• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence bu kitabın böyle olmasının nedeni jack london’un koyu vir sosyalist ve parti üyesi olması. Kitapta her şey çok gerçekti konuya çok hakimdi zaten. Kitabın her dönemin kitabı olmasına katılıyorum. Sistem hiç değişmemiş
Evet yazar zaten her yerde tarafını belli ediyor.
Belki de yapmak isteyip yapamadıklarıydı, Ernest ile kendini ya da düşüncesini ortaya koydu

Kızlar yanlış anlaşılmasın siyasi tartışma olarak algılanmasın. Ancak Ernest ve taraftarlarının bazı davranışları ülkemizde darbe yapmaya çalışanların kendilerini inandırma biçimini de anımsattı.
Her dönem bir tarafa bağlanan insanlara bu pompalanıyor zaten. Ülke işgalaltındave ona düzen getirilecek diye. Ama sonunda olan yine sana bana oluyor be

Evet yazar zaten her yerde tarafını belli ediyor.
Belki de yapmak isteyip yapamadıklarıydı, Ernest ile kendini ya da düşüncesini ortaya koydu
Belki de Ernest kendisi

Son düzenleme:
Kızlar yanlış anlaşılmasın siyasi tartışma olarak algılanmasın. Ancak Ernest ve taraftarlarının bazı davranışları ülkemizde darbe yapmaya çalışanların kendilerini inandırma biçimini de anımsattı.
Ben tam hatırlayamadım kitabı unuttuğum için 🤪🤪 ama en net hatırladığım ordada tröstler küçük esnafı eziyordu🤦‍♀️🤦‍♀️

Her dönem bir tarafa bağlanan insanlara bu pompalanıyor zaten. Ülke işgalaltındave ona düzen getirilecek diye. Ama sonunda olan yine sana bana oluyor be
ve en sosyalist olan bile gücü eline geçirince tavırlarında değişimler oluyor. Genç birini rehin almışlardı. Hani suçu olmasa dahi onu infaz edeceklerdi.

Toplumların ibret almadan aynı şekilde ilerlemesi de çok üzücü. Aslında gerçekleri yüzümüze çarptığı için etkileyici geldi.
Hiç bir dönem hiç bir toplumda değişmemil ki aynı rüşvetçilik adam kayırma dini ya da siyaseti provake etme. Sen demiştin sanırım güç kime geçerse geçsin aynı şeyler yaşanıyor. para sıcak geliyor💰

Hiç bir dönem hiç bir toplumda değişmemil ki aynı rüşvetçilik adam kayırma dini ya da siyaseti provake etme. Sen demiştin sanırım güç kime geçerse geçsin aynı şeyler yaşanıyor. para sıcak geliyor💰
toplumları peşlerinden sürükleyenler de güç söylemiyle peşine takıyor zaten. Bu güç bazen ekonomik bazen dini söylemler oluyor. İki konu da sömürülmeye çok müsait maalesef

Belki de Ernest kendisi
Olabilir. Bu kadar içten yasayabildigine göre
Toplumların ibret almadan aynı şekilde ilerlemesi de çok üzücü. Aslında gerçekleri yüzümüze çarptığı için etkileyici geldi.
Tarihinden ders çıkarıp aynı hatalari yapmayan hiç bir toplum veya devlet görmedim ben ne kitaplarda ne gerçekte. Üstelik ders çıkarılabilecek onlarca iç savaş ve toplumsal sorun varken ama ne yazık ki hep büyük başlar galip gelip bu oyunu bir başkasına devrediyorlar
Ernest'in kayınpederinin aklıyla hareket ederek yeniliği kabullenişi , görevinden alınma aşamaları ve basiretli halini koruması çok hoşuma gitti. Ernesttense onu daha çok sevdim :-)
Dimi ya bak sen böyle söyleyince hatırladım
Ve en sevdiğim kısım da kıza gerçekleri gösteriyordu ya işcilerle ilgili o bölümdü, kızın ondan etkilenmesi falan da güzeldi. Ama sanki Ernesti çok mu yuceltiyorlardi 🙈

Tarihinden ders çıkarıp aynı hatalari yapmayan hiç bir toplum veya devlet görmedim ben ne kitaplarda ne gerçekte. Üstelik ders çıkarılabilecek onlarca iç savaş ve toplumsal sorun varken ama ne yazık ki hep büyük başlar galip gelip bu oyunu bir başkasına devrediyorlar

Ve en sevdiğim kısım da kıza gerçekleri gösteriyordu ya işcilerle ilgili o bölümdü, kızın ondan etkilenmesi falan da güzeldi. Ama sanki Ernesti çok mu yuceltiyorlardi 🙈
evet yazar kendisi diye torpil geçmiş demek :-) Sivri bir tip :-)

Ama adamı adım adım itibarsızlaştırdılar. Maddi manevi bitirdiler. Ona rağmen yine doğrusunda vaz geçmedi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X