Hocam bana acıdı galiba

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kompleks değil inanın değil

Cocukluktan gelen durumlar da var iste kizamiyorum su an. Konuyu okuyunca anlayacaksiniz. Insan her tarafa üzülüyor.

Çok haklısınız. Böyle böyle iyilik etmeyi unutuyoruz. İyilik yapanı gördüğümüzde şüpheleniyoruz.

Sormayın gece gece hem kendime hem o kadına üzülüp sigara içmeye kalktım. Şuan kadını en iyi anlayanlardan biriyim sanırım
Sigaram yok ama oturdum konudaki bütün sarsılmış iyi niyetlere, kırılmış kalplere, kaybedilmiş çocukluklara dertlendim ben de.

Şöyle, tanışmıyoruz ama yan komşu olduğumuzdan kaynaklı tutum ve hallerimize hakimiz.
Mesela bizim 1 senedir evde oluşumuzu, özellikle koronaya aşırı dikkat edişimizi, eve girmeden yaptığımız hijyen çalışmalarını, eskiden evimde çalışan yardımcıyı o da istemişti o bağlantıdan temizlik düzenimizi, vs biliyoruz.

Başka bir kat olsa cesaret etmem ama eşi kaç defa karşılaştıkça ‘az kaldı, nasıl olacak, siz nasıl yaptınız’ vb sorular sordu.
Bir el uzatmak istedim.

Restorandan falan yemek yiyorlar bu arada gayet, dışardan yiyip benimkini geri verirse yine çok bozulurum

Ben sadece onun çevresi geniştir eli kolu uzundur diye iş sordum aklına bak bak yardım istiyor benden falan düşüncesi gelmesin diye yardımları alamadım benim hakkimda öyle düşünmesini istemem
Hakkınızda yanlış düşünmüş olsa o kadar zahmet edip ayağınıza kadar getirmezdi. Ne kadar ince davranmış aslında. Ne kadar iyi bir insanı kırmışsınız. Bugün buraya açacağıniz konu, hocamı kırdım mı acaba olmalıydi ama siz hala sizi fakir görüp görmemesine takılıp bunu sormaya gelmişsiniz.

O kadın belki sizde kendi gençliğini görmüş olamaz mı? Kendi geçtiği zor yolları? Zamanında ona kimse yardım etmemişti belki.

Hala diyorsunuz ki yine yardım isterim diye evime çağıramazdım. Sizdeki gurur değil aşağılık kompleksi. Bu iyi bir niyet değil üzgünüm. Gayet de çağırabilirdiniz güzel bir dille izah ederek, teşekkür ederek. Hatta belki altta kalmamak için bir hediyeyle teşekkür ederek. Çok mahcup oldum hocam, sizi tekrar ağırlamak isterim ama bu sefer eliniz boş geleceğinize söz vereceksiniz diye şaka yollu bir iki cümleyle kimsenin kalbi kırılmadan devam ederdi ilişkiniz.

Neyse cidden hocayla empati kurunca kendime dert ettim konuyu. İnşallah fazla kafaya takmamistir "canım hoca".

Çok üzüldü fakat bende eskileri anımsadım onca aç geçen gecelerde dahi annemin kimseye söylemeyin herkese iyiyiz deyin deyişlerini
parası olmamak ya da az olmak bu hayatta utanılacak en son şey olmalı.millet kimlerin hakkını yiyor da utanmadan aramızda geziyor.bu kadar hassas olmamaya çalışın.geçmişe de sünger çekin.iyi ya da kötü geçmiş geçmiştir.orda takılı kalmayın.bundan sonra herşey çok güzel olacak deyin

Siz tabiki dogru olani yapmissiniz..Yardim degil bu bidigin hadsizlik!! Sakin uzulmeyin..Ne tuhaf insanlar var ya..Yeni gittigin eve ne hakla erzak hediye getirirsin?? ALIN AÇ KARNINIZI DOYURUN der gibi..Ben istersem uc gun ac kalirim, istersem kuru yerde yatarım ancak evime ilk kez gelen biri bana temel ihtiyaclarimi getiremez...Ben rica etmedigim surece yardim da edemez! Bence hocaniz assssiri cahil ve haddini bilmez biri...

Daha ilk kez gelmiş evime gururum incindi evden çıkar çıkmaz markete gitmek erzak alışverişi yapmak
anlıyorum,bu gayet insani bir duygu ama,yardımı reddetmenin veya başka bir yere yönlendirmenin de bir adabı vardır,biraz nazikçe ve düşünülerek yapılır.

adamı pişman etmişsiniz,markete kadar götürüp her ürünü iade edip raflara tek tek koymak nedir yahu? kabalık ve düşüncesizlikten başka bir şey değil.

ben hocanın yerinde olsam bir daha iyilik yapmaya çekinirdim herhalde,size de içerlerdim.

