Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba arkadaşalar. 1984ü okurken totaliter rejim ancak bu kadar iyi anlatilabilirdi diye düşündüm .Korku,baskı ve beyin yıkama ile halkın hayatının nasıl manipüle edildiğini çok gerçekçi ifade etmis.1984 te en çok düşündüğüm yüzyıllardır bu süreç hiç değişmedi yeryüzünde. Değişen sadece zaman ve mekanlar.Her zaman güçlü olan zayıfı eziyor kendi düşüncesini dayatıyor.

Dünyada çıkan bir savaş sonucu dünya üçe ayrımıştır. Avrasya,Asya ve Okyanusya. Bu üç ulus sürekli birbirleriyle savaş halindeler. Bizim hikayemiz Okyanusya da geçiyor. Devlet tarafından özgür düşünce,sorgulama, bireysellik, seks, arkadaşlık gibi kavramlar yasak ve suç sayılıyor. İnsanlar sürekli düşünce polisleri tarafından gözleniyor ve istenilenin aksi bir durum olursa cezalandırılıyor.

Kitap her dönemin kitabı. Dün bugun yarın hiç bişey değişmedi ve değişmeyecek gibi

Dayatma her siyasinin ortak noktası
En çok garipsedigim kısım düşünsuç
İnsanların düşüncelerini bile kontrol altında tutmak nasıl bir şey

1984 yevgeni ivanoviç'in Biz kitabından esinlenmiş. Çoğu distopya tarzı kitaplar bu iki yazardan esinlenmiştir. Bence distopya tarzı kitaplarda zaman kavramı yok. Geçmiş gelecek şimdiki zamanı kapsıyor. Hangi dönemde okunursa okunsun hep bir şeyler bulabiliyoruz içinde

Sürekli kameralarla izleyip uyarıyorlardı ya insanları. Okurken acaba kuzey korede mi böyle diye düşünmedim değil. Totaliter rejimlerdeki baskı ve sömürülme de acaba bu şekilde olabilr mi

Evet korkunç bir senaryo bireysellik diye bisey asla yok .düşünceler bile.beyinlerinden aykırı bir düşünce bile geçirmeleri yasak

Sürekli kameralarla izleyip uyarıyorlardı ya insanları. Okurken acaba kuzey korede mi böyle diye düşünmedim değil. Totaliter rejimlerdeki baskı ve sömürülme de acaba bu şekilde olabilr mi
Bu kadar olamaz gibi geliyor bana yada öyle olmasını umut ediyorum, bir günlük bile tutamadığn bir hayat ne biliyim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…