- 29 Mayıs 2017
- 24.901
- 113.504
- 598
Evet, melankolik tarafi agirdi ama intihar edecek kadar mi? Yazar Nuranla Mumtazi birlestirmemeye kararliymis da Suati bunun icin harcamis gibi hissettimBence kafa olarak melankolik takılmayı seviyordu
Ben basta kimin kim oldugunu cok zor anladim yaheee tamam karısı deli olan:)
Bence suat gereksizde bir karakterdi ve çok uzatılmamış mıydıEvet, melankolik tarafi agirdi ama intihar edecek kadar mi? Yazar Nuranla Mumtazi birlestirmemeye kararliymis da Suati bunun icin harcamis gibi hissettim
Ikisinin hayatının içine etmek için. Zaten hastalıklı, intihar edecek bir tipti, bir taşla 2 kuş vurayım dedi, çekip giderken seyirlik bir sahne bıraktı.Suat'in intiharina anlam veremedim ben. Nuranin askindan ölmüyordu sonucta, evli oldugu halde surekli hovarda bir hayat yasayabiliyordu. Neden olmeyi secti pek anlamadim
Aynen odayıda iyiydi ama
Ben basta kimin kim oldugunu cok zor anladim ya
Bence suat gereksizde bir karakterdi ve çok uzatılmamış mıydı
Nuran kızı da tam cadı çıktı yatam bir çöp çatandi yabide çapkın
Nuran kızı da tam cadı çıktı ya
Bende karı koca birlerine nasıl döndüler anlamadım.kızın yaşı küçük değildi o yüzden bana şımarık geldi biraz.bence kızı haklı. o ne biçim anne ya. ben tam zamanlı çalışıyom nurandan fazla görüyorum çocuğumu.
cidden bu kadar bencil çocuğuyla ilgilenmeyen bı kadın nasıl çocuğunu düşünüp kocasına döndü anlamadım
Kesinlikle. Yazarin bazi tasvirleri de beni cok yordu acikcasi. Dili zaten agirdi, bilmediğim bircok eski kelime vardi, bir de surekli Mumtazin gozunden Nurani bize anlatmis, yasadigi aski ilahilestirmeye ugrasmis, bambaska bir boyut kazandirmis ama fazla abartmis bence. Birkac sayfada anlatsa ve biraz daha cok toplumsal konulara deginseydi daha buyuk bir zevkle okurdum aslinda. Boyle olunca bazi sayfalari atladim malesefBence suat gereksizde bir karakterdi ve çok uzatılmamış mıydı
Bende karı koca birlerine nasıl döndüler anlamadım.kızın yaşı küçük değildi o yüzden bana şımarık geldi biraz.
Kesinlikle. Yazarin bazi tasvirleri de beni cok yordu acikcasi. Dili zaten agirdi, bilmediğim bircok eski kelime vardi, bir de surekli Mumtazin gozunden Nurani bize anlatmis, yasadigi aski ilahilestirmeye ugrasmis, bambaska bir boyut kazandirmis ama fazla abartmis bence. Birkac sayfada anlatsa ve biraz daha cok toplumsal konulara deginseydi daha buyuk bir zevkle okurdum aslinda. Boyle olunca bazi sayfalari atladim malesef
Kesinlikle bunun için okunuyor bence. Insanı o döneme götürüyor. Müthiş bir Türkçe var zaten, bir de tasvirler, her birisinin bir hikayesi olan karakterler eklenince, sanki tüm olup bitene seyirci, komşu bir konak sakini de benmişim gibi bir hisle okudum.Kitabın genel havasını sevdim ben. İnsanların kibarlıkları, tasfir edilen boğaz manzarası, yalıkarda kalabalık yaşayan aileler, kayık sefaları...
Kitaplarda ve filmlerde bu intihar olaylarini fazla basitlestiriyorlar bence. Suat ne kadar hasta da olsa kafasina gore yasadigi bir hayati vardi. Melankolik de olsa bir sekilde devam ettiriyordu yasamini. Gercekten buyuk bir ask ya da nefret beslemedigini anladigimiz bir karakterin bu kadar kolay intihara suruklenmesi bana pek gercekci gelmedi. Ne de olsa can tatli. Biraz zorlama olmus gibi hissettim.Ikisinin hayatının içine etmek için. Zaten hastalıklı, intihar edecek bir tipti, bir taşla 2 kuş vurayım dedi, çekip giderken seyirlik bir sahne bıraktı.
Kitaplarda ve filmlerde bu intihar olaylarini fazla basitlestiriyorlar bence. Suat ne kadar hasta da olsa kafasina gore yasadigi bir hayati vardi. Melankolik de olsa bir sekilde devam ettiriyordu yasamini. Gercekten buyuk bir ask ya da nefret beslemedigini anladigimiz bir karakterin bu kadar kolay intihara suruklenmesi bana pek gercekci gelmedi. Ne de olsa can tatli. Biraz zorlama olmus gibi hissettim.
Evet dili ağırdı benimde bilmediğim kelimeler çoktu. Nuranla mümtaz aşkını sevemedim zaten.Nuran ne istediğini bilmiyordu bence ama arada kalan bir kadın gibi göstermişti. Bir tarafta annesi dayısı bir tarafta kızı bir tarafta mümtaz gibiKesinlikle. Yazarin bazi tasvirleri de beni cok yordu acikcasi. Dili zaten agirdi, bilmediğim bircok eski kelime vardi, bir de surekli Mumtazin gozunden Nurani bize anlatmis, yasadigi aski ilahilestirmeye ugrasmis, bambaska bir boyut kazandirmis ama fazla abartmis bence. Birkac sayfada anlatsa ve biraz daha cok toplumsal konulara deginseydi daha buyuk bir zevkle okurdum aslinda. Boyle olunca bazi sayfalari atladim malesef
Mumtaz yavrum ayni Ask-i Memnudaki Besir. Surekli birsey olsa da uzulsem, kafaya taksam modundaarkasından mumtazin delirmesi peki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?