İşte normal olmayan bireyleri çok fazla kısıtlayarak belki de daha da anormal haline getiriyoruz. Yani ben fırsat verilmelidi diye düşündüm.Lennie normal bir birey değil ki? Bu dediklerini kazanması için özel eğitim alması lazım. Kendi gücünü kontrol bile edemiyor. O dönemlerde de bu çok zor
Neden alsın ki? Yeterince yanında olmuş. Onun için hayatını ertelemiş. Sonuçta ona karşı sorumluluğu olmayan biri. Onunki minnet duygusuGenel soruyorum kızlar. George öncesinde önlem alabilir miydi?
Evet dönem acısından bakınca tedavı pek mumkün değil ki zaten kıtkanaat gecınıyorlar tedavı için yeterli maliyetede sahıp degıller kitaptaLennie normal bir birey değil ki? Bu dediklerini kazanması için özel eğitim alması lazım. Kendi gücünü kontrol bile edemiyor. O dönemlerde de bu çok zor
Ama o zaman öldürülmesine de göz yumardı. Bence vicdan azabı vardı, içinin bir yerlerinde.Neden alsın ki? Yeterince yanında olmuş. Onun için hayatını ertelemiş. Sonuçta ona karşı sorumluluğu olmayan biri. Onunki minnet duygusu
Teşekkür ederimyorumuna sağlık çok güzel anlattın
Sanırım george un sınavı buydu.Lennie gibi insanlar nerde yaşayabilir ki? Ginsan yükü ağır hele ki mecbur olmadığı birine bakıcılık yapmak çok zor. George bir yerde biteceğini biliyordu. Sadece bitiren kişi konusunda kararsızım
Belki hayallerindeki çiftliği alıp gitseler kimse olmasa etraflarında belki önlem alabilirlerdi. George un başka önlem alabileceğini düşünmüyorum ben sevgi ve şiddet arasındaki çizgiyi bilmiyordu lennieGenel soruyorum kızlar. George öncesinde önlem alabilir miydi?
Buna fırsat verecek George değil.o elinden geleni yaptı gence. Ne biliyorsa onu yaptı. Fazlası hem maddi hem manevi onu aşar. Sonuçta normal bir birey diye bu kadar misyon yüklemek fazla benceİşte normal olmayan bireyleri çok fazla kısıtlayarak belki de daha da anormal haline getiriyoruz. Yani ben fırsat verilmelidi diye düşündüm.
Onun sahibi olduğu için başkasının öldürmesine göz yummadı sadece. Sonuçta ya hapise ya mezara gidecekti kaçınılmaz sonAma o zaman öldürülmesine de göz yumardı. Bence vicdan azabı vardı, içinin bir yerlerinde.
Hiç bunu düşünmemiştimAslında kitapta köpeğin öldürülmesinde sahibi George dedi ya " onun sahibi bendin ve benim yapmam lazımdı" işte bu söz George yapması gerekeni söyledi
Bu konuda çok haklısın. Normal olduğu için beklentimiz fazla oldu.Buna fırsat verecek George değil.o elinden geleni yaptı gence. Ne biliyorsa onu yaptı. Fazlası hem maddi hem manevi onu aşar. Sonuçta normal bir birey diye bu kadar misyon yüklemek fazla bence
Ben ordan yakaladım kitabı işteHiç bunu düşünmemiştimÇok kilit bir cümle
Kendine bile fırsat veremeyen ona nasıl versin ki canım koşullar ikisi içinde zor. Her insan kendi çöküşün de eğer bu kişi anne veya baba değilse üst sorumluluğu sadece yanında olmak olurİşte normal olmayan bireyleri çok fazla kısıtlayarak belki de daha da anormal haline getiriyoruz. Yani ben fırsat verilmelidi diye düşündüm.
Şöyle düşünelim kardeşimize bile söz dinletemezken özel bir bireyi idare etmek her baba yiğidin harcı değil. Hele ki lennie gibi dış görünüşü korkutucu biriniBu konuda çok haklısın. Normal olduğu için beklentimiz fazla oldu.
