Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sorgularken işkence gördü adam
Evet ne yazık ki
Günlük tutmak bile yasak. Düşünmek bile yasak. Kendi evladını bile düşünce polislerine şikayet edecek kadar insanlar "büyük bilader" den korkuyor
Ayyy evet ya en kötüsü de o
Sadece üremek için evleniyorsun ve senden olan sana ihanet ediyor neden? Sadık olmak için kime? Sana bu zulmü yapanlara

Winston kitaptaki en büyük hayal kırıkligimdi. Ama o önce baskaldirmadimi yanlsimi hatırlıyorum
Winston hayal kırıkligimdi derken son kısım için söylüyorum o kadar mücadele ettikten sonra pes edip düzene boyun eğmesi kötü oldu

Okyanusya kendi içinde neredeyse üç bölüme ayrılmıştır. İç parti üyeleri, dış parti üyeleri ve proleterler. İç parti üyeleri diğerlerine göre daha ferah yaşamaktadır, dış parti üyeleri kendilerine söylenen her şeyi eksiksiz yapmak zorundadır, proleterler ise gözden çıkarılmış basit halk konumundadır.
Winston Smith Okyanusya’ da yaşayan bir vatandaştır. Dış partinin Gerçek Bakanlığı bölümünde çalışıyor. Tarihte yaşanan olaylrı yeniden düzenleyip kaydediyordu.görev almaktadır. Okyanusya’ nın başında Büyük Bilader adında biri yer almaktadır. Kimse onu tanımıyor görmemişti bile. Ölümsüz gibi bir şeydi. Ama söylemleri ölümsüzdü. Yanlış bir söylemi bile olsa onun dediği doru sayılır ve kabul edilirdi. işte bu söylemleri anlık olarak düzenlemek yani geçmişi değiştirmek Gerçek Bakanlığı’ nın yani Winston’ un görevidir

Julia yi ele vermesini bekliyodum aslında ,ayrıca aralarındaki ilişki hiç samimi gelmedi bana
Onların ilişkisi normaldi. Julia değil başka bir kadın da olsa onunla da sevgili olurdu bulundukları durumdan dolayı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…