Evet kesinlikle telafi edeceğim gönlünü alacağımNedeni bu aslında. Bu tarz yetiştirilmeden kaynaklı hocanızın yaptığı şeyden dolayı kendinizi mahcup ve kötü hissediyorsunuz. Hocanız size acidigi için ya da küçük gordugu için erzakla evinize gelmedi öncelikle bunu bilin lütfen. Ailenizin o size öğrettiği, küçükkenki uyarıları saçma sapan şeyler geride kaldı. Biliyorum izleri kalıyor, biranda atamiyorsunuz, hatta o düşünceler icsellesiyor bir noktadan sonra. Ama bu olay bir vesile olur belki bazı şeyleri fark etmeye. Kimimizin durumu iyidir, kimimizin durumu kötüdür. Bugün maddi imkanlarımız vardır ama yarın neyle karşılaşacağımız belli olmaz. Sizde şuan belki zor bir süreçten geçiyorsunuzdur ama bu utanılacak, insanların ayiplayacagi bir durum değil inanın. Hocaniz size acidigi için değilde içinden geldiği için yardım etmek istemiş. Uygun bir zamanda hocanizla karşılaştığınızda durumu izah edip o gün için kusura bakmayın hocam dersiniz isterseniz.
Kadın şuan kendini duvardan duvara vuruyordur pişmanlık içinde. Buradan hissediyorum. Erkekler biraz daha umursamaz gerçi de.Bu kadar mi yanlış davrandım ben bu kadına anlamadim hepiniz aynı seyleri söylüyorsunuz
Ben de niyeyse erkek olarak algiladim. Ömür billah bugünü unutmaz artık. Yazık. Iyi niyetle bir işe kalkışmış pişmanlıktan erimiştir kadın.Kadın mıydı bir de, eyvahlar olsun...
Biz seni ve eşini davranışlarından dolayı küçüksünüz diye düşündük. Çok çocukça seyler yapmışsınız çünkü2. Üniversitemi okuyorum belirttim ve ecet evliyken okuyan tek ben değilim
Cinsiyet şu açıdan önemli, erkek hoca gibi düşündüm niyeyse daha realist oluşlarından kaynaklı, kısa zamanda unutur ve market olayı üzerinde pek durmaz dedim ama bir kadın, yaptığı ne iyiliği ne gördüğü kötülüğü sittin sene unutmazBen de niyeyse erkek olarak algiladim. Ömür billah bugünü unutmaz artık. Yazık. Iyi niyetle bir işe kalkışmış pişmanlıktan erimiştir kadın.
Hanımefendininki çocukluktan geliyor ben de oyle düşünüyorum ama eşi? Hoca gidince evin içinde gezip onun gözünden bakmislar ihtiyac sahibi gibi mi görünüyoruz diye. Birlikte markete gidip raflara dizmişler falan. Ayni tavrı onayliyor eşi de.Nedeni bu aslında. Bu tarz yetiştirilmeden kaynaklı hocanızın yaptığı şeyden dolayı kendinizi mahcup ve kötü hissediyorsunuz. Hocanız size acidigi için ya da küçük gordugu için erzakla evinize gelmedi öncelikle bunu bilin lütfen. Ailenizin o size öğrettiği, küçükkenki uyarıları saçma sapan şeyler geride kaldı. Biliyorum izleri kalıyor, biranda atamiyorsunuz, hatta o düşünceler icsellesiyor bir noktadan sonra. Ama bu olay bir vesile olur belki bazı şeyleri fark etmeye. Kimimizin durumu iyidir, kimimizin durumu kötüdür. Bugün maddi imkanlarımız vardır ama yarın neyle karşılaşacağımız belli olmaz. Sizde şuan belki zor bir süreçten geçiyorsunuzdur ama bu utanılacak, insanların ayiplayacagi bir durum değil inanın. Hocaniz size acidigi için değilde içinden geldiği için yardım etmek istemiş. Uygun bir zamanda hocanizla karşılaştığınızda durumu izah edip o gün için kusura bakmayın hocam dersiniz isterseniz.
sorma konuyu ilk okuyunca hoca erkek öğrenci de 20 yaşlarında bekar bir kız sandım.hocayı sapıklıkla yaftalayacaktım ki konu bambaşkaymışBen de niyeyse erkek olarak algiladim. Ömür billah bugünü unutmaz artık. Yazık. Iyi niyetle bir işe kalkışmış pişmanlıktan erimiştir kadın.
Yorum yapan çoğu kişi konu sahibinin bu durumunu bilmiyor meselaKonu sahibi sıkıntılı yapılan iyilikte sıkıntı yokki..hocam gerek yoktu der teşekkür eder alırsın yada birine verirsin. bizde istenmeden verilen suyu bile içmek sevaptır ne zaman bu hale geldik?adamı elinden gelse suçlu ilan edecek hayır yaptı diye.gurur dediğin şey birşeyi isterken duyulan histir eziklik verir istemek. İstemeden vermis ne güzel gurur bunun neresinde
Yaşı kaç bilmiyorum ama küçükken bu ortamda büyümüş biri birinden hediye almayı bile kolay kolay kabul edemez. Belli ki konu sahibi ona kucullikten itibaren dayatılan bazı yanlış düşünce kalıplarından kurtulamamış. Bu yüzden bu durumu acımak, gurur olarak algılamış.Tabiki de misafirlikte bile çok yedigimde dayak yerdim annemden eve gidince ayıp aç gibi yeme diye
Biz seni ve eşini davranışlarından dolayı küçüksün diye düşündük. Çok çocukça seyler yapmışsınız çü
Inanin bu şekilde gördüm kol kırılır yen içinde kalır yani şöyle örnek vereyim bir gün küçükken teyzemin evinde ekmeğe sürülen cikolatadan vardi o da pahali birsey olduğu icin (o dönemin sartlari baz alındığında bizim icin pahaliydi) biraz fazla sürüp yemiştim yemin ederim annem oyle bir vurdu ki agzima herkesin icinde agzimdan kan geldi asla da unutmam simdi bir yere gidince cok zor yerim biseyBiz seni ve eşini davranışlarından dolayı küçüksünüz diye düşündük. Çok çocukça seyler yapmışsınız çünkü
Bir tane daha vardı aklıma gelirse söyleyeceğim de gelmiyorŞu uslubunuz nedir allah aşkına küçük emrah falan kaçmadı içime bu nasıl bir lakayıt yorumdur ya
Ben de içimden diyorum ulan baska hocalar köşe bucak taciz etme pesindeler. Adam eve erzakla gelmiş adami rezil etmişler diye üzüntüden mahvoldum yataktasorma konuyu ilk okuyunca hoca erkek öğrenci de 20 yaşlarında bekar bir kız sandım.hocayı sapıklıkla yaftalayacaktım ki konu bambaşkaymış
Ben bile düşünüyorum, tahayyül ediyorum o anı, üzüntümden ağlardım herhalde nasıl rencide ettim, nerede hata yaptım da böyle büyük bir olay çıktı diye...Kadın yaptığında yapacağına pişman olmuştur, hayati boyunca hatırlayıp üzüleceği birşey yapmışsınız. Suan eminim ki uyumamış düşünüyordur.
Bunu yazdınız, beni bir düşünce aldı.Ne kadar ayıp olmuş adama. Usulünce geri çevirseydiniz. Baktınız kabul etmiyor iş bulunca ilk maaşla benim içinde yardıma ihtiyacı olan birine yardım edin diye parayı geri verseydiniz daha iyi olurdu. Hemde sizde ihtiyaç sahibi birine yardım etmiş olurdunuz.
2 sene önce üst komşumun gebelik zehirlenmesi yaşadığını duydum sadece merhabamız vardı. Yalnızlardı burda. Çorba yaptım çıkardım. Ertesi günde aşure götürdüm herkese verirken onuda es geçmemek için. Aşure yaptım diye tabağı uzattım bana dedi ki 'bir daha bana bir şey getirme ben hiçbir şey yiyemiyorum' o kadar bozuldum ve üzüldüm ki. Kendimi yaranmaya çalışan sanki onunla böyle bir şeyler vererek arkadaş olmaya çalışan biri olarak hissettim. Alt tarafı bir çorba ve aşure götürdüm. O günden beri insanlara iyilik edeceksem 1000 kere düşünür oldum.
Ve şimdi hocanızın ne hissettirdiğini gayet iyi anlıyorum ki siz bneşm başıma gelenden daha kötü şekilde davranmışsınız. Çok çok çok ayıp olmuş.
Of hocaya ayri üzüldüm. Senin çocukluğuna ayrı üzüldüm. Keske herkes anne olamasa...Inanin bu şekilde gördüm kol kırılır yen içinde kalır yani şöyle örnek vereyim bir gün küçükken teyzemin evinde ekmeğe sürülen cikolatadan vardi o da pahali birsey olduğu icin (o dönemin sartlari baz alındığında bizim icin pahaliydi) biraz fazla sürüp yemiştim yemin ederim annem oyle bir vurdu ki agzima herkesin icinde agzimdan kan geldi asla da unutmam simdi bir yere gidince cok zor yerim bisey
Cok üzüldüm..Inanin bu şekilde gördüm kol kırılır yen içinde kalır yani şöyle örnek vereyim bir gün küçükken teyzemin evinde ekmeğe sürülen cikolatadan vardi o da pahali birsey olduğu icin (o dönemin sartlari baz alındığında bizim icin pahaliydi) biraz fazla sürüp yemiştim yemin ederim annem oyle bir vurdu ki agzima herkesin icinde agzimdan kan geldi asla da unutmam simdi bir yere gidince cok zor yerim bisey
Bu olayla karşılaşmasam götürün sevaptır zor dönem derdim. Ama şimdi bir şey diyemem. Bir de konu sahibi gibi ayvaları iade ettirmesin komşuBunu yazdınız, beni bir düşünce aldı.
3 senelik yan komşum yeni doğum yaptı, 4 5 gün oldu.
Sadece asansörde merhabamız var, ayva suyu kaynatmayı düşünüyordum, çekirdekleri göğüs yarası için diye ayırıp, suyu da süte faydalı diye.
Birkaç şey daha yapayım diyordum, lohusa kadın sonuçta annesi buradaymış ama yine de düşünüyorum o dönemi, zordu.
Aklıma girdiniz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?