kimseden bir şey alma, muhtaç görünce vb gibi sözleri duymuş olabilir surekli. Bazı durumları disaridan bakınca yok artık bir insan nasıl bunu yapar hiç mi düşünemez mantıklı diyoruz ama:
"Benim hayatımı yargılamadan önce, benim ayakkabılarımı giy ve benim geçtiğim yollardan,sokaklardan, dağ ve ovalardan geç.
Hüznü acıyı ve neşeyi tat.
Benim geçtiğim senelerden geç, benim takıldığım taşlara takıl.
Yeniden ayağa kalk ve aynı yolu tekrar git, benim gittiğim gibi. Ancak ondan sonra, beni yargılayabilirsin.." diyor ya Mevlana o hesap işte bazen insan mantıklı davranamiyor. Belli ki eşi de bu konuda doğru düşünce kalıplarıyla düşünememiş o an. Konuyu ilk okuduğumda hocanın açısından düşününce evet çok ayıp olmuş hocaya diye baktım ama bir yandanda konu sahibine ya da eşine kizamadim (yazdığı yorum gibi bir şey olduğunu tahmin ettiğim için).
Çok üzüldü fakat bende eskileri anımsadım onca aç geçen gecelerde dahi annemin kimseye söylemeyin herkese iyiyiz deyin deyişleriniSiz bunları yaparken hocanızın tavrı nasıldı?. Markette veya sonrasında nasıl ayrıldınız?
Yazık kadıncağıza o zaman :/ insanlara iyilik de yaramıyor. Hadi alındın diyelim markete gidip tek tek iade edip kadını iyice rencide etmek nasıl bir kabalık dimi? İnsanların içindeki iyilik yapma aşkını böyle böyle öldürdüler işte. Karşında iyilik yapmaya çalışan biri var. Konu sahibi hem evli, hem okuyor, hem ise ihtiyacı var. İlla sokakta yatması gerekmiyor. Burada hissedeceği şey mutluluk olması gerekirken kompleks ve gurur yapması çok yanlışKadınmış
Bu hareketten sonra çaya davet edebilecek misiniz? Sizi kırmak istemiyorum ama gerçekten merak ettiğim için sordumO erzakları alsaydım evet belki çok iyi olurdu bizim için ama bir daha hocamı arayip hocam buyrun çayımi kahvemi için diyemezdim saki bir daha erzak istiyormuşum gibi düşünür bilmiyorum ben öyle düşündüm
İyilik yapmak için düşünür hale geldik vallahi pes alın beni bu 2021 denBunu yazdınız, beni bir düşünce aldı.
3 senelik yan komşum yeni doğum yaptı, 4 5 gün oldu.
Sadece asansörde merhabamız var, ayva suyu kaynatmayı düşünüyordum, çekirdekleri göğüs yarası için diye ayırıp, suyu da süte faydalı diye.
Birkaç şey daha yapayım diyordum, lohusa kadın sonuçta annesi buradaymış ama yine de düşünüyorum o dönemi, zordu.
Aklıma girdiniz...
Haklısıniz o sözü aslında hatirliyordum ama kimin olduğunu bilmiyordum, internetten baktım öyle yazınca yazdım. Haklısınız amaHer sözünüz çok dogru hicbir elestirim yok. Sadece bana oyle geliyor ki mevlana boyle bir soz etmemiştirortalikta dolaşan bir sürü cümleler siirler var belirtilen sahibe ait olmayan. Naçizane soylemek istedim dikkatimi çekince
Iyi niyetten kirilan kalbinizi operim. Mahvolduk gece off...Ne kadar ayıp olmuş adama. Usulünce geri çevirseydiniz. Baktınız kabul etmiyor iş bulunca ilk maaşla benim içinde yardıma ihtiyacı olan birine yardım edin diye parayı geri verseydiniz daha iyi olurdu. Hemde sizde ihtiyaç sahibi birine yardım etmiş olurdunuz.
2 sene önce üst komşumun gebelik zehirlenmesi yaşadığını duydum sadece merhabamız vardı. Yalnızlardı burda. Çorba yaptım çıkardım. Ertesi günde aşure götürdüm herkese verirken onuda es geçmemek için. Aşure yaptım diye tabağı uzattım bana dedi ki 'bir daha bana bir şey getirme ben hiçbir şey yiyemiyorum' o kadar bozuldum ve üzüldüm ki. Kendimi yaranmaya çalışan sanki onunla böyle bir şeyler vererek arkadaş olmaya çalışan biri olarak hissettim. Alt tarafı bir çorba ve aşure götürdüm. O günden beri insanlara iyilik edeceksem 1000 kere düşünür oldum.
Ve şimdi hocanızın ne hissettirdiğini gayet iyi anlıyorum ki siz bneşm başıma gelenden daha kötü şekilde davranmışsınız. Çok çok çok ayıp olmuş.
Bunu yazdınız, beni bir düşünce aldı.
3 senelik yan komşum yeni doğum yaptı, 4 5 gün oldu.
Sadece asansörde merhabamız var, ayva suyu kaynatmayı düşünüyordum, çekirdekleri göğüs yarası için diye ayırıp, suyu da süte faydalı diye.
Birkaç şey daha yapayım diyordum, lohusa kadın sonuçta annesi buradaymış ama yine de düşünüyorum o dönemi, zordu.
Aklıma girdiniz...
Ben sadece onun çevresi geniştir eli kolu uzundur diye iş sordum aklına bak bak yardım istiyor benden falan düşüncesi gelmesin diye yardımları alamadım benim hakkimda öyle düşünmesini istememBu hareketten sonra çaya davet edebilecek misiniz? Sizi kırmak istemiyorum ama gerçekten merak ettiğim için sordum
Bir kadında bizim verdiğimiz parayı az bularak beddua etmişti eşimle banaBundan bir kaç yıl önce kışın hava soğuk adamın biri kalem satıyor bende bir kalem aldım 20 tl verdim üstü kalsın dedim maksadım yardım etmekti adam beni öyle bir tersledi ki hala unutmuyorum sırf o gün yaşadıklarımdan sonra birilerine yardım etmek istediğimde kırk kez düşünüyorum insanları böyle yaparak iyilik yapmaktan soğutuyorsunuz bende yokluktan geldim bende bi çok kişinin fitresini zekatını sadakasini aldım hepsinden Allah razı olsun kötü birşey mi fakir olmak anlamadım ki
Ayvayı yemeden önce saha çalışması yapın diyorsunuz, mantıklıKesinlikle alınmalı ve kalp kırılmamalı. 2 sene geçti üstünden hala hatırladıkça yüzüm ekşiyor. Diyorum nasıl yaptım neden götürdüm. Hayır insan yaptığı iyilikten de utanıp pişman oluyor. Şuan o hocayı iyi anlıyorum.
Sizde ilk önce bi nabız yoklayın kapıdan uğrayın sonra ayvaları verirsiniz.
Sahte can yucel siirleri de var mesela konudan bağımsızHaklısıniz o sözü aslında hatirliyordum ama kimin olduğunu bilmiyordum, internetten baktım öyle yazınca yazdım. Haklısınız ama
Sormayın gece gece hem kendime hem o kadına üzülüp sigara içmeye kalktım. Şuan kadını en iyi anlayanlardan biriyim sanırımIyi niyetten kirilan kalbinizi operim. Mahvolduk gece off...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?