Kompleks değil inanın değilYazık kadıncağıza o zaman :/ insanlara iyilik de yaramıyor. Hadi alındın diyelim markete gidip tek tek iade edip kadını iyice rencide etmek nasıl bir kabalık dimi? İnsanların içindeki iyilik yapma aşkını böyle böyle öldürdüler işte. Karşında iyilik yapmaya çalışan biri var. Konu sahibi hem evli, hem okuyor, hem ise ihtiyacı var. İlla sokakta yatması gerekmiyor. Burada hissedeceği şey mutluluk olması gerekirken kompleks ve gurur yapması çok yanlış
Cocukluktan gelen durumlar da var iste kizamiyorum su an. Konuyu okuyunca anlayacaksiniz. Insan her tarafa üzülüyor.Yazık kadıncağıza o zaman :/ insanlara iyilik de yaramıyor. Hadi alındın diyelim markete gidip tek tek iade edip kadını iyice rencide etmek nasıl bir kabalık dimi? İnsanların içindeki iyilik yapma aşkını böyle böyle öldürdüler işte. Karşında iyilik yapmaya çalışan biri var. Konu sahibi hem evli, hem okuyor, hem ise ihtiyacı var. İlla sokakta yatması gerekmiyor. Burada hissedeceği şey mutluluk olması gerekirken kompleks ve gurur yapması çok yanlış
Çok haklısınız. Böyle böyle iyilik etmeyi unutuyoruz. İyilik yapanı gördüğümüzde şüpheleniyoruz.Ayvayı yemeden önce saha çalışması yapın diyorsunuz, mantıklı
Teşekkür ederim.
Siz kendinize kabahat bulmayın, insan iyiliği, yardımı kendi için yapar.
Çünkü yapısı öyledir, başkasına yardımcı olmayı kendine ilke edinmiştir, ince düşüncelidir.
Siz niyet etmiş ve yapmışsınız, vicdanınız rahat olsun.
Almayı, buna teşekkür etmeyi bilmeyen utanmalı, böyle tavırlar karşısında içimizden gelenden yine de vazgeçmememiz lazım.
Böyle ayılar sebebiyle karakterinizdeki naiflikleri törpülemeyin.
Sigaram yok ama oturdum konudaki bütün sarsılmış iyi niyetlere, kırılmış kalplere, kaybedilmiş çocukluklara dertlendim ben de.Sormayın gece gece hem kendime hem o kadına üzülüp sigara içmeye kalktım. Şuan kadını en iyi anlayanlardan biriyim sanırım
Şöyle, tanışmıyoruz ama yan komşu olduğumuzdan kaynaklı tutum ve hallerimize hakimiz.Herkes bir değil ama tanimadigim hatta cooooook samimi olmadigim kimseden birsey yemem ben. Gelen yiyecek olsaydi eger mecbur kabul ederdim hayvanlar yiyebilecekse ne ala ama yiyemeyecegi birseyse tatli filan direkt çöpe giderdi bizde.
Oturudugum yerde de birşey getiren, birşey dagitan, aşure veren vs olmuyor zaten kimseyi gormedim ben en azindan. Kolay kolay tanimadigi insandan yemek yiyen yoktur diye dusunuyordum acikcasi.
Hakkınızda yanlış düşünmüş olsa o kadar zahmet edip ayağınıza kadar getirmezdi. Ne kadar ince davranmış aslında. Ne kadar iyi bir insanı kırmışsınız. Bugün buraya açacağıniz konu, hocamı kırdım mı acaba olmalıydi ama siz hala sizi fakir görüp görmemesine takılıp bunu sormaya gelmişsiniz.Ben sadece onun çevresi geniştir eli kolu uzundur diye iş sordum aklına bak bak yardım istiyor benden falan düşüncesi gelmesin diye yardımları alamadım benim hakkimda öyle düşünmesini istemem
parası olmamak ya da az olmak bu hayatta utanılacak en son şey olmalı.millet kimlerin hakkını yiyor da utanmadan aramızda geziyor.bu kadar hassas olmamaya çalışın.geçmişe de sünger çekin.iyi ya da kötü geçmiş geçmiştir.orda takılı kalmayın.bundan sonra herşey çok güzel olacak deyinÇok üzüldü fakat bende eskileri anımsadım onca aç geçen gecelerde dahi annemin kimseye söylemeyin herkese iyiyiz deyin deyişlerini
Siz tabiki dogru olani yapmissiniz..Yardim degil bu bidigin hadsizlik!! Sakin uzulmeyin..Ne tuhaf insanlar var ya..Yeni gittigin eve ne hakla erzak hediye getirirsin?? ALIN AÇ KARNINIZI DOYURUN der gibi..Ben istersem uc gun ac kalirim, istersem kuru yerde yatarım ancak evime ilk kez gelen biri bana temel ihtiyaclarimi getiremez...Ben rica etmedigim surece yardim da edemez! Bence hocaniz assssiri cahil ve haddini bilmez biri...Hepinize merhabalar ben üniversite 1. Sınıftayım geçen gün bir öğretim görevlisi hocama hocam sizin çevreniz geniştir çevrenizde bir eleman arayan olursa beni bilgilendirir misiniz demiştim oda baya aradı araştırdı uğraştı sağolsun tesadüfen bu hocamla aynı sokakta oturdugumuzu öğrendim o kadar uğraştığı için teşekkür amaçli kahve içmeye davet ettim neyse hocam bizim evden çıktıktan sonra markete gidip 450 liralık bildiğiniz erzak alışverişi yapmış a dan z ye kadar kabul etmedim gururum incindi çünkü markete birlikte gittik aldığı şeyleri iade ettik ama tabiki market çalışanları ile birbirimize girerek yaptık bunu o ürünleri de çalışanlara yük olmasın diye kendim yerleştirdim hocamın yaptığı beni incitti yani ilk kez gittiğin bir eve acıyıp erzak almak ve kimsenin ondan bu yönde en ufak bir imasi bile olmadı
anlıyorum,bu gayet insani bir duygu ama,yardımı reddetmenin veya başka bir yere yönlendirmenin de bir adabı vardır,biraz nazikçe ve düşünülerek yapılır.Daha ilk kez gelmiş evime gururum incindi evden çıkar çıkmaz markete gitmek erzak alışverişi yapmak
kadınmış hocaanlıyorum,bu gayet insani bir duygu ama,yardımı reddetmenin veya başka bir yere yönlendirmenin de bir adabı vardır,biraz nazikçe ve düşünülerek yapılır.
adamı pişman etmişsiniz,markete kadar götürüp her ürünü iade edip raflara tek tek koymak nedir yahu? kabalık ve düşüncesizlikten başka bir şey değil.
ben hocanın yerinde olsam bir daha iyilik yapmaya çekinirdim herhalde,size de içerlerdim.
çok büyük kabalık etmişsiniz.
yaa,orayı görmemişim :/kadınmış hoca
Şuan ağlayarak size dua ediyorum bir siz anladınız bende o an öyle hissettim siz beni anladınız allah da sizi sıkıntınızdan kurtarsın ne dersiniz varsa icinizdeSiz tabiki dogru olani yapmissiniz..Yardim degil bu bidigin hadsizlik!! Sakin uzulmeyin..Ne tuhaf insanlar var ya..Yeni gittigin eve ne hakla erzak hediye getirirsin?? ALIN AÇ KARNINIZI DOYURUN der gibi..Ben istersem uc gun ac kalirim, istersem kuru yerde yatarım ancak evime ilk kez gelen biri bana temel ihtiyaclarimi getiremez...Ben rica etmedigim surece yardim da edemez! Bence hocaniz assssiri cahil ve haddini bilmez biri...
aslında tüm sorun boldladığım yer. haklısınız.İyiligi terbiyesizce reddetmek niye
Okudum annesinin yaptığı baskıyı, benim annem de şiddet uygulamasa da bizi kimseye muhtaç etmeyecek gibi, gururlu yetiştirdi ama ikisi başka şeyler bence.Cocukluktan gelen durumlar da var iste kizamiyorum su an. Konuyu okuyunca anlayacaksiniz. Insan her tarafa üzülüyor.
Şöyle, tanışmıyoruz ama yan komşu olduğumuzdan kaynaklı tutum ve hallerimize hakimiz.
Mesela bizim 1 senedir evde oluşumuzu, özellikle koronaya aşırı dikkat edişimizi, eve girmeden yaptığımız hijyen çalışmalarını, eskiden evimde çalışan yardımcıyı o da istemişti o bağlantıdan temizlik düzenimizi, vs biliyoruz.
Başka bir kat olsa cesaret etmem ama eşi kaç defa karşılaştıkça ‘az kaldı, nasıl olacak, siz nasıl yaptınız’ vb sorular sordu.
Bir el uzatmak istedim.
Restorandan falan yemek yiyorlar bu arada gayet, dışardan yiyip benimkini geri verirse yine çok bozulurum
Mecburum 2. Universiteyi okumaya ilk bitirdiğim bölümde alım dahi yok denecek kadar az şuan bir sağlık bölümü okuyorum inşallah buradan bari olsun kurtaracağım normalde bu denli yokun yoksulu değildim hani bazen her sey üstüste gelirdi ya öyle bir durum söz konusu olduYani sizi de anlamak mumkun degil. Esiniz askere gitmemis daha ama siz 2. Unv okuyorsunuz. Bu arada esiniz de issiz ve size gelenn450 liralik erzagin 3 ay yetebilecegini yazmissiniz. Nerede yasiyorsunuz ya da hangi market bu bilmiyorum ama mumkun degil yetmesi bana sorarsaniz. Ve madem bu durumdasiniz 2. Unv niye? İyiligi terbiyesizce reddetmek niye? Ozetle gurur yapacak durumda degilsiniz aslinda
Aslında bazen kötü niyetten olmuyor.yeni evlendigim zamanlar yan komsum bir sepet kuru incir getirdi. eşim de ben de yemeyiz hani alsam çöp olacak mantığıyla kibarca reddettim. biz yemeyiz bosa gitmesin dedim. Içeri girince eşim çok söylendi ayıp ettin, yemesekte kabul etmeliydin, neticede daha yeni tanışıyoruz. elinizden birşey yemem der gibi oldu diye baya laf etti. Kadının kapısına gittim incirleri istedim özür diledim hatta birini de önünde yedimAşırı titiz bir kadın, onu biliyorum sadece
Ayy, yemesen bile alınır yani, alınmalı değil mi?
Geri verirse çok bozulurum, gürültü ile taciz ederim
Beni bir tek siz anladınız dediğiniz kişinin mesajı bile kötü niyetli. Bir üstteki yorumumda söyledim bu iyi niyet değil diye üzülerek, beni haklı çıkardınız. Ne münasebet alın aç karnınızı doyurun desin size hocanız? Gerçekten böyle düşündüyseniz size diyecek başka sözüm yokŞuan ağlayarak size dua ediyorum bir siz anladınız bende o an öyle hissettim siz beni anladınız allah da sizi sıkıntınızdan kurtarsın ne dersiniz varsa icinizde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?