çok büyük kabalık etmişsiniz.

kadınmış hoca

Yani sizi de anlamak mumkun degil. Esiniz askere gitmemis daha ama siz 2. Unv okuyorsunuz. Bu arada esiniz de issiz ve size gelenn450 liralik erzagin 3 ay yetebilecegini yazmissiniz. Nerede yasiyorsunuz ya da hangi market bu bilmiyorum ama mumkun degil yetmesi bana sorarsaniz. Ve madem bu durumdasiniz 2. Unv niye? İyiligi terbiyesizce reddetmek niye? Ozetle gurur yapacak durumda degilsiniz aslinda

kadınmış hoca
yaa,orayı görmemişim :/

kadın olması daha iyi,anaçlığını,sıcaklığını daha iyi hissettirmiştir kadın hatta,bu yüzden bile daha ılımlı ve daha az utangaç olur insan :)

hiç hoş olmamış hiç

bu devirde böyle güzel yürekli,başkasını düşünen insan pek kalmadı. kıymetini bilmek lazım.

Şuan ağlayarak size dua ediyorum bir siz anladınız bende o an öyle hissettim siz beni anladınız allah da sizi sıkıntınızdan kurtarsın ne dersiniz varsa icinizde

Cocukluktan gelen durumlar da var iste kizamiyorum su an. Konuyu okuyunca anlayacaksiniz. Insan her tarafa üzülüyor.
Okudum annesinin yaptığı baskıyı, benim annem de şiddet uygulamasa da bizi kimseye muhtaç etmeyecek gibi, gururlu yetiştirdi ama ikisi başka şeyler bence.

Sadece bu durumu alınganlık etse anlarım ama hocayı rencide edecek şekilde her şeyi tek tek iade ettirmekteki ısrarını konunun tüm detaylarına rağmen yanlış buluyorum. Çok genç evliler ve okuyorlar. Orta yaşta biri olsa belki daha alıngan olabilir, hak verirdim ama karşısındaki bir büyüğü, belli ki burs verir gibi ya da anne sevkatiyle destek olmak iştemis ama kendisi bunu acımak olarak görüyor.

İnşallah hocasının gönlünü alacak bir şeyler yapar ve olay tatlıya bağlanır.

Disardan yemek var yemek var nereden yedigi onemli o konuda neyse de. Kendim aşiri titiz degilim acikcasi, mutfakta masada da kedi gezer ayriyetten ama elalemin niyetini, ne kattigini ne yapmaya calistigini bilemicem, yiyemem hayatta. Baya kotu niyetli biriyim bu konuda ben.
Zaten komşuluk ilişkim merhabadan ibaret oldu yillarca. Disarda gormesem kimde cocuk var kim hamile bilmem.

Yapmadan once bir sorun bari isterse yaparsiniz.

Eski konuyu okudum. Eşin çocukluğu da benzer geçmiş. Keske kaynanadan yüzünüz gulseymiş.

Mecburum 2. Universiteyi okumaya ilk bitirdiğim bölümde alım dahi yok denecek kadar az şuan bir sağlık bölümü okuyorum inşallah buradan bari olsun kurtaracağım normalde bu denli yokun yoksulu değildim hani bazen her sey üstüste gelirdi ya öyle bir durum söz konusu oldu

Aşırı titiz bir kadın, onu biliyorum sadece
Ayy, yemesen bile alınır yani, alınmalı değil mi?
Geri verirse çok bozulurum, gürültü ile taciz ederim
Aslında bazen kötü niyetten olmuyor.yeni evlendigim zamanlar yan komsum bir sepet kuru incir getirdi. eşim de ben de yemeyiz hani alsam çöp olacak mantığıyla kibarca reddettim. biz yemeyiz bosa gitmesin dedim. Içeri girince eşim çok söylendi ayıp ettin, yemesekte kabul etmeliydin, neticede daha yeni tanışıyoruz. elinizden birşey yemem der gibi oldu diye baya laf etti. Kadının kapısına gittim incirleri istedim özür diledim hatta birini de önünde yedim
O günden sonra vubu tarz olaylarda kimseyi kırmıyorum teşekkür edip alıp geçiyorum

Şuan ağlayarak size dua ediyorum bir siz anladınız bende o an öyle hissettim siz beni anladınız allah da sizi sıkıntınızdan kurtarsın ne dersiniz varsa icinizde
Beni bir tek siz anladınız dediğiniz kişinin mesajı bile kötü niyetli. Bir üstteki yorumumda söyledim bu iyi niyet değil diye üzülerek, beni haklı çıkardınız. Ne münasebet alın aç karnınızı doyurun desin size hocanız? Gerçekten böyle düşündüyseniz size diyecek başka sözüm yok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…