- 7 Nisan 2019
- 14.849
- 57.312
- 598
Buna inanamam işteBen okumadım kaçıyorum
Ben okumadım canım 1984 ü@JES
@Mehfam
@H M
@kk birinci noteri
@Less-is-More
@Nego
Life light
@Bonus
@WunderLost
@Oriana
@Margaret Hale
@Levaiz
Eleadora
@Stevya
@Tosun Pasa
@WOMAN
Kukrim
@Nosking
@teolog8579
@beatitude
@UcanSupurge
@Ysf42
@Otrera
@yet07
@Natsume
@dgdln
@Limonsuzzcay
@-nemesis-
@dayler dayler
@-Vera-
@minik kalp0753
@elektra
@astrojurnal
@Harpy
@firdefs
@Blue_Black
@pacman
@ummhnisa
@Nikinik
@Seridina
@Ozlemlerhayallar
@leblebici
@yesilimtrak
@gereksizkontes
@MelodiminEsi
@Amanita
@Arrietty_
@Bencebuarkadas
Irmak000
@Ladycharms
@cotard sendromu
@mavitosbik07
@kahvesizasla91
Kitap her dönemin kitabı. Dün bugun yarın hiç bişey değişmedi ve değişmeyecek gibiMerhaba arkadaşalar. 1984ü okurken totaliter rejim ancak bu kadar iyi anlatilabilirdi diye düşündüm .Korku,baskı ve beyin yıkama ile halkın hayatının nasıl manipüle edildiğini çok gerçekçi ifade etmis.1984 te en çok düşündüğüm yüzyıllardır bu süreç hiç değişmedi yeryüzünde. Değişen sadece zaman ve mekanlar.Her zaman güçlü olan zayıfı eziyor kendi düşüncesini dayatıyor.
Dayatma her siyasinin ortak noktasıMerhaba arkadaşalar. 1984ü okurken totaliter rejim ancak bu kadar iyi anlatilabilirdi diye düşündüm .Korku,baskı ve beyin yıkama ile halkın hayatının nasıl manipüle edildiğini çok gerçekçi ifade etmis.1984 te en çok düşündüğüm yüzyıllardır bu süreç hiç değişmedi yeryüzünde. Değişen sadece zaman ve mekanlar.Her zaman güçlü olan zayıfı eziyor kendi düşüncesini dayatıyor.
En çok garipsedigim kısım düşünsuçDünyada çıkan bir savaş sonucu dünya üçe ayrımıştır. Avrasya,Asya ve Okyanusya. Bu üç ulus sürekli birbirleriyle savaş halindeler. Bizim hikayemiz Okyanusya da geçiyor. Devlet tarafından özgür düşünce,sorgulama, bireysellik, seks, arkadaşlık gibi kavramlar yasak ve suç sayılıyor. İnsanlar sürekli düşünce polisleri tarafından gözleniyor ve istenilenin aksi bir durum olursa cezalandırılıyor.
Sürekli kameralarla izleyip uyarıyorlardı ya insanları. Okurken acaba kuzey korede mi böyle diye düşünmedim değil. Totaliter rejimlerdeki baskı ve sömürülme de acaba bu şekilde olabilr miDayatma her siyasinin ortak noktası
En çok garipsedigim kısım düşünsuç
İnsanların düşüncelerini bile kontrol altında tutmak nasıl bir şey
Aslında öyle değil gibiydiBenim asıl dikkatimi çeken herşeye boyun eğenlerin en bilgisiz cahil olan sorgusuz sualsiz tamam diyenlerden oluşması
Tarihi olayları bile sürekli duruma göre yeniden yazıp imha ediyorlardı. İmha işindeki insanlar bile sorgulamıyorduBenim asıl dikkatimi çeken herşeye boyun eğenlerin en bilgisiz cahil olan sorgusuz sualsiz tamam diyenlerden oluşması
Evet korkunç bir senaryo bireysellik diye bisey asla yok .düşünceler bile.beyinlerinden aykırı bir düşünce bile geçirmeleri yasakDayatma her siyasinin ortak noktası
En çok garipsedigim kısım düşünsuç
İnsanların düşüncelerini bile kontrol altında tutmak nasıl bir şey
Sorgularken işkence gördü adamAslında öyle değil gibiydi
Winston cahil değilditamamen sürü psikolojisi
Bu kadar olamaz gibi geliyor bana yada öyle olmasını umut ediyorum, bir günlük bile tutamadığn bir hayat ne biliyimSürekli kameralarla izleyip uyarıyorlardı ya insanları. Okurken acaba kuzey korede mi böyle diye düşünmedim değil. Totaliter rejimlerdeki baskı ve sömürülme de acaba bu şekilde olabilr mi
En son kafasını fare dolu kabın içine sokmaya çalışınca Julia yı ele verdi ve öyle kurtulduSorgularken işkence gördü adam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?