- 7 Nisan 2019
- 14.849
- 57.312
- 598
Bak ben bu partilere gitme gezme eğlenme olaylarını unutmuştumInsan ölüm doseginde bile olsa yasamak icin umut besler. Suat hala ayakta yasiyordu, bilmiyorum ben o bölümü kitapla bir turlu bagdastiramadim. Sonradan ortaya cikan ve dogru duzgun bir rolu bile olmayan bir karakter kitabin sonunu belirledi. Gereksizdim Mumtaz ve Nuran ayrilacaksa bunun tamamen kendi iliskileriyle alakali olmasini beklerdim. Kizinin inatlasmalari, annesinin itirazlari, toplumsal baskilar vs onemsizdi ama Nuranin Mumtazin yaninda olmadigi zamanlarda aklinin celinmesi buna sebep olabilirdi cunku yazar bazi zamanlar acik acik Nuranin firsati oldugu halde Mumtazin yanina gitmektense partilerde ya da mekanlarda olmayi tercih ettigini yazmis. Sonra her sey birdenbire tatliya baglanip da boyle bir intihar sahnesiyle aska kusen bir kadin yaratmak cok arabesk geldi bana.
Bazen cok sinir oldum Nurana okurkenBak ben bu partilere gitme gezme eğlenme olaylarını unutmuştumiyi oldu hatırlattığın burdan yürürüm nurana artık
O yuzden pek aklimda kalmamis kitap boyunca
Demin kim demişti beşir diyemumtazla Nuran ilk tanıştığı gün anlatılırken vardı o gün Suat.
mumtazla nurani tanıştıran kadın onların birbiriyle aşk yaşayacağını anlayınca suati ve nuranın eski kocasını doldurmaya başlamıştı.
aslında hep vardı Suat ama gölge gibiydi
İşte farklı bakıyoruz. Nuran in kendisi çok renksiz bir karakterdi bence. Bir aşkla hayatı 180 derece değişse benim için şaşırtıcı bir son olurdu. Bdv de kocasından ölümüne şikayet edip bosanmamak için mutlaka bir nedene tutunan kadınlar gibi... monotonundan vazgeçmemek için Suat bahanesine tutundu NuranInsan ölüm doseginde bile olsa yasamak icin umut besler. Suat hala ayakta yasiyordu, bilmiyorum ben o bölümü kitapla bir turlu bagdastiramadim. Sonradan ortaya cikan ve dogru duzgun bir rolu bile olmayan bir karakter kitabin sonunu belirledi. Gereksizdim Mumtaz ve Nuran ayrilacaksa bunun tamamen kendi iliskileriyle alakali olmasini beklerdim. Kizinin inatlasmalari, annesinin itirazlari, toplumsal baskilar vs onemsizdi ama Nuranin Mumtazin yaninda olmadigi zamanlarda aklinin celinmesi buna sebep olabilirdi cunku yazar bazi zamanlar acik acik Nuranin firsati oldugu halde Mumtazin yanina gitmektense partilerde ya da mekanlarda olmayi tercih ettigini yazmis. Sonra her sey birdenbire tatliya baglanip da boyle bir intihar sahnesiyle aska kusen bir kadin yaratmak cok arabesk geldi bana.
Bak ben bu partilere gitme gezme eğlenme olaylarını unutmuştumiyi oldu hatırlattığın burdan yürürüm nurana artık
Bana da bahane geldigi icin tatmin olamadim. Nuran oyle ya da boyle ayrılacaktı, Suat tuzu biberi oldu. O yuzden güçlü bir son olmadi benim icin.İşte farklı bakıyoruz. Nuran in kendisi çok renksiz bir karakterdi bence. Bir aşkla hayatı 180 derece değişse benim için şaşırtıcı bir son olurdu. Bdv de kocasından ölümüne şikayet edip bosanmamak için mutlaka bir nedene tütün kadınlar gibi... monotonundan vazgeçmemek için Suat bahanesine tutundu Nuran
Aynen ben dedim, bi tane tokat patlatasim geldi Mumtaza
Evet Tanpınar hikayelerinde çok aksiyon yok...hayattan sahneler ve bol bol tasvir var. Dili için seviyorum ben. Çok güzel bir Türkçe. Eşsiz.Bana da bahane geldigi icin tatmin olamadim. Nuran oyle ya da boyle ayrılacaktı, Suat tuzu biberi oldu. O yuzden güçlü bir son olmadi benim icin.
Aynen ben dedim, bi tane tokat patlatasim geldi Mumtaza
Adam kara sevdasından eve 50 adım kala ilacı kırdı. Adam öldü onun yüzündenAynen ben dedim, bi tane tokat patlatasim geldi Mumtaza
Yaaaa cok güldümeski bı türk filminde mürüvvet sim in bı repliği var. çok severim o geldi aklıma
'anandan doğdun ilk kadın beni gördün?' diyomümtaz da öyleydi
Adam kara sevdasından eve 50 adım kala ilacı kırdı. Adam öldü onun yüzünden
Yaaaa cok güldümcuk oturdu valla
Yazarin dili kesinlikle cok iyi, kelimeler Turkcelestirilse cok daha rahat anlayabiliriz benceEvet Tanpınar hikayelerinde çok aksiyon yok...hayattan sahneler ve bol bol tasvir var. Dili için seviyorum ben. Çok güzel bir Türkçe. Eşsiz.
Katılıyorummumtazla Fink Fink gezdi. insan kızını alır bı gezer. yoooogghh ille de kızım diyen kadının partilerde, balolarda, gezmeler de, asigiyla kacamaklarda tatillerde gezmesi kanıma dokundu resmen.
sen ne zaman analık yaptın ki dedim hepmüge anlı olaydı çok iyi laf ederdi ona
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?