Aynen george kıyamadı ona bu yolu tercıh etmek zorunda kaldı ileriki zmanlar lennie için daha için içinden cıkılmaz bır hal alacagının farkına vardıOnun sahibi olduğu için başkasının öldürmesine göz yummadı sadece. Sonuçta ya hapise ya mezara gidecekti kaçınılmaz son
Genel soruyorum kızlar. George öncesinde önlem alabilir miydi?
Lennie gibi insanlar nerde yaşayabilir ki? Ginsan yükü ağır hele ki mecbur olmadığı birine bakıcılık yapmak çok zor. George bir yerde biteceğini biliyordu. Sadece bitiren kişi konusunda kararsızım
Orda söyledi ya. Ona almışlar ama canlı olmadığı için istememiş. İlla canlı olacak. Gerçi canlı da kalmıyorben bu mesaj vesilesiyle yorumumu yapayım:)
!!!!!!!!dikkat spoiler içerir!!!!!!!
abim filmi geldi benim gözümün önüne okurken önceleri. ne kadar yük olarak görse de george bağlanmış duygusal olarak lennieye.
sonra kitap ilerledikçe Georgenin yalnız bı adam olması, hayatına sefil gibi devam etmemek için bı amacı olduğunu gördüm.
onun bı ailesi bı sevdiği karısı ya da çocukları yoktu. toplumsal sınıf olarak ve yaptığı iş bakımından yalnız takılan bı adamdı.
lennie ona gelecek ve yaşam için bı gaye veriyodu. gerçek olmayacağını bilse bile içten içe umut etmek onu mutlu ediyordu. insan olarak fitratimiz yalnızlığa uygun değil. kendimizi adayacak karşılıklı duygular yaşayabileceğiniz insanlara ihtiyaç duyuyoruz. kitapta bu en uç şekilde örneklenmisti.
bu noktada da izleyenler anlyacaktir pi bin yaşamı filmi geldi aklıma:) orda çocuk da onu hayatta tutan şeyin kaplanın onu öldürme isteği olduğunu, insanın bazen yaşamak için düşmana ihtiyacı olduğunu söylemişti.
uğruna mücadele edecek şeyler oldukça yaşam anlamlı çünkü.
gururlu bı adamdı. dayak eziyet işkenceyle o adamı. elinde öleceğine hayalinin gerçek olacağını düşünerek çabucak öldü. belki lennie için iyi oldu ama George ömür boyu unutamaz yaptığı şeyi.
kitapla ilgili takıldığım tek nokta neden bı tavşan postu ayağı falan vermemiş George lennie ye. sürekli farelerini almak zorunda kalmazdısadece buna anlam veremedim
Harika yakalamışsın ben son ana kadar George’den beklemiyordum alıp kaçıracak onu sanıyordum yine ya da en çok ölmesine değil de George tarafından öldürülmesine üzüldüm diyebilirimAslında kitapta köpeğin öldürülmesinde sahibi George dedi ya " onun sahibi bendin ve benim yapmam lazımdı" işte bu söz George yapması gerekeni söyledi
Aslında kurtuldum sanarken hayatı boyunca bu yaptığının yükünü çekecekHarika yakalamışsın ben son ana kadar George’den beklemiyordum alıp kaçıracak onu sanıyordum yine ya da en çok ölmesine değil de George tarafından öldürülmesine üzüldüm diyebilirim
Öldürürken bile hayal kurdurdu bana en çok orası dokunduBen ordan yakaladım kitabı işteo yüzden lennie başkasının insafına bırakmadı
Aynı düşüncedeymişşzHarika yakalamışsın ben son ana kadar George’den beklemiyordum alıp kaçıracak onu sanıyordum yine ya da en çok ölmesine değil de George tarafından öldürülmesine üzüldüm diyebilirim
Orda söyledi ya. Ona almışlar ama canlı olmadığı için istememiş. İlla canlı olacak. Gerçi canlı da kalmıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?