Hocam bana acıdı galiba

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
aslında tüm sorun boldladığım yer. haklısınız.

insanız gurur yaparız,utanırız,çok normal ama reddetmenin de bir adabı vardır,olmalı.
Maalesef. Konu sahibi cok rencide olduysa nazikce reddedebilirdi. Kadini markete surukleyip iade islemi yaptirmak tam olarak eski turk filmlerindeki fakir ama gururlu genc hareketi olmus

Şuan ağlayarak size dua ediyorum bir siz anladınız bende o an öyle hissettim siz beni anladınız allah da sizi sıkıntınızdan kurtarsın ne dersiniz varsa icinizde
neden konuyu başka yere eviriyorsunuz? biz size utanmanız saçma falan demedik ki? en azından ben demedim.

hatta çok insancıl ve tabii olduğunu söyledim.

sizin hatanız hocanın bu davranışına çok yanlış ve saygısızca karşılık vermek.

açıkçası kadının ''al da karnını doyur'' maksadıyla size erzak aldığını düşünmüyorum.

yanlış hatırlamıyorsam kadın size iş bulmuş,yardım etmiş. yani demek ki zaten iyi biri. fıtratında öyle rencide edecek bir huyu olduğunu düşünmüyorum.

bazen olayları ve eylemleri karşımızdaki söz konusu insana göre yorumlayıp hareket etmeliyiz.

bunu bir başkası yapmış olsaydı tamam derdim belki rencide etmek istedi,ama kadın size iş bulmuş,elinden geldiğince yardımcı olmuş. böyle bir kadına da böyle davranmaz ve hakkında da bu şekilde düşünmezsiniz yahu.

Nasil düşüneyim siz söyleyin daha ilk kez gelmiş evime bu kadar mi kötü ağırladım çayımı koydum üst komşum kurabiyeler vermişti onalri cikarttim sigara böreği sardim yani hicbirsey caktirmadim erzak almak neden alin ac karninizu doyurun değilde ne bu

Ben sadece onun çevresi geniştir eli kolu uzundur diye iş sordum aklına bak bak yardım istiyor benden falan düşüncesi gelmesin diye yardımları alamadım benim hakkimda öyle düşünmesini istemem
İnşallah biran önce sizi rahatlatacak işi bulursunuz ama aklında yardım istediğiniz düşüncesi olsa iş için uğraşmazdı. O da sadece bir derdinize ilaç olabilmek istemiştir. Ama lütfen açıklama yapın hem sizin hem onun içinin rahat etmesi açısından

benim apartmanda en altta kızıyla yaşayan yaşlı bir teyze var.gelirleri düşük .teyzeyi de kızını da çok severim.arada sırada fazla aldığım erzakdan yaptığım reçel konserve dondurulmuş gıda kahve falan veririm.hatta bazen asansöre koyar aşağı gönderirim.bunu ne ben ne de teyze asla sadaka olarak görmez.sevdiğim için verdiğimi bilir.hoca da bence öğrencisine severek isteyerek aldı o erzakları.koskoca öğretim üyesine tek tek o ürünleri iade ettirmek hiç şık olmamış kusura bakmasın konu sahibi.teyze benim kıza bere atkı ördü mesela.o da bana mı sadaka oluyor yooo.yardımlaşmak güzeldir

Yarın kesinlikle telafi edeceğim yine de özrümu dileyeceğim ama sizlerde kendinizi azicik benim yerime koyun ilk kez gittiğiniz bir eve makarna bulgur pirinç yağ seker vs vs alip götürüyorsunuz ki ben yokluğumu çaktırmadım

Şuan ağlayarak size dua ediyorum bir siz anladınız bende o an öyle hissettim siz beni anladınız allah da sizi sıkıntınızdan kurtarsın ne dersiniz varsa icinizde
Yorumlara okudum da herkes iyilik etmek istemistir demis.Iyilikbu sekilde yapilmaz.Hocaniz madem zor gununuzde yaninizda olmak istiyor sizinle konusabilirdi..Bu zor gunler gecene kadar size borc vermeyi teklif edebilirdi.Esiniz askerden gelip is bulunca da ödersiniz demeliydi.Yani marketten erzak alip gelmek sizin iade edis biciminizi dogru bulmadim sadece..Biraz fevri davranmissiniz.Konusun hocanizla bunun uygun bir yardim sekli olmadigini anlatın ona.Belki biraz görgü ogrenir de bundan sonra yapmaz boyle dengesizlikler..

Yahu bunun kötü ağırlamanızla ne alakası var, siz gerçekten gurur adı altında kibir zirvesindesiniz.
İş arayan bir öğrencisiniz, eşinizin durumundan da bahsetmişsiniz laf arası.
Bu kadar basit, gıda yahu gıda!
Size para vermeye kalkmamış, kira ödememiş, kadın yiyecek bir şeyler almış, ne demek layığıyla ağırlayamadım falan?

Algılarınızı acilen değiştirmeniz gerek, uzun zamandır kk da böyle kötü niyetli bir düşünce okumadım, yazık...

ben de şoklardayım film.açıklıyoruz ama konu sahibi anlamamakta direniyor maalesef

Üzülmüşsünüzdür, gururunuz kırılmıştır (bence gerek yok ama neyse) bunları bilemem. Ama bir şeyi reddetmenin de bir adabı vardır ve o, market reyonlarına ürün dizmek değil. Bunu bir bilin. Gerçekten çok ayıp etmişsiniz.

Sonraki mesajlarınızı da okudum. Ben sizin yerinizde olsam ilk fırsatta hocaya gider, "böyle böyle bir şey yaşandı, ben de ailemden böyle gördüğüm için öyle bir tepki verdim. Ama sonradan düşününce size çok çok ayıp ettiğimi anladım, çok mahcubum" deyip özür dilerdim.
Bunu mutlaka yapın bence. Yazık, kadının yerinde ben olsam "ben ne yaptım, ne halt ettim" diye gözüme uyku girmezdi.

O cakmis iste, neden anlamak istemiyorsunuz bu durumu?

KArı koca calısıyoruz 19 aylık kızım var,kardesimin durumu sükür iyi.
Ayda 1-2 kez kızıma meyve,bez yollar sanal marketle.
Bin kere söyledik ama yolluyor.
Ben simdi kardesime gidip iade mi etmeliyim bunları?
Karsılıgında bende biseyler yapıyorm kendimce cocıklarına,bitti gitti.
Hic ezikliyo beni kompleksine girmedim.
Siz de bi cicek alır giderdiniz hocanıza tesekküre bitti gitti.
İade ettirmek nedir koca insanı markete götürüp
Sögüt gölgesinde mi yetistiniz?hic mi yol yordam göstern olmadı yahu

En güzeli budur.
Gönül alma aşamanıza istemsizce güldüm, kusura bakmayın
Çiçek satan amcaları bile geri çeviremiyorum ben ya da benzerlerini.
Çünkü başka bir mesajımda söylemiştim, yapılan şey karşıdakinin çıkarı için değil, daima insan kendi için yapar bunu.
Ben birini reddetsem, üzüleceği için içime oturur ve üzüntü sebebi olmak istemem.

O hocamız da öğrencisine dar zamanda bir yaraya merhem olamazsa kendini kötü hissedecek bir hanım demek, karşıdakinin fakirliği, ağırlayamaması vs ile zerre alakasız bu.
Duyarlı ve paylaşmayı seven bir kadın, o kadar.

Biz de bugün ihtiyaç sahibi yaşlı bir anne oğula destek için uğradık. Bu 2. Gidişimiz. O kadar sıcak karşıladı ki teyze ve oğlu bizi, insan böyle durumlarda zaten mahçup oluyor yanlış anlaşılır miyim diye, bir de üstüne konu sahibinin gibi tepki görsem nasıl üzülürdüm Kimbilir.

Ben mesela o aileye acıdığım için gitmiyorum. Birine acımak kimin ne haddine zaten. Bugün bizde varsa yarın olacağı garanti mi? Allahın rızkını paylaşmak bu. Ben yokluk nedir iyi bilen biriyim mesela, belki o yüzden ihtiyaç sahibi birine tanık olmuşsam artık o benim için bir dert haline geliyor. Bu bir bursa ihtiyacı olan öğrenci kardeşim olur, bu bahsettiğim teyze olur. Hatta geçen gün burada konu açmıştı bir üniversite öğrencisi annesine telefon almak için ek iş fikirleri sormuştu, görmedim etmedim ama bir şeyler yapmak için sorumlu hissettim.

Herkese yetişemeyiz ama şu deniz yıldızı hikayesindeki gibi en azından bir tanesine faydamız olur. Yani sonuçta bu dünyaya kimse kazık çakmayacak elimizdeki lokmayı paylaşirsak kimse aç yatmamis olur. Hoca da bu niyette biriymiş, yokluğu da biliyor belli ki ama yanlış kapıya gelmiş.

Tam geçmişinize üzüldüm derken şu kibirinize fesat kalbinize rastladım. Ne durumda olursanız olun şu kafayla acınacak haldesiniz. Kusura bakmayın ağır oldu ama gerçekler ağır gelir.

ben de şoklardayım film.açıklıyoruz ama konu sahibi anlamamakta direniyor maalesef
Hala derdi gururu, sanki avcuna para sıkıştırıldı.
Ki benim sıkıştırıyorlar ya ben ne yapayım.
Ablam her gördüğünde kuytu köşede para veriyor elime, deli oluyorum
Ama o da ‘var ki veriyorum, sen küçüğümsün sana mı soracağım sus’ diyor ve bitiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…