Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Valla benimki Temmuz'a sarkar çünkü Oblomov, monte Kristo kontu, empedokles'in dostları ve Harry Potter okuyacağım
Ben hala kurtlarla koşan kadınlara devam. Bir de Ortadoğu tarihi diye bir kitaba başladım. Zaten kendi alanımla ilgili okumam gerekiyor sürekli. O yüzden Otostopçu ile başlayıp, Empedokles ile devam edeceğim.

Şöyle ki; bizim evde her kitap ortalıktaydı. Ben de hiç seçici bir tip değildim o zamanlar. Elime geçeni okuyordum. Kimse de kızım okuma demedi. Freud kitapları da dahil buna

feministlik var mı peki biraz. jane eyre feministlerin ilk olarak kabul ettiği bı esermis.

ama freud kitabı okumak nedir arkadaş

feministlik var mı peki biraz. jane eyre feministlerin ilk olarak kabul ettiği bı esermis.

ama freud kitabı okumak nedir arkadaş
Üniversitede feminizm dersi almıştım desem. Çok geniş bir alan feminizm. Üç dalgası vardır feminizmin. Yani 2000lerin başında öyleydi. Şimdi değişmişse bilemem. Evet güçlü bir karakter olduğumu düşünüyorum. Kimseye kolay kolay eyvallah demem.
Freudu ise bu nedir diye okumaya başlayıp, birçok şeyi yanlış yorumlayıp,beynimi yakmıştım.

Ben okumuştum ama unutmuşum. Uğultulu tepeler ile mi vadideki zambakla mı konusu benzerdi
Uğultulu tepeleri okumadım ama vadideki zambakla benzemiyor ya. Vadideki zambakta temiz bi aşk var. Madan bovary bildiğin yollu

Merhabalar

Malesef yetişemedim yine de yorumumu yazayım.

Yusuf Atılgan ilk kez okuyorum. Genel olarak tarzını sevdim. Diğer kitaplarını da okumak isterim.
Ayaklığının nedeni kitapta en çok üstünde durduğum nokta oldu. Aylaklığının asıl nedeni zengin olması mı, çalışmayı gereksiz bulması mı veya hayatın anlam arayışından kaynaklanmasından mı?
En önemli nedeni bence hayatında olan boşluğun dolmamasından yani anlam arayışından. Geçmişinde yaşadığı travmatik olaylar ile annenin eksikliğinin yarattığı boşluk. İsmini hatırlayamıyorum (yani harfi) ama arkadaşının kardeşi ile bu boşluğu doldurursa eğer aylaklığını giderebilir mi ? Kitabın sonunu tam hatırlayamıyorum ( çoğu romanda olduğu gibi) ama sanırım o boşluk dolacak ve o aşk ile ruhu yenilecek gibiydi.

Birde okurken uzunca bir süre ana karakterin ismini bilmediğimi farketmedim. Çok sonra C şeklinde çıktı şaşırdım. Bir kitapta daha yaşamıştım bunu kitapta hiç bir şekilde ana karakterin ismi geçmiyordu. Bittikten sonra farketmiştim. Hayranlık uyandırıcı değil mi? Beni çok etkilemişti.

Birde İstanbul’a 20 yıl evvel bir kez gittim. O yüzden bir İstanbullu’nun okuyacağı şekilde okuyamadığım için biraz havada kaldı gibi hissettim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…