hoşgeldin demeyen elti ve kayın

o zamandan bu zamana gelişme var eltimde artık hoşgeldiniz diyor
doğum yaptığında gittiğimde hoşgeldin dememişti lohusa depresyonu geçiriyordu galiba
neyse şimdilik sorun yok

ben de kimseyle küs kalmayı sevmem ama son zamanlar artık kişiye göre davranmayı öğretti bana hele hele art niyetli olduğunu iyice belli ediyorsa arkamdan alenen kuyumu kazıyorsa oturup neden böyle yapıyorsun şöyle yapıyorsun diye konuşma ihtiyacını bile hissetmiyorum çünkü konuştukça üzülen ben olurum biliyorum böyle insanlarla başedemem kendilerini haklı çıkarırlar çenelerinin gücüyle...eltimin evine gittik akşam güzel hoş herkes odasına çekildi gece 2ye doğru; "yatarken de sordu geç mi kalkarsınız diye " 10 gibi dedim...kaldığımız odada bilgisayar var nete takılayım dedim iş ilanlarına bakarken .gece 3 civarı baktım odadan bir çıkıyor bir giriyor içeri ..önce acaba hasta falan mı ki diye düşündüm...tabi bilgisayarın ışığı kapının camından dışarı yansıyor..bu geldi gitti odasına bi içeri bi dışarı bayağı.. ne derdi var diye düşündüm..o sırada pat bir ses ana baktım bilgisayar kapandı sonra pat bir ses bilgisayar tekrar açıldı ama sadece bekleme düğme ışığı..kendisi açılmadı..şook oldummmm...dışarıdan sigorta kapandı açıldı duyduyğum sigorta sesiydi....ama neye uğradığımı şaşırdım o kadar bozuldum ki...kalktım ışığı yaktım mahsus sonra kapttım hani uyumuyorduk der gibi...eşime dedim gördün mü yaptığını ayıp ya..inanın evime geldiğinde kışın aman üşümesinler diye elektrikli sobayı sbaha kadar yakın diye ısrar ettik....ben herşeyimi dökerken ortaya bilgisayara baktık diye sigortayı indiriverdi...sabah oldu eşim işe gitti dönüşte beni ve çocuğumuzu alacak...çocuk da uyandı biliyorum aç..sbah uyanan yok ...televizyonu açar mısın anne dedi tersledim sakın sakın açma diye..malum gece sigortayı kesen bi şahısn evindeyiz...9 da uyandık baktım saat 10 oldu çocuk açıktım diyor...bişey vermek istemedim nasıl alayım kanım dondu akşamki tavrından...saat 11 e geliyor kalkan yok mahsus çocuğa ses yaptırdım yine yok....çıtırdı geliyor içerden ama kalkan yok...en sonunda üzerimizi giyip dışarda yemeye karar verdim.tam kapıdan çıkarken "nereye gidiyorsunuz?" dedi...yanımıza gelip..ben de çocuğa poğoça almaya dedim...gelin ben hazırlarım vs..girdim artım yedik ama boğazıma dura dura....ben kimseye yaymıyorum sen tut hemen kayınvalidem şehirdışında ona gidince söyle...neden "mutfağımdan alıp çocuğa yedirmedi? "diye kadını doldurmuş...biz de oraya gidince baktım kayınvalidem lafla üzerime geliyor anlattım kadın inanmıyor "uyandığımda daha 9 bile değildi saat ama o dışarı gitmeye çalıştı "demiş...11 de kalkıyor 9 bile değildi diyorne deyim ki böyle yalancı bir insana siz olsanız alıp karşınıza konuşurmusunuz..asla ..doğumuna gittik dikişleri var diye acıdım ver ben tutayım bebeği dedim 3 kere istedim de bebeği vermedi...yanımızda oturmadı ..böyle terbiyesiz görgü ve nezaket kurallarını bilmeyenle ne ortak noktamız olabilir ki..bayram geldi abisine gelmedi...ikinci bayramda gelecekti haberim yokken eşim reddetmiş eşime de kızdım.ne de olsa onun seviyesine inmek olurdu.eşim de "o cadının yüzünü göresim yok" dedi...ee eşim de anladı...Allah haklının hakkını öyle güzel verdi ki..onun bebeği olunca 1 hafta kalan kayınvalidem bana tel açıp ağladı bana kötü davranıyorlar diye...şimdi gözünde değil kimsenin anladılar kimin ne olduğunu....hani derler ya"sen doğru ol eğri kendini belli eder "diye Allah büyükk..onun şerrinden korusun Allah bizi..

Son düzenleme:
ayni benim eltim ve kaynim gibi
eltim yabanci kokenli oldugu icin onu hos goruyorum...
ona belli olmaz, bazen gelir sarilir oper geldigimizi gorunce...gider cay koyar cerez getirir...oturur muhabbet eder...
bazen de biz eve girince oturdugu yerden kalkmaz, ben gider operim ya da opmem direk nasilsin falan der gecerim...bir sey icmek istersen dolapta meyve suyu var gidin alin canim der...hatta daha da ileri gider cikar odasina uyur biz oyle kendi kendimize tv falan izlerim esimle kaynimla ve bebekleriyle...
eger yabanci olmasa suratina dahi bakmazdim, gerci onun kulturunde de misafir agirlamanin oneminin buyuk oldugunu dusunuyorum ama neyysse...
kaynim da artik yabanci sayilir Turkce bile cok konusmayan ilginc bir tip...onu zaten kimse takmiyor o yuzden herkes alismis ailede...ama o da yanar donerdir karisi gibi...
idare ediyoruz biz napalim
ben bu bahsettigim insanlarla ayni kulturden olsaydim asla ama asla evlerine adim atmazdim...
bence gitmeyin evlerine belli ki hoslanmiyorlar sizden...
birakin esiniz gitsin...
ben eltimle kaynimin evine nadir giderim o yuzden cok sorun olmuyor...

uyuyangüzel benden hoşlanıp hoşlanmadıklarını bilmiyorum pek umrumda da değil açıkcası
kimse kimseyi sevmek zorunda değil zaten birbirimize saygı duyalım yeter
neyse şimdilik herşey düzeldi artık hoşgeldin diyorlar
bu arada aynı şehirde değiliz çok sık biraraya gelmiyoruz zaten

cok sik gorusmuyorsaniz niye sorun ediyorsunuz ki zaten bosverin...
bayramda bayrama gorusuyorsaniz takmayin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…