Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Suat'in intiharina anlam veremedim ben. Nuranin askindan ölmüyordu sonucta, evli oldugu halde surekli hovarda bir hayat yasayabiliyordu. Neden olmeyi secti pek anlamadim
Ikisinin hayatının içine etmek için. Zaten hastalıklı, intihar edecek bir tipti, bir taşla 2 kuş vurayım dedi, çekip giderken seyirlik bir sahne bıraktı.

Nuran kızı da tam cadı çıktı ya

bence kızı haklı. o ne biçim anne ya. ben tam zamanlı çalışıyom nurandan fazla görüyorum çocuğumu.

cidden bu kadar bencil çocuğuyla ilgilenmeyen bı kadın nasıl çocuğunu düşünüp kocasına döndü anlamadım

Bende karı koca birlerine nasıl döndüler anlamadım.kızın yaşı küçük değildi o yüzden bana şımarık geldi biraz.

Bence suat gereksizde bir karakterdi ve çok uzatılmamış mıydı
Kesinlikle. Yazarin bazi tasvirleri de beni cok yordu acikcasi. Dili zaten agirdi, bilmediğim bircok eski kelime vardi, bir de surekli Mumtazin gozunden Nurani bize anlatmis, yasadigi aski ilahilestirmeye ugrasmis, bambaska bir boyut kazandirmis ama fazla abartmis bence. Birkac sayfada anlatsa ve biraz daha cok toplumsal konulara deginseydi daha buyuk bir zevkle okurdum aslinda. Boyle olunca bazi sayfalari atladim malesef

Bende karı koca birlerine nasıl döndüler anlamadım.kızın yaşı küçük değildi o yüzden bana şımarık geldi biraz.

ortada büyüyünce biraz arsız olmuş
ormanda kurtlar büyütse daha görgülü olurdu kesin

aynen dili sadelestirebilirler. ya da kelimelerin anlamlarını verebilirler. ben de okurken çok zorlandım

Kitabın genel havasını sevdim ben. İnsanların kibarlıkları, tasfir edilen boğaz manzarası, yalıkarda kalabalık yaşayan aileler, kayık sefaları...
Kesinlikle bunun için okunuyor bence. Insanı o döneme götürüyor. Müthiş bir Türkçe var zaten, bir de tasvirler, her birisinin bir hikayesi olan karakterler eklenince, sanki tüm olup bitene seyirci, komşu bir konak sakini de benmişim gibi bir hisle okudum.

Ikisinin hayatının içine etmek için. Zaten hastalıklı, intihar edecek bir tipti, bir taşla 2 kuş vurayım dedi, çekip giderken seyirlik bir sahne bıraktı.
Kitaplarda ve filmlerde bu intihar olaylarini fazla basitlestiriyorlar bence. Suat ne kadar hasta da olsa kafasina gore yasadigi bir hayati vardi. Melankolik de olsa bir sekilde devam ettiriyordu yasamini. Gercekten buyuk bir ask ya da nefret beslemedigini anladigimiz bir karakterin bu kadar kolay intihara suruklenmesi bana pek gercekci gelmedi. Ne de olsa can tatli. Biraz zorlama olmus gibi hissettim.

arkasından mumtazin delirmesi peki?

Evet dili ağırdı benimde bilmediğim kelimeler çoktu. Nuranla mümtaz aşkını sevemedim zaten.Nuran ne istediğini bilmiyordu bence ama arada kalan bir kadın gibi göstermişti. Bir tarafta annesi dayısı bir tarafta kızı bir tarafta mümtaz gibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…