Biraz daha gelmesen isyan başlatacaktımGeldim geldim. Bulaşıkları topladım
Ben başlayabilirimEveettt kim başlamak ister
Hiç okumadım biliyor musun?
ben de diyetteyim vallaKimse sorsam diyette hiçbirinize inanmadım
Hadi bismillahBen başlayabilirim
Kizlar buyuk oglum ateslendi, kitap yorumlamaya katilamayabilirim
YapcamBildirim yaptın mı
Ben ilk başta george u sevmemiştim çok despot ve lennie yarım akıllı olduğu için onu kullandığını düşünmüştüm. İlerleyen zamanlarda lennienin zaaflarına ve takıntılarına şahit olunca george un aslında kurnazlıktan ziyade akli dengesi zayıf birine koruyuculuk yaptığını fark ettim. John steinbeck insanı insanla insanı toplumsal baskı ve mücadeleyle çok güzel betimlemiş. Sonunda lennie ye üzülsemde başka bir kurtuluşu var mıydı bilemedim açıkçası
Lennie gibi insanlar nerde yaşayabilir ki? Ginsan yükü ağır hele ki mecbur olmadığı birine bakıcılık yapmak çok zor. George bir yerde biteceğini biliyordu. Sadece bitiren kişi konusunda kararsızımBen ilk başta george u sevmemiştim çok despot ve lennie yarım akıllı olduğu için onu kullandığını düşünmüştüm. İlerleyen zamanlarda lennienin zaaflarına ve takıntılarına şahit olunca george un aslında kurnazlıktan ziyade akli dengesi zayıf birine koruyuculuk yaptığını fark ettim. John steinbeck insanı insanla insanı toplumsal baskı ve mücadeleyle çok güzel betimlemiş. Sonunda lennie ye üzülsemde başka bir kurtuluşu var mıydı bilemedim açıkçası
Genel soruyorum kızlar. George öncesinde önlem alabilir miydi?Ben ilk başta george u sevmemiştim çok despot ve lennie yarım akıllı olduğu için onu kullandığını düşünmüştüm. İlerleyen zamanlarda lennienin zaaflarına ve takıntılarına şahit olunca george un aslında kurnazlıktan ziyade akli dengesi zayıf birine koruyuculuk yaptığını fark ettim. John steinbeck insanı insanla insanı toplumsal baskı ve mücadeleyle çok güzel betimlemiş. Sonunda lennie ye üzülsemde başka bir kurtuluşu var mıydı bilemedim açıkçası
Ben Kitabı okurken hep şunu düşündüm. Lennienin yerine hep george cevap vermese ve lennieye de fırsat verseydi acaba o da özgüven kazanıp da belki de kendini ifade etmeyi öğrenir miydi?
Toplumla belki daha da diyalog halinde olup normalleşebilir miydi?
Sevgisinin dozunu da ayarlayabilirdi böylece. Bastırılmış duygular kontrolünü kaybedip şiddete dönüşmüş gibi hissettim...
Çok güzel özetledin gerçekten, bende onu düşündüm hep lennie için baska ne yapılabilirdi sonunun george tarafından olacagını hiç aklıma getirmemiştim sok oldumBen ilk başta george u sevmemiştim çok despot ve lennie yarım akıllı olduğu için onu kullandığını düşünmüştüm. İlerleyen zamanlarda lennienin zaaflarına ve takıntılarına şahit olunca george un aslında kurnazlıktan ziyade akli dengesi zayıf birine koruyuculuk yaptığını fark ettim. John steinbeck insanı insanla insanı toplumsal baskı ve mücadeleyle çok güzel betimlemiş. Sonunda lennie ye üzülsemde başka bir kurtuluşu var mıydı bilemedim açıkçası
Lennie normal bir birey değil ki? Bu dediklerini kazanması için özel eğitim alması lazım. Kendi gücünü kontrol bile edemiyor. O dönemlerde de bu çok zorBen Kitabı okurken hep şunu düşündüm. Lennienin yerine hep george cevap vermese ve lennieye de fırsat verseydi acaba o da özgüven kazanıp da belki de kendini ifade etmeyi öğrenir miydi?
Toplumla belki daha da diyalog halinde olup normalleşebilir miydi?
Sevgisinin dozunu da ayarlayabilirdi böylece. Bastırılmış duygular kontrolünü kaybedip şiddete dönüşmüş gibi hissettim...
Aslında kitapta köpeğin öldürülmesinde sahibi George dedi ya " onun sahibi bendin ve benim yapmam lazımdı" işte bu söz George yapması gerekeni söylediÇok güzel özetledin gerçekten, bende onu düşündüm hep lennie için baska ne yapılabilirdi sonunun george tarafından olacagını hiç aklıma getirmemiştim sok oldